اتوکد

آموزش تصویری دستور یکپارچه سازی خطوط در اتوکد که باید بدانید

اساطیر زبان

اتوکد یکی از شناخته شده ترین نرم افزارهای شبیه سازی در حوزه معماری در کل جهان است. در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که برای یکپارچه سازی خطوط در اتوکد به چه نحوی باید عمل کنید. برای این منظور چند روش وجود دارد که ما در این مطلب به بررسی دو روش برای اتصال و یکپارچه سازی خطوط به صورت آموزش تصویری می پردازیم.

مقدمه:

مهندسان عمران و نقشه کشی با استفاده از نرم افزار بسیار کاربردی اتوکد نقشه های خود را به بهترین شکل ممکن ترسیم می کنند. این برنامه سازگاری بالاتری با پردازنده های گرافیکی دارد و به دلیل داشتن سرعت بالاتر در انجام کارها از محبوبیت زیادی برخوردار است. یکی از فرمان های ضروری در برنامه اتوکد اتصال قطعات وخطوط به همدیگر است که در ادامه ۲ تا از بهترین و آسانترین روش های اجرای آنرا حضورتان معرفی می کنیم.

 


اتوکد

توی این پک فوق العاده، اتوکد رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! اتوکد مادر نرم افزارهای مهندسیه، فقط توی 2 هفته قورتش بده، یه سر و گردن بالاتر از بقیه، یا اصلا پول دربیار!


 

روش اول- فرمان Boundary برای یکپارچه نمودن خطوط در اتوکد دو بعدی(فیلم):

این مطلب میتونه براتون مفید باشه: ساده ترین روش تبدیل فایل اتوکد به pdf و پرینت گرفتن از آن

روش دوم: یکپارچه سازی با استفاده از دستور Join:

حرفه ای های نرم افزار اتوکد می دانند که برای اتصال هر شیء به شیء مشابه خود با استفاده از این دستور، باید شروط زیر برقرار باشند:

۱- اتصال خط به خط: باید دو خط مورد نظر در امتداد هم باشند. مثلا برای اتصال دو خط همراستای A و B در شکل الف، باید دستور Join را اجرا کنید. شیء اول و دوم را نیز با کلیک کردن انتخاب کنید.

۲- اتصال کمان دایره به کمان دایره: باید هر دو کمان روی یک دایره فرضی قرار بگیرند. مثلا برای اتصال دو کمان A و B باید ابتدا دستور Join را اجرا کنید.

سپس شیء اول، روی کمان A کلیک کنید و شکل دوم ، کمان B را نیز انتخاب کنید. اتصال از کمان مرجع آغاز و در خلاف جهت عقربه های ساعت امتداد می یابد تا به کمان یا کمان های انتخابی برسد.

۳- اتصال کمان بیضی به کمان بیضی: هر دو کمان بیضی باید روی یک بیضی فرضی قرار بگیرند. گزینه ها و عملکرد مشابه اتصال کمان دایره به کمان دایره است.

۴- اتصال خط مرکب به خط مرکب: نباید هیچ فاصله ای بین دو خط مرکب وجود داشته باشد.

۵- اتصال Spline به Spline: انتهای یکی باید بر دیگری منطبق باشد.

۶- اتصال مارپیچ به مارپیچ: انتهای یکی باید بر دیگری منطبق باشد.

پست مشابه: آموزش نحوه انتقال عکس به اتوکد و ترسیم از روی آن با مقیاس دقیق

نحوه اجرای دستور Join در برنامه اتوکد:

یکی از امکانات مهمی که در پنل Modify قرار دارد دستور Join است که از طریق تایپ حرف j نیز اجرا می شود. پس برای اتصال خطول مراحل زیر را باید بصورت گام به گام طی کنید.

۱- ابتدا فرمان Join را اجرا کنید.
۲- اشیا یاخطوط اولیه را انتخاب نمایید.
۳- خطوط دیگر را انتخاب کنید.
با توجه به نوع شی انتخابی در مرحله ۲ به عنوان مرجع، پیغام مرحله ۳ صادر می شود. ضمن اینکه اشیائی که فرمان Join بر روی آنها قابل اجراست عبارت اند از:

  • Lines ( خطوط): خطوط مورد نظر باید در یک راستا باشند، اما می توانند با فاصله یا بدون فاصله باشند. اگر دو خط بر روی هم رسم شده باشند با فرمان Joinبه یک خط تبدیل می شوند.
  • Arcs(کمان ها): باید هم شعاع و هم مرکز باشند، به عبارت دیگر کمان های انتخابی باید همه قطاع های یک دایره باشند.
    با انتخاب اولین کمان به عنوان مرجع، گزینه ی close در خط فرمان ظاهر می شود، که با وارد کردن حرف L کمان را به دایره تبدیل می کند.
  • Elliptical Arcs (کمان های بیضوی): در این حالت نیز کمان ها باید قطاع های یک بیضی باشند. با انتخاب اولین کمان بیضی نیز گزینه CLOSE قابل انتخاب است و با وارد کردن حرفL به بیضی تبدیل می شود.

توجه! وقتی که فرمان Join بر روی دو یا چند کمان دایره ای یا کمان بیضوی اجرا می شود، اتصال آن ها در جهت خلاف عقربه های ساعت (CCW) انجام می شود.

  • Poly lines (چندخطی های یکپارچه): در این حالت شیء مرجع (اولین انتخاب) باید چند خطی یکپارچه (Poly line ) باشد، ولی اشیاء انتخابی ملحق شونده می توانند خط ( line) یا کمان ( Arc) باشند؛ همچنین اشیاءانتخابی نباید با هم فاصله داشته باشند.
  • Splines(منحنی ها): با اجرای فرمان Join در صورتی که شیء مرجع Spline باشد، اشیاء متصل شونده می تواند Spline یا Helix باشد. Helix ها منحنی های مارپیچ اند، در این حالت نیز منحنی های انتخابی نباید فاصله داشته باشند.

دوستانی که این نرم افزار را بصورت حرفه ای کار می کنند می توانند تجربیات ارزنده خود را با ما و سایر مخاطبین در بخش نظرات همین پست در میان بگذارند.

بسیار کاربردی

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست