مهندسی الکترونیک

آموزش مهندسی الکترونیک از صفر تا صد با 25 درس رایگان

اساطیر زبان

رشته مهندسي برق در مقطع كارشناسي داراي 4 گرايش الكترونيك، مخابرات، كنترل و قدرت است. مهندسی الکترونیک (Electronic engineering) گرایش از مهندسی برق می باشد که به طور کلی از اثر و رفتار الکترون ها برای توسعه دستگاه ها, قطعات, سیستم ها و تجهیزاتی می پردازد که انرژی الکتریکی یکی از المان های مهم در آن ها باشد همانند مدارهای مجتمع, مدارهای چاپی, لامپ های خلا و .. ویژگی مهم این رشته ارتباط با سه گرایش دیگر و اشتراک بین رشته ای است. در این مقاله قصد داریم تا گرایش الکترونیک را به طور جامع شرح دهیم و اگر قصد انتخاب این رشته را دارید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

رشته مهندسی الکترونیک

گرایش الکترونیک یکی از قدیمی ترین گرایش های مهندسی برق می باشد و پیشنه آن به قرن 19 زمانیکه صنعت تلگراف, رادیو و تلویزیون به پیشرفت های قابل ملاحظه ای رسیده بودند بر می گردد.

زمانی که جنگ جهانی دوم شروع شد استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند رادیو, تلفن, تلویزیون, وسایل ارتباط های دور و رادیویی, رادارها, سیستم های جنگ افزاری, مهمات و .. بیشتر شد و در واقع نقطه عطفی برای رشد و توسعه این رشته شد.

در سال 1948 انقلابی با روی کار آمدن ترانزیستور در صنعت الکترونیک رخ داد و تا امروز نیز دانش این رشته رو به پیشرفت است.

دانلود رایگان آموزش صفر تا صد آردوینو ۲۰۲۱ (فیلم+PDF)

در گرایش الکترونیک حرکت الکترون در خلاء، در مواد رسانا و یا نیمه رسانا و اثرات و کاربردهای آن بررسی میشود و به طور کلی این رشته به شما ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد در مدار را آموزش میدهد.

گرايش الكترونيک به دو زير بخش عمده تقسيم می شود. بخش اول ميكروالكترونيک است كه شامل علم مواد، فيزيک الكترونيک، طراحي و ساخت قطعات از ساده ترين آنها تا پيچيده ترين آنها است و بخش دوم نيز مدار و سيستم ناميده مي شود و هدف آن طراحی و ساخت سيستم ها و تجهيزات الكترونيكي با استفاده از قطعات ساخته شده توسط متخصصان ميكروالكترونيک است.

گرایش های مهندسی الکترونیک

1- گرایش نیمه هادی  در این گرایش شما متوانید المان های الکترونیکی و قعات را طراحی کنید. در واقع در این گرایش قطعات زیربنایی و خاصیت مواد و نیمه هادی ها بررسی میشود که کاربردهای زیادی در سنسور ها، ترانزیستور ها و قطعاتی که به نور و پرتو ها دارد.

2-گرایش آنالوگ  از این طریق مهندسان می توانند قطعات مدار ها را بررسی نمایند برای مثال می توانند کارکرد المان های مختلف را مثل خازن، دیود را بررسی نمایند.

3- گرایش دیجیتال  برای تولید مدار های دیجیتال به کار می رود و در مقیاس های بزرگ کاربرد دارد و یک سری از ابزار ها را با استفاده از آن تولید و توسعه نمود.

مهارت مورد نیاز مهندس الکترونیک

1- ارتقای توانایی علمی  باتوجه به این موضوع که این رشته از مجموعه ریاضی است شما باید توانایی حل مسائل ریاضی و فیزیک خود را ارتقا دهید. این رشته وابستگی شدیدی به ریاضی و فیزیک دارد و در شاخه های امواج و یا الکترومغناطیس از آن ها استفاده می شود.

2- علاقه به کار تیمی  این رشته نیازمند افرادی است که بصورت تیم و یا گروهی کار نمایند پس باید توانایی این را داشته باشید که در گروه بتوانید فعالیت نمایید یا کار ها را بصورت پروژه قبول نمایید و با کار های فنی و عملی مشکلی نداشته باشید و همچنین بتوانید از نظرات دیگر اعضای گروه و نظرات خود استفاده کرده و بهترین تصمیم گیری را برای پروژه انتخاب نماید تا در حین کار به مشکلی چه با اعضا چه پروژه پیدا نکنید.

3- مهارت تحلیل و تفسیر  شما باید بتوانید به بهترین شکل داده ها و اطلاعات را تحیلیل کرده و آن ها را پردازش نمایند.

4- به روز بودن  شما باید به عنوان یک مهندس الکترونیک باید با تکنولوژی های روز ارتباط داشته باشید و در آن ها مهارت کسب نمایید تا بتوانید در پروژه های خود از جدید ترین تکنولوژی ها استفاده کنید.

نرم افزارهای رشته الکترونیک

1- نرم افزار پروتئوس Proteus Design  نرم افزار پروتئوس برای شبیه سازی ریزپردازنده ها و طراحی تخته مدار چاپی به کار می رود. این نرم افزار دارای دو بخش ISIS و ARES می باشد.ISIS کار شبیه سازی مدارات آنالوگ را انجام می دهد و قابلیت برنامه نوسی را نیز دارد. ARES نیز کار طراحی تختهٔ مدار چاپی را برعهده دارد که این طراحی تختهٔ مدار چاپی را از محیط ISIS به کاربر می دهد. آموزش کامل و رایگان پروتئوس در اینجا

2- نرم افزار متلب MatLab  مطلب نرم افزاری برای محاسبات عددی به کار می رود و یک زبان برنامه نویسی نسل چهارم می باشد. این نرم افزار از دو کلمه MATrix ماتریس و LABoratory آزمایشگاه به وجود آمده است. زیرا که این نرم افزار اعداد را به صورت ماتریسی در نظر می گیرد. آموزش کامل ورایگان متلب در اینجا

3- نرم افزار Altium Designer  نرم افزار Altium Designer یک نرم افزار قدرتمند از نرم افزارهای الکترونیک است که برای پیاده سازی شماتیک ، طراحی PCB و آنالیز مدارهای آنالوگ به کار می رود. در این نرم افزار امکان نوشتن برخی از کد ها وجود دارد و امکان شبیه سازی را نیز دارد. آموزش کامل و رایگان آلتیوم دیزاینر در اینجا

4- نرم افزار Code Vision AVR  نرم افزار Code Vision AVR یکی از بهترین نرم افزار الکترونیک و مهندسی برق می باشد. که یک کامپایلر برای زبان برنامه نویسی C است.

5- نرم افزار OrCAD Pspice  یکی از بهترین و قدرتمند ترین شبیه ساز ها، نرم افزار OrCAD Pspice است. زیرا بسیاری از مدارات را می توان با این نرم افزار شبیه سازی کرد. به دلیل اینکه می توان به راحتی نویز اضافه کرد، عملکرد مدار نتیجه مطلوبی خواهد داد.

6- نرم افزار SIMATIC Step 7  این نرم افزار به گونه ای است که همه کاربران می توانند با آن به زبان های مختلفی برنامه نویسی کنند. از جمله زبان هایی که می توانند برنامه نویسی کنند زبان های ladder (LAD) یا نرد بانی، و ( statement list) STLیا متنی (شبیه به زبان اسمبلی) و (FUNCTION block diagram)FBD یا بلوکی و …

بازار کار رشته الکترونیک

بازار کار الکترونیک معمولا شامل صنایع زیر هستند؛ اگرچه کارفرمایان مختلف الزامات مختلفی دارند.

  • صنعت هوافضا
  • صنعت خودرو
  • صنایع دفاع
  • صنعت الکترونیک
  • صنعت کالاهای تند مصرف یا FMCG
  • صنایع دریایی
  • صنعت مواد و فلزات
  • صنعت تولید برق
  • صنعت ریلی
  • صنعت تاسیسات
  • صنعت IT

word image 34

دانلود دروس آموزش مهندسی الکترونیک

  • برای مشاهده بهتر ویدیوها در موبایل، گوشی را افقی نگه دارید. اگر اروری مشاهده کردید بخاطر روشن بودن وی پی ان است. بعد از پخش هر ویدیو، علامت دانلود روی آن نمایان می شود.
  • اگر روی دانلود کلیک کردید و ویدیو باز هم پخش شد، بعد از پخش ردن روی علامت سه نقطه پایینش کلیک و گزینه دانلود یا ذخیره را انتخاب کنید. از اینترنت دانلود منجر هم می توانید استفاده کنید. هر درسی مشکل داشت در نظرات اعلام کنید تا سریعا رفع شود یا به پیج منبع مراجعه کنید. ضمنا هر چند وقت یک بار احتمالا دروس به روز می شوند.
  • هر درسی کار نکرد حتما در بخش نظرات اعلام کنید تا مشکل سریعا رفع شود
  • اموزش مهندسی الکترونیک به چند سال یادگیری زمان نیاز دارد و در این مطلب ما مبانی آن را آموزش می دهیم. حتما لینک های مرتبط درج شده در همین صفحه را هم دانلود کنید.
  • در زیر 2 نوع آموزش داریم. هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید (یا همه):

آموزش اول

از پیج سلحشور:

درس1،بخش اول

درس 1،بخش دوم

درس 2

درس 3

درس 4

درس 5

درس 6

درس 7

درس8

درس 9

درس 10

درس 11

آموزش دوم (عملی تر)

از پیج فنی حرفه ای اراک:

درس 1

درس2،بخش اول

درس2،بخش دوم

درس 3،بخش اول

درس 3،بخش دوم

درس 4،آشنایی با مقاومت

درس 4،خازن

درس 5،دیود

درس6،  مدارات یکسوساز

درس6،آزمایش مدار یکسوساز نیم موج در نرم افزار پروتئوس

درس6،آزمايش مدار يکسوساز تمام موج سروسط در پروتئوس

درس7،انواع ديودها و کاربردهاي آنها

درس8،ترانزيستور

درس8،باياس سرخود در ترانزيستور

درس8، بررسي جريانهاي ترانزيستور

درس9،بخش اول

درس9،بخش دوم

درس9،بخش سوم

درس10، – ساختمان رله و کاربرد آن

درس10، مدار تايمر تاخير در وصل با رله ساده و ترانزيستور

درس11، تقويت کنندگي ترانزيستور – بخش اول

درس11، – ترانزيستور – آزمايش 1

درس11، نقطه کار ترانزیستور

درس11،آزمایش نقطه کار ترانزیستور در پروتئوس

درس12،نام گذاري ترانزيستور

درس12،نحوه تقویت در ترانزیستور

درس12،مدار آزمایش تقویت کننده امیتر مشترک با پروتئوس

درس12،مدار آزمايش تقويت کننده بيس مشترک با پروتئوس

درس12، مدار آزمایش تقویت کننده کلکتور مشترک با پروتئوس

درس13، قطعات نيمه هادي خاص

درس14،آشنایی با سلف

درس14، مدار تست تريستور

درس14،مدار ديمر با تريستور

در کنار این مطلب حتما دانلود نمایید: آموزش میکروکنترلر از صفر تا صد با 17 درس رایگان

سوالات متداول

1- گرایش های رشته مهندسی الکترونیک در مقطع ارشد کدامند؟

شما در مقطع کارشناسی ارشد میتوانید در 3 گرایش طراحی مدارات مجتمع خطی، افزارهای میکرو و نانوالکترونیک و سیستم های الکترونیک دیجیتال را دنبال کنید.

2- درآمد و حقوق رشته الکترونیک به چه صورت است؟

فارغ التحصیلان این رشته هم اگر در محیط های دولتی مشغول شوند، حقوقی مطابق قانون مدیریت خدمات کشور دریافت می کنند. اما اگر این مهندسین در بخش های خصوصی مشغول به کار شوند، عواملی مانند سطح تحصیلات، میزان آشنایی با نرم افزارها، میزان مهارت و تجربه کاری و … در میزان حقوق افراد تاثیر دارد. در حال حاظر میانگین حقوق و درآمد ماهانه 8 میلیون تومان است.

3- بازار کار رشته الکترونیک در ایران چگونه است؟

مهندسی برق حیطه‌ای است که می‌تواند به طور تأثیر مستقیم در جهان و بر زندگی بشریت تأثیر داشته باشد. تقاضا نیز برای مهندسان برق (گرایش الکترونیک) در ایران مانند دیگر کشورها دنیا خوب است و مهندسان برق می‌توانند در صنایع مختلف و در شرکت‌های مختلف برای کار اقدام کنند.

نکاتی برای افراد مبتدی در طراحی و الکترونیک

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام جناب مهندس و تشکر از سایت خوب تون ، امکان دانلود ویدئو ها وجود داره ؟ لطفا راهنمایی بفرمایین

    پاسخ
    • ویدیوها از آپارات گرفته شدن میتونین به کانال اصلیشون برید و از اونجا دانلود کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    برای کار های خودرویی کدام بخش از الکترونیک بیشتر ب درد میخوره؟

    پاسخ
  • تلویزیون شهری
    مهر 6, 1402 1:31 ق.ظ

    برای تولید برد تلویزیون شهری کسی رو سراغ دارید به ما معرفی کنید ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست