نرم-افزارspss

آموزش گام به گام نحوه نرمال کردن داده ها در spss +فیلم

اساطیر زبان

با توجه به اینکه بسیاری از دوستان در بحث نرمال سازی داده ها مشکل دارند، لذا در این مقاله می خواهیم نحوه نرمال کردن داده ها در spss را به صورت تصویری و مرحله به مرحله همراه با توضیحات کامل به شما آموزش دهیم.

نرمال کردن یا همان نرمالیزه کردن داده ها در اس پی اس اس کمی زمان بر تر از سایر دستورات گفته شده این نرم افزار می باشد. به همین دلیل پی دی افی هم از این آموزش برای دانلود قرار داده شده است.

 


اس پی اس اس (مقاله و پرسشنامه آماری هم تگ بخوره)

توی این پک فوق العاده،اس پی اس اس  رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، بهترین مقالات رو بنویس، خفن ترین تحلیل های آماری رو انجام بده یا اصلا حسابی پول در بیار! 


 

همچنین بخوانید: دانلود ۴ تا از بهترین و جدیدترین جزوه های PDF آموزش SPSS (زبان فارسی)

 آموزش تست نرمال بودن داده ها با spss (ویدئو):

هدف از استانداردسازی داده‌ها چیست؟

این سؤال خیلی از هموطنان است که می پرسند استانداردسازی داده‌ها چه فایده ای دارد؟پاسخ این است که استانداردسازی داده‌ها کمک می‌کند که اهمیت آن‌ها به واحد اندازه‌گیری‌شان بستگی نداشته باشد. در نتیجه در مواردی مانند داده‌کاوی و تحلیل داده‌های چند متغیره از داده‌های استاندارد شده استفاده می‌شود. همچنین استاندارد‌سازی برای داده‌های کمی و کیفی قابل اجرا است و چند روش استانداردسازی وجود دارد.

  لینک دریافت فایل pdf آموزش نرمال سازی داده ها در SPSS

حتماً بخوانید: آموزش نحوه وارد کردن اطلاعات پرسشنامه و تحلیل آن با نرم افزار spss

آموزش مرحله به مرحله نرمال سازی داده ها در spss:

پس از مشاهده ویدئوی بالا به سراغ آموزش گام به گام این عملیات می رویم. شما می توانید این مراحل را بترتیب گفته شده اجرا کنید تا نرمال سازی داده ها را براحتی و با موفقیت به پایان برسانید.

مرحله۱- داده ها را وارد محیط نرم افزار spss می کنیم. در این مرحله می توان داده ها را به صورت دستی وارد کرد و یا از محیط دیگری مثل اکسل داده ها را کپی کرد.

normality1

مرحله۲- پس از اینکه داده ها را وارد کردید به تب Analyze رفته و وارد قسمت Descriptive Statistics و Explore شوید.

normality2

مرحله۳- در پنجره باز شده، صفت مورد نظر را وارد کادر Dependent List می کنیم. در این مرحله اگر چند صفت داشته باشیم می توانیم آزمون نرمال بودن را به صورت همزمان روی همه صفات انجام دهیم بنابراین همه صفات را وارد کادر Dependent List می کنیم.

normality3

مرحله۴- پس از وارد کردن صفات باید از قسمت Plots تیک عبارت Normality plots with tests را فعال و روی دکمه Continue و Ok کلیک می کنیم تا نتایج آزمون در پنجره Output ظاهر شود.

normality4

normality5

مرحله ۵- مشاهده کردید که چگونه براحتی با دو آزمون، نرمال بودن داده ها بررسی شد. اکنون طبق گفته های بالا، نتایج آزمون کولموگروف-اسمیرنوف را بررسی می کنیم. در این جدول اگر مقدار sig. بیشتر از ۰٫۰۱ باشد داده ها نرمال و اگر کمتر از ۰٫۰۱ باشد داده ها توزیع نرمال ندارند و باید آنها را قبل از تجزیه واریانس تبدیل بکنیم.

normality6

در پایان هم چنانچه سؤال و یا ایرادی در مورد این موضوع دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

بسیار کاربردی

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

10 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باسلام منطبق کلیپ بالا برای ۸ متغیر انجام دادم و معنی داری هر۸ متغیر۰٫۰۰۰ شد
    در مرحله بعد چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام من محاسبه کردم برای ۸ متغییر همشون sig صفر شد -نمونه هام ۳۵۷ نفره و طیف ۷ گزینه ای

    پاسخ
  • سلام تو فایلتون میگه عدد ٨ صدم است و بیشتر از یک صدم در حالیکه عددتون هشت هزارم هست بهتره اصلاح بفرمایید فایلتون رو

    پاسخ
  • باعرض سلام و احترام
    جسارتآ مقدار sig=/008 هشت هزارمه که از یکصدم کمتره پس داده ها نرمال نیستند . هصلاح بفرمایید.

    پاسخ
  • با سلام و تشکر از کلیپ آموزنده. البته باید توجه کنید که معنی داری آزمون نرمالیتی در کلیپی که گذاشتید ۸صدم نیست و ۸ هزارم می باشد و در نتیجه بر خلاف نتیجه گیری که شما کردید و گفتید داده ها نرمال هستن باید گفت دیتاها نرمال نبوده و باید نرمال شوند. موفق و پیروز باشید

    پاسخ
  • با سلام
    به جز اشتباهی که در فیلم وجود داشت و دوستان اشاره کردند، عنوان این مطلب هم اشتباه هست و آموزش نرمال سازی داده ها نیست بلکه آموزش ارزیبابی نرمال بودن هست!! بهتر است در ادامه آموزش تبدیل داده ها را هم اضافه کنید! ممنون از شما

    پاسخ
  • سلام.
    این کجاش 8 صدم بود ، این 8 هزارم بود و داده ها نرمال نبود، اصلاح کنید.

    پاسخ
  • سالار استادعلی
    تیر 17, 1401 1:29 ب.ظ

    سلام.
    ممنونم ازتون.
    من سه صفت دارم و داده های دو صفتم مطابق آموزش شما نرمال نیست. چجوری نرمال کنم؟

    پاسخ
  • سلام
    داده های من غیر نرمال بودن بودن، از روش نرمال کردن داده ها استفاده کردم متاسفانه باز هم سطح معنی داری 000 میشه، لطفا راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
  • عابد دانش
    تیر 18, 1402 12:55 ب.ظ

    با سلام و احترام
    اگر یک صفت در دو گروه غیرنرمال باشه و در گروه دیگر نرمال چطور باید این گروه ها رو در انوا با هم مقایسه کنیم؟فرض کنیم ارزش عددی این صفت بالاست و دو صفت با روش لگاریتم نرمال میشن آیا این مقایسه اعتبار داره؟ممنون میشم پاسخ بفرمایین

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست