۸ نرم افزار طراحی معماری که هر مهندس معماری باید یاد بگیرد!

رتبه: 5 ار 19 رای SSSSS
تصویر تهیه شده با نرم افزارهای معماری
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 7 دقیقه

ترسیمات به معنای اقدامات اولیه هستند که مهندسان معمار، ایدههای خود را به مشتریان، صنعتگران و یا تیم طراحی میدهند. نحوه ایجاد این ترسیمات در طول زمان تکامل یافته است و هنوز به صورت روزانه تکامل مییابد. هر نرم افزار طراحی شده با نیازهای مختلف مورد هدف قرار میگیرد و انتخاب بهترین برای شما بستگی به عوامل بسیاری از قبیل هزینه، سازگاری با برنامههای دیگر و میزان زمان تمایل به صرف فرایند رسم می باشد. اگر چه شما تنها با در اختیار داشتن سازگاری و پرش بین آنها تنها نرم افزار طراحی مناسب را پیدا خواهید کرد؛ در اینجا لیستی از برنامههای اساسی برای افزایش گردش کار شما و کمک گرفتن از اولین پیشنویس به ارائه نهایی میباشد.

۱-اسکچاپ-SketchUp

اسکچاپ-SketchUp

ما به شدت بر این باوریم که مهندسان معمار باید فاز مفهومی را در فضای سه بعدی شروع کنند. اسکتچاپ اجازه میدهد تا کاربر به سرعت و به راحتی طرحهای سه بعدی که در ذهن دارد را سه بعدی نماید. این یکی از سادهترین برنامهها برای درک کردن مفهوم حجم های سه بعدی است، اما سادگی آن نیز بدان معنی است که قابلیتهای رندر محدودی دارد. با این حال، هنوز یک برنامه قدرتمند برای ترسیم ایدهها است و همچنین یک کتابخانه ابزار (آبجکت های آماده درخت، فیگور و…) عظیم، مخصوصا برای معماری داخلی ارائه میدهد. هر جسم، سطح و ماده با بافت منحصر به فرد خود که قطعا یک پلاس است، میآید. بزرگترین طرفدار آن تا به امروز رابط کاربر پسند آن است.

point icon  اسکچاپ هیچ نیازی به آموزش ندارد و فقط کافی است که در حد یک روز با ابزار آن فقط کار کنید. اما اگر می خواهید بصورت حرفه ای و در کمتر از ۲۰ روز آن را مسلط شوید از این بسته آموزشی فوق العاده استفاده کنید.

۲- رویت-Revit

رویت-Revit

نرم افزار بسیار ضروری رشته معماری برای انجام هر کاری. در واقع رویت نرم افزار همه جانبه برای پروژههای دوبعدی و سه بعدی است که مجموع خروجی پروژه شامل مدلسازی، رندر و اسناد ساخت و ساز دوبعدی را تولید میکند. به جای خطوط و دوایر، میتوانید از دیوارهای واقعی، سقفها، تیرها، ستونها و سایر اجزای ساختمان استفاده کنید و همچنین ویژگیهای واقعی در فیزیک ساختمان مانند پنجرهها و درها را استفاده کنید. اینها سازگار با اتوکد است، بنابراین بسیار ساده است که یک فایل DWG را وارد کنید و از آن به عنوان مرجعی برای شروع شکل دادن مدل خود استفاده کنید. یکی از بزرگترین مزایای آن این است که هر تغییری که در مدل ایجاد می کنید، در همه view ها، از جمله در پلان و نما، به روز می شود. این هماهنگی و زمان طراحی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.

point icon حتما سری آموزش های کاربردی نرم افزار رویت ما را دنبال کنید! و اگر می خواهید در رویت حرفه ای شوید از این بسته های آموزشی استفاده کنید (بدون نیاز به کلاس)

۳-تری دی مکس-۳D Studio Max

تری دی مکس-۳D Studio Max

گرچه ۳D رینو با توجه به پلاگینهای پارامتریک و ویژگیهای مدلسازی صاف، به سرعت نمایش داده می شود؛ با این حال، ۳D استودیو مکس هنوز محبوبترین نرم افزار سه بعدی در بازار است. علتش هم این است که برای انجام پروژه های معماری با تری دی مکس، شما هزاران آبجکت و متریال و پلاگین کاربردی بصورت آماده از بازار می توانید خریداری کنید یا دانلود کنید ولی برای راینو یا کورونا این ابزارها وجود ندارند. از آن روزهای اولویت گرافیک کامپیوتری و ۳D استودیو (نرم افزاری که تحت DOS اجرا می شود)، همه چیز تغییر کرده است. در طول دهه نود، ابزارهای ۳D استودیو مکس راه خود را در زمینههای بیشتری از زندگی کاری ما پیدا کردهاند که هر کسی تصور میکرد. این قابلیتهای مدلسازی و یک معماری پلاگین قابل انعطاف است و میتواند بر روی پلت فرم مایکروسافت ویندوز استفاده شود. این است که اغلب توسط توسعهدهندگان بازیهای ویدئویی، بسیاری از استودیوهای تجاری تلویزیونی و استودیوهای تجسم معماری استفاده میشود.

point icon   حتما سری آموزش های کاربردی نرم افزار ۳dsmax ما را ببینید! آنها را از سراسر وب گلچین کرده ایم!

۴-اتوکد-Autocad

چرب زبان

معماری رو قورت بده! بدون کلاس، سرعت 2 برابر، ماندگاری 3 برابر، پولسازی با طراحی داخلی، نما، انیمیشن ... دانلود:

پک تریدی مکس  پک اسکچاپ  پک اتوکد  پک لومیون (انیمیشن معماری)  پک نورپردازی و متریال Vray  پک پست پروداکشن و شیت بندی

اتوکد-Autocad

در واقع ما توصیه نمیکنیم که از اتوکد استفاده کنید زیرا رویت به سرعت جایگزین آن در بازار شده است. با این حال، اتوکد بازیکن قدیمی در صنعت نرم افزار معماری است. نرم افزار معروف به نرم افزار مادر معماری، بسیار شناخته شده در میان دانش آموزان و حرفهایها می باشد. اگر رابط کاربری را شخصی سازی کنید و با لایهها آزمایش کنید، پیش نویس مناسب و مربوط با قراردادهای طراحی استاندارد و جزئیات ساخت و ساز قابل اندازهگیری خواهد بود. یکی دیگر از نسخههای اتوکد که به ویژه برای معماران ایجاد شده است، اتوکد معماری (Autocad architecture) است. این ویژگیها که به معماران اجازه می دهد تا طرح و نقشه کارآمدتری داشته باشند، ایجاد طرحها و اسناد آشنا برای آنها میباشد و این پلت فرم همان اتوکد است که معماران با تجربه را درک میکند.

point icon   برای یادگیری این نرم افزار مادر، از بخش آموزش های کاربردی اتوکد ما شروع کنید!

۵- وی ری- Vray

وی ری- Vray

ویری به سادگی بهترین پلاگین برای تجسم واقع بینانه است. این قابلیت را دارد که فایل های، اسکچاپ، آرشیکد، رویت و تری دی مکس را به یک تصویر شبیه به واقعیت تبدیل کند تا به کارفرما نشان دهد که کار نهایی چه شکلی خواهد بود. تمیزترین بافتها، تاریکترین و روشنترین فضاها به دقیقتر بودن شرایط دنیای واقعی میرسند. اگر هدف شما این است که مشتریان خود را در فضاهای طراحی شده در سبک قانع کننده قرار دهید، ویری بهترین گزینه برای شما خواهد بود. کتابخانه و منابع انبوه گسترده آن گزینههای گوناگونی را در نور، سطوح و بافتهای واقع گرایانه ارائه میدهند تا طراحی معماری خود را به سطح بعدی برساند.

point icon   Vray را خیلی خوب در بخش آموزش های کاربردی وی ری آموزش داده ایم و اگر کافی نبود از بسته های آموزشی استثنایی ما استفاده کنید تا آن را بصورت حرفه ای و در کمترین زمان مسلط شوید.

۶- فتوشاپ- Photoshop

فتوشاپ- Photoshop

وقتی می خواهید رندرتان را (چه پلان چه پرسپکتیو یا مقطع) پخته تر و شکیل تر کنید یا شیت بندی کارتان را به اتمام برسانید، فتوشاپ یک موضوع حیاتی خواهد بود. این یک نرم افزار تولید تصویر با کیفیت بالا است، مناسب برای ترمیم نهایی و لمس کردن. با استفاده از سیستم آشنا لایهها، شما می توانید به سبک خودتان تغییرات را ایجاد کنید. این مورد برای پردازش تصویر، اضافه کردن بافت، چشم انداز، مردم، آسمان و غیره استفاده میشود. همچنین یک راه عالی برای رفع و ویرایش اسکنهای کار شما و ایجاد طرح های پایانی برای ارائه نهایی است.

point icon  سری آموزش های رایگان فتوشاپ ما و یا آموزش های حرفه ای ما

۷- ایندیزاین-InDesign

ایندیزاین-InDesign

ایندیزاین اساسا یک نرم افزار چینش طرح مناسب برای ایجاد شیت بندی، طراحی پوستر و… است. شما میتوانید اشیا را به شکلهای قابل ارائه از جمله متن، شکلها و تصاویر ارائه دهید و همچنین برای ایجاد سند، مانند رزومه کاری و اوراق بهادار، مناسب است. شما میتوانید انواع فونت / اندازه فونت، صفحات اصلی صفحه با شماره صفحات را تنظیم که کمک به افزایش بهره وری و ثبات سند میکند. این نرم افزار همچنین به شما امکان میدهد تا فایلهای خود را با هم مخلوط کنید و آنها را با خود ببرید تا بتوانید بدون هیچ مشکلی در مدرسه یا خانه کار کنید و مطمئن شوید که هر یک از فایلهای جداگانه را کپی میکنید و آن را با خود همراه دارید.

۸-طراحی دستی-Hand Drawing

طراحی دستی-Hand Drawing

یکی از چیزهایی که همیشه باید به یاد داشته باشید این است که نرم افزار طراحی تنها یک ابزار در دست مهندسان معمار است تا بتوانند گردش کار را تسهیل کنند و زمان با ارزش تولید را کاهش دهند. مهندسان معمار رسم میکنند و همچنین طراحی میکنند. هیچ مهارت پایه و ارزشمندی حتی در دنیای تکنولوژیک ما ارزشش از طراحی با دست بیشتر نیست. ایده اولیه باید روشن و مختصر و به راحتی به همکاران و مشتریان اطلاع رسانی شود. یک طرح ساده میتواند در مورد مفهوم خود که بهترین و دقیقترین را ارائه میدهد، بیشتر نمود پیدا کند. بعد از همه این موارد، مداد هیچ به روز رسانی نیاز ندارد.

9- چند نکته برای معماران

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه
آموزش اتوکد دوبعدی ۲۰۱۸
آموزش اتوکد دوبعدی ۲۰۱۸
قیمت محصول 230,000 تومان 250,000
ادامه مطلب
نسخه جدید آموزش صفر تا صد اتوکد
نسخه جدید آموزش صفر تا صد اتوکد
قیمت محصول 320,000 تومان 350,000
ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

18 نظر درباره «۸ نرم افزار طراحی معماری که هر مهندس معماری باید یاد بگیرد!»

  • سامان
    سامان آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام
    من دانشجوی دکتری مدیریت هستم و از بخت نامراد تازه به این نتیجه رسیدم که این راهم نیست و باید تو زمینه ساختمان فعالیت کنم چندین تا کار به صورت ذوقی (اجرای بازسازی و ساخت) انجام دادم (با استفاده از گرفتن ایده تو اینستاگرام) اما به شدت احساس نیاز میکنم که این ذوقم رو تو مسیر علمی ،بارور کنم به ذهنم رسیده که برم سمت یادگیری نرم افزارهای معماری ولی دقیقا نمیدونم از کجا شروع کنم ؛ممنون میشم که منو راهنمایی کنین

    پاسخ
    • Sadfr

      مدیریت رو ادامه بدید برای کار
      اصلا وضع بازار معماری خوب نیست
      الان معماریا میخوان برن مدیریت و صنایع که بتونن بازاریابی کنن😄
      دست زیاده و پروژه کم، طوری که خیلیا زدن تو کار آموزش.
      ولی در کل نرم افزار خالی به درد نمیخوره
      توی هرزمینه ای دانش اون حوزه مهمه که توی دانشگاه کمابیش آشنا میشید
      و برنامه ها صرفا وسیله هستند و با صرف وقت کمی میشه یادشون‌گرفت.
      شما یه دوره فوق دیپلم معماری هم بگذرونین با هزینه ی کمتر نسبت به کلاس های معماری این دانشو کسب میکنید و میتونید راهتون رو پیدا کنید.
      و توی برنامه های موجود هم رویت کفایت میکنه
      موفق باشید

      • ناشناس

        وضع بازار معماری خوب هست اما یه مشت ادم بی استعداد میان تو این رشته که نه علاقه دارن نه استعداد

    • Amin

      سلام به هرآنچه دلت و ذهنت میگه گوش کن و با باور خودت و توکل به خدا شروع کن ، مطمانا موفق میشی
      اصلا به ذهنیت های غلطی که برات ایجاد میکنن توجهی نکن ، یکی از اصلیترین ارکان شروع هر کاری علاقه و استعداد هست که شما هردو را دارین ، موفق باشید.

    • تی تی

      اصلا ب حرف هیچ کس اهمیت نده.میگن بازار کار نیست دست زیاده کار نیست خوب نیست و.... اصلا اهمیت نده برای یک ذهن خلاق همیشه بازار و کار هست برو سمت چیزی ک حس میکنی دوسش داری منم بعد شیش سال میخوام معماری بخونم چون حس میکنم روحم بهش نیاز داره و من مطعلق ب این رشته هستم امیدوارم موفق باشی

    • ولیا

      این حرف هایی که میگن بازار کار نیست رو زیاد جدی نگیر چون خودشون توانایی ورود و استارت این کار رو نداشتن فکر میکنن بازار کار بده هر کاری که از روی علاقه انجام بشه حتما نتیجه میده الان من تقریبا 8 سال به این کار وارد شدم و این حرف هایی که پروژه نیست برای کسایی هست که رابطه ندارن و داخل این صنعت باید رابطه های شغلی فرد زیاد باشه .
      برای شروع بهتره از طراحی دستی شروع و بعد از اون اتوکد که نرم افزار خوبی هست و بعدش اسکچاپ و ویری یا تری دی مکس البته من با جفتش کار کردم ویری برای کسایی که میخوان شروع کنن نرم افزار مناسبتری هستش چون محیط نرم افزار ساده تره اما 80 درصد ویژگی های تری دی مکس رو داره و روی سیستم های ضعیف هم جواب میده اما فتوشاپ و تری دی مکس برای سیستم های نسبتا رو به بالا خوب هست .
      امیدوارم تمام دوستانی که علاقه مند به این رشته هستند به حدف ها چیز هایی که دوست دارند برسند .
      موفق و پیروز باشید

      • ناشناس

        ببخشید یه سوال داشتم، من الان ترم یک معماریم، میخوام برنامه ها رو یاد بگیرم چون میگن دانشگاه خیلی خوب یاد نمیده. بنظرتون خودم میتونم با کتابو این ور اونور یاد بگیرم یا نه ازول برم دوره؟ و اگه دوره بهتره شما خودتون دوره‌ای رو میشناسید که کارش درست باشه و معتبر..؟ و ببخشید یک سوال دیگه اکثرا فارق التحصیلای این رشته میگن از همون اول باید بریم کارآموزی و وارد بازار کار بشیم، شما نظرتون راجبه این چیه؟

    • ایمان

      دوره مدیریت در هر شاخه ای جداگانه هم تدریس میشود.
      شما میتوانید دوره ی مدیریت معماری و عمران را یادبگیرید که یک تیر و چند نشان باشد.

  • مهدی
    مهدی آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    ویندوز موردنیازبرای نرم افزارهای معماری چیه؟.کدوم ویندوز بهتره؟؟کدوم ویندوز رونصب کنیم وبعدنرم افزارهامون رو نصب کنیم بهتره؟؟

    پاسخ
    • ایمان

      معمولا جدید ترین ویندوز ها تو هر زمینه ای خوبند.
      ویندوز 10 یا ویندوز 11 جفتش خوب هستند.

  • محمد
    محمد آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام درود بر همه شما هنرمندان عزیز !بنده فارغ التحصیل رشته جامعه شناسی هستم جدیدا برای بازگشت آرامش به جامعه نیازمند ارائه الگوهای جامعه مطلوب در قالب تصویر سازی و انیمیشن سازی هستم اگر بخواهم شهر کوچکی طراحی کنم و همه جنبه های معماری ، رفتاری و فرهنگی داخلش بگنجانم باید از کجا شروع کنم هیچ شناختی از رشته معماری ندارم برای پیشبرد کار من آیا نرم افزاری بهتر از لومیون هست

    پاسخ
    • میلاد حیدری

      کاری مشابه با برنامه اسکچاپ انجام دادم، سرعتش از لومیون بالاتره اما کیفیت انیمیشن ش پایین تر هست. هر چند بهتر از لومیون درسطح محله و شهر، بهتر فعلا نیست

  • مینو
    مینو آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    برای مهندس عمرانی که علاقه به معماری داره هم پیشنهادی داری ؟

    پاسخ
  • ناشناس
    ناشناس آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    کار ساده ای نیست اول علاقه دوم سرمایه و نیروی کار مجرب منصف لازمه موفقیت در رشته معماری و ساخت سازه و اعصاب فولادی...
    بعد بازار یابی و فروش در کل کار پر درد سر با ریسک بالا هست

    پاسخ
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید