10 تا از جدید ترین زبان های برنامه ‌نویسی (و کاملا آینده دار) برای یادگیری

رتبه: 0 ار 0 رای sssss
یادگیری زبان برنامه نویسی
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 12 دقیقه
Banner Image

با نزدیک شدن به پایان سال 2022 و معرفی برق ‌آسای زبان‌ های برنامه نویسی جدید، تصمیم‌ گیری برای این که کدام زبان جدید را باید یاد گرفت، دشوار است. در مقاله امروز، در مورد 10 زبان برنامه‌ نویسی جدیدی که می ‌توانید یادگیری شان را با توجه به محبوبیت و میزان تقاضا شروع کنید، بحث خواهیم کرد. این راهنما به نقل از سه منبع کاملا معتبر نگارش شده است. (منبع1 منبع2 منبع3)

معرفی

با بیش از 300 زبان برنامه ‌نویسی مختلفی که وجود دارند، انتخاب یکی از آن ها می ‌تواند واقعا دشوار باشد. به خاطر چشم‌ انداز فناوری که به طور مداوم در حال تحول است، زبان ‌های برنامه ‌نویسی که مورد تقاضا هستند هم تغییر می ‌کنند. زبان ‌های برنامه ‌نویسی جدید متنوعی وجود دارند که می ‌توان برای تسلط در دنیای توسعه نرم ‌افزار آن ها را یاد گرفت. ما در این مقاله به معرفی زبان های برنامه ‌نویسی جدید خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

10 زبان برنامه ‌نویسی جدید و کاملا آینده دار

1-راست Rust

راست Rust

Rust یک زبان برنامه ‌نویسی مدرن و سیستمی است که بر سرعت، حافظه و ایمنی تمرکز دارد. این زبان برای کمک به توسعه‌ دهندگان طراحی شده است تا نرم ‌افزاری سریع و قابل اعتماد بسازند که عاری از خطا های مربوط به حافظه و برای ایجاد اپلیکیشن های کارآمد و حرفه ‌ای انتخابی عالی باشد.

این زبان منبع باز است و به طور فعال توسط جامعه بزرگی از داوطلبان پشتیبانی می ‌شود. راست به دلیل توانایی ‌اش در نوشتن کد هایی که هم کارایی بالایی دارند و هم از نظر حافظه‌ای ایمن هستند، محبوب است. همچنین یک سیستم تایپ قدرتمند، ایمنی حافظه، و خلاصه ‌سازی بدون هزینه ‌ای دارد که نوشتن کد های تابعی را آسان ‌تر می ‌کند.

علاوه بر این، دارای ابزار عالی برای رفع باگ و پروفایل است، که شناسایی و رفع نقطه ‌ضعف های عملکردی را آسان می ‌‌کند. در نهایت این که تعداد زیادی کتابخانه و ابزار دارد و از پشتیبانی عالی انجمن های منبع ‌باز برخوردار است.

به طور کلی، این زبان یک انتخاب عالی برای توسعه‌ دهندگانی است که می‌ خواهند نرم ‌افزار قابل اعتماد و کارآمد بسازند. ویژگی ‌های فوق‌العاده ‌ای هم دارد که کمک تان می‌ کند در موارد مختلف از ‌آن استفاده کنید و در عین حال عملکرد مورد نیاز برای ایجاد برنامه ‌های با کارایی بالا را هم ارائه می ‌دهد.

برنامه نویسی چیست؟ انواع آن و نکات کاربردی

2-کاتلین

کاتلین

Kotlin یک زبان برنامه‌ نویسی استاتیک قدرتمند است که برای توسعه برنامه ‌های اندروید و iOS استفاده می‌ شود. این یک زبان برنامه ‌نویسی مدرن از نوع Static-Type است که برای تعامل با جاوا و جاوا اسکریپت طراحی شده و توسط JetBrainsدر سال 2011 توسعه یافته است.

این زبان شی ‌گرا و مبتنی بر ماشین مجازی جاوا (JVM) است. برای یادگیری عالی است زیرا هم برای اهداف مختلف می ‌توان از آن استفاده کرد و هم یادگیری ‌اش آسان است. سینتکس ساده ‌ای دارد که به توسعه ‌دهندگان اجازه می ‌دهد تا در مقایسه با جاوا کد کم تری بنویسند و از پارادایم ‌ها و چارچوب های برنامه ‌نویسی شی‌ گرا و کاربردی پشتیبانی می‌ کند.

علاوه بر این، کاملا با Android Studio سازگار است و کامپایلر آن به برنامه ‌های نوشته شده در آن اجازه می‌ دهد تا روی JVM اجرا شوند. این زبان محبوبیت زیادی در بین توسعه ‌دهندگان اندروید پیدا کرده و در دنیای توسعه تلفن همراه مورد توجه قرار گرفته است زیرا با اندروید و iOS سازگار است و امکان توسعه روی سیستم‌ عامل های مختلف را فراهم می ‌کند.

علاوه بر این، یک جامعه قوی از توسعه‌ دهندگان دارد که به طور مداوم در حال ایجاد و بهبود کتابخانه ‌ها و ابزار های مختلف هستند تا برنامه ‌نویسی را آسان ‌تر و سریع ‌تر کنند.

در مجموع، کاتلین یک زبان عالی است، زیرا این قابلیت را دارد تا به زبان اصلی برای توسعه اپلیکیشن های تلفن همراه تبدیل ‌شود. پشتیبانی آن از چندین پلتفرم آن را جذاب‌ تر هم کرده است. اطلاعات کامل

3-گولانگ Golang

گولانگ Golang

Go (اغلب با نام Golang شناخته می ‌شود) یک زبان برنامه ‌نویسی است که توسط گوگل در سال 2009 ایجاد شد. این زبان که تایپ ایستاتیک و سینتکسش از C مشتق شده است، قابلیت مدیریت بازیافت خودکار حافظه، صحت و درستی نوع، برخی از قابلیت‌ های تایپ دینامیک، انواع داده‌ های داخلی مثل آرایه‌ هایی با طول متغیر و الگو های کلید-مقدار و یک کتابخانه استاندارد بزرگ را دارد.

Go به دلیل سینتکس ساده، کارآمد و آسان، تمرکزش بر همروندی و قابلیت توسعه محبوبیت پیدا کرده است. این زبان به خاطر پشتیبانی که از همروندی دارد و توانایی‌ اش برای کامپایل کردن کد به صورت یک کد باینری واحد قابل اجرا، برای توسعه سرویس های توزیع ‌شده مناسب است.

Go همچنین به خاطر زبانی برای توسعه میکرو سرویس ‌ها و برنامه ‌های کاربردی اینترنت اشیا معروف است. Learning Go یک انتخاب عالی برای تازه ‌واردان برنامه ‌نویسی است، زیرا به گونه ‌ای طراحی شده است که خواندن و درک آن آسان باشد. همچنین یک انتخاب عالی برای توسعه ‌دهندگان باتجربه است، زیرا یک روش ساده و کارآمد برای ساخت برنامه ‌های کاربردی با کارایی بالا ارائه می ‌دهد.

Go با جامعه قوی و پشتیبانی گوگل و سایر غول‌ های فناوری، احتمالا در سال ‌های آینده محبوب باقی خواهد ماند. اطلاعات کامل

یه مطلب جالب: ۱۰ تا از عجیب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا تا به حال!

4-تایپ اسکریپت

تایپ اسکریپت

TypeScript که توسط مایکروسافت توسعه و پشتیبانی می ‌شود، یک زبان برنامه‌ نویسی منبع باز است. این زبان اَبَر مجموعه ‌ای از جاوا اسکریپت است، به این معنا که تمام کد های جاوا اسکریپت هم به عنوان کد TypeScript قابل قبول هستند. TypeScript ویژگی‌ هایی مثل چک کردن نوع استاتیک، کلاس ‌ها، ماژول ‌ها، رابط ‌ها و موارد دیگر را به جاوا اسکریپت اضافه می ‌کند.

TypeScript اغلب برای برنامه‌ های کاربردی در مقیاس بزرگ مثل برنامه ‌های کاربردی سازمانی استفاده می ‌شود. می ‌توان از آن برای توسعه اپلیکیشن‌ های فرانت‌اِند، اپلیکیشن ‌های بک‌اِند و اپلیکیشن ‌های موبایل استفاده کرد. به خاطر داشتن تایپ داده قوی، می ‌تواند به رفع اشکالات، بهبود خوانایی و به روزرسانی و ارائه قابلیت ‌های پیمایش و بازسازی بهتر کد کمک کند.

تایپ اسکریپت علاوه بر این از ویژگی ‌های جاوا اسکریپت مدرن مثل ECMAScript 6 (ES6) و ECMAScript 7 (ES7) پشتیبانی می ‌کند. یادگیری TypeScript می ‌تواند به توسعه ‌دهندگان کمک کند تا کد بهتر و با خطاهای کم تری بنویسند. همچنین می ‌تواند راه بهتری برای ایجاد و سازماندهی کد هایش به توسعه‌ دهندگان ارائه بدهد.

در نهایت، از TypeScript می ‌توان برای ایجاد برنامه‌های کاربردی برای چند سیستم ‌عامل استفاده کرد که قابلیت استفاده در هر دو پلتفرم وب و موبایل را داشته باشند .

5-سوئیفت Swift

سوئیفت Swift

Swift یک زبان برنامه ‌نویسی همه منظوره است که در سال 2014 توسط Apple Inc ایجاد شد. این زبان برای کار با فریمورک های Cocoa و Cocoa Touch اپل و همین طور کد های Objective-C ایجاد شده مخصوص دستگاه ‌های اپل در نظر گرفته شده است.

این زبان با فریمورک کامپایلر منبع باز LLVM ساخته و از نسخه 6، ضمیمه Xcode شده است . سوئیفت به گونه ‌ای طراحی شده است که خواندن و نوشتن آن آسان ‌تر است و نسبت به Objective-C در برابر کد های اشتباه انعطاف ‌پذیرتر است.

از نوع استنباطی یا Type Inferenceهم پشتیبانی می‌ کند. این قابلیت به شما امکان می ‌دهد تا به کامپایلر بگویید کد با چه نوع مقادیری کار می ‌کند، بدون این که نیازی به بیان صریح باشد. همچنین از بستار یا Closure پشتیبانی می ‌کند. این ویژگی است که به شما امکان می ‌دهد تا کد مختصر و قدرتمندتری را بنویسید.

سوئیفت زبانی عالی جهت ایجاد اپلیکیشن برای پلتفرم‌ های اپل و اپلیکیشن ‌های چند پلتفرمی است. این زبان دارای جامعه ‌ای فعال از توسعه‌ دهندگان است و دائما با ویژگی ‌های جدید و هیجان ‌انگیزی در حال تکامل است.

یادگیری سوئیفت یک روش عالی جهت شروع برنامه ‌نویسی برای محیط اپل است و می ‌تواند فرصت‌ های شغلی زیادی را برای تان ایجاد کند. اطلاعات کامل

بسیار کاربردی: بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن

6-جولیا

جولیا

Julia یک زبان برنامه ‌نویسی سطح بالا، بسیار کارآمد و پویا است و طوری طراحی شده تا سرعتC ، راحتی پایتون و قابلیت های ریاضی متلب و R را یک جا داشته باشد.

جولیا طراحی شده تا شکاف بین زبان ‌های کامپایلی از نظر سرعت و زبان‌ های اسکریپت ‌نویسی از نظر آسانی را پر کند و زبانی باشد که محاسبات علمی را سریع و آسان می ‌کند. سینتکس جولیا الگو های برنامه‌ن ویسی رایج را ساده و بیان بسیاری از ایده ‌ها به صورت مختصر و گویا آسان می ‌کند.

این زبان تعداد زیادی کتابخانه و بسته برای تجزیه و تحلیل داده ‌ها، محاسبات علمی، تصویر سازی و یادگیری ماشین دارد. جولیا زبانی ایده ‌آل برای کسانی است که به دنبال کد نویسی به روشی سریع، کارآمد و شفاف هستند. برای کسانی که نیاز به استفاده از کتابخانه های ریاضی قدرتمند برای تجزیه و تحلیل داده‌های شان دارند هم عالی است.

7-اسکالا

اسکالا

Scala یک زبان برنامه‌ نویسی است که توسط Martin Odersky در سال 2004 ایجاد شد. این زبان همه‌ منظوره ویژگی‌ های برنامه‌ نویسی شی ‌گرا و تابعی را با هم ترکیب کرده است.

اسکالا یک زبان تایپ استاتیک شده است و بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا می‌ شود. استفاده از اصول برنامه ‌نویسی تابعی در این زبان با هدف ساده ‌سازی و افزایش کارآمدی برنامه ‌نویسی انجام شده است. این زبان به دلیل سینتکس مختصر و گویا و توانایی ‌اش در توسعه آسان برای سیستم ‌های توزیع ‌شده انبوه شناخته شده است.

توسعه ‌پذیر بودن این زبان به توسعه‌ دهندگان اجازه می ‌دهد تا کتابخانه ‌های جاوا موجود را در برنامه‌های شان ادغام کنند.

اسکالا به همین دلیل در سال ‌های اخیر به طور فزاینده ‌ای محبوب شده است و توسط بسیاری از شرکت ‌ها مثل توییتر، لینکدین و نتفلیکس استفاده می ‌شود . یادگیری اسکالا یک راه عالی برای بهبود مهارت‌ های کدنویسی و بهبود آینده شغلی شما است. اطلاعات کامل

حتما بخوانید: یادگیری چند زبان برنامه نویسی (و فواید آن)

8-آر

آر

R یک زبان برنامه ‌نویسی و محیطی برای محاسبات آماری، نمایش گرافیکی و گزارش ‌گیری است. آر یک نرم ‌افزار رایگان و منبع باز است که به طور گسترده توسط دانشمندان داده، کارشناسان آمار و محققان برای تجزیه و تحلیل داده ‌ها استفاده می ‌شود.

دارای مجموعه‌ ای قدرتمند از پکیج ها و کتابخانه ‌ها است که به کاربران امکان می ‌دهد تا مدل ‌های آماری پیچیده ‌ای را توسعه و عملیات تجزیه و تحلیل داده‌ ها را به سرعت و به نحو احسن انجام دهند.

R زبانی مناسب برای علم داده است، زیرا منبع باز است، به خوبی پشتیبانی می ‌شود و حاوی بسته ‌های قدرتمند برای دست کاری و تجزیه و تحلیل داده ‌ها است. برای داده‌‌ نمایی هم عالی است زیرا از قابلیت ایجاد تصاویر زیبا و تعاملی از جمله نمودار ها و نقشه ‌ها برخوردار است.

علاوه بر این، اگر به یادگیری ماشین علاقه ‌مند هستید، بهتر است این زبان را بیاموزید زیرا بسته‌ های متعددی برای پیاده‌ سازی الگوریتم‌ های یادگیری ماشین پیچیده دارد.

در نهایت این که، R یک زبان عالی برای تحقیقات قابل تکثیر است، زیرا به کاربران اجازه می ‌دهد تا به راحتی اسناد قابل تکرار را با استفاده از Markdown ایجاد کنند و به اشتراک بگذارند. اطلاعات کامل

9-اکسیر

اکسیر

Elixir یا اکسیر یک زبان برنامه ‌نویسی کاربردی پویا است که بر اساس ماشین مجازی Erlang ساخته شده است. این زبان منبع باز تمرکزش بر روی ساخت برنامه‌ های کاربردی توسعه‌ پذیر، قابل اعتماد و قابل پشتیبانی است.

اکسیر سینتکس ساده و منعطفی دارد که یادگیری ‌اش را آسان می ‌کند. ماشین مجازی Erlang هم ابزاری قدرتمند است که به این زبان اجازه می ‌دهد تا به شدت قابل دسترسی و توسعه باشد. اکسیر یک انتخاب عالی برای توسعه‌ دهندگان علاقه ‌مند به ساخت برنامه‌ های همروند و توزیع ‌شده است.

اکسیر برای ایجاد میکرو سرویس ‌ها و توسعه برنامه ‌هایی که خطاپذیر و بسیار در دسترس هستند، عالی است. همچنین به دلیل پشتیبانی از Actor Model و ادغام آسان با سایر برنامه ‌های کاربردیErlang ، یک گزینه عالی برای توسعه سیستم‌های توزیع ‌شده به حساب می ‌آید.

اکسیر یک جایگزین عالی برای برخی از زبان ‌های برنامه ‌نویسی و فریم ‌ورک‌ های پرطرفدارتر است و برای هر برنامه ‌نویسی که می‌ خواهد اپلیکیشن های خوب و قابل اعتماد بسازد، ارزش یادگیری را دارد.

10-دارت

دارت

زبان برنامه ‌نویسی شی ‌گرا Dart توسط گوگل ساخته شده است. می ‌توان از آن برای ساخت وب، سرور و اپلیکیشن های موبایل استفاده کرد. این زبان به عنوان یک زبان Type-safe، به توسعه‌ دهندگان اجازه می ‌دهد تا برنامه‌ ها را با اطمینان و پشتیبانی آسان‌ تر بنویسند.

دارت هم برای برنامه ‌نویسی کلاینت و هم سمت سرور مناسب است و می ‌توان آن را برای استفاده در مرورگر به صورت جاوا اسکریپت کامپایل کرد. همچنین می ‌توان از این زبان برای برنامه ‌نویسی سمت سرور و اپلیکیشن های وب و موبایل استفاده کرد.

توسعه‌ دهندگانی که می‌ خواهند بدون نیاز به تسلط بر زبان‌ های دیگر برنامه‌ هایی با کارایی بالا بسازند، بهتر است دارت را انتخاب کنند زیرا سینتکس ساده ‌ای دارد و یادگیری ‌اش هم آسان است.

علاوه بر این، ویژگی ‌هایی مثل async/wait، جنریک ‌ها و یک کتابخانه غنی را هم در اختیارتان قرار می ‌دهد. بسیار تطبیق ‌پذیر است و به توسعه ‌دهندگان این امکان را می ‌دهد تا برای پلتفرم‌ های مختلف، از جمله وب و موبایل، اپلیکیشن بسازند.

دارت توسط گوگل هم پشتیبانی می ‌شود و این تضمین وجود دارد که این توسعه و پشتیبانی ادامه داشته باشد.

حتما در ادامه بخوانید: نحوه یادگیری یک زبان برنامه نویسی و روش ورود به این رشته

کلام پایانی

این 10 زبان برنامه ‌نویسی از بهترین و به‌روز ترین فناوری های موجود هستند. برای همگام شدن با روند های نو ظهور و نیاز های بازار، باید از آخرین تحولات دنیای برنامه‌ نویسی مطلع باشید. با یادگیری و تسلط بر این زبان‌ های کدنویسی، می‌ توانید خودتان را برای حضور در عرصه توسعه نرم‌ افزار آماده کنید.

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه
آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس
آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس
قیمت محصول 80٪ 70,000 تومان 350,000
ادامه مطلب
آموزش سی اس اس (CSS) از صفر تا صد
آموزش سی اس اس (CSS) از صفر تا صد
قیمت محصول 10٪ 440,000 تومان 490,000
ادامه مطلب
آموزش پایتون صفر تا صد (پکیج 2)
آموزش پایتون صفر تا صد (پکیج 2)
قیمت محصول 450,000 تومان 490,000
ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

0 نظر درباره «10 تا از جدید ترین زبان های برنامه ‌نویسی (و کاملا آینده دار) برای یادگیری»

    هنوز نظری برای این بخش ثبت نشده است
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید