بلندر

چطور یک صحنه سنگین را در بلندر بدون هنگ کردن رندر بگیریم؟

اساطیر زبان

اغلب اوقات وقتی می خواهید از یک صحنه سنگین و پر حجم رندر بگیرید، یک رندر سیاه به همراه این پیام دریافت می کنید:

word image 124

این اتفاق رخ می دهد زیرا شما سعی داشته اید به Blender وظایفی بیشتر از حد توانش بدهید و سخت افزار فعلیتان نمی تواند به همه آنها رسیدگی کند. اما قبل از اینکه شما اقدام به صرف هزینه سنگین برای خرید کارت گرافیک نمایید، Render Layers را امتحان کنید.

 


بلندر

توی این پک فوق العاده، بلندر رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، با خفن ترین انیمیشن ها، رندرها و مدلسازیها، همه رو مبهوت کن یا اصلا باهاش پول پاور کن! 


 

اکثر افراد از Render Layers اطلاع دارند و احتمالا حتی خودتان هم از آن استفاده کرده اید. اما آیا می دانستید می توانید از آنها برای تقسیم صحنه به بخش های با اندازه کوچکتر استفاده کنید؟

تکنیک هایی برای یادگیری بهتر انیمیشن سازی با بلندر

بیایید از این صحنه فوق العاده پیچیده ابتدای همین مطلب برای نمونه استفاده کنیم. این صحنه به شدت حافظه را پر می کند. این هیولا بی رحمانه طوری حافظه GPU را می بلعد، که حتی کارت گرافیک ۶GB Titan قدرتمند من هم نمی تواند از آن به یکباره رندر بگیرد.

اگرچه با استفاده از Render Layers می توانم صحنه را به چیزی که کامپیوتر بتواند در عمل از آن رندر بگیرد، تجزیه کنم. روش کار به شرح زیر است…

بررسی همه جانبه

گام اول. صحنه را تفکیک کنید

هدف از انجام این کار، تفکیک و تجزیه صحنه به بخش هایی با اندازه کوچکتر است که GPU تان بتواند بدون مانع و مزاحمت به محاسبه بپردازد. بنابراین اولین گام، تصمیم گیری در مورد محوه جداسازی اِلمان هاست.

من مایلم از بلوکه بندی (افزودن اشکال پایه) برای تعیین نحوه تفکیک اجزا در صحنه استفاده کنم:

word image 46

وقتی فهمیدید که چطور قرار است صحنه تجزیه شود، می توانید به مرحله بعد بروید…

گام دوم. المان ها را در Render Layers جدا کنید

word image 125

جعبه های Scene مربوط به این هستند که چه لایه های فیزیکی برای کل صحنه، رندر گرفته خواهند شد. در واقع این نباید در این بخش باشد زیرا هیچ ربطی به render Layers ندارد و فقط نشان می دهد چه لایه هایی را در میدان دید (Viewport) سه بعدیتان فعال کرده اید.

جعبه های Layer همان لایه های فیزیکی هستند که در Render Layer گنجانده خواهند شد. در مثال ما، اولین ۵ لایه Foreground هستند به همین دلیل من آن را انتخاب کردم.

جعبه های Exclude مهم هستند. این همان چیزی است که نباید در این لایه از آن رندر گرفته شود (و باید انتخاب معکوس مجموعه لایه ها باشد). اما بر خلاف بخش Layers، این جعبه به طور ویژه به Blender می گوید که چه لایه هایی از محاسبه حافظه بیرون مانده اند. از این مرحله نگذرید چون در غیر اینصورت کل مزیت آن، یعنی صرفه جویی در حافظه از بین می رود.

برای هر لایه رندر این کار را نجام دهید. همه کارهایی که انجام داده ام را در تصویر زیر می بینید:

word image 126

دانلود رایگان ۴ تا از بهترین جزوه های PDF آموزش بلندر

گام سوم. Render Transparency را فعال کنید

از آنجا که قصد داریم چندین رندر را روی همدیگر جمع کنیم، اینکه Blender پس زمینه را کاملا شفاف پردازش و ارائه کند حائز اهمیت است. به زبانه Render و سپس مسیر Film section>Check ‘Transparent بروید.

word image 183

گام چهارم. رندر بگیرید

word image 184

از اینکه ببینید فقط بخشی از صحنه تان مثل تصویر بالا نمایان می شود، خوشحال نخواهید شد. عملا همه آنها در آنجا هستند، ولی Blender تنها یک لایه که رندرینگش به اتمام رسیده را نمایش می دهد. در گام بعد ما همه را با هم ترکیب خواهیم کرد.

دانلود رایگان آموزش صفر تا صد نرم افزار بلندر (فیلم فارسی+ جزوه pdf)

گام پنجم. ترکیب کنید

هر لایه رندر پس زمینه شفافی دارد، بنابراین می توانید آنها را از طریق Compositor و استفاده از گره Alpha Over با هم ترکیب کنید.

word image 127

این کار را برای همه لایه های رندر که دارید انجام دهید:

word image 128

تمام شد!

word image 185

word image 47

خب! به این ترتیب می توانید از یک صحنه پیچیده روی یک دستگاه معمولی رندر بگیرید. خوشبختانه این بررسی همه جانبه برای قرار گرفتن در مسیر صحیح رندرگیری این صحنه های حجیم و سنگین کافیست.

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من بلند 3.6 و 3.3 رو هر دو رو در بازه های زمانی مختلف داشتم اما متاسفانه خود به خود پس از چند دقیقه هنگام باز بودن بلندر لپتاپ هنگ میکند و صفحه آبی میشود. خواستم بپرسم راه حل چیه؟ و برای چی این اتفاق میوفته. لپتاپ
    idea pad 330 ssd 1T

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست