جی کوئری

جی کوئری چیست؟ مزایا، معایب و مثال ها (به زبان ساده)

اساطیر زبان

jQuery (جی کوئری) یک کتابخانه جاوا اسکریپت منبع باز است که برای ساده سازی کارهای جاوا اسکریپت (JavaScript) ایجاد شده است. از jQuery برای کدنویسی سریع مجموعه دستورات مختلف استفاده می شود، در حالیکه کدنویسی با HTML بسیار بیشتر طول می کشد.

یادگیری جی کوئری و نحوه استفاده از آن در کدنویسی جاوا اسکریپت جریان کار را ساده تر می کند. کارایی و سرعت کدنویسی را بالاتر برده و در مصرف انرژی و زمان نیز صرفه جویی خواهد کرد.

 


جی کوئری

توی این پک فوق العاده، جی کوئری رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، برنامه نویسی وبسایت خودت رو چند لول بالاتر ببر، یه سر و گردن بالاتر از بقیه باش و باهاش پول پارو کن!


 

در این آموزش نحوه استفاده از جی کوئری در محیط توسعه وب و همچنین مزایا، معایب و توابع اساسی آن را توضیح خواهیم داد.

کتابخانه جاوا اسکریپت چیست؟ چگونه در توسعه وب استفاده می شود؟

یک کتابخانه جاوا اسکریپت از فایل های جاوا اسکریپت با عملکردهای مختلف تشکیل شده است. بسیاری از کتابخانه های جاوا اسکریپت مانند React (ری اکت) هدف خاصی در هر دو سمت کاربر و سرور دنبال می کنند.

کتابخانه جی کوئری یکی از محبوب ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت موجود است. استفاده و ویرایش با آن بسیار آسان است. علاوه بر این جی کوئری یک جامعه بسیار بزرگ با تعداد زیادی منابع یادگیری، آموزش ها و سایر اسناد دارد.

چگونه برنامه نویس شویم؟ (9 نکته برای شروع و ورود به بازار کار)

بهترین مزیت جی کوئری این است که با سایر کتابخانه های جاوا اسکریپت سازگار است و پلاگین های زیادی دارد. با این حال با هیچ زبان برنامه نویسی دیگری نیز کار نمی کند.

مزایا و معایب جی کوئری

اگر هنوز درگیر این هستید که آیا یادگیری جی کوئری مفید است یا خیر، در اینجا برای کمک به شما مزایا و معایب استفاده از این کتابخانه برای توسعه وب را معرفی می کنیم.

jQuery Javascript library

مزایای جی کوئری

  • مدیریت رویدادها (events) یکی از ویژگی های اصلی کتابخانه جی کوئری است. ایجاد رویدادهایی مانند عملکرد کلیک ماوس و ارسال فرم فقط به چند خط کد نیاز دارد. این باعث می شود تمیزی کد HTML حفظ شود و نیازی به کنترل کننده های مختلف رویدادها نیست.
  • اصلاح عناصر HTML با استفاده ار ویژگی DOM (دام مخفف Document Object Model) نیز آسان تر است. رابط کاربرپسند مرورگر امکان اضافه، ویرایش و حذف عناصر وب را با استفاده از متدهای مختلف رویداد فراهم می کند.
  • به طور خاص متد AJAX، جی کوئری را برای توسعه یک وب سایت واکنشگرا با استفاده از توابع AJAX ایده آل می کند. این ویژگی با ساده سازی عملیات درخواست HTTPا بدون بارگیری مجدد صفحه، تجربه کاربری را بهبود می بخشد.
  • جی کوئری افکت های انیمیشن داخلی زیادی دارد. حتی امکان ایجاد انیمیشن های سفارشی شامل ویژگی های CSS دلخواه را نیز فراهم کرده است.
  • قابلیت پشتیبانی جی کوئری از همه مرورگرها محبوبیت آن را افزایش داده است.
  • با انتخابگرهای CSS3 و سینتکس XML Path نیز کار می کند.
  • توجه داشته باشید که اضافه کردن اسکریپت های جی کوئری به وب سایت از طریق CDN (شبکه توزیع محتوا) آسان تر است. مجبور نیستید فایل کتابخانه را در پوشه سایت بارگیری و ذخیره کنید.

حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد جاوااسکریپت (رایگان)

معایب جی کوئری

  • کتابخانه جی کوئری بسیار گسترده و همچنان در حال رشد است بنابراین باز کردن فایل جاوا اسکریپت مدت زمان بیشتری طول می کشد که فشار بیشتری روی سیستم کاربر وارد می کند.
  • انتزاعی بودن جی کوئری یادگیری و استفاده از جاوا اسکریپت را سخت تر می کند. گرچه ایجاد رویدادها برای افراد مبتدی را ساده می کند اما انجام کارهای پیچیده مانند دستکاری DOM نیاز به درک بیشتری از جاوا اسکریپت دارد تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید.
  • بزرگترین نقطه ضعف جی کوئری این است که با نسخه قبلی سازگار نیست و چون جی کوئری نسخه های زیادی منتشر کرده است، خودتان باید کتابخانه را میزبانی کرده و به صورت دوره ای آن را به روزرسانی کنید.

افکت های مهم جی کوئری

برای یادگیری بهتر جی کوئری می توانید افکت ها یا توابع اساسی زیر را مرور کنید. اما قبل از آن پارامترهای تکراری در بعضی از این توابع را به طور کلی توضیح می دهیم تا از تعریف مجدد آنها جلوگیری کنیم.

speed: این پارامتر سرعت تغییر حالت عنصر را تعیین می کند.

easing: این پارامتر تعیین کننده سرعت اجرا در ابتدا و انتهای افکت یا همان سرعت تغییر حالت است.

callback: این پارامتر تابعی را تعیین می کند که بعد از کامل شدن عملیات فعلی اجرا خواهد شد.

1- تابع ()hide  تابع ()hide عناصر HTML را مخفی و تأثیر آنها را از صفحه HTML حذف می کند. می توانید با تنظیم پارامتر speed برای سرعت پنهان شدن عنصر آن را به یک انیمیشن تبدیل کنید. یا اینکه با تعیین پارامتر callback یک تابع برای بعد از کامل شدن عملیات روی عنصر تنظیم کنید.

2- تابع ()show  تابع ()show عناصر HTML را نمایش می دهد. فقط روی عناصر پنهان شده با تابع ()hide کار می کند. دقیقاً مشابه تابع ()hide با تنظیم پارامترها می توانید آن را به یک تابع متد انیمیشن تبدیل شود.

3- تابع ()toggle  تابع ()toggle قابلیت مشاهده عناصر HTML را بر اساس ویژگی display آنها در CSS با استفاده از یک رویداد کلیک تغییر می دهد. این تابع، عنصر قابل مشاهده را پنهان می کند و اگر پنهان باشد آن را نمایش می دهد. توسعه دهندگان وب معمولاً از این تابع برای تبدیل چند انیمیشن به یک دنباله استفاده می کنند.

دانلود آموزش همه زبانهای برنامه نویسی در اینجا

این تابع می تواند دو یا چند تابع را به چند عنصر خاص مرتبط کند و امکان جابجایی بین توابع را با کلیک روی عنصر فراهم کرده است. امضای این تابع در جی کوئری نسخه 1.8 منسوخ و در نسخه 1.9 حذف شده است.

4- تابع ()fadeIn  تابع ()fadeIn مقدار opacity یا میزان ماتی عناصر HTML را تغییر می دهد تا به تدریج در صفحه HTML ظاهر شوند. می توانید پارامترهای speed و callback را برای تنظیم سرعت و شروع رویداد بعدی پس از ظاهر شدن کامل عناصر تنظیم کنید.

5- تابع ()fadeOut  این تابع جی کوئری برعکس تابع ()fadeIn عمل می کند و مقدار opacity عناصر HTML را کم کرده تا به تدریج از صفحه HTML حذف شوند.. تابع ()fadeOut مشابه توابع ()hide و ()show و ()fadeIn می تواند به متد انیمیشن تبدیل شود.

6- تابع ()fadeToggle  تابع ()fadeToggle مشابه تابع ()toggle کار می کند. امکان نمایش یا پنهان تدریجی عناصر خاص را فراهم می کند.

7- تابع ()slideUp  تابع ()slideUp عناصر را با یک انیمیشن لغزان مخفی می کند. برای تعیین مدت زمان و سرعت انیمیشن را برای آن تنظیم کنید.

8- تابع ()slideDown  تابع ()slideDown عناصر را با یک انیمیشن لغزان ظاهر می کند. به طور مشابه پارامترهای آن قابل تنظیم هستند.

9- تابع ()slideToggle  تابع ()slideToggle امکان جابجایی بین توابع ()slideUp و ()slideDown برای نمایش یا پنهان کردن عناصر را فراهم می کند.

10- تابع ()animate  این تابع با استفاده از یک یا چند ویژگی CSS عناصر را متحرک می کند. مانند توابع قبلی امکان تنظیم پارامترهای speed، easing و callback برای سرعت، سرعت حالت انتقال و همچنین تعیین تابع بعدی پس از اتمام انیمیشن فعلی وجود دارد.

توجه داشته باشید که تابع ()animate نمی تواند عناصر پنهان مانند ()slideDown و ()fadeIn را نمایش دهد.

javascript چیست؟ معرفی و کاربردها به زبان ساده

مثال های جی کوئری

مثال زیر نحوه استفاده از توابع ()slideDown()، slideUp و ()slideToggle را نشان می دهد:

$(“#flip”).click(function(){

$(“#panel”).slideDown();

});

مثال زیر نحوه استفاده از توابع ()hide و ()show را نشان می دهد:

$(“#hide”).click(function(){

$(“p”).hide();

});

$(“#show”).click(function(){

$(“p”).show();

});

مثال زیر یک بلوک کد تابع ()animate را نشان می دهد:

$(“button”).click(function(){

$(“div”).animate({

left: ‘250px’,

height: ‘+=150px’,

width: ‘+=150px’

});

});

مثال زیر به کارگیری CSS را نشان می دهد:

$(“button”).click(function(){

$(“h1, h2, p”).toggleClass(“blue”);

});

حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد جی کوئری (رایگان)

ویدیوی آموزشی جی کوئری چیست؟

 

نتیجه گیری

jQuery یکی از محبوب ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت است. مزایای زیادی برای توسعه دهندگان وب ارائه می دهد، شاید به همین دلیل باید یادگیری نحوه استفاده از آن را در اولویت قرار دهید.

استفاده از کتابخانه جی کوئری باعث می شود که کد جاوا اسکریپت کمتری بنویسید در حالیکه عملکرد و کارایی آن همچنان حفظ خواهد شد. می توانید با کارآیی بیشتری کار کنید و روی قسمت های دیگر پروژه تمرکز کنید.

امیدواریم این آموزش جی کوئری درک بهتری از کتابخانه جی کوئری و نحوه استفاده از آن برای شروع به شما ارائه داده باشد.

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام دوست عزیزم من میخام یه لایه را (لوگو)از تصویر بردارم چطوری باید لایه هارا بیارم سمت راست صفحه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست