آموزش شیت بندی معماری از صفر تا صد (با هر نرم افزاری+ نمونه ها)

رتبه: 0 ار 0 رای sssss
در حال معرفی کار با شیت بندی
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 22 دقیقه
Banner Image

در این مطلب به بررسی عناصری که برای ارائه طرح های معماری لازم هستند مثل چینش، سلسله مراتب بصری، ساختار، رنگ، انتخاب تصویر و اینکه چه چیزی باید شامل شیت شود و از چه نرم افزاری باید برای شیت بندی استفاده کنیم، می پردازیم و آموزش هایی درباره شیت بندی معماری با فتوشاپ در اختیارتان می گذاریم.

از شیت بندی معماری چه استفاده ای می شود؟

  • دانشجویان از شیت بندی برای ارائه طرحهای معماری به اساتید و همکارانشان استفاده می کنند.
  • حرفه ای ها با استفاده از شیت بندی طرح هایشان را به مشتریان، نمایشگاهها و انجمن ها ارائه می کنند.
  • شیت بندی می تواند باعث برنده شدن طرح معماری شما شود یا پروژه تان را به مرحله بعدی ارتقا بدهد.

شیت بندی با چه هدفی استفاده می شود؟

شیت بندی یکی از تکنیک های ارائه برای به نمایش گذاشتن طرح های معماری است. این روش راهی برای جذب مخاطب به سمت فرایند و روش های طراحی شماست و خلاصه و چشم اندازی کلی از پروژه شما ارائه می دهد. از طریق شیت بندی مخاطب با طرح شما ارتباط برقرار می کند و شما می توانید حس درون طرحتان را به او منتقل کنید.

هر پروژه موفقی یک مفهوم مرکزی و اصلی و یک “تصویر بزرگ ” دارد که به آن پروژه هدف می دهد. وقتی به پروژه تان نگاه می کنید باید بتوانید بفهمید که مفهوم بزرگ و اصلی آن چیست؟

یاد بگیرید: پاسخ به سوال ” طراحی معماری چیست؟”

این مفهوم در کل پروژه شما نقشی اساسی دارد و شما را در مسیر اولویت بندی کار و تعیین جریان ایده هایتان راهنمایی می کند. هدف اولیه پروژه شما این است که این مفهوم اصلی را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارید.

آموزش نحوه شیت بندی

قبل از اینکه شیت بندی با فتوشاپ را شروع کنید باید این موارد را در نظر بگیرید:

ساختار یا ترتیب

قبل از شیت بندی طرح معماری خودتان اول باید به نکات اصلی که قرار است بیان شوند فکر کنید. باید مشخص کنید که کدام تصاویر و طرح های گرافیکی به بهترین شکل ایده اصلی شما را نشان می دهند. تمام اطلاعات مورد نیازتان را جمع آوری کنید و متن و تصاویر مورد نظرتان برای ارائه ایده ها را یادداشت نمایید.

یادتان باشد که شما در واقع قرار است یک داستان تعریف کنید، پس موقع چیدن عناصر به شکل روایت داستانتان توجه داشته باشید و ابتدا، وسط و پایان داستانی که می خواهید بگویید را در نظر بگیرید.

ساختار در شیت معماری

بسته به دستورالعملهایی که به شما داده می شود می توانید شیت هایتان را کنار هم یا جداگانه و پشت سر هم و یا به عنوان یک پوستر رنگی ارائه بدهید. اگر هم هیچ استاندارد یا دستورالعمل خاصی برای ارائه کارتان وجود ندارد، خودتان ببینید که کدام ساختار و چیدمان داستان شما را به بهترین شکل بیان می کند. اغلب اوقات ساده ترین گزینه این است که یک شیت به صورت یک پوستر بزرگ داشته باشید اما شما می توانید بسته به کارتان یک سری شیت متوالی هم داشته باشید.

جهت گیری

قرار است شیت شما به صورت عمودی ارائه شود یا افقی؟ گاهی اوقات می توانید جهت چینش شیت را خودتان تعیین کنید اما بسیاری اوقات این مورد را مدیر، مشتری یا استاد شما مشخص می شود. پس حتما از قبل مطمئن شوید که از این موضوع اطلاع دارید.

جهت گیری در طراحی شیت معماری

اگر تعیین جهت شیت بندی دست خودتان است به انتخاب بهترین مورد فکر کنید. ببینید ارائه کار در کدام جهت بیشترین تاثیر را روی مخاطب می گذارد؟ اگر شیت به صورت عمودی ارائه شود روند طبیعی تری خواهد داشت یا به شکل افقی؟ معمولا رایج ترین جهت گیری ها برای ارائه طرح، لند اسکیپ یا افقی (Landscape) و حالت پرتره یا عمودی (Portrait) هستند.

ابعاد و اندازه

درست مثل جهت گیری شیت بندی، شما باید درباره ابعاد و اندازه آن هم تصمیم گیری کنید. اغلب اوقات دستورالعملها و محدودیت های لازم درباره اندازه و تعداد شیت به شما داده می شود.

قبل از شروع به چینش طرحتان حتما تمام محدودیت ها و دستورالعملها را مرور و آنها را لحاظ کنید. یادتان باشد که برای دستیابی به یپوستگی باید تمام طرح های شما هم اندازه باشند. البته می توانید از ترکیبی از اندازه های مختلف برای ساخت یک شیت با اندازه ای که به شما داده شده استفاده کنید؛ مثلا دو برد A1 با یک برد A0 را ترکیب کنید.

طرح بندی

رایج ترین راه برای سازماندهی چیدمان شیت استفاده از شبکه یا گرید (grid) است. ساخت یک گرید به شما کمک می کند تا محل قرارگیری المان های مورد نظرتان را تعیین و شیت خودتان را بهتر مدیریت کنید.

اگر از نرم افزار InDesign برای شیت بندی استفاده می کنید، می توانید یک صفحه اصلی به عنوان الگویی برای کل پروژه تان بسازید تا به وحدت بصری برسید.

تمپلت ها در این مواقع بسیار کمک کننده هستند چون باعث صرفه جویی در وقت شما می شوند و یکپارچگی کل پروژه را تضمین می کنند. شبکه شما باید شامل فضاهایی برای عناوین، شماره گذاری، نام شما و تمام اطلاعات لازم دیگر باشد. این اطلاعات در هر برد تکرار می شوند.

طرح بندی

قبل از شروع به چیدن المان هایتان، پیکربندی های مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدامشان بهترین نتیجه را به شما می دهد. می توانید اول یک پیش طرح در مقیاس کوچک طراحی کنید تا ایده اصلی هر برد دستتان بیاید. این کار به شما امکان می دهد قبل از چینش المان های اصلی تان، بتوانید ترتیب آنها را برای رسیدن به بهترین نتیجه تغییر بدهید.

این مرحله را می توانید با نرم افزار انجام بدهید یا روی کاغذ آن را ترسیم کنید. بعد از اینکه مشخص کردید دقیقا چه نوع چینشی برای کارتان مناسب است، باید تخمین بزنید که برای هر المان چقدر فضا در صفحه نیاز دارید. هر کدام از عناصر گرافیکی باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا به خوبی دیده شوند. شما باید تعیین کنید که بین المان ها چقدر فاصله باشد. برای اینکه پروژه تان یکپارچه و پیوسته باشد از فاصله های مساوی استفاده کنید.

طرح هر برد در شیت شما باید رابطه بین همه المانها را نشان بدهد. علاوه بر این باید بتوان به شکلی منطقی و واضح المان ها را از چپ به راست و بالا به پایین خواند و دنبال کرد.

تصور کنید مخاطب به شیت شما نگاه می کند، ترجیح می دهد اول از همه چه چیزی ببیند؟ بهترین روش برای اینکه مخاطب پروژه شما را بفهمد چیست؟ آیا این طرح بندی شما را به این هدف می رساند؟

نمونه شیت بندی در معماری

علاوه بر این باید به رابطه بین بردها هم توجه کنید. دقت کنید که آیا از یک برد به برد بعدی رابطه منطقی وجود دارد؟ آیا توالی آنها معنادار است؟ اگر قرار نیست همه بردهای شما با هم در شیت نمایش داده شوند، حتما همه را شماره گذاری کنید تا بیننده بتواند به درستی آنها را دنبال کند.

فتوشاپ معماری رو الان یاد بگیر: دانلود آموزش صفر تا صد فتوشاپ

نیازی نیست تمام شیت خودتان را پر کنید. بهتر است در آن فضای خالی کافی داشته باشید تا شلوغ و درهم و برهم به نظر نرسد. از طرف دیگر نباید خیلی هم فضای خالی در شیت داشته باشید، چون در این صورت اینطور به نظر می رسد که بردها را ناتمام گذاشته اید، عناصر و المانهای کافی برای پر کردنشان نداشته اید یا شیت بندی را خوب و درست انجام نداده اید و رویش خیلی کار نکرده اید.

سلسله مراتب بصری

در شیت شما تصاویری وجود دارد که نسبت به بقیه باید توجه بیشتری به خودشان جلب کنند. تمام المان های گرافیکی و متنهای مورد استفاده تان را در نظر بگیرید و به این فکر کنید که کدام یک از تصاویر در بیان ایده و منظور شما نقش اساسی تری ایفا می کنند؟

تصاویری که برای برقراری ارتباط چشمی بیننده با شیت ضروری هستند باید در شبکه شما فضای بیشتری را اشغال کنند. وقتی بیننده از دور به شیت شما نگاه می کند باید تصاویری که کلیت کار شما را نشان می دهند را ببیند و از طرف دیگر وقتی به شیت نزدیک می شود باید تصاویر شما برحسب اولویتی که دارند توجه او را جلب کنند. چندین روش برای تبدیل تصاویر به بزرگترین المان موجود در شیت وجود دارد؛ به عنوان مثال می توانید از رنگها یا فونت های خاص برای جلب نظر بیننده استفاده کنید، به خصوص اگر بقیه قسمت های صفحه تک رنگ باشد.

سلسله مراتب بصری را می توان با استفاده از نسبتها ایجاد کرد سلسله مراتب بصری را می توان با استفاده از نسبتها ایجاد کرد

ساختار و ترتیب را می توان با اندازه و شکل تعیین کرد ساختار و ترتیب را می توان با اندازه و شکل تعیین کرد

پس زمینه

پس زمینه شیت شما باید ساده باشد. این کار باعث می شود بیننده همه المان های موجود در شیت را بدون اینکه حواسش پرت پس زمینه شلوغ شود به راحتی ببیند. مطمئنا دلتان نمی خواهد چیزی از جزئیات مهم کارتان از نظر بیفتد، پس از رنگها یا بافتهای تند استفاده نکنید.

پس زمینه سفید یا حتی خاکستری روشن، متن و گرافیک شما را برجسته نشان می دهد و باعث نمایش حرفه ای المان های شما می شود و در عین حال شلوغ هم نیست. اگر فکر می کنید رنگهای دیگر به انتقال مفهوم اصلی شما بیشتر کمک می کنند می توانید از آنها برای پس زمینه استفاده کنید، فقط حواستان باشد که پس زمینه باید آنقدر ساده و واضح باشد که بیننده روی طرح تمرکز کند نه پس زمینه.

پس زمینه

موقع انتخاب پس زمینه مشکی احتیاط کنید، چون این رنگ خواندن متن را سخت می کند و المان های گرافیکی شما را آنطور که باید و شاید برجسته و واضح نشان نمی دهد. هر رنگی که برای پس زمینه انتخاب می کنید باید به نفعتان عمل کند. استفاده موثر از فضای منفی طراحی شما را واضح و حرفه ای نشان می دهد.

طرح رنگی

خیلی از دانشجوها و حرفه ای ها برای شیت سراغ رنگهای سیاه، سفید و خاکستری می روند؛ اما این رنگها جلوه شیت شما را کاهش می دهد و از حرفه ای بودن آن کم می کند. پس از رنگی کردن طرح کلی تان نترسید. با اینکه رنگ خاکستری می تواند انتخاب مطمئنی باشد ولی رنگهای مثل مشکی و خاکستری طراحی شما سرد و بی روح نشان می دهند.

پس بهتر است به رنگهایی که طرح شما را زنده می کنند فکر کنید. در مواقعی که فقط از یک رنگ استفاده می کنید می توانید برای ایجاد تضاد و کنتراست، یک رنگ دیگر مثل سبز برای نمایش مناظر به کار ببرید. علاوه بر این می توانید یک رنگ دیگر هم برای نمایش مصالح ساختمانی خاص (آجر، شیشه، چوب و غیره) استفاده کنید.

رنگهای روشن و چشم نوازتر مثل زرد یا نارنجی را در نمودارهایتان به کار ببرید؛ اما یادتان باشد هر رنگی که انتخاب می کنید را در تمام بردها به کار ببرید تا یک جریان پیوسته و یکپارچه داشته باشید.

طرح رنگی

در مواقعی که رنگ یکی از محورهای اصلی پروژه شماست یا جزئیاتی وجود دارد که نمی توانید فقط با رنگ خاکستری آنها را نشان بدهید، با خیال راحت می توانید از رنگهای مختلف استفاده کنید. در چنین مواردی خودتان را فقط به یک رنگ تاکیدی و خاص محدود نکنید، اما یادتان هم باشد خیلی از آن رنگ مورد نظر دور نشوید چون استفاده بیش از حد از رنگها هم می تواند باعث حواس پرتی بیننده شود.

فونت

اگر فونت فارسی می خواهید استفاده کنید پیشنهاد ما استفاده از فونت B Nazanin و B Homa یا یکان و تیتر است. تمام متن های شما در کل شیت باید با یک فونت نوشته شوند. از فونت های مختلف به عنوان راهی برای نمایش خلاقانه طرحتان استفاده نکنید. فونت شما نه تنها باید ثابت باشد، بلکه سبک و اندازه آن هم حتما باید قابل دیدن و خواندن باشد.

فونت های مجموعه Sans serif مثل Helvetica یا Futura ظاهری واضح و مینیمالیستی به طرح شما می دهند. از به کار بردن فونت های اسکریپت یا دستخط در شیت خودداری کنید، چون این فونت ها حرفه ای بودن شیت شما را زیر سوال می برند. در ضمن باید رنگ فونتتان را هم تیره انتخاب کنید؛ مثلا خاکستری یا مشکی تا نوشته های شما روی پس زمینه روشن به خوبی دیده شوند.

حتما دانلود کنید: آموزش معماری و اصول اولیه آن با 6 درس رایگان

قبل از نهایی کردن شیت، حتما مطمئن شوید قلمی که انتخاب کرده اید و اندازه آن برای بیننده کاملا واضح و خوانا است. بهترین راه برای مطمئن شدن از این موضوع این است که متن خودتان را روی یک کاغذ A3 چاپ کنید. بعد آن را روی دیوار بچسبانید و عقب بایستید و ببینید که از دور چطور بنظر می رسد.

لیستی از رایج ترین فونت های معماری

لیستی از رایج ترین فونت های معماری

عنوان

رایج ترین محل برای گذاشتن عنوان در شیت، قسمت بالا و سمت چپ است، چون شیت شما به احتمال زیاد از چپ به راست و از بالا به پایین دیده می شود. البته در خیلی از شیت بندی های حرفه ای و موفق هم عناوین در قسمت بالا و سمت راست یا پایین و یا در مرکز قرار می گیرند.

محلی را انتخاب کنید که بیشترین ارتباط را با پروژه شما داشته باشد. درست مثل بقیه موارد مربوط به شیت، در این مورد هم باید مطمئن شوید که بیننده عنوان شیت شما را به وضوح میبیند.

حتما باید عناوین همه بردها را در محل درستی قرار بدهید. سازگاری محل عناوین با یکدیگر هم از لحاظ بصری جذاب است و هم کار شما را حرفه ای تر می کند.

متن

چرب زبان

معماری رو قورت بده! بدون کلاس، سرعت 2 برابر، ماندگاری 3 برابر، پولسازی با طراحی داخلی، نما، انیمیشن ... دانلود:

پک تریدی مکس  پک اسکچاپ  پک اتوکد  پک لومیون (انیمیشن معماری)  پک نورپردازی و متریال Vray  پک پست پروداکشن و شیت بندی

توضیحات شیت را مختصر و مفید نگه دارید. یادتان باشد که مخاطب وقت زیادی برای خواندن توضیحات طولانی صرف نمی کند، بنابراین فقط اطلاعات مرتبط و مهم را درج کنید و تا جایی که ممکن است توضیحاتتان را کوتاه نگه دارید. یادتان باشد که نوشته های شما بخشی از سلسله مراتب بصری شما هستند، پس از آنها به نحوی استفاده کنید که تکمیل کننده کارتان باشند. به این فکر کنید که چطور باید کادر متنی تان را تراز کنید تا به بهترین شکل توجه بیننده را جلب کند و در راستای اهداف شیت شما پیش برود.

اگر قرار است متن انگلیسی تایپ کنید، فقط می توانید تمام حروف عنوان را به صورت بزرگ بنویسید و در متن نمی توانید این کار را بکنید. حتما به قوانین استاندارد حروف بزرگ پایبند باشید تا کارتان حرفه ای به نظر برسد و خواندن متون برای مخاطب راحت باشد.

نوشتن متن در شیت

در صورت امکان به جای اینکه منظور و ایده تان را توضیح بدهید از اسکچ یا طرح گرافیکی به جای آن استفاده کنید. از آنجایی که شیت شما یک ارائه گرافیکی است، پس باید آن را به شکل تصویر روایت کنید نه با متن. می توانید از یک عبارت مختصر که ویژگی های شیت شما را برجسته می کند هم استفاده کنید اما یادتان باشد هر چه نوشته هایتان مختصرتر باشند مخاطب بیشتر به سمت طرح شما جلب می شود.

انتخاب تصویر

انتخاب تصویر مرحله مهمی از شیت بندی محسوب می شود. تصاویر منتخب شما هم می توانند کارتان را بسیار حرفه ای جلوه بدهند و هم تمام زحمت شما را به باد بدهند و کارتان را خراب کنند.

موقع انتخاب تصاویر باید دنبال گزینه هایی باشید که جزئیات مهم پروژه شما را به بهترین نحو بیان می کنند. یادتان باشد استفاده بیش از حد از عکس و تصویر باعث درهم و برهم شدن کار شما می شود و مخاطب را گیج می کند. اگر هم تعداد تصاویرتان کم باشد اینطور به نظر می رسد که وقت کافی روی پروژه تان نذاشته اید.

ساخت انیمیشن معماری: ۵ نکته کاربردی که باید بدانید!

مطمئنا در طول کار روی پروژه، طرح ها، رندرها، مدل ها و نقشه های زیادی ساخته و طراحی کرده اید و احتمالا وسوسه می شوید که همه آنها را در کارتان استفاده کنید تا نشان بدهید چقدر زحمت کشیده اید؛ اما باید مقابل این وسوسه مقاومت کنید. ایده اصلی شیت را در نظر بیاورید و به این فکر کنید که کدام تصویر می تواند مستقیما این ایده را نشان بدهد.

عکس از ماکت هم ایده خوبیه

گاهی اوقات ممکن است لازم باشد که از یک یا حتی چند ماکت فیزیکی که جنبه های مختلف طراحی شما را نمایش می دهند در شیت گنجانده شوند. ماکت ها ابزارهای جانبی هستند که باعث انتقال بهتر ایده شما به بیننده می شوند.

برای انتخاب جنس ماکت گزینه های مختلفی وجود دارد. کاغذ و مقوا رایج ترین چیزهایی هستند که از آنها برای ساخت ماکت استفاده می شود و در رنگها و اندازه های مختلفی پیدا می شوند.

استفاده از تصاویر ماکت در شیت معماری

فوم برد هم یکی دیگر از گزینه های موجود است که در ضخامت و عرضهای مختلفی عرضه می شود و رنگ آن به طور کلی سفید است اما می توانید رنگهای دیگرش را هم پیدا کنید. فوم برد هم سبک است و هم محکم، برای همین انتخاب بسیار خوبی برای مدلسازی است.

چوب بالسا هم گزینه خوبی استفاده است که هم در وزن های مختلفی وجود دارد و هم کار با آن آسان است. به طور کلی متریالی که انتخاب می کنید به ظاهر مدل شما و وزن آن بستگی دارد.

نمونه ببینید: ۳۰ تا از بهترین نمونه کارهای طراحی داخلی و معماری

قطعات مدلتان را هم می توانید با استفاده از ابزارهایی مثل کاتر X-Acto یا تیغ جراحی برش بدهید. اگر بتوانید از دستگاه برش لیزری استفاده کنید که چه بهتر! چون هم در وقتتان صرفه جویی می شود و هم کارتان دقیقتر پیش می رود.

محدودیت های زمانی

برای اینکه یک شیت خوب و حرفه ای تحویل بدهید باید زمان کافی داشته باشید. حالا که کلی وقت صرف طراحی کرده اید، برای شیت بندی هم باید زمان کافی بگذارید وگرنه نتیجه کارتان اصلا خوب از آب در نمی آید. به هر بخش فرایند کارتان توجه کافی داشته باشید و رویش وقت بگذارید تا نتیجه نهایی تان یک شیت واقعا حرفه ای باشد و زحماتتان را نشان بدهد.

موقع کار روی پروژه های بزرگی مثل شیت بندی، مدیریت زمان اهمیت زیادی پیدا می کند. در نگاه اول ممکن است این کار برایتان خیلی سخت بنظر برسد اما اگر پروژه را به بخش های کوچک تقسیم کنید مدیریت آن هم راحتتر می شود. برای انجام هر کدام از این بخش های کوچک وقت کافی صرف کنید. حتما اتفاقات غیر منتظره را هم از قبل در نظر بگیرید و برایشان وقت کنار بگذارید.

چه چیزهایی باید در شیت گنجانده شود؟

اینکه چه المان هایی را در شیت بگذارید به خودتان بستگی دارد، مگر اینکه دستورالعمل خاصی به شما داده شود. در اینصورت باید مطابق همان دستورالعمل پیش بروید. موقع انتخاب المان ها به این فکر کنید که کدام عناصر ایده و منظور اصلی شما را بهتر منتقل می کنند و اگر کسی برای اولین بار پروژه شما را ببیند اول از همه چه چیزی را باید ببیند؟

موقع نوشتن متن پروژه، حتما یک مقدمه، خلاصه و همینطور سوابق اجرایی خودتان را درج کنید. علاوه بر این باید در قسمت هایی که لازم است توضیحات مختصری هم ارائه کنید.

شیت بندی معماری

برای المان های گرافیکی باید اصول اولیه یعنی ارتفاعات، پلان طبقات و بخش ها را در نظر بگیرید. می توانید این قسمت ها را با طرحهای سه بعدی، پرسپکتیو یا رندر نمایش بدهید. علاوه بر این می توانید بعضی از ویژگی های کلیدی طراحی تان که باعث منحصر به فرد شدنتان می شود را هم کنار این المانها بنویسید. فقط یادتان باشد المان هایی را انتخاب کنید که در راستای مفهوم و ایده پروژه شما هستند.

کاربردی: دانشکده ها و شرکت های معماری و شهرسازی (در تهران و سایر شهرها)

همچنین نکات زیر را هم مد نظر بگیرید:

  • اگر از نمای پرسپکتیو استفاده می کنید، نمایی را انتخاب کنید که بهترین جنبه های طراحی شما را نشان می دهد. این نما معمولا برجسته ترین نما در شیت شماست پس باید بهترین باشد.
  • شما باید حداقل دو نمای مرتفع متفاوت را در کارتان بگنجانید تا بیننده بتواند نمای بزرگ کار شما را درک کند.
  • از به کار بردن اسکچ ها در کارتان نترسید. شما می توانید طرح هایی که روند تبدیل یک ایده ساده به پروژه نهایی را نشان می دهند به کارتان اضافه کنید و دیدگاه و مراحل پیشرفت پروژه را به اشتراک بگذارید.

موقع اضافه کردن این المان ها به پروژه، حتما باید دقت کنید که همه آنها یک جهت باشند؛ مثلا اگر در یکی از عکسهایتان جهت شمال نشان داده شده، در بقیه عکسها هم جهت شمال باید به همان سمت باشد تا بیننده گیج نشود. علاوه بر این، تصاویر شما باید هم اندازه باشند، مگر اینکه عمدا از یک تصویر بزرگتر در جهت سلسله مراتب بصری استفاده شود.

نمونه های شیت بندی در معماری

یکی از جزئیات واضحی که ممکن است ناخواسته فراموشش کنید نام خودتان است. حتما مطمئن شوید که اسم شما در شیت ارائه تان درج شده باشد. اگر بیشتر از یک شیت دارید اسمتان را روی همه آنها بنویسید. معمولا نام را در گوشه سمت راست و پایین می نویسند ولی می توانید آن را در نوار عنوان هم بنویسید.

برای شیت بندی از چه برنامه هایی باید استفاده کرد؟

نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای ارائه طرح معماری خودتان استفاده کنید. بهتر است از نرم افزاری استفاده کنید که با آن آشنایی دارید، نه نرم افزاری که تازه می خواهید آن را یاد بگیرید، چون ممکن است در روند شیت بندی به مشکلاتی بر بخورید که باعث استرستان شوند.

نرم افزارهای Illustrator، ، Illustrator و Photoshop برنامه های بسیار خوبی هستند، ولی اگر به یک نرم افزار ساده تر نیاز دارید می توانید با Powerpoint، Pages، Microsoft Word یا Keynote کار کنید.

InDesign برای شیت بندی و برنامه AutoCAD برای ساخت پلان طراحی شده اند. فتوشاپ برای ویرایش تصاویر و برنامه Illustrator برای ساخت تصاویر وکتور به کار می روند. با اینکه می شود تمام پروژه را با ایلاستریتور، فتوشاپ یا حتی پاورپوینت انجام داد؛ اما بهتر است که با توجه به نقاط قوت نرم افزارها و در نظر گرفتن کارکرد اصلی شان از آنها استفاده کنید.

شیت در معماری

شما می توانید فایل های اتوکد، فتوشاپ و ایلوستریتور را وارد نرم افزار InDesign کنید و از ویژگی های هر سه برنامه در این نرم افزار استفاده نمایید.

حتما در کنار این مطلب دانلود کنید: آموزش پرزانته معماری از صفر تا صد (20 درس رایگان +PDF)

ویدیوهای آموزش شیت بندی معماری با فتوشاپ

 

 

 

اگر فتوشاپ کار می کنید: آموزش افزودن پرسوناژ به تصاویر معماری در نرم افزار فتوشاپ 

5 نکته تکمیلی در شیت بندی

1- تا حد امکان آن را ساده کنید

قبلا هم این نکته را ذکر کردیم، اما چرا؟ چرا باید شیت های ما ساده باشند در حالی که طراحی هایمان بسیار پیچیده است؟

یادتان باشد اگر پروژه برای شما پیچیده است، برای هیئت داوران، اساتید یا همکارانتان پیچیده تر و سخت تر از شما به نظر می رسد. پس ما به عنوان یک معمار باید از شیت های ساده استفاده کنیم تا بتوانیم یک طرح پیچیده را به شکلی ساده، قابل فهم و خوانا به دیگران نشان بدهیم.

برای ساده کردن شیت ترفندهای مختلفی وجود دارد. اول از همه اینکه شما می توانید طرحتان را بخش های مختلف تقسیم کنید. می توانید نمودارها را در یک بخش و نقشه‌های فنی، جزئیات، نماهای آگزنومتریک یا پرسپکتیو را در بخش های دیگر بگنجانید. پلان های ما زمانی بهتر به نظر می رسند که مستقیماً با بخش ها یا ارتفاعات مطابقت داشته باشند. یک روش خوب دیگر هم تقسیم پنل ها به صورت افقی یا عمودی برای ترکیب آنها با نقشه ها و طرحها است.

چیدمان بخش های مختلف شیت

بهترین نرم افزارهای معماری برای ارائه کدامند؟

2- سرنخ ها را نشان بدهید

نشان دادن جنبه های کلیدی کار در شیت بندی بسیار مهم است. شما ممکن است موقع ارائه نهایی پایان ترمتان فرصت توضیح دادن درباره پروژه تان را داشته باشید اما وقتی در یک رقابت معماری شرکت می کنید دیگر فرصتی برای توضیح دادن ندارید. در این مواقع تصاویر و پنل ها به جای شما صحبت می کنند. پس بسیار مهم است که تمام المان ها و متون به کار رفته در شیت قابل فهم و خوانا باشند.

برای تاکید روی قسمت های مهم و ضروری می توانید از رنگهای متضاد استفاده کنید. نمودارها و گردش کارها هم می توانند در ارائه منظور شما بسیار موثر عمل کنند. علاوه بر این سعی کنید اکثر ویژگی های فضاهایی که شخصیت کل منطقه را نشان می دهند را با پرسپکتیو نمایش بدهید.

3- کیفیت مهم است نه کمیت

یادتان باشد موقع ارزیابی شیت، تشخیص اینکه روی آن چقدر کار کرده اید آسان است. طرح ها و المان های شما گویای همه چیز هستند. اگر عکسها و تصاویر بی کیفیتی دارید، حذف آنها از رو پنل ها بهتر از این است که آنها را به کار ببرید. هر المانی که شما در شیت به کار می برید باید در نوع خودش بهترین باشد، چون نمایانگر مهارت و استعداد شما در ارائه خواهند بود.

شیت با کیفیت معماری

4- اهمیت نماهای سه بعدی

نماهای آگزنومتریک یا سه محوری بهترین انتخاب برای نشان دادن حجم و روابط خاص بین المانها هستند. می توانید از نمای آگزنومتریک انفجاری برای توضیح بهتر داخل ساختمان استفاده کنید. با این نوع نما می توان نحوه عملکرد سازه طراحی شده و همینطور لایه های ساخت و ساز و تکمیل را به نمایش گذاشت. نمای پرسپکتیو نیز می تواند شخصیت و فضای مکان را به بهترین شکل نمایش بدهد.

نیازی نیست وقتتان را روی تهیه جزئیات سه بعدی که حتی در مقیاس 1:200 یا 1:500 قابل مشاهده نیستند تلف کنید. فقط باید موقع انتخاب تصاویر و موقعیت های دوربین، گزینه هایی را انتخاب کنید که بیشترین جزئیات از مکان های شما را نشان می دهند.

5- عنوان و توضیحات

عنوانی بسازید که به راحتی به خاطر سپرده می شود و به شکل موثری روی روش طراحی شما تاکید می کند. هر چه عنوان شما جذابتر باشد تاثیر آن روی مخاطب یا هیئت داوران هم بیشتر خواهد بود. علاوه بر این باید تمام نوشته های شما در شیت، از عنوان گرفته تا توضیحات بخش ها، همگی خوانا و قابل فهم باشند. پس حتما از فونت و اندازه قلم مناسبی استفاده کنید.

هر توضیحی که طرحتان لازم دارد را بیاورید اما خیلی هم زیاده گویی نکنید، چون مخاطب از خواندن متنهای طولانی خسته می شود و توجهش را به ارائه شما از دست می دهد.

در ادامه بخوانید: کدام نرم افزار معماری بهتر است؟ (به نقل از مجله scan2cad)

امیدواریم مطلب امروز ما برایتان مفید بوده باشد. یادتان نرود که کیفیت حرفه ای، کار خلاقانه و حس زیبایی شناسی تاثیر کار شما را دو چندان می کند و آن را حرفه ای جلوه می دهد. با استفاده از نکات گفته شده در این مطلب می توانید طرح های معماری خودتان را به بهترین شکل ارائه بدهید. موفق باشید.

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه
آموزش پروژه محور اتوکد مکانیکال
آموزش پروژه محور اتوکد مکانیکال
قیمت محصول 10٪ 350,000 تومان 390,000
ادامه مطلب
آموزش مدلسازی معماری با SketchUP
آموزش مدلسازی معماری با SketchUP
قیمت محصول 50٪ 79,000 تومان 159,000
ادامه مطلب
نسخه جدید آموزش صفر تا صد اتوکد
نسخه جدید آموزش صفر تا صد اتوکد
قیمت محصول 320,000 تومان 350,000
ادامه مطلب
۱۴ ساعت آموزش جادوی فتوشاپ پک ۲
۱۴ ساعت آموزش جادوی فتوشاپ پک ۲
قیمت محصول 11٪ 310,000 تومان 350,000
ادامه مطلب

کلاس های آنلاین مرتبط

مشاهده همه
سایر مقالات آموزشی
سایر مقالات آموزشی

مدرس :

0

*برای مشاهده قیمت کلاس روی رزرو کلاس آنلاین کلیک کنید*

رزرو کلاس آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

0 نظر درباره «آموزش شیت بندی معماری از صفر تا صد (با هر نرم افزاری+ نمونه ها)»

    هنوز نظری برای این بخش ثبت نشده است
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید