ایف در اکسل 2

کاربرد if در اکسل و روش استفاده از آن: آموزش تصویری گام به گام

اساطیر زبان

تابع IF یکی از پرکاربردتربن توابع در اکسل است. در اینجا سعی کرده ایم با ارائه مثال های ساده بتوانید با مفهوم آن بهتر آشنا شوید.

مثال های ساده If

تابع IF در اکسل یک شرط را بررسی می کند اگر شرط برقرار باشد، یک مقدار خاص برمی گرداند و در غیر اینصورت و اگر شرط برقرار نباشد، مقدار دیگری را برمی گرداند.

۱- به تابع IF در سلول B2 در مثال زیر توجه کنید.

نمونه ای برای تابع if  در اکسل

توضیح: در شرط تابع IF مقدار ستون Price مقایسه می شود، اگر بیشتر از ۵۰۰ باشد، مقدار High و در غیر این صورت مقدار Low را در Result برمی گرداند.

– تابع IF در مثال زیر نیز دقیقاً نتیجه مشابهی مانند تابع بالا تولید می کند.

تابع if در اکسل

نکته: می توانید از عملگرهای مقایسه زیر استفاده کنید:

= (مساوی با)، < (بزرگتر از)، > (کوچکتر از)، =< (بزرگتر یا مساوی با) ، => (کوچکتر یا مساوی با) و <> (نامساوی یا برابر نیست با).

۲- در شرط IF همیشه عبارت متنی را در علامت نقل قول (“) قرار دهید.

در شرط IF همیشه عبارت متنی را در علامت نقل قول (“) قرار دهید.

۳- فرمول زیر فاصله بین دو نقطه را در ستون های Start و End محاسبه می کند.

فرمول زیر فاصله بین دو نقطه را در ستون های Start و End محاسبه می کند.

اگر مقداری در ستون End وارد نشده باشد می توانید از تابع IF برای نمایش رشته خالی (سلول خالی) استفاده کنید (ردیف ۵ را نگاه کنید).

اگر مقداری در ستون End وارد نشده باشد می توانید از تابع IF برای نمایش رشته خالی (سلول خالی) استفاده کنید

توضیح: اگر مقدار در End خالی نباشد (<> به معنای مساوی نبودن است)، تابع IF فاصله بین دو مقدار را محاسبه می کند و در غیر این صورت یک رشته خالی را در Progress نشان می دهد (برای رشته خالی از دو تا دابل کوتیشن در کنار هم استفاده کنید).

شرط And/Or

از تابع IF در ترکیب با تابع AND و OR استفاده کنید و در اکسل یک حرفه ای شوید. توابع AND و OR برای تعیین شرط استفاده می شوند و فقط مقدار درست (TRUE) و یا مقدار نادرست (FALSE) را برمی گردانند.

۱- به تابع IF در سلول D2 در مثال زیر توجه کنید.

نمونه ای برای تابع شرط And/Or در اکسل

توضیح: اگر مقدار ستون Score1 بزرگتر یا مساوی ۶۰ و همچنین مقدار ستون Score2 بزرگتر یا مساوی ۹۰ باشد آنگاه تابعAND مقدار درست (TRUE) و در غیر این صورت مقدار نادرست (FALSE) را برمی گرداند. اگر نتیجه تابع AND درست باشه یعنی شرط تابع IF برقراره و این تابع مقدار Pass را در ستون Result بر می گرداند و اگر نادرست باشد یعنی شرط تابع IF برقرار نیست و مقدار Fail را نشان می دهد.

۲- به تابع IF در سلول D2 در مثال زیر توجه کنید.

نمونه تابع شرطی or

توضیح: اگر حداقل یکی از سلول های ستون Score1 یا Score2 بزرگتر یا مساوی ۶۰ باشد آنگاه تابع OR مقدار درست را برمی گرداند و در ادامه تابع IF هم مقدار Pass را در Result نشان می دهد و اگر تابع OR مقدار نادرست را برگرداند در نتیجه تابع IF هم مقدار Fail را در Result نشان می دهد.

۳- به تابع IF در سلول D2 در مثال زیر دقت کنید.

تابع شرطی در اکسل

توضیح: تابع AND دارای دو مقدار ورودی است که با یک کاما از یکدیگر جدا شده اند (Table, Green or Blue). اگر شرط ستون Product برابر با مقدار”Table” و شرط ستون Color برابر با یکی از مقادیر “Green” یا “Blue” همزمان با هم برقرار باشند، تابع AND مقدار درست را برمی گرداند. نتیجه درست از تابع AND باعث می شود تا شرط تابع IF برقرار باشد و مقدار بازگشتی از آن در Sale برابر با ۵۰ درصد Price می باشد و اگر نتیجه تابع AND نادرست باشد، تابع IF مقدار Price را ۱۰ درصد کاهش می دهد.

If تودرتو

وقتی که چندین شرط وجود داشته باشد، تابع IF را می توانید به صورت تودرتو بنویسید. مقدار نادرست بازگشتی از یک تابع با تابع IF دیگری جایگزین می شود تا شرط دیگری بررسی شود.

۱- به فرمول IF تو در تو در سلول C2 در مثال زیر نگاه کنید.

فرمول IF تو در تو

توضیح: اگر مقدار ستون Score برابر با ۱ باشد آنگاه تابع IF مقدار Bad را در Result برمی گرداند، اگر برابر با ۲ باشد آنگاه شرط تابع IF داخلی برقراره و مقدار Good را برمی گرداند و اگر برابر با ۳ باشد آنگاه تابع IF داخلی تر مقدار Excellent را برمی گرداند و در غیر این صورت و وقتی هیچکدام از شرط ها برقرار نباشد آنگاه مقدار بازگشتی از تابع Not Valid است. اگر اکسل ۲۰۱۶ یا بالاتر دارید می توانید به سادگی از توابع IF استفاده کنید.

۲- به فرمول IF تو در تو در سلول C2 در مثال زیر توجه کنید.

فرمول IF تو در تو-1

توضیح: اگر مقدار ستون Score کمتر از ۶۰ باشد آنگاه تابع IF مقدار F را در Grade باز می گرداند، اگر مساوی با ۶۰ و یا بین ۶۰ تا ۷۰ باشد آنگاه مقدار D را برمیگرداند، اگر مساوی با ۷۰ و یا بین ۷۰ تا ۸۰ باشد آنگاه تابع مقدار C را برمی گرداند، اگر مساوی با ۸۰ و یا بین ۸۰ تا ۹۰ باشد آنگاه مقدار B را برمی گرداند و در غیر این صورت و برقرار نبودن هیچ یک از شرایط مقدار A را برمیگرداند.

اطلاعات بیشتر درباره If

تابع IF یک تابع عالی است. بیایید چند تا نمونه جالب دیگه هم ببینیم.

۱- اگر مقدار موردنظر بین دو عدد قرار دارد از توابع IF و AND با هم استفاده می کنیم.

تابع شرطی if

توضیح: اگر مقدار Age بزرگتر از ۱۲ و کوچکتر از ۲۰ باشد آنگاه شرط تابع AND برقراره و مقدار درست را برمیگرداند و در نتیجه مقدار بازگشتی از تابع IF هم برابر با Yes است و در غیر این صورت تابع AND مقدار نادرست را برمی گرداند و در نتیجه تابع IF هم مقدار No را برمیگرداند.

۲- می توانید IF را با توابع AVERAGE ، SUM و سایر توابع اکسل ترکیب کنید. هیچ حد و مرزی وجود ندارد!

ترکیب if  با AVERAGE ، SUM

توضیح: اگر مقدار Input از ۱۰۰ بزرگتر باشد و میانگین مقادیر در محدوده Data1 نیز از ۱۰۰ بزرگتر باشد آنگاه تابع AND مقدار درست را برمیگرداند و در نتیجه تابع IF هم مجموع محدوده Data2 را برمیگرداند و در غیر اینصورت و اگر تابع AND مقدار نادرست را برگرداند آنگاه تابعF مقدار ۰ را برمیگرداند.

گیج شدید؟ شما همیشه می توانید از ابزار Evaluate Formula استفاده کنید تا فرمول IF خود را دنبال کنید. این ابزار اکسل در درک فرمول به شما کمک می کند.

۳- برای مثال سلول G3 را در بالا انتخاب کنید.

۴- در تب Formulas در بخش Formula Auditing، روی گزینه Evaluate Formula کلیک کنید.

در تب Formulas در بخش Formula Auditing، روی گزینه Evaluate Formula کلیک کنید.

۵- چندین بار روی Evaluate کلیک کنید.

چندین بار روی Evaluate کلیک کنید.

نکته: خودتان این ابزار را امتحان کنید. مثال ها و فرمول های IF توضیح داده شده در اینجا را تمرین کنید و می توانید از این ابزار برای پیگیری انواع فرمول ها استفاده کنید.

دروس کاربردی برای همه کاربران

icon_lesson_plan-min   دانلود فیلم های آموزش صفر تا صد اکسل +جزوه

icon_lesson_plan-min   شروع به کار نرم افزار

icon_lesson_plan-min  همه منو/تب های اکسل در نوار ریبون

icon_lesson_plan-min   ۴۰ کلید میانبر

icon_lesson_plan-min   نحوه تایپ شدن اتوماتیک اعداد

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    داده ها
    1_ سلول A علامت تیک حاصل از ALT+0252 یا خالی.
    2_ سلول B عدد 8 حاصل از اعمال جبری چند سلول.
    خواسته
    حاصل سلول C به واسطه ی شرطی مبنی بر محتوای سلول A, که اگر علامت تیک بود، محتوای سلول B را نصف کن و اگر خالی، همان محتوا را درج کن،( در کل در سلول C جای درج نوشته یا عددی معلوم, عملیات جبری انجام دهد).
    آیا امکانپذیر است، راهنمایی کنید لطفا 🌹🌹

    پاسخ
    • سلام
      من میخوام اگر سلول خالی بود عدد ۱ درج بشه باید چکار کنم .
      ممنون از آموزش هاتون

      پاسخ
  • در مساله اول به جای ( , ) در پرانتز روبه روی if باید از (;) استفاده شود وگرنه جواب نمیدهد و ارور می دهد

    پاسخ
  • ا سلام. سلول حاوی آدرس ((=’ریزمتره منهولها’!J609)) از یک شیت ((کاربرگ پروژه ۱ )) کپی و در سلول متناظر در شیت متناظر از ((کاربرگ پروژه ۲)) پیست میکنم و آدرس به این ترتیب می شود ((='[۱ پروژه.xls]ریزمتره منهولها’!J609)) و بعد از بستن ((کاربرگ پروژه ۱ )) آدرس به ((=’E:\[1 پروژه.xls]ریزمتره منهولها’!J609)) تغییر میکند حال چگونه میتوان کپی سلول حاوی آدرس در کاربرگ دیگر را انجام داد طوری که آدرس به شیت جدید لینک شود نه لینک مرجع ؟
    با تشکر و سپاس فراوان

    پاسخ
  • =IF(H2-M2>0؛(H2-M2)؛” “)
    سلام خسته نباشید میشه یک کمک کنید من میخواستم دو ستون رو با هم تفریق کنم اگه صفر بود هیچی ننویسه من ” ” گذاشتم که ارور VALUE میده که منظورش کارکتر هست… چی باید بذارم که این ارور برداشته بشه؟ ممنون میشم کمک کنید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست