spss descriptive statistics

آموزش گام به گام نحوه کاربرد Spss در آمار توصیفی (تصویری)

اساطیر زبان

این مبحث به شما نشان میدهد که چگونه از نرم افزار SPSS نسخه ۱۲٫۰ تا ۲۰۱۷ برای استنتاج تحلیل داده ها و آمار توصیفی استفاده کنید. شما از این نرم افزار برای ایجاد هیستوگرام، توزیع توالی، نمودارهای ساقه وبرگ، نمودار جعبه ای Tukey ، محاسبه مقدار استاندارد شاخصهای مرکزگرا مثل ( میانه، میانگین ومد) ، محاسبه مقدار استاندارد پراکندگی ها( دامنه، دامنه میان چارکی، انحراف معیار و واریانس) و محاسبه مقدار استاندارد کشیدگی ها و چولگی ها میتوانید استفاده کنید.

فرمان توالی

این فرمان یا دستورالعمل برای محاسبه چارکها، صدکها، شاخصهای مرکزگرا (میانه، میانگین و مد) ، شاخصهای پراکندگی( دامنه، انحراف معیار، واریانس، مینیمم و ماکزیمم)، کشیدگی و چولگی و ایجاد هیستوگرام ها بکار میرود. بصورت: Analyze/Descriptive Statistics/Frequencies که میگوید:

 


اس پی اس اس (مقاله و پرسشنامه آماری هم تگ بخوره)

توی این پک فوق العاده،اس پی اس اس  رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، بهترین مقالات رو بنویس، خفن ترین تحلیل های آماری رو انجام بده یا اصلا حسابی پول در بیار! 


 

۱- روی آیتم Analyze بالای پنجره کلیک کنید سپس Descriptive statistics را از منوی drop down و Frequencies را از منوی pop up انتخاب کنید.

فرمان توالی

۲- کادر محاوره ای Frequencies ظاهر میشود:

کادر محاوره ای Frequencies

۳- متغیرهایی را که میخواهید آنالیز کنید با کلیک در سمت چپ کادر محاوره ای Frequencies انتخاب کرده سپس دکمه arrow را کلیک کرده تا بتوانید متغیر را به داخل کادر سمت راست Variables انتقال دهید.

انتقال متغیر به داخل کادر سمت راست Variables

۴- اگر شما یک توزیع توالی میخواهید داشته باشید مطمئن شوید که گزینۀ Display Frequency tables انتخاب شده است و فرایندهای آماری که میخواهید اجرا کنید را با کلیک روی دکمه Statistics مشخص کنیدکادر محاوره ای Statistics ظاهر میشود:

کادر محاوره ای Statistics

۵- برای محاسبه یک صدک در کادر سمت چپ قسمت صدک ها کلیک کنید. صدک مورد نظر را تایپ کرده و Add را انتخاب کنید. وقتی همۀ شاخصهای آماری مورد نظر را (میانه ،میانگین، مد، انحراف معیار، واریانس، دامنه و غیره) انتخاب کردید روی Continue کلیک کرده و با انتخاب دکمه نمودار ، نموداری را که میخواهید نمایش دهید انتخاب کنید. کادر محاوره ای نمودار ظاهر میشود: کادر محاوره ای نمودار

۶- روی نمودار موردنظر(معمولاً هیستوگرام) کلیک کرده و گزینه های Continue و سپس OK را از کادر Frequencies انتخاب کنید. خروجی SPSS ظاهر میگردد. در خروجی SPSS شاخصهای آماری و نمودار مورد نظرتان را خواهید دید. این خروجی شاخصهای آماری مرکزی، شاخصهای پراکندگی، کشیدگی، چولگی، چارکها و صدکها را ارایه میدهد.

خروجی شاخصهای آماری مرکزی

۷- خروجی دو ستون دارد ستون سمت چپ فرایند آماری و ستون سمت راست مقدار آن را نشان میدهد. مثلاً میانه داده ها ۱٫۲۶ است( برای داده های شما ممکن است عدد دیگری باشد). زمانیکه توزیع داده ها اریب میشود مقدار چولگی بزرگتر از صفر است. در یک توزیع نرمال مقدار کشیدگی صفر است. کشیدگی مثبت بریک توزیع کشیده و کشیدگی منفی بر توزیع پهن دلالت دارد. اگراسکرول موس را به پایین بچرخانید توزیع توالی را خواهید دید.

نمودارتوزیع توالی

۸- اگر اسکرول را به پایین بچرخانید نمودار هیستوگرام یا نمودار مورد نظرتان را خواهید دید.

از دست ندهید! Spss چیست، کاربرد های آن کدامند و جدیدترین نسخه آن چیست؟

نمودارایجادشده

دستورالعمل توصیفی میتواند برای نمایش شاخصی مثل (میانه)، پراکندگی مثل (دامنه، انحراف معیار، واریانس، مینیمم، ماکزیمم) و کشیدگی و چولگی بکار رود. بصورت: Analyze/Descriptive Statistics/Descriptives

۱- در بالای پنجره Analyze را انتخاب کرده گزینه Descriptive Statistics را از منوی drop down وDescriptives را از منوی pop up انتخاب کنید.

انتخاب پنجره Analyze

۲- کادر محاوره ای Descriptives ظاهرمیشود:

کادر محاوره ای Descriptives

۳- در قسمت چپ کادر با کلیک برروی متغیرهایی که میخواهید آنالیز کنید آنها را انتخاب و با زدن روی گزینۀ arrow آنها به سمت راست کادر انتقال دهید.

آنالیزمتغیرها

۴- با کلیک روی Options فرایندهای آماری دلخواه را را انتخاب کرده تا کادر Options ظاهر گردد:

نمایش کادر Options

۵- با انتخاب هر شاخص آماری دلخواه (میانه، انحراف معیار، واریانس، دامنه، مینیمم و…) در کادر محاوره ای Descriptives گزینه OK را بزنیدتا خروجی SPSS با نتایج آن ظاهر گردد. شکل زیر نمونه ای از یک خروجی است:

نمایش خروجی

یک خروجی مقادیر آماری دلخواه را ارائه میدهد.

نکته مهم ! نرم افزار Spss بسیار کاربردی است، برای یادگیری اصولی و سریع آن در کمتر از ۱ ماه، از این بسته های آموزشی فوق العاده استفاده کنید!

فرمان جستجو

این فرمان میتواند جهت تعیین شاخصهای مرکزی (میانگین و میانه) ، پراکندگی (دامنه، دامنه چارکی، انحراف معیار، واریانس، مینیمم و ماکزیمم) ، کشیدگی، چولگی و ارائه نمودارهای هیستوگرام، نمودار ساقه و برگ و نمودار جعبه ای Tukey بکار رود.

۱- مسیر  Analyze/Descriptive Statistics/Explore را انجام دهید.

فرمان جستجو

۲- کادر محاوره ای Explore ظاهر میشود:

نمایش کادر محاوره ای Explore

۳- در قسمت سمت چپ کادر متغیرهای دلخواه را انتخاب کرده با کلیک روی top arrow آنها را بداخل لیست Dependent انتقال دهید.

انتخاب متغیرهای دلخواه

۴- نمودارهای دلخواهتان را با کلیک روی Plots انتخاب کرده تا کادر Plots ظاهر شود.

نمایش کادرPlots

۵- نمودارهای مورد نیاز را با کلیک روی آنها انتخاب کنید(مثل نمودار ساقه-و-برگ، هیستوگرام و …) و سپس Continue وبعد هم OK راکلیک کنید. خروجی SPSS با نتایجش ظاهر میگردد . شکل زیر نمونه ای ازیک خروجی برای آمار توصیفی است.

نمایش نمونه خروجی برای آمار توصیفی

۶- خروجی مقادیر لازم را به شما ارائه می دهد . با حرکت اسکرول به پایین نمودارهای دلخواهتان را می بینید.

نمایش نمونه خروجی برای آمار توصیفی

۷- نمودار جعبه ای Tukey چارک های اول (پایین جعبه) و سوم (بالای جعبه ) را نمایش می دهد. (صدک های ۲۵ ام و ۷۵ ام ) میانه (خط افقی جعبه ) ، دامنه ( به استثنای نقاط پرت و بریدگی های انتهایی ) ( خط هایی که از جعبه امتداد می یابند دامنه را نشان می دهند) نقاط پرت ( محیطی که نقطه پرت نشان می دهد – عدد بعدی برای نقطه پرت همان عدد قابل مشاهده است) . یک نقطهپرت به صورت بریدگی تعریف می شود که بین ۵/۱ تا ۳ برابر طول جعبه دور تر از لبه بالایی یا پایینی جعبه قرار دارد). به یاد داشته باشید که نمودار جعبه ۵۰ درصد از بریدگی ها را نشان می دهد یک بریدگی انتهایی یریدگی ای است که به اندازه ۳ برابر طول جعبه دور تر از لبه انتهایی جعبه قرار دارد.

نمودار جعبه ای Tukey

نمودار جعبه ای Tukey

اگر هرگونه مشکلی در استفاده از آمار توصیفی نرم افزار اس پی اس اس داشتید آن را با سریع آسان در بخش نظرات مطرح کنید، تا حد امکان جواب گوی شما خواهیم بود!

بسیار کاربردی

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in, , , ,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • بسیار عالی
    مهندس ی سوال داشتم. یدونه دیتا گروه بندی شده مثلا کد ۱ و ۲ دارم
    میخوام برحسب سن نمودار هیستوگرامش رو دربیارم. بقولا هر کدوم توی گروه ۱ و ۲ چطوریاست. هیستوگرام خالی توی بخش Analyze/Descriptive Statistics/Explo پیدا کردم ولی ولی اون خط توضیع نرمال رو نشون نمیده. ی کار دیگ هم میخوام کنم میانگین و انحراف معیار سن توی دسته یک و دو که از بخش انالیز پرده ای ک ازمون تی داخلشه خط اول meansاستفاده کردم بنظرتون درسته. اون نمودار رو نمیدونم چکارش کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست