لپ تاپ مناسب برنامه نویسی: قبل از خرید حتما این 5 ویژگی را چک کنید
مدل ها و برند های بسیار زیاد و متنوعی برای لپ تاپ وجود دارد، از جایگزین های کامپیوتر های رومیزی قدرتمند و لپ تاپ های بازی گرفته تا اولترابوک های باریک و سبک و مکبوک های گران تا ارزان قیمت!
با این که برخی از مدل ها اختصاصا برای برخی از صنایع و موارد مصرف مثل تجارت، دانشجویان و بازی به بازار عرضه می شوند، یافتن لپ تاپ مخصوص برنامه نویسی سخت خواهد شد.
بنابراین، اگر به دنبال دستگاه جدید برای انجام کد نویسی هستید، به ویژگی های اصلی لپ تاپ های مناسب برنامه نویسان نگاهی بیندازید.
1-نمایشگر
صفحه نمایش لپ تاپ یکی از موارد مهمی است که یک برنامه نویس باید در نظر بگیرد. به این دلیل که این همان چیزی است که تقریبا 99٪ از مواقع هنگام کار به آن نگاه خواهید کرد. بنابراین، به هر نمایشگری رضایت ندهید. نکاتی هست که باید هنگام انتخاب دستگاه در نظر بگیرید.
بزرگ بودن صفحه نمایش داخلی
اگر حمل یک لپ تاپ بزرگ و نسبتا سنگین برای تان مشکلی ندارد، سعی کنید بزرگ ترین مانیتور ممکن را انتخاب کنید. علت این کار این است که در نمایشگر های کوچک تر فضای کم تری برای کار دارید. همچنین متن، آیکون ها و سایر عناصر رابط کاربری کوچک تر خواهند بود که منجر به خستگی بیشتر چشم می شود.
علاوه بر این، در برنامه نویسی بیشتر از فضای عمودی استفاده می شود. به همین دلیل بهتر است از نمایشگر های 16:10 استفاده کنید. با این که امروزه بیشتر نمایشگر های لپ تاپ دارای نسبت تصویر 16:9 هستند، گزینه هایی هم هستند که به شما امکان می دهند تا حالت اول را داشته باشید.
همچنین نمایشگر های لمسی یا لپتاپ های 2 در 1 کاربرد چندانی برای برنامه نویسان ندارند. آن ها ارزش هزینه اضافی را ندارند مگر این که بخواهید از لپ تاپ تان برای اهداف دیگری استفاده کنید.
پشتیبانی از نمایشگر خارجی
اکثر کامپیوتر ها به شما امکان می دهند تا حداقل یک نمایشگر خارجی را از طریق HDMI به سیستم تان متصل کنید. این قابلیت به ویژه برای کسانی که چندین پنجره را به طور همزمان باز می کنند، عالی است. با این حال، عدم تطابق بین صفحه نمایش کوچک داخلی و یک مانیتور خارجی بزرگ تر می تواند کار را برای شما سخت تر کند.
پس اگر می خواهید دو یا چند نمایشگر خارجی به کامپیوتر تان متصل کنید، باید اول مطمئن شوید که از آن پشتیبانی می کند. اکثر دستگاه های سطح مبتدی و میان رده به شما امکان می دهند تا تنها یک صفحه نمایش را از طریق HDMI متصل کنید.
حتما بخوانید: آموزش صفر تا صد همه زبانهای برنامه نویسی
اگر می خواهید نمایشگر های بیشتری داشته باشید، باید یک اتصال Thunderbolt 4 داشته باشید که از فناوری DisplayPort در کنار درگاه HDMI پشتیبانی کند. با این کار می توانید دو نمایشگر را متصل کرده و به طور همزمان از آن ها استفاده کنید.
2- پردازنده
مثل هر برنامه دیگری، همیشه بهتر است پردازنده ای داشته باشید که عملکرد بالایی دارد. البته می دانیم که همه هم بودجه نامحدودی ندارند؛ بنابراین، وقتی دارید یک پردازنده انتخاب می کنید، باید چند گزینه را مدنظر قرار بدهید.
آیا از چندین برنامه ها به طور همزمان استفاده می کنید؟ آیا با حجم زیادی از داده ها سر و کار دارید و ساعت ها را صرف جمع آوری آن ها می کنید؟ اگر این طور است، باید تعداد هسته نسبت به قدرت پردازش خام برای تان در اولویت باشد. اما اگر فقط روی یک نرم افزار تمرکز کنید، ممکن است یک پردازنده با سرعت کلاک بالا ارزشش را داشته باشد.
اما هر نوع برنامه نویسی که انجام می دهید، باید یک تراشه میان رده داشته باشید. علتش هم این است که پردازنده های سطح مبتدی، مثل Intel Core i3 یا AMD Ryzen 3 ممکن است برای انجام کار هایی که باید به موقع انجام بدهید، تحت فشار قرار بگیرند. هنگامی که به لپ تاپ تان خیره می شوید و منتظر می مانید تا عملیات کامپایل با کلی تاخیر به پایان برسد، دل سرد می شوید!
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چند تا باید یاد بگیریم؟
3- رم (RAM)
لپ تاپ را چه برای کار های اداری و برنامه نویسی و چه بازی بخرید ، حداقل رمی که توصیه می شود 8 گیگابایت است. این مقدار کارتان را تا حدی راه می اندازد اما اگر بودجه اش را دارید ، بد نیست یک رم 16 گیگابایتی داشته باشید.
اگر گزینه 8 گیگا بایتی را انتخاب کرده اید، لپ تاپ شما باید در آینده تا 16 گیگابایت یا بیشتر ارتقا پیدا کند. از مدل هایی که رم لحیم شده دارند خودداری کنید زیرا برای ارتقاء آن باید لپ تاپ جدیدی بخرید.
4- هارد
اگر می خواهید کامپیوتر تان سریع کار کند، باید حتما هارد SSD داشته باشد. این ویژگی به لپ تاپ شما اجازه می دهد تا سریع تر کار کند.
در سال 2022، 256 گیگابایت حداقل هارد برای کامپیوتر ها به حساب می آید، و معمولا ترجیح داده می شود که یک SSD با ظرفیت 512 گیگابایت یا بیشتر روی سیستم وجود داشته باشد. اگر باید به ترکیب هارد SSD و HDD بسنده کنید ، پس حداقل یک درایو SSD 256 گیگابایتی داشته باشید که در آن بتوانید سیستم عامل، برنامه ها و کار فعلی تان را نگه دارید.
در این صورت هنگامی که کد را کامپایل می کنید، کار ها را سریع تر انجام خواهید داد. سپس می توانید فایل های بایگانی شده و سایر فایل های تان را روی هارد دیسک کندتر نگه دارید.
حتما بخوانید: 5 زبان برنامه نویسی امنیت ضدهکر
5- سیستم عامل
انتخاب سیستم عامل شما به نوع برنامه نویسی که انجام می دهید، بستگی دارد.
اگر با macOS کار می کنید، احتمالا باید یکی از محصولات اپل را انتخاب کنید. این شرکت در حال حاضر طیف گسترده ای از محصولات از M1 MacBook Air گرفته تا MacBook Pro M1 Max 16 اینچی را عرضه می کند، پس می توانید یکی از آن ها را متناسب با بودجه تان انتخاب کنید .
اما اگر از لپ تاپ های ویندوز استفاده می کنید، گزینه های نامحدودی در اختیار دارید. شما برای لینوکس هم انتخاب های زیادی دارید، زیرا عملا می توانید آن را روی هر دستگاهی نصب کنید. با این وجود، برخی از تولیدکنندگان لپ تاپ هایی با سیستم عامل لینوکس از پیش نصب شده عرضه می کنند که شاید بخواهید چنین کامپیوتر هایی را انتخاب کنید.
با این حال، شما می توانید یک سیستم چند بوتی داشته باشید تا بتواند هم ویندوز و هم لینوکس و یا لینوکس و macOS را در کنار هم اجرا کند. همچنین میتوانید از Wine برای اجرای ویندوز در مک تان استفاده کنید، با این وجود مک های سری جدید M1 از معماری پردازنده متفاوتی استفاده می کنند که ممکن است شبیه سازی را تحت تأثیر قرار دهد.
6- صفحه کلید
این ابزار جانبی کمتر مورد توجه برنامه نویسان بوده است. در حالی که کیبورد ها به اندازه پردازنده ها یا مانیتور ها جذاب نیستند، اما شما به عنوان یک برنامه نویس به یک صفحه کلید خوب نیاز دارید . دلیل آن هم این است که احتمالا بیش از 90 درصد از زمان تان را صرف تایپ کردن خواهید کرد.
کاربران مختلف در مورد طراحی های صفحه کلید نظرات و سلایق متفاوتی دارند؛ زیرا برخی کیبورد هایی با اندازه کامل و برخی طراحی بدون کلید های ماشین حساب (9 عدد) را ترجیح میدهند. در هر صورت، شما باید با توجه به تجربه تایپ تان، یکی را انتخاب کنید.
از آن جایی که نمی توانید صفحه کلید لپ تاپ را سفارشی کنید، اگر از کیبورد خارجی استفاده می کنید، باید مراقب باشید. انواع سوئیچ ها و کلاهک های کلیدی متفاوتی وجود دارد که قبل از تصمیم گیری باید آن ها را تست کنید.
7- عمر باتری
اگر همیشه در حال حرکت هستید، یک لپ تاپ باتری دار لازم تان می شود تا تمام روز سیستم تان را شارژ و روشن نگه دارد. برخی از مدل هایی که از این طول عمر باتری فوق العاده اند، عبارتند از : Apple M1 MacBook Pro، Lenovo ThinkPad X1 و HP Envy 14.
علاوه بر عمر باتری، لپ تاپ هایی را مد نظر قرار بدهید که از فناوری شارژ سریع Power Delivery برخوردار هستند. در این صورت می توانید از یک پاور بانک برای شارژ لپ تاپ حتی وقتی در جاده هستید، استفاده کنید.
برنامه نویسی چیست؟ انواع آن و نکات کاربردی
امروزه برنامه نویسی در حال حرکت به امری عادی بدل شده است!
اگر از آن دسته برنامه نویسانی هستید که می توانید در هر مکانی کار کنید، یک لپ تاپ برنامه نویسی قدرتمند لازمه کارتان است. به این ترتیب، می توانید در هر کجا که هستید برنامه نویسی کنید.
پس اگر یک برنامه نویس فریلنسر هستید یا اگر شرکت تان به شما اجازه می دهد تا خارج از منزل کار کنید، می توانید واقعا خودتان را یک دیجیتال نومَد بنامید.
سلام ممنون از اطلاعات مفیدی که گذاشتید.
پاسخسایت دیجی تامین لپتاپ های خوبی معرفی کرده برای برنامه نویسی که از نظر قیمت هم مناسب هستند.
سلام
پاسخخدا قوت و ممنون از آموزش های بینظیرتون
ببخشید من میخوام برنامه نویسی رو یاد بگیرم و مدل های لپتاپ گوناگونی وجود داره و البته بنده هم خیلی سردرگمم که برای شروع برنامه نویسی کدومو بخرم؟
خیلی ممنون میشم اگه راهنماییم کنین🌸
سلام هر چیزی میخری حداقل رم 16 (ترجیحا 32) و پردازنده نسل 7000 AMD یا اینتل 13000 به بالا باشه و گرافیک انویدیا Ada Lovelace یا گرافیک amd نسل Vega و جدیدتر. حافظه هم حتما SSD. مانیتور با رفرش ریت بالای 90