گوگل اسکالر

آموزش گوگل اسکالر از صفر تا صد و 15 ترفند کاربردی

folderسایر مقالات آموزشی
comments5 دیدگاه

جستجو در آثار و مطالب علمی مختلف یکی از مهم ترین مراحل فرآیند تحقیق است. معمولا این توصیه به شما می شود که برای پیدا کردن مقالات از قبل منتشر شده در زمینه رشته خودتان حتی اگر بهترین دندانپزشک تهران باشید از Google Scholar استفاده کنید، اما هیچ کس به شما نمی گوید که دیگر این طور نیست که فقط با جستجوی موضوع مورد نظرتان در گوگل اسکالر به یک نتیجه واحد می رسید . علت این است که کلی اطلاعات در این پایگاه داده عظیم وجود دارد.

در نتیجه شما با خطر تکراری شدن کارتان مواجه خواهید شد، مگر این که بدانید چطور یک جستجوی خوب در گوگل اسکالر انجام دهید. بدیهی است که جستجوی شما با تایپ کردن یک چیز در نوار جستجو آغاز می شود، اما چیز های بیشتری هم هست. باید مطمئن شوید زمانی که با استفاده از گوگل اسکالر صرف جستجو در نوشته ها می ‌کنید، نتایجی به همراه دارد. به همین دلیل ما موضوع این مقاله را به ارائه بهترین روش ها برای استفاده از این ابزار جستجوی ارزشمند اختصاص داده ایم که در ادامه می خوانید.

1-از رونگاشت ها برای جستجو برعکس استفاده کنید

فهرست‌ های جستجوی گوگل اسکالر اطلاعات مستند در مورد مقالاتی که در صفحات نتایج موتور جستجوی آن یافت می ‌شوند، را نشان می ‌دهند. این ها لینک های قابل کلیکی هستند که می توانید از آن ها برای بررسی مجدد مقالات و محتوایی که آن منبع را ذکر کرده اند، استفاده کنید. این روش برای شناسایی نحوه استفاده دیگران از یک منبع تحقیقاتی بسیار مفید است . همچنین می توانید تعیین کنید که آیا منبع برای اهداف تحقیقاتی مشابهی که شما به دنبالش هستید؛ استفاده شده است یا خیر. این ویژگی چند مزیت دارد. اول این که شما منابع تازه ای از اطلاعات پیدا می کنید. از طرفی هم کمک تان می کند تا بفهمید منبعی که در نظر دارید واقعا نیازهای تان را برآورده می کند یا خیر.

از رونگاشت ها برای جستجو برعکس استفاده کنید

2- برای نتایج بهتر؛ در حالت ناشناس جستجو کنید

هنگامی که در حالت استاندارد جستجو می ‌کنید ، گوگل جستجو های قبلی، لینک ‌هایی که در گذشته روی آن ها کلیک کرده ‌اید را به ‌خوبی به یاد می ‌آورد. این ممکن است واقعا به نفع شما نباشد؛ زیرا از داده هایی که قبلا جستجو کرده اید، دفعه بعد که جستجو می کنید ، استفاده خواهد شد. اگر فقط برای اطلاعات یا سرگرمی تحقیق می کنید این ویژگی عالی است. اما اگر به دنبال پیدا کردن مطالب دانشگاهی در مورد هر موضوعی خاص هستید، خیلی خوب نیست. گوگل هم نتایج را بر اساس الگوی جستجو های قبلی بالا می آورد. پس چطور می توانید به هدف تان برسید؟

توصیه می شود که در حالت ناشناس یا Incognito وارد مرورگر تان بشوید. هیچ چیزی در مورد نتایج جستجوی شما در آن جا ذخیره نخواهد شد. نتایج جستجوی شما هم تحت تأثیر هیچ چیز دیگری قرار نخواهد گرفت. این یعنی اگر مثلا ” تغییر آب و هوا در پارک‌ های ملی ” را جستجو کنید، نتایج شما تحت تأثیر جستجوی قبلی مثل ” تعطیلات پارک‌ های ملی ” قرار نمی ‌گیرد.

3- کلمات کلیدی که استفاده می کنید را با دقت تعریف کنید

کلمات کلیدی را در گوگل اسکالر تایپ نکنید ؛ فقط به این امید که چیز مفیدی ظاهر شود. تایپ این کلمات یک روش عالی برای به دست آوردن نتایج جستجوی درهم و تکراری است. آنچه که می خواهید به عنوان بخشی از تحقیقات تان باشد را یادداشت کنید . بعد آن را به موضوعات فرعی یا تکه تکه تقسیم کنید. بعد از آن، فهرستی از کلمات و عبارات کلیدی بسازید که ممکن است در یافتن اطلاعات برای هر موضوع فرعی کمک تان کند.

اگر خیلی با موضوع آشنا نیستید، بد نیست از دایره المعارف های آنلاین، نشریات خبری و سایر منابع در موتور جستجوی استاندارد گوگل به عنوان نقطه شروع استفاده کنید. هیچ یک از این ها برای تحقیقات آکادمیک مناسب نیستند. با این حال، ممکن است بتوانید منابعی برای کلمات کلیدی استخراج کنید که بعدا بتوانید به عنوان مجموعه ای غنی از نتایج جستجو وارد Google Scholar کنید.

4- منظم باشید و از کار کردن اضافی با کتابخانه ها خودداری کنید

گوگل اسکالر به شما امکان می‌ دهد تا یک سری کتابخانه‌ به وجود بیاورید و بعد نتایج جستجو را در آن کتابخانه‌ ها ذخیره کنید.

منظم باشید و از کار کردن اضافی با کتابخانه ها خودداری کنید

شما می توانید کتابخانه هایی مخصوص موضوعات تحقیقاتی خاص یا زمینه های پژوهشی ایجاد کنید. هنگامی که نتایج جستجوی مرتبط را پیدا کردید ، می توانید آن محتوا را در کتابخانه مربوطه ذخیره کنید، لینک را کپی یا آن را برای مراجعات بعدی نشانه گذاری کنید. بعدا هر وقت خواستید نتایج فقط از یک مجموعه خاص تامین شوند، می ‌توانید گوگل اسکالر را به یک کتابخانه خاص مرتبط کنید.

گوگل اسکالر را به یک کتابخانه خاص مرتبط کنید.

بیایید یک مثال بزنیم. تصور کنید در حال کار بر روی پایان نامه دکترای تان هستید و اولین وظیفه شما این است که مشخص کنید چه چیزی باید در مقدمه پایان نامه باشد . مرحله مقدماتی هر تحقیق تهیه منابع و بیان سوال اصلی است. استفاده از تابع کتابخانه در گوگل اسکالر می تواند برای هر دوی این کار ها مفید باشد.

5- برای توسعه منابع تان روی مقالات مرتبط کلیک کنید

وقتی منبعی را با استفاده از گوگل اسکالر بررسی می کنید ، شاید متوجه شده باشید که می توانید روی مقالات مرتبط یا همان Related articles کلیک کنید.

 Related articles کلیک کنید. همان طور که مشخص است؛ این کار منابع علمی بیشتری که به نتیجه جستجوی انتخابی شما مربوط می شوند را اضافه می کند. این قابلیت اگر منابع کافی برای تحقیق تان ندارید، عالی است. بعدا می توانید محتوایی که گوگل اسکالر به شما توصیه می کند را بررسی کنید.

محتوایی که گوگل اسکالر به شما توصیه می کند را بررسی کنید.

بسیار کاربردی: آموزش گوگل شیت از صفر تا صد با 10 درس

6- رونوشت هایتان را سازماندهی و اتومات کنید

بیایید صادق باشیم؛ ذکر منابع و ایجاد فهرست آن ها مشکل است. اگر در پایان یک پروژه بزرگ باشید و متوجه شوید که حواس تان نبوده تا منابع را در بخش فهرست دسته بندی کنید ، اوضاع بدتر هم می شود. خوشبختانه گوگل اسکالر این فرآیند را تا حد زیادی خودکار کرده است.

تنها کاری که باید انجام دهید؛ این است که روی دکمه نقل قول یا رونگاشت در زیر هر منبع کلیک کنید، که در حال حاضر به صورت دو تا کوتیشن نشان داده می شود.

روی دکمه نقل قول یا رونگاشت در زیر هر منبع کلیک کنید

این علامت یک پنجره پاپ آپ حاوی رونگاشت هایی برای آن مقاله خاص بر اساس راهنما های سبک رایج مثلAPA ، Harvard و غیره باز می کند . بعد شما می توانید خیلی راحت با کلیک بر روی قالب رونگاشت آن را انتخاب کنید.

یک پنجره پاپ آپ حاوی رونگاشت هایی برای آن مقاله خاص بر اساس راهنما های سبک رایج مثلAPA ، Harvard و غیره باز می کند

بعد رونگاشت مناسب ایجاد می شود که می توانید در صورت نیاز روی سند تان کپی کنید . اگر از این ویژگی در کنار قابلیت ایجاد و جستجوی کتابخانه ها استفاده کنید ، می توانید به راحتی تمام منابع یک پروژه خاص را ردیابی کرده و رونگاشت مورد نیاز تان را دریافت کنید. باز هم می توانید از یک رونگاشت ساز استفاده کنید، اما وقتی که گوگل اسکالر چنین قابلیتی دارد، چرا این کار را انجام دهید؟

7- از جستجوی پیشرفته برای انتخاب نتایج ایده آل استفاده کنید

ویژگی جستجوی پیشرفته به شما امکان می دهد تا از فیلتر ها و سایر پارامتر ها برای غربال کردن مفیدترین مجموعه نتایج استفاده کنید. مثلا شما می‌ توانید نتایج را به یک دوره زمانی خاص محدود کنید. امکان دیگر، جستجو بر اساس نویسنده است. همچنین می ‌توانید به گزینه جستجوی پیشرفته بروید تا مطمئن شوید که نتایج فقط شامل منابعی می ‌شوند که آزمایشگاه ، سرمایه ‌گذار یا دانشگاه شما آن ها را مجاز تشخیص داده است. یادتان باشد که تسلط بر عملکرد های جستجوی پیشرفته ممکن است کمی به تمرین نیازداشته باشد، بنابراین اگر فورا به نتیجه نرسیدید، امید تان را از دست ندهید.

8- برای به روز ماندن در مورد آثار پرطرفدار مرتبط با تحقیق تان یک Alert بسازید

اگر همیشه در حال تحقیق هستید، بهتر است Alert‌ یا هشدار را تنظیم کنید تا برای تان ایمیل فرستاده شود. این کار شما را در جریان انتشار محتوای مرتبط با شما در گوگل اسکالر قرار می دهد. این قابلیت برای زمانی که به اطلاعات دقیق و به روز از مقالات تحقیقاتی منتشر شده در مجلات دانشگاهی نیاز دارید، مفید خواهد بود.

حتما در کنار این مطلب دانلود کنید: آموزش صفر تا صد spss برای انجام مقالات

ویدیوهای آموزش گوگل اسکالر

  • برای مشاهده بهتر ویدیوها در موبایل، گوشی را افقی نگه دارید. اگر اروری مشاهده کردید بخاطر روشن بودن وی پی ان است. بعد از پخش هر ویدیو، علامت دانلود روی آن نمایان می شود.
  • اگر روی دانلود کلیک کردید و ویدیو باز هم پخش شد، بعد از پخش ردن روی علامت سه نقطه پایینش کلیک و گزینه دانلود یا ذخیره را انتخاب کنید. از اینترنت دانلود منجر هم می توانید استفاده کنید. هر درسی مشکل داشت در نظرات اعلام کنید تا سریعا رفع شود یا به پیج منبع مراجعه کنید. ضمنا هر چند وقت یک بار احتمالا دروس به روز می شوند.

از پیج آکادمیک لایف:

 

 

 

از پیج دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

 

 

و یک ویدیوی تکمیلی از ترفندهای دیگه:

 

حتما دانلود کنید: آموزش مقاله نویسی از صفر تا صد با 11 درس

فوت کوزه گری

آیا می‌ دانستید که می ‌توانید مقالات منتشر شده را فقط در مجلات برتر و بر اساس زمینه ‌های پژوهشی خاص جستجو کنید؟ از ویژگی Metrics از منوی کشویی در صفحه اصلی Google Scholar برای پیمایش در دست نوشته ‌هایی که می‌ توانند بیشتر به موضوع تحقیقاتی شما مرتبط باشند، استفاده کنید.

گوگل اسکالر یک منبع فوق العاده مفید برای پروژه های تحقیقاتی دانشگاهی است . با این حال، فوایدش خیلی بیشتر از این حرف ها است. با گوگل اسکالر می توانید در مورد هر تعداد موضوعی که بخواهید تحقیق کنید. علاوه بر این می‌ توانید از این ابزار برای آسان ‌تر کردن جنبه های مختلف نگارش و تحقیق استفاده کنید. با وجود تمام این مزایا، گوگل یک ایراد هم دارد و آن؛ این است که ابزار Scholar را نمی توانید از صفحه اصلی پیدا کنید و باید آن را به صورت دستی و با تایپ https://scholar.google.com در نوار آدرس صفحه وب تان جستجو کنید.

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • درود و سپاس از نوشتار ارزنده‌تون.

    پاسخ
  • لیلا محمودی
    دی 10, 1401 6:57 ق.ظ

    با سلام و درود
    از مطالب مفید و کاربردی سایت بسیار سپاسگزاریم.
    بنده از این مطالب هم در سایت هم در کلاس هایم در حین تدریس و کتابم بهره گرفته ام.
    موفق و مانا باشید

    پاسخ
  • خیلی ممنون

    پاسخ
  • خیلی خیلی عالی. ممنونم. کارم رو کامل کامل راه انداخت.

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    چطور میشه در گوگل اسکلار وقتی سرچ را در مورد موضوعی که مشخص کردیم ، تعیین کنیم که پایان نامه رشته خاص و مقطع خاص مثلا phd باشد.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست