آموزش فلاتر از صفر تا صد با 14 درس رایگان (و نکات کاربردی)

رتبه: 5 ار 17 رای SSSSS
فلاتر
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 9 دقیقه

فلاتر جدیدترین فریمورک برای ایجاد اپلیکیشن ها در دنیای توسعه برنامه های موبایلی است. در اینجا، به این موضوعات می پردازیم که فریمورک فلاتر چیست، مزایا و معایب آن را بررسی می کنیم و نیز روش های متفاوت آزمایش کردن یک اپلیکیشن فلاتر را مطرح می کنیم و بعد هم دروس رایگان اموزش فلاتر را در پیش داریم. از یادگیری لذت ببرید!

فریمورک فلاتر چیست؟

فلاتر یک چارچوب UI منبع باز و رایگان گوگل است که برای ایجاد اپلیکیش های Native استفاده می شود. فلاتر که در سال 2017 منتشر شده است، به توسعه دهنده ها اجازه می دهد که اپلیکیشن های موبایلی را با یک زبان برنامه نویسی و یک کد بیس واحد، برای اندروید و iOS بسازند. این قابلیت باعث می شود که ساخت اپلیکیشن های اندروید و iOS ساده تر و سریع تر بشود.

فریمورک فلاتر شامل کیت توسعه نرم (SDK) و کتابخانه UI مبتنی بر ویجت می باشد. این کتابخانه شامل انواع عناصر UI قابل استفاده مجدد؛ مانند اسلایدرها، دکمه ها و ورودی های متنی می باشد.

توسعه دهنده هایی که اپلیکیشن های موبایل را با فریمورک فلاتر می سازند، از یک زبان برنامه نویسی استفاده می کنند که Dart نامیده می شود. دارت با سینتکس مشابه جاوا اسکریپت، یک زبان برنامه نویسی شیء گرا است که که روی توسعه front-end تمرکز دارد.

چرا فلاتر استفاده می شود؟

با وجود این که فلاتر یک فریمورک بین پلتفرمی است، کمپانی های بیشتر و بیشتری فلاتر را از بین فریمورک هایی مانند Xamarin، Cordova و React Native انتخاب می کنند.

برخی از مهم ترین دلایلی که چرا تیم های توسعه فلاتر را انتخاب می کنند، در ادامه آورده شده است:

  • بهره وری بیشتر. استفاده از همان codebase برای iOS و اندروید، هم در زمان و هم در منابع صرفه جویی می کند. ویجت های native فلاتر همچنین زمان صرف شده برای تست کردن مشکلات سازگاری با نسخه های سیستم عامل های متفاوت؛ به حداقل می رسد.
  • یادگیری آن ساده است. فلاتر به توسعه کننده ها اجازه می دهد که اپلیکیشن های موبایلی native را بدون نیاز به دسترسی به ویجت های OEM یا استفاده از تعداد کدهای زیاد تولید کنند. به این ترتیب علاوه بر این که رابط کاربری فلاتر بسیار جذاب است؛ فرآیند ایجاد اپلیکیشن های موبایلی را بسیار ساده تر می شود.
  • عملکرد فوق العاده. کاربران گزارش داده اند که یافتن تفاوت های بین اپلیکیشن فلاتر و اپلیکیشن native موبایل، بسیار دشوار است.
  • مقرون به صرفه. ساختن اپلیکیشن های اندروید و iOS با codebase مشابه درواقع ساختن دو تا اپلیکیشن با قیمت یکی است.
  • روی IDEهای متفاوت در دسترس است. توسعه دهنده ها می توانند بین استودیو اندروید و کد VS آزادانه انتخاب کنند تا کد خودشان را روی فلاتر ویرایش کنند.
  • مستندسازی فوق العاده و اجتماع پذیری. به لطف مستندسازی گسترده همراه با مواردی که پیگیری آنها ساده است، فلاتر منابع فوق العاده بسیاری برای پاسخگویی به سؤالات شما در اختیار دارد. کاربران فلاتر نیز می توانند از انجمن هایی مانند Flutter Awesome و Flutter Community بهره مند شده و از تبادل ایده ها استفاده کنند.

مزایا و معایب فریمورک فلاتر

علیرغم این که فلاتر هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته است، تعداد زیادی از کمپانی های تکنولوژی؛ شناسایی پتانسیل آن را آغاز کرده اند. برخی از اپلیکیشن های قابل توجه فلاتر Google Ads، eBay Motors، Philips Hue و Xianyu از کمپانی Alibaba می باشد.

بیایید باهم نگاهی به مزایا و همچنین معایبی که در فریمورک فلاتر عرضه شده است، بیندازیم.

۵ اپلیکیشن یادگیری برنامه نویسی اندروید در گوشی

مزایای توسعه اپلیکیشن فلاتر

فلاتر طیف گسترده ای از مزایا را هم برای توسعه دهندگان و هم برای صاحبان کسب و کار فراهم می آورد. این فریمورک توانسته است با قیمت معقول، کیفیت خوب و نیز قابلیت استفاده و سرعت عالی را فراهم آورد.

  • زمانی که برای هر دو اپلیکیشن های iOS و اندروید از یک کد مشابه استفاده می شود؛ توسعه سریع تر پیش می رود. Codebase منحصر بفردی که فلاتر استفاده می کند زمان عرضه به بازار را سرعت می بخشد و در عین حال هزینه های توسعه اپلیکیشن موبایل را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
  • عملکرد اپلیکیشن فلاتر مانند اپلیکیشن های بلادرنگ native است. برخلاف دیگر فریمورک ها، اپلیکیشن های فلاتر برای برقراری ارتباط با عناصر و اجزای native، نیازی به پل زدن ندارد. از آنجایی که این پل ها معمولاً مشکلاتی در عملکرد به وجود می آورند، عدم استفاده از آنها در فلاتر یک مزیت قطعی به حساب می آید.
  • ویژگی “hot reload” (بارگذاری مجدد داغ) در فلاتر باعث می شود که توسعه دهنده ها بتوانند کد روی امولیتورها، سیمولیتورها، یا دستگاه های واقعی را تغییر داده و نتایج را در همان لحظه مشاهده کنند. کدهای تغییر یافته سپس بلافاصله در حالی که اپلیکیشن در حال اجرا می باشد، بی وقفه مجدداً بارگذاری می شود. نیاز به راه اندازی مجدد نیست. این ویژگی باعث می شود که ساخت UIها، افزودن ویژگی ها و رفع باگ ها ساده تر از همیشه باشد.

معایب توسعه اپلیکیشن فلاتر

در حالی که توسعه اپلیکیشن فلاتر مزایای زیادی دارد، اما باید جنبه های منفی این فریمورک را نیز در نظر گرفت.

  • فلاتر نسبتاً جدید است. در حالی که این فریمورک پلاگین (افزونه) ها و عناصر UI بسیاری را ارائه می کند، اما فریمورک هایی مانند Xamarin و React Native انتخاب های نسبتاً بزرگتری را ارائه می کنند. با این که فلاتر همیشه به صورت فریمورک شناخته نشده ای باقی نمی ماند اما فعلاً وضعیت این چنین است.
  • زبان برنامه نویسی دارت خیلی محبوب نیسد. در حالی که یک زبان برنامه نویسی فوق العاده است، اما توسعه دهنده ها اغلب ترجیح می دهند زبان هایی مانند جاوا یا کاتلین (Kotlin) را استفاده کنند.
  • برخی از عناصر فقط برای اندروید یا فقط برای iOS در دسترس هستند و نه برای هر دو. این نوع عناصر اغلب اندروید را پشتیبانی می کنند زیرا فلاتر را گوگل عرضه کرده است و توسعه دهنده های اندروید نسبت به توسعه دهنده های iOS بیشتر به فلاتر علاقه نشان می دهند.

آموزش صفر تا صد همه زبانهای برنامه نویسی در اینجا

چگونه اپلیکیشن های فلاتر را تست کنیم؟

تست های خودکار فلاتر به سه دسته اصلی تقسیم می شوند.

  • تست کردن یونیت
  • تست کردن ویجت
  • تست کردن یکپارچه سازی

چرب زبان

برنامه نویسی اندروید رو قورت بده! بدون کلاس، سرعت 2 برابر، ماندگاری 3 برابر، پولسازی با ساخت اپلیکیشن و بازی،  سه پک زیر جوابت هست:

پک کامل طراحی رابط کاربری

پک 1 اندروید استودیو (مبتدی تا متوسط)

پک 2 اندروید استودیو (پیشرفته)

در حالی که در تست های یونیت، یک تابع، کلاس یا متد واحد آزمایش می شود، تست های ویجت (که به عنوان تست های عناصر نیز شناخته می شود) یک ویجت واحد را آزمایش می کنند. تست های یونیت و تست های ویجت اغلب تست های فلاتر را تشکیل می دهند که توسط پوشش کد ردیابی می شوند. تست های یکپارچه سازی یا یک بخش بزرگ یا کل اپلیکیشن را آزمایش می کنند و موارد مهمی که مورد استفاده قرار می گیرند را شامل می شوند.

Testing a Flutter application With Perfecto

در ادامه هدف هر یک از انواع تست کردن ها را بررسی می کنیم:

تست یونیت

تست های یونیت برای یک اپلیکیشن فلاتر، رفتار یک تابع، یک روش یا یک کلاس واحد را تأیید می کند. به عبارت دیگر، تست های یونیت تأیید می کنند که متد تحت آزمایش، بر اساس ورودی داده شده آیا نتایج مورد انتظار را ارائه می کند یا خیر. این تست ها به کاربران کمک می کند که کدهای قابل نگهداری و قابل آزمایش تری را بنویسند.

کاربران می توانند از طریق افزونه های فلاتر برای IntelliJ و VSCode تست های یونیت خودکار را اجرا بکنند. IntelliJ و VSCode علاوه بر این که از تست های در حال اجرا پشتیبانی می کنند همچنین می توانند حلقه فیدبک سریع تری ارائه بدهند و به کاربران اجازه می دهد تا نقاط وقفه ای (breakpoint) را تنظیم کنند.

تست ویجت

تست های ویجت که در دیگر فریمورک های UI از آنها با عنوان تست های عناصر نیز یاد می شود، تأیید می کند که یک UI ویجت در هنگام پاسخگویی به تعاملات خاص، همان طور که انتظار می رود رفتار کرده و به نظر می آیند. این تست ها نسبت به تست یونیت، بسیار جامع تر هستند زیرا چندین کلاس را در بر می گیرند و نیازمند یک محیط تست هستند که شرایط مناسب چرخه عمر ویجت را فراهم می کند.

با این حال، محیط تست ویجت نسبت به یک سیستم UI توسعه یافته تر، پیاده سازی بسیار ساده تری دارد. کاربران فلاتر باید برای تمام ویجت های معمولی که برای اپلیکیشن های خود مورد استفاده قرار داده اند؛ تست های ویجت بنویسند.

تست یکپارچه سازی

تست های یکپارچه سازی یک بخش بزرگی از برنامه یا کل اپلیکیشن را تست می کند. این تست ها عملکرد اپلیکیشن را تأیید می کنند و اطمینان حاصل می کنند که تمام ویجت ها و سرویس های تحت آزمایش، باهم به درستی کار می کنند.

کاربران فلاتر تست های یکپارچه سازی را یا روی دستگاه های حقیقی یا روی دستگاه های مجازی مانند امولیتور ها و سیمولیتورها انجام می دهند. این تست ها در دو بخش اجرا می شود: به کار گیری اپلیکیشن تحت آزمایش بر روی دستگاه (حقیقی یا مجازی) و سپس هدایت برنامه از یک مجموعه تست های مجزا. این بررسی به منظور اطمینان از این موضوع انجام می شود که همه چیز همان طور که انتظار می رود باهم کار می کند.

همه دروس برنامه نویسی اندروید ما در اینجا

دروس آموزش فلاتر

  • برای مشاهده بهتر ویدیوها در موبایل، گوشی را افقی نگه دارید. اگر اروری مشاهده کردید بخاطر روشن بودن وی پی ان است. بعد از پخش هر ویدیو، علامت دانلود روی آن نمایان می شود.
  • اگر روی دانلود کلیک کردید و ویدیو باز هم پخش شد، بعد از پخش ردن روی علامت سه نقطه پایینش کلیک و گزینه دانلود یا ذخیره را انتخاب کنید. از اینترنت دانلود منجر هم می توانید استفاده کنید. هر درسی مشکل داشت در نظرات اعلام کنید تا سریعا رفع شود یا به پیج منبع مراجعه کنید. ضمنا هر چند وقت یک بار احتمالا دروس به روز می شوند.
  • در زیر دو نوع آموزش داریم. پیشنهاد ما این است هر دو آموزش را دانلود کنید:

آموزش اول (مفاهیم اولیه و ضروری)

از پیج مهندسی کامپیوتر

درس 1
درس 2
درس 3
درس 4
درس 5
درس 6 (به زودی)

آموزش دوم (پروژه محور و عملی تر)

از پیج بصیر

درس 1
درس 2
درس 3
درس 4
درس 5
درس 6
درس 7
درس 8
درس 9
درس 10
درس 11
درس 12
درس 13
درس 14

حتما این مطلب رو هم بخونید: ساخت اپلیکیشن اندروید (روش ساده و اصولی)

سخن آخر

فریمورک فلاتر فرصت های هیجان انگیزی را در اختیار توسعه دهنده های اپلیکیشن موبایل و همچنین صاحبان کسب و کار قرار می دهد. ساخت اپلیکیشن های اندروید و iOS با یک codebase یکسان روی رابط کاربری بسیار کاربر پسند باعث می شود که توسعه اپلیکیشن موبایل سریع تر و مقرون به صرفه تر انجام شود.

همراه با Perfecto سازمان ها می توانند اپلیکیشن های فلاتر بسیار کارآمد خود را به سرعت و به سادگی منتشر کنند. در مورد پلتفرم ما بیشتر بیاموزید تا با قابلیت های ما در زمینه ی تست فلاتر با جزئیات بیشتر آشنا شوید.

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه

کلاس های آنلاین مرتبط

مشاهده همه
سایر مقالات آموزشی
سایر مقالات آموزشی

مدرس : حامد رضوانی

0

*برای مشاهده قیمت کلاس روی رزرو کلاس آنلاین کلیک کنید*

رزرو کلاس آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

15 نظر درباره «آموزش فلاتر از صفر تا صد با 14 درس رایگان (و نکات کاربردی)»

  • Ali
    Ali آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    می تونم بگم زبان برنامه نویسی flutter یکی از کامل ترین زبان های برنامه نویسی است که من تا حالا کار کردم خیلی زبان خوبی هست دست مزدش در تهران ۴۰ میلیون هست ولی در شهر های دیگه کمتر ولی من زبان برنامه نویسی خیلی کار کردم ولی زبان flutter خیلی خیلی عالی بود من این زبان را دوست داشتم خیلی عالی هست

    پاسخ
    • هیچکس

      عزیزم فلاتر زبان نیست . یک فریم ورک زبان دارت هست

    • منتها

      ای بابا خوب شد بهت کار سفارش ندادم

  • میلاد
    میلاد آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام لطفا جلسه 6روهم قراربدید ممنونم

    پاسخ
  • ژاله
    ژاله آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    جلسه ۶ به بعد رو بذارین دیگه

    پاسخ
  • مستانه
    مستانه آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام من تو نصب فریم ورک فلاتر مشکل دارم
    نصب میکنم یه بار sdk قبول نمیکنه
    اونم اوک کنم این وصل شدن صفحه به گوشی اوک نمیشه

    پاسخ
    • .

      باید شبیه ساز سیستمتو فعال کنی

  • سجاد
    سجاد آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام
    باهاش یه چیزی شبیه اسنپ رو هم میشه درست کرد؟

    پاسخ
    • فقط خدا

      فلاتر فریم ورک قدرتمندی برای ساخت ui های خفن
      اسنپ فود و اسنپ باکس با فلاتر ساخته شده تلوبیون از معروف ترین های برنامه های فلاتری در ایرانه

      • ناشناس

        سلام آموزش‌هایی که این سایت گذاشته کامل هستش یا به دوره دیگه نیاز هست

مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید