ساخت اپلیکیشن اندروید (روش ساده و اصولی)
ویژگی های جالب همراه با اپلیکیشن ها چیزی است که توجه کاربران را به خود جلب می کند. اپلیکیشن ها تلفن ها را “هوشمند” می کنند و از طریق مزایای آن ها، عملکرد ما تغییر پیدا کرده است. برنامه نویسان ماهر مشغول طراحی و ساخت اپلیکیشن های خود هستند و آن ها را با ویژگی های مطلوب جاسازی می کنند. در این مقاله ما 5 اصل اساسی توسعه اپلیکیشن های اندروید را که قبل از شروع برنامه نویسی باید بدانید، پوشش می دهیم:
1. تسلط بر زبان برنامه نویسی
2. آشنایی با ابزارها و محیط مناسب توسعه اپلیکیشن
3. آشنایی با کامپوننت یا مولفه های اپلیکیشن
4. آگاهی از فرگمنت ها، اپلیکیشن اندروید، ترد یا نخ، لودرها و تسک ها
5. انتخاب ابزار مناسب
اصول توسعه اپلیکیشن اندروید
1. تسلط بر زبان برنامه نویسی
جاوا و XML دو زبان برنامه نویسی اصلی هستند که در توسعه اپلیکیشن های اندروید استفاده می شوند. بنابراین دانش و تسلط بر این زبان های برنامه نویسی پیش نیاز توسعه یک اپلیکیشن است. برخی از اصول زبان برنامه نویسی جاوا عبارتند از:
- پکیج ها
- اشیاء و کلاس ها
- وراثت و رابط ها
- رشته ها و اعداد، جنریک
- مجموعه ها
- همزمانی
درک صحیح از جاوا و XML به شما کمک می کند تا یک اپلیکیشن اندرویدی قوی تر و زیبا تر بسازید یا توسعه دهید. ما پیشنهاد می کنیم ابتدا جاوا را از اینجا رایگان یاد بگیرید و بعد هم برنامه نویسی اندروید را از اینجا یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی اپلیکیشن اندروید بسازید! به همین راحتی (حدود 3 ماه زمان نیاز است برای یک فرد متوسط)
2. آشنایی با ابزارها و محیط مناسب توسعه اپلیکیشن
اگر در حال توسعه اپلیکیشن اندروید هستید، بسیار مهم است که قبل از شروع آن، با ابزارهای اتوماسیون ساخت و همچنین محیط توسعه یکپارچه آشنا کنید. برای ابزارها می توانید از Android app studio IDE یا Eclipse استفاده کنید. آن ها به شما در یادگیری اصول اولیه، بسیاری موارد دیگر و بهبود کد کمک می کنند. همچنین می توانید Apache Maven ، Apache Ant و Gradle را یاد بگیرید چون مجموعه ای قدرتمند از ابزارها را برای مدیریت ساخته های شما ارائه می دهند.
3 مهارت برتر مهندسان کامپیوتر! بدون کلاس، سرعت 2 برابر، ماندگاری 3 برابر، پولسازی عالی با هک، متلب و برنامه نویسی... دانلود:
همچنین مهم است که خود را با ابزارها و مفاهیم کنترل منبع آشنا کنید. برای این کار در ابتدا git را یاد بگیرید و سپس یک مخزن git-source ایجاد کنید (با ایجاد حساب کاربری در Bitbucket یا GitHub).
3. آشنایی با کامپوننت یا مولفه اپلیکیشن
مولفه های اپلیکیشن عناصر اصلی توسعه برنامه اندرویدی هستند. هر یک از مولفه ها نقطه متفاوتی است که توسط آن سیستم می تواند وارد اپلیکیشن شما شود. اگرچه هر یک از آن ها به عنوان موجودیت خاص خود وجود دارند و نقش خاصی را ایفا می کنند، اما برخی از آن ها به یکدیگر وابسته هستند و همه آن ها نقاط ورود واقعی نیستند.
پنج نوع مولفه وجود دارد که هرکدام هدف متفاوتی را با چرخه حیات مشخص ارائه می دهند که نحوه ایجاد و نابودی آن را مشخص می کند. آن ها عبارتند از:
- فعالیت ها: مولفه ای است که یک صفحه واحد با رابط کاربری را نشان می دهد (به عنوان مثال، یک برنامه ایمیل ممکن است دارای یک فعالیت باشد که لیستی از ایمیل های جدید را نشان می دهد، یک فعالیت دیگر که ایمیل ها را ایجاد می کند و دیگری یک ایمیل را می خواند). فعالیت ها با یکدیگر برای ایجاد یک تجربه کاربری منسجم در برنامه کار می کنند. با این حال، هر یک از آن ها مستقل هستند.
- سرویس ها: مولفه ای است که در پس زمینه اجرا می شود تا کار را برای فرایند های از راه دور یا عملیات طولانی مدت انجام دهد. سرویس رابط کاربری ارائه نمی دهد (به عنوان مثال ممکن است هنگامی که کاربر در برنامه دیگری قرار دارد، موسیقی را در پس زمینه پخش کند).
- ارائه دهندگان محتوا: مولفه ای است که مجموعه ای مشترک از داده های اپلیکیشن را مدیریت می کند. از طریق این مولفه، داده هایی را که در سیستم فایل، وب و پایگاه داده SQLite ذخیره می کنید را می توان پرس و جو کرد یا حتی تغییر داد (تا زمانی که ارائه دهنده محتوا اجازه دهد). این مولفه همچنین برای نوشتن و خواندن داده هایی که به اشتراک گذاشته نمی شوند و در اپلیکیشن شما خصوصی هستند مفید است.
- Broadcast receiver: مولفه ای است که به اطلاعیه های پخش در سراسر سیستم پاسخ می دهد. اکثر گیرنده های پخش از سیستم نشات می گیرند و اگرچه رابط کاربری را نمایش نمی دهند، اما می توانند یک اعلان نوار وضعیت ایجاد کنند که هنگام وقوع رویداد پخش به کاربر هشدار می دهد. به طور کلی، این دروازه ورود به سایر اجزا است و فقط حداقل کار را انجام می دهد.
- اجرای کامپوننت یا مولفه: یک پیام همزمان که از آن به عنوان intent یاد می شود، 3 مورد از 4 مولفه (یعنی سرویس، فعالیت و Broadcast receiver) را فعال می کند. intent ها همچنین مولفه های جداگانه را در زمان اجرا به یکدیگر متصل می کنند، مثلا آیا این مولفه به برنامه شما تعلق دارد یا نه.
4. آگاهی از فرگمنت ها، اپلیکیشن اندروید، ترد یا نخ، لودرها و تسک ها
اندروید یک بازار پراکنده با دستگاه ها و نسخه های مختلف سیستم عامل است. توجه داشته باشید که اگر دستگاه شما از دستگاه ها و / یا نسخه های بیشتری پشتیبانی می کند، مطمئناً به تعمیر و نگهداری و آزمایش بیشتر به عنوان هزینه های مربوطه نیاز دارد. برعکس نیز صادق است. شما همچنین به فونت ها، asset ها و طرح بندی مناسب نیاز دارید که به شما بهترین تجربیات ممکن در ویژگی های مختلف صفحه نمایش را می دهد. همچنین باید مجموعه ای از حسگرهای پشتیبانی شده اندوید یا امکانات UI را در نظر بگیرید. همه اپلیکیشن های اندروید دارای کلاس برنامه، یک یا چند فعالیت و یک یا چند فرگمنت هستند.
گاهی اوقات ممکن است خدماتی برای کارهای پس زمینه داشته باشید که باید به طور مداوم اجرا شوند، اما در موارد دیگر ممکن است این کار را نکنید. اگر می خواهید یک رابط کاربری عالی و روان ارائه دهید، همیشه از این موضوع اطمینان داشته باشید که ترد هرگز نباید مسدود شود. بنابراین عملیات طولانی (محاسبات، ورودی/خروجی، شبکه و غیره) همه باید به صورت ناهمگام در پس زمینه اجرا شوند (عمدتا در یک ترد مختلف از اجرا). به همین دلیل یادگیری امکانات همزمان زبان جاوا بسیار مهم است.
5. انتخاب ابزار مناسب
ابزارهای ساده ای که برای توسعه برنامه اندروید به آن نیاز دارید Mac یا Windows PC، هر نوع ورژن لینوکس و Eclipse، افزونه ADT و Android SDK است که همگی رایگان هستند. برای یادگیری نحوه تنظیم کردن محیط توسعه می توانید از راهنمای نصب در گوگل استفاده کنید که مستندات مورد نیاز را ارائه می دهد. اندروید دارای پارامترهای منحصر به فردی است که هنگام نوشتن یک اپلیکیشن باید به آن ها توجه کنید. برخی از آن ها عبارتند از:
- عملکرد و پاسخگویی: شما همیشه باید در عرض پنج ثانیه به ورودی کاربر پاسخ دهید در غیر این صورت سیستم عامل به شما پاسخ نمی دهد. (تنها گزینه ای که دارید این است که برنامه خود را به اجبار ببندید.)
- مشاهده تأخیرهای بیش از 100 میلی ثانیه توسط کاربران: همانطور که در بالا ذکر شد، ترد UI هرگز نباید مسدود شود زیرا تنها یک مورد است.
- منابع محدود: از Wake-lockها (مکانیزمی که دستگاه را وادار می کند با وجود توصیه مدیر باتری برای از کار انداختن دستگاه، کار خاصی را انجام دهد) باید کم استفاده شود. از سخت افزار (مانند GPS یا شتاب سنج) بی دلیل استفاده نکنید زیرا سریعا باتری را خالی می کنند.
نتیجه
77 درصد از آمریکایی ها امروزه صاحب تلفن هوشمند هستند و اپلیکیشن ها بیشترین زمان را به خود اختصاص داده اند. در واقع در سال 2017، 197 میلیارد اپلیکیشن دانلود شد که باعث می شود حرفه ای به عنوان توسعه دهنده اپلیکیشن های اندروید یک حرفه پایدار با فرصت های زیادی برای رشد باشد. وقتی صحبت از توسعه اپلیکیشن اندروید می شود، چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد، بنابراین شروع به کار را آغاز کنید.
ضمنا یادگیری توسعه اپلیکیشن اندروید در ایران درخشان ترین زبان برنامه نویسی ست با توجه به اینکه حدود 80 درصد کاربران ایرانی از گوشی های اندرویدی استفاده می کنند.