آموزش شبکه

آموزش شبکه کامپیوتر با 14 درس (صفر تا صد+ جزوه PDF)

اساطیر زبان

در دنیای امروز که تمام کارها توسط کامپیوتر ها انجام میشود لازم است تا توسعه سیستمی در شرکت ها برقرار شود. به طور کلی در شرکت هایی که بیش از 2 کامپیوتر دارند لازم است شبکه ایجاد شود و متخصص شبکه در این شرکت ها وجود داشته باشد. شبکه‌ها در واقع ارتباط میان کامپیوترها و وسایل جانبی یک شرکت هستند. شبکه‌ها گاهی می‌توانند به بزرگی زیرساخت های IT یک کشور باشند و یا به کوچکی یک شرکت کامپیوتری کوچک. داشتن یک شبکه درست میتواند صرفه جویی در هزینه ها را به دنبال داشته باشد. در این مقاله به شما خواهیم گفت یک منتخصص شبکه چه کاری انجام میدهد و مراحل یادگیر شبکه را خواهیم گفت.

یادگیری شبکه

مرحله اول

الفبای آموزش شبکه را میتوان +network دانست. در واقع در این آموزش شما یاد می‌گیرید اصلا سوییچ چیست؟ و چطور می‌شود بین سیستم‌های مختلف سوییچ کرد؟ با انواع کابل‌ها و پورت‌ها و کارکردشان آشنا می‌شوید و به طور کلی با همه مفاهیم پایه شبکه آشنا خواهید شد.

 


برنامه نویسی شبکه معماری کامپیوتر هوش مصنوعی و تجاری

توی این پک فوق العاده، صفرتاصد مبانی برنامه نویسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، با صفرتاصد مبانی برنامه نویسی اپلیکیشن بزن، پروژه محور یاد بگیر و حسابی پول در بیار! 


 

مرحله دوم

پس از یادگیری مباحث دوره network+شما میتوانید زمینه علاقه خود را دنبال کنید. اما متخصصین پیشنهاد می کنند که افراد ابتدا یکی از دوره های اولیه مایکروسافت مانند دوره MCSA یا دوره MCSE را بگذرانند که معمولا در دوره های ماکروسافت مفاهیم مهم و پایه را فراخواهید گرفت. سرویس هایی از قبیل RADUIS و Routing و DHCP و VPN و NAT و … را میتوانید د راین دوره ها آموزش ببینید.

مرحله سوم

دوره های مجازی سازی یکی از مراحل مهم آموزش شبکه است و یکی از دانش های به روز و مورد نیاز در سراسر جهان است. یکی از مهمترین مزایای مجازی سازی امکان استفاده بهینه از منابع سخت افزاری سرورها را مهیا میکند. در حوزه مجازی سازی شرکت های بزرگی مانند Microsoft و VMware و Citrix در حال فعالیت و تولید محصول هستند.

مرحله چهارم

شما در دوره های سیسکو راه اندازی و مدیریت زیرساخت شبکه ها و ارتباطات زیرساخت را آموزش میبینید. مدیریت سوییچ ها و راترهای شبکه و پروتکل های مربوط به آنها از سرفصل های این دوره است. همچنین در این دوره شما میتوانید دوره CCNA ، CCDA ، CCNP و CCIE را نیز فرا بگیرید.

مرحله پنجم

درمرحله پنجم آموزش شبکه دوره های لینوکس و دنیای open source قرار دارد. اگرچه باید توجه داشت که فرصت های شغلی این شاخه نسبت به بقیه شاخه های شبکه کمتر می باشد.

مرحله ششم

دوره های امنیت ششمین مرحله آموزش شبکه است. ورود به دنیای امنیت شبکه مستلزم دانش عمیق و گسترده در شاخه های مختلف شبکه می باشد. برای درک مفاهیم مربوط به دوره امنیت لازم است. تا یک شناخت نسبی نسبت به سیسکو و لینوکس داشته باشید.

مرحله هفتم

دوره های رایانش ابری ( Cloud Computing )در واقع یکی از جدیدترین مباحث شبکه هستند. رسیدن به این مرحله نیازمند پیش نیازهای زیادی است و شما باید تقریبا دوره های بالا را گذرانده باشید.

انواع شبکه

1- شبکه‌های شخصی PAN

PAN – Personal Area Network

PAN کوچک‌ترین و ابتدایی‌ترین نوع شبکه است. یک PAN انتقال داده ها را در بین دستگاه‌هایی مانند رایانه ها، گوشی های هوشمند و تبلت فراهم می‌کند. که از یک مودم بی‌سیم، یک یا دو رایانه، تلفن، پرینتر، تبلت و… تشکیل شده است.

2- شبکه‌های محلی LAN

LAN – Local Area Network

شبکه های محلی LAN از پرکاربردترین شبکه‌ها هستند، اترنت و Wi-Fi دو تکنولوژی رایج در شبکه های محلی هستند. این شبکه‌ها دسته‌ای از کامپیوترها و دستگاه‌های با ولتاژ پایین را در فواصل کوتاه به یکدیگر متصل می‌کنند تا بتوان به کمک آن‌ها اطلاعات و منابع را به اشتراک گذاشت.

3- شبکه‌ی محلی بی‌سیم WLAN

WLAN – Wireless Local Area Network

شبکه (WLAN) یک شبکه کامپیوتری بی سیم است، که دو یا چند دستگاه را با استفاده از ارتباط بی سیم پیوند می‌دهد، تا یک شبکه محلی (LAN) را در یک ناحیه محدود مانند خانه، مدرسه، آزمایشگاه کامپیوتر، دانشگاه، ساختمان اداری و غیره ایجاد کند. این شبکه‌ها عملکردی مشابه با شبکه‌های LAN دارند، با این تفاوت که از فناوری شبکه‌ی بی‌سیم مانند WiFi بهره می‌برند.

4- شبکه‌ منطقه پردازی CAN

CAN – Campus Area Network

این شبکه‌ها بزرگ‌تر از شبکه‌های LAN است، اما کوچک‌تر از شبکه‌های شهری MAN که در پایین توضیح داده شده است هستند. عموماً در دانشگاه‌ها، مدارس یا کسب‌وکارهای کوچک کاربرد دارند.

5- شبکه‌های شهری MAN

MAN – Metropolitan Area Network

این شبکه‌ها بزرگ‌تر از شبکه‌های LAN و کوچک‌تر از شبکه‌های WAN هستند. MANها از اتصال چندین شبکه ساخته می‌شوند. همچنین عناصر هر دو شبکه را در خود جای داده‌اند. شبکه های MAN بسیار کارآمد هستند به طوریکه ارتباطات سریع از طریق حامل های پر سرعت مانند فیبر نوری را فراهم می کنند.

6- شبکه‌های گسترده WAN

WAN – Wide Area Network

این شبکه‌ها اندکی از شبکه‌های LAN پیچیده‌تر هستند و در سراسر فواصل طولانی فیزیکی رایانه‌ها را به یکدیگر متصل می‌کنند. از این طریق می‌توان رایانه‌ها و دستگاه‌های با ولتاژ پایین را از راه دور بر بستر یک شبکه‌ی بزرگ متصل کرد تا حتی در زمان‌هایی که این دستگاه‌ها از یکدیگر چندین کیلومتر فاصله دارند نیز بتوان بین آن‌ها ارتباط برقرار کرد.

7- شبکه‌های ذخیره‌سازی SAN

SAN – Storage-Area Network

این شبکه‌ به عنوان شبکه‌ای پرسرعت و اختصاصی که مجموعه‌ای مشترک از دستگاه‌های ذخیره‌سازی را به چندین سرور متصل می‌کنند.

SANها به شبکه LAN یا WAN متکی نیستند؛ بلکه این شبکه‌ها منابع ذخیره‌سازی را از شبکه دور می‌کنند و آن‌ها را داخل شبکه‌ی پربازده مخصوص به خود قرار می‌دهند.

8- شبکه‌های سیستمی SAN

SAN – System-Area Network

با استفاده از این واژه می‌توان یک شبکه‌ی نسبتاً محلی را توضیح داد که هدف از طراحی آن ارائه‌ی اتصال پرسرعت در کاربردهای سرور به سرور (محیط‌های خوشه‌ای)، شبکه‌های ذخیره‌سازی باز هم SAN و کاربردهای پردازنده به پردازنده است. رایانه‌هایی که بر بستر این شبکه به یکدیگر متصل هستند به صورت یک سیستم واحد و با سرعت بالا عمل می‌کنند.

9- شبکه‌های محلی نوری غیرفعال POLAN

POLAN – Passive Optical Local Area Network

این فناوری را می‌توان به عنوان جایگزینی برای شبکه‌های LAN اترنتی مرسوم و مبتنی بر سوئیچ، داخل سیم‌کشی‌های ساختاریافته مجتمع کرد تا بتوان به نگرانی‌های مربوط به پشتیبانی از پروتکل‌های مرسوم اترنتی و کاربردهای شبکه‌ای مانند (PoE (Power over Ethernet خاتمه داد.

10- شبکه‌های خصوصی مؤسسات اقتصادی EPN

EPN – Enterprise Private Network

این نوع از شبکه‌ها توسط کسب‌وکارهایی که خواهان اتصال امن موقعیت‌های مکانی خود هستند، ساخته شده و خود آن‌ها نیز مالک آن هستند تا در نهایت بتوانند منابع رایانه‌ی خود را به اشتراک بگذارند.

نگاهی به شغل‌های مربوط به شبکه

1- معمار شبکه

یک معمار شبکه کار طراحی، پیکربندی و مدیریت شبکه‌های محلی، سراسری و اینترانت‌ها را با مدرک کارشناسی و سطح تجربه حداقل 5 سال انجام میدهد.

2- مهندس شبکه بی‌سیم

مهندسان شبکه بی‌سیم کار با سخت افزار، پروتکل‌ها و معماری WLAN بی‌سیم را برعهده دارند. شما برای ورود به این شغل باید دانش کافی در زمینه طراحی، پیاده سازی و عیب یابی شبکه‌های بی‌سیم داشته باشید. شما برای این شغل باید علاوه بر کسب مهارت‌های تحلیلی و حل مسئله دارای مدرک کارشناسی و سطح تجربه حداقل 5 سال در حوزه شبکه باشند.

3- مهندس امنیت شبکه

حفظ امنیت داده‌ها و اطلاعات تبادل شده یکی از مهمترین مسائل مربوط به شبکه است. سازمان‌ها معمولا برای حفظ امنیت شبکه خود مهندسان امنیت را استخدام میکنند. این متخصصان امنیتی در مقابل ارائه، راه اندازی، پیکربندی، مدیریت، و عیب یابی زیرساخت های امنیتی شبکه یک سازمان در هر دو زمینه نرم افزار و سخت افزار مسئول هستند.

4- مدیر شبکه

متخصصان این حوزه باید به مهارت‌های مدیریت فنی و فردی مسلط باشند. آنها با استخدام، آموزش و مدیریت موثر، اعضای گروه شبکه یک سازمان را مدیریت می‌کنند. مدیران شبکه باید در زمینه مهارت‌های مدیریتی چند سال تجربه و دارای گواهینامه‌های مربوط به حرفه خود باشند.

5- مسئول امنیت شبکه

یک مسئول امنیت شبکه مدیریت گروه امنیت شبکه یک سازمان را برعهده دارد و مهمترین وظایف آنها مربوط به امنیت شبکه سازمانی، از جمله ارزیابی خطر، آزمایش نفوذ، نظارت بر ورود به سیستم و عیب یابی است. برای پیگیری موفقیت آمیز و بهینه سازی حرفه‌ای در شبکه، توصیه می‌شود که فناوری‌های مرتبط با شبکه، و همچنین تکنیک‌ها و بهترین شیوه‌های موجود را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرید.

بازار کار شبکه در ایران

در ایران باید همزمان سیسکو، مایکروسافت، میکروتیک و حتی فایروال های سخت افزاری را بدانید. بار یورود به بازار کار شبکه در ایران یکی از شاخه‌های شبکه مانند مایکروسافت را بر اساس علاقه و برای دل خودتان و متخصص شدن تا بالاترین حد ادامه دهید. اما در کنار آن بعنوان مثال voip (تلفن در بستر شبکه)، دوره اولیه سیسکو یا CCNA، دوره پایه‌ای میکروتیک یا MTCNA و همچنین دوره MTCWE (وایرلس میکروتیک) را نیز مسلط شوید.

حتما دانلود کنید: دانلود رایگان آموزش صفر تا صد ویندوز ۱۰

بازارکار شبکه در خارج از کشور

بازار کار شبکه در کشورهای اروپایی یا کانادا بسیار خوب است، برای شرکتهای خارجی تخصص مهمترین ملاک دعوت به مصاحبه است. یعنی باید در یک فیلد خاص (فرضا مایکروسافت) متخصص باشید. به هیچ عنوان نمی‌توان آگهی استخدامی را یافت که همزمان از شما انتظار داشته باشد در چند زمینه مهارت داشته باشید. به همین دلیل چه سیسکو و چه مایکروسافت و چه امنیت، هر شاخه بازار کار خودش را دارد؛ منتها اگر قصد مهاجرت به وسیله تخصص خود را دارید، سعی کنید تا در یک شاخه کاملا متخصص شوید و سپس حتما برای آزمون و دریافت مدرک بین المللی آن اقدام کنید.

دانلود دروس آموزش شبکه

از آموزشهای زیر هر کدام را که دوست دارید برای یادگیری انتخاب کنید یا حتی می توانید همه را استفاده کنید. با هر سبک آموزش زیر که تمایل دارید پیش بروید. ضمنا هر درسی مشکل داشت در بخش نظرات اعلام کنید تا سریعا مشکل رفع شود:

آموزش اول

برگرفته از کانال آپارات ارشد:

درس 1

درس 2

درس 3

درس 4

درس 5

درس 6

درس 7

درس 8

درس 9 (حذف شد)

آموزش دوم (پیشنهادی)

برگرفته از پیج IP Perfection:

درس 1 (آشنایی با شبکه های کامپیوتری)

درس 2 (کلیات)

درس 3 (IP Address)

درس 4 (آی پی خصوصی و عمومی)

درس 5 (سابنت مسک)

 

درس 6 (دستورات cmd)

درس 7 (اشتراک گذاری فایلها)

درس 8 (امنیت اشتراک گذاری فایلها)

درس 9 (ای پی استاتیک و ای پی داینامیک)

درس 10 (مدیریت دیسک)

درس 11 (Home network)

درس 12 (Remote desktop)

درس 13 (مجوزهای پیشرفته اشتراک گذاری)

درس 14 (ایجاد کاربران و گروهها)-قسمت آخر

دانلود PDF آموزش شبکه

pdf   فایل PDF آموزش شبکه با نتورک پلاس

4 نکته کاربردی

  • برای پیشرفت در شبکه زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
  • یکی از نکات این رشته به روز بودن و پویایی در این رشته است.
  • نرم‌افزارهای مجازی‌‍‌سازی مثل virtualbox، packet tracer، gns3 را امتحان کنید و در این نرم افزارها شبکه ها را ایجاد کنید.
  • در کنار مهارت اصلی، تمام مهارت‌های جانبی مربوط به رشته‌ و شاخه‌ی خودتان را یاد بگیرید.

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ممنونم بابت زحمتایی که کشیدین❤
    خیلی بدردم خورد . همین مسیرو باقدرت ادامه بدین

    پاسخ
  • از زحمتی که کشیده اید بسیار ممنونم . درس 3 از آموزش اول دانلود نمی شود . لطفا رسیدگی فرمایید . با تشکر

    پاسخ
  • عالی بود

    پاسخ
    • درس ۹ رو هم که با سرعت نور درس میده،خیلی تند و سریع روخونی میکنه و درس ۹که بسیار مهمه رو جزوه نمینویسه ولی اون درس های ابتدایی ساده رو جز ب جز جزوه میگفت

      پاسخ
  • سلام خیلی از فایلها دانلود نشد

    پاسخ
  • ممنون از تلاش و زحمت شما

    پاسخ
  • این همه مطلب خوندم مقاله های مختلف واقا بهتر وکامل تر از شما نیست

    پاسخ
  • آموزش شبکه دست بندی شبکه چند نوع است با اصطلاحات انگلیسی به فارسی میخواهم

    پاسخ
  • سلام
    در بخش آموزش اول چرا درس 9 حذف شده؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    شبکه تدریس استاد رضوی کلا 8 جلسه است؟
    یعنی تمام شبکه در همین 8 جلسه تدریس می شود و تمام؟

    پاسخ
  • سلام من دانشجو امنیت هستم،در صورت امکان، اگر جزوه ای مربوط به نفوذگری شبکه یا دوره CEH داشتید میشه برام ارسال کنید

    پاسخ
  • سلام میخواستم بدونم منی که میخوام وارد این حرفه بشم میتونم بدون داشتن مدرک کارشناسی یا ارشد کامپیوتر یا آی تی استخدام بشم؟؟ یاد گرفتن نتورک پلاس و بعد متخصص شدن در مایکروسافت و گرفتن مدرک هاش برای استخدام شدن کافیه؟ یعنی بهمون بدون داشتن مدرک دانشگاهی اعتماد میکنن؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست