در حال بازی سازی

آموزش بازی سازی از صفر تا صد (20 درس رایگان)

اساطیر زبان

صنعت بازی سازی یکی از مهمترین و پردرآمدترین صنایع در جهان امروز است و توانسته مخاطبی به بزرگی 2 میلیارد از جمعیت جهان را به خود اختصاص دهد، بازی سازی نه تنها در سرگرمی تاثیر گذاشته بلکه امروزه در فرهنگ سازی و شبکه سازی اجتماعی نیز تاثیر بسزایی گذاشته است. نیک پلینگ (Nick Pelling) در سال ۲۰۰۲ اصطلاح گیمیفیکیشن (Gamification) را ابداع کرد. در ادامه این مفهوم را به طور جامع شرح خواهیم داد.

بازی سازی یا Gamification یا Game developing چیست؟

بازی سازی هنر ایجاد بازی ها، طراحی، توسعه و انتشار یک بازی را توصیف می کند. ساخت بازی شامل فرآیندها، جوایز، تعامل و درگیری بازیکن و طراحی مراحل می‌شود. یک بازی ساز باید نقش یک برنامه نویس، طراح صدا، هنرمند، طراح و بسیاری نقش‌های دیگر را بازی کند.

انواع بازی‌های دیجیتال

1- بازی‌سازی کنسولی (Console Gaming)

بازی کنسولی اصلی‌ترین و معروف‌ترین شکل بازی دیجیتال است. پیش‌ازاین، Nintendo و Sega بر بازار کنسول حاکم بودند اما در حال حاضر Xbox و Playstation پرطرفدارترین کنسول‌های بازار هستند که امکان تجربه‌ی استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های بازی را برای میلیون‌ها کاربر به ارمغان آورده‌اند.

2- بازی‌سازی کامپیوتری (PC Gaming)

استفاده از کامپیوترهای شخصی به‌عنوان وسیله‌ی بازی رشد فوق‌العاده‌ای داشته و در حال حاضر بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر در سرتاسر جهان از کامپیوتر شخصی خود برای بازی استفاده می‌کنند. موضوع اصلی در مورد کامپیوترهای مخصوص بازی، کارایی آن‌ها است. RAM ،GPU و سیستم خنک‌کننده‌ی ویژه‌‌ی این کامپیوترها،‌ کمک می‌کند تا بازی‌ها به‌صورت روان و بدون مشکل اجرا شوند.

3- بازی‌سازی ابری (Cloud Gaming)

بازی ابری جدیدترین نوع بازی‌های ویدئویی است. در کتابخانه‌ای از بازی‌ها گشت‌زنی نموده، بازی موردنظر خود را انتخاب می‌کنید و سپس بازی به‌صورت خودکار آغاز می‌شود. نه نیازی به گذاشتن دیسک هست و نه لازم است مدتی منتظر بمانید تا بازی بارگذاری شود. می‌توانید روی گوشی تلفن همراه، تبلت و یا کنسول این بازی‌ها را انجام دهید.

4- بازی‌‌سازی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR/AR Gaming)

واقعیت مجازی (Virtual reality) و واقعیت افزوده (Augmented reality) شما را در میانه‌ی موقعیت بازی قرار می‌دهند تا بازی را برای شما ملموس‌تر کنند. در بازی‌های واقعیت مجازی،‌ به جای این‌که از دید شخص سوم و از بیرون به بازی نگاه کنید، به محیط کامپیوتری بازی رفته و حس می‌کنید که واقعاً جزئی از بازی هستید. واقعیت مجازی با بردن گیمر به محیط بازی امکان دست زدن به هر کاری (از ضربه زدن به توپ فوتبال گرفته تا مبارزه با هیولاها) را برای او فراهم می‌آورد.در بازی‌های واقعیت افزوده اجزاء دیجیتالی به زندگی واقعی اضافه می‌شوند. بهترین مثال از این نوع بازی،‌ بازی معروف Pokemon Go است.

5- بازی‌ سازی موبایلی (Mobile Gaming)

تقریباً یک‌سوم جمعیت جهان حداقل یک بازی را بر روی گوشی تلفن همراه خود بازی کرده‌اند. دلیل محبوبیت این بازی‌ها این است که در دسترس همه‌ هستند. گیمرها با علایق مختلف، به‌جای استفاده از کنسول، گذاشتن هدست،‌ گذاشتن دیسک،‌ اتصال به اینترنت و … می‌توانند در هر مکانی که باشند و هر زمانی که بخواهند،‌ با استفاده از گوشی تلفن همراه خود به بازی بپردازند.

ساخت بازی

برای ساخت بازی دو راه وجود دارد:

1- استفاده از ابزارهای توسعه بومی سیستم عاملی است که قصد اجرای بازی بر روی آن را داریم. البته این روش توسط توسعه دهنده ها مورد استقبال قرار نمیگیرد.

2- در راه دوم از نرم افزارهایی با عنوان موتورهای بازی سازی استفاده میشود و تقریبا تمام بازی‌های مطرح موبایل، پی‌سی و کنسول‌ها با آن ساخته شده‌اند. این روش بسیار پرطرفدار است، زیرا بیشتر مراحل توسعه را بدون نیاز به کدنویسی و با استفاده از ابزارهای داخلی موتور بازی‌سازی (مثل ابزارهای انیمیشن‌سازی، موتور فیزیک و…) انجام می‌دهد.

انواع موتور بازی سازی

1-آنریل انجین Unreal Engine (اولویت اول)

این موتور بازی‌سازی در سال 1998 معرفی شد و یکی از محبوب‌ترین موتورهای بازی‌سازی دنیا است ، از زبان ++C پشتیبانی می‌کند و گرافیک و کامپوننت های خارق‌العاده‌ای نیز به شما ارائه می‌دهد و با استفاده از قابلیت BLUE PRINT که دارد نیاز شما به کدنویسی را به حداقل رسانده و می توانید با DROP AND DRAG از بسیاری از المان های آماده استفاده کنید.

2-یونیتی Unity (اولویت دوم)

این موتور بازی‌سازی از زبان‌های جاوا اسکریپت و #C برای ساخت بازی پشتیبانی می‌کند، همچنین در آپدیت های بعدی آن امکان طراحی بازی بدون کدنویسی را نیز برای کاربران خود فراهم کرده است، این موتور بازی سازی برای بازی ها با انواع پلتفرم ها و سبک های بازی سازی به خوبی پشتیبانی میکند و بهترین شکل ممکن با محیط کاربری خوبی شما قادر خواهید بود بازی های دو بعدی و سه بعدی برای سایر پلتفرم ها بسازید.

3-کرای انجین CryEngine

کرای‌انجین توسط شرکت آلمانی ساخته شده است و در مقایسه با رقبای خود موتور ایده آلی به حساب می آید و ویژگی منحصر به فرد آن محیط کاربری و جلوه های ویژه ی آن است.

4-آیدی تک id Tech

یکی از پر قدرت ترین موتورهای بازی سازی می باشد که کاملا اختصاصی بوده و بازی های با کیفیتی با حجم و سطح گرافیکی و پردازنده ی بالایی را نیازمند است که سیستمی با مشخصاتی بالا را می طلبد.

5-کریشن انجین Creation Engine

این موتور یکی از بهترین انواع موتورهای بازی سازی مناسب برای ساخت بازی های open world مانند gta می باشد که بازیکن نیازمند مپ ها ، آپشن ها ، المان ها ، امکانات ، دستورات و عملکردهای مختلف و … می باشد.

6-گیم میکر استودیو GameMaker Studio

یکی از موتورهای بازی سازی که به خاطر ویژگی منحصر به فرد آن که کدنویسی ندارد از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است همین موتور است که با استفاده از آن میتوان بازی های سبک و دوبعدی و استاتیکی را ساخت که در نوع خود طرفدارانه زیادی را دارد.

اصول بازی سازی (اینفوگرافی)

word image 251

دانلود دروس آموزش بازی سازی

  • برای دانلود دروس کافی ست دکمه Alt را نگه دارید و روی هر درس کلیک کنید. یا اینکه فقط روی آن کلیک کنید و بعد از باز شدن درس علامت سه نقطه پایین سمت راست را بزنید و گزینه Save as را انتخاب نمایید.
  • هر درسی کار نکرد حتما در بخش نظرات اعلام کنید تا مشکل سریعا رفع شود

حتما در کنار این مطلب بخوانید: ۵ نرم افزار عالی برای ساخت انیمیشن های ساده و حرفه ای

بازی سازی با یونیتی

video   دانلود فیلم های این پکیج

pdf   دانلود جزوه PDF

storage   حجم: ۴۸۰ مگابایت

level   سطح: از صفر تا صد

version   نسخه آموزش داده شده: مناسب برای همه نسخه های یونیتی

بذارین واقعیت رو بهتون بگم! هیچ پک رایگانی بازی سازی با یونیتی رو حرفه ای بهتون یاد نمیده! ضمنا با یادگیری بازی سازی، زندگی و اینده ت زیر و رو میشه چون فوق العاده بین هم شرکت های داخلی هم اونور آب طرفدار و خواهان داره. یک بار برای همیشه با پک زیر یادش بگیر (بازی دو بعدی مال بازی های ساده تره و سه بعدی وقت گیرتر وحرفه ای تره اما درامدش هم بیشتره) برای خرید هر پکیج روی عکسش کلیک کنید:

پکیج آموزش بازی سازی با یونیتی سه بعدی(پک ۱)پکیج آموزش یونیتی دو بعدی به زبان فارسی(پک۱)

بازی سازی با آنریل

video   دانلود فیلم های این پکیج: بخش ۱   بخش ۲

pdf   دانلود جزوه PDF

storage   حجم: یک گیگ

level   سطح: از صفر تا صد

version   نسخه آموزش داده شده: مناسب برای همه نسخه ها

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in, ,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    1-برای ادیت. کردن و توسعه یک بازی نیازه بدون از چه موتور بازی سازی استفاده کرده ؟
    2.از کجا بفهمیم موتور بازی چیه ؟
    می خواستم یک بازی اصلاحش کنم توصیه ای ندارید ؟

    پاسخ
  • سلام. خواسم بگم دوستان این اموزشای رایگان خیلی بیسیک هستن. یعنی هیچکی مفتی … کامل این اموزشا رو دیدم اما اصلا مباحث اصلی و ریز که بدرد بازار کار بازی سازی بخورن رو نداشت. فقط کلی گویی. بعد پک اموزشی بازی سازی یونیتی سه بعدی تون خریدم بقول خودتون از زمین تا اسمان فرق داشت تو 3 هفته زیرو روی بازی سازی یونیتی یاد داد اونم خیلی ساده ینی اولش گفتم شاید قیمتش نسبت به بقیه سایتا خیلی پایینتره حتما اینم بدردنخور اما انصافن ترفندایی که واقعا تو بازار بدرد میخوره رو یاد میده اما دوستان نکنید الکی وقت نذارین رو اموزش بی کیفیت بخدا مفتی … راحت پک اموزشی بخرین دو سه هفته وقت بذارین اصولی و حرفه ای یاد بگیرید این بازی سازی زندگی تون رو زیر و رو می کنه. شما ادمین محترمم حذف کنید این اموزشای رایگانو…

    پاسخ
    • درود بله اموزش های بازی سازی سایت رو از بین چندین پک و دوره معروف بازار گلچین کردیم ونظیر ندارن اما درباره اموزشهای رایگان این صفحه هم واقعیت اینه خیلی از کاربرها توان پرداخت هزینه اندک همین پکیج های تبلیغ شده رو هم ندارن و همین دستورات اولیه میتونه براشون مفید باشه

      پاسخ
  • سلام
    فایل pdf جزوه یونیتی دانلود نمیشه
    و اینکه من از برنامه نویسی هیچی نمیدونم و تازه کار هستم
    از کجا شروع کنم برای ساخت بازی یونیتی و همچنین آنریل انجین؟ فقط میدونم باید زبان هاش رو یاد بگیرم ولی پیشنهاد میکنید از کجا یاد بگیرم؟

    پاسخ
    • سلام ببین اگر این جوری که من رفتم بری کارت خیلی اسونه اول برو اموزش های سیشارپ #Cببین بعد برو با ویژوال استودیو کار کن تقریبا این کار 9 ماه طول میکشه البته اگه خوب بفهمی و قوی بری جلو وگرنه بیشتر طول میکشه بعد بیا یونیتی چون یونیتی زیر مجموعه سی شارپ هستش و کد هاش به زبان سی شارپ هست و اینکه برو قبل از این کارا زبان انگلیسی چند ترم برو تا بتونی بفهمی چه نوشته و چه چیزی باید انجام بدی بعد دیگه بیا یونیتی بهت توصیه میکنم هر کاری که میخوای شروع کنی رو با بنیان گذاری قوی شروع کن تا وسط های راه کم نیاری دوست عزیز

      پاسخ
    • سلام واسه بازی سازی بهتره اول از یادگیری الگوریتم و بعد زبان برنامه نویسی سی شارپ شروع کنید

      پاسخ
  • محمدرضانوجوان
    دی 11, 1401 9:07 ق.ظ

    سلام کدنویسی میخواد؟

    پاسخ
  • وااای دوره صفر تا صد بازی سازی یونیتی دو بعدی فروشگاه تون عااالیه. من خودم عاشق بازی های دو بعدی هستم و طرفدارای خاص خودشو داره ضمن اینکه راحت تر از سه بعدی هست و سیستم اونقد قوی هم نمیخاد. بعد از یک ماه کار با دوره تون اولین بازی دو بعدی مدنظرم رو به تنهایی اونم توی 2 هفته تونستم بسازم از صفر بدون هیچ دانشی از برنامه نویسی!! نمیدونین چه حالی میده

    پاسخ
  • سلام به تمامی توسعه دهندگان و بازی سازان بنده یک بازی تانکی سبک شبیه به بازی world of tanks ساختم در حد گرافیکی متوسط دقیق قرار دارد در حالت نسخه آلفا هستش اگر می توانید و می دانید که آیا فروشگاهی هست که بنده وقتی بازی را کامل کردم در آن به فروش بگذارمش ( البته دوستان لطفا فروشگاه استیم را معرفی نکنید به دلیل تحریم ها و گرانی نمی شه در استیم بازی قرار داد )

    پاسخ
    • اگه پلتفرم ایرانی میخوای هیولا رو بهت پیشنهاد میدم تیکت بده بهشون و یه نسخه ی الفا یا بتای گیمو براشون یه جا اپلود کن و بزار تست کنن اگه خوب بود اونا منتشرش میکنن

      پاسخ
  • سلام خیلی ممنون از سورس خوبی که معرفی کردین… خیلی به من کمک کرد برای یادگیری یونیتی

    پاسخ
  • سلام ، من میخوام یک برنامه آموزشی بسازم که در آن یک تعداد ابجکت قابل حرکت دادن و انتخاب شدن باشه ممکنه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام وقتتون به خیر
    امکان داره نمایش تصادفی تصاویر در اسلایدر در موتور بازی‌سازی یونیتی رو توضیح بدین.
    مثلا یک تعدادی عکس داریم و می‌خوایم به صورت رندوم نمایش داده بشه.
    خیلی ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست