فایربیس

فایربیس (Firebase) چیست؟ مزایا معایب و روش پیاده سازی

Firebase محصولی از Google است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا برنامه های خود را به راحتی بسازند، مدیریت کنند و ارتقا دهند e. این محصول به توسعه دهندگان کمک می کند تا برنامه های خود را سریعتر و با روشی امن تر بسازند همچنین از اندروید، ios، وب وunity پشتیبانی می کند و ذخیره سازی ابری را فراهم می سازد. برای ذخیره سازی داده ها از NoSQL برای پایگاه داده استفاده می شود.

فایربیس (Firebase)

تاریخچه مختصری از Firebase

Firebase در ابتدا ارائه دهنده خدمات چت آنلاین به وب سایت های مختلف از طریق API بود و با نام Envolve اجرا می شد و زمانی محبوب شد که توسعه دهندگان از آن برای تبادل داده های برنامه مانند بازی در زمان واقعی در بین کاربران خود استفاده کردند. این در نهایت منجر به جداسازی معماری Envolve و سیستم چت آن شد. سرانجام معماری Envolve توسط بنیانگذاران آن یعنی جیمز تامپلین و اندرولی تکامل یافت و به Firebase امروزی تبدیل شد.

حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد برنامه نویسی اندروید با 22 درس

ویژگی های Firebase

Firebase خدمات خود در سه زیر مجموعه ارائه می دهد.

ویژگی های Firebase

تولید برنامه های بهتر

این ویژگی عمدتاً شامل خدماتی است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا برنامه های خود را به روشی بهتر بسازند و مدیریت کنند. خدمات موجود در این ویژگی عبارتند از:

  • Realtime Database: Firebase Realtime Database یک پایگاه داده NoSQL مبتنی بر ابر است که داده های شما را با سرعت میلی ثانیه مدیریت می کند و در واقع می توان آن را به عنوان یک فایل JSON بزرگ در نظر گرفت.

firebase-introduction

  • Cloud Firestore: یک پایگاه داده اسناد NoSQL است که خدماتی مانند ذخیره، همگام سازی و پرس و جو را از طریق برنامه در مقیاس جهانی ارائه می دهد و داده ها را در قالب اشیایی که به عنوان اسناد نیز شناخته می شوند ذخیره می کند.Cloud Firestore دارای یک جفت key-value است و می تواند انواع داده ها مانند رشته ها، داده های باینری و حتی درخت های JSON را ذخیره کند.

firebase-introduction2

  • احراز هویت: سرویس Firebase Authentication کتابخانه ‌های UI و SDK‌های کاربردی آسان را برای احراز هویت کاربران در برنامه شما فراهم می‌ کند و با این کار نیروی انسانی و تلاش مورد نیاز برای توسعه و حفظ سرویس احراز هویت کاربر را کاهش می دهد. حتی کارهایی مانند ادغام حساب ‌ها را انجام می ‌دهد، که همانطور که می دانید اگر به صورت دستی انجام شود می ‌تواند گیج کننده باشد.

firebase-introduction3

  • Remote Config: سرویس پیکربندی از راه دور به انتشار فوری به‌ روزرسانی‌ ها برای کاربر کمک می ‌کند. تغییرات می تواند شامل تغییر اجزای رابط کاربری یا تغییر رفتار برنامه ها باشد.

firebase-introduction4

  • Hosting: میزبانی Firebase سریع و امن است. می توان از آن برای میزبانی وب سایت ها و میکروسرویس های Stati یا Dynamic استفاده کرد. همچنین قابلیت میزبانی اپلیکیشن با یک فرمان را دارد.
  • Firebase Cloud Messaging(FCM) : سرویس FCM ارتباط بین سرور و کاربران نهایی برنامه را فراهم می کند و می تواند برای دریافت و ارسال پیام ها و اعلان ها استفاده شود. این ارتباطات قابل اعتماد و کارآمد هستند.

firebase-introduction5

بخوانید: ساخت اپلیکیشن اندروید (روش ساده و اصولی)

بهبود کیفیت برنامه:

در زیر تمام عملکردها و ویژگی های آزمایشی برنامه را مشاهده می کنید.

  • Crashlytics: برای دریافت گزارش های خرابی در زمان واقعی استفاده می شود. از این گزارش ‌ها می‌ توان برای بهبود کیفیت برنامه استفاده کرد. جالب ترین بخش این سرویس این است که شرح مفصلی از خرابی ارائه می دهد که تجزیه و تحلیل آن برای توسعه دهندگان آسان تر خواهد بود.
  • Performance monitoring: این سرویس گزارشی از ویژگی های عملکردی برنامه ها ارائه می دهد و می توان از آن برای دریافت داده های عملکردی، بررسی آنها و ایجاد تغییرات در برنامه استفاده کرد.
  • Test lab: این سرویس به شما اجازه می دهد برنامه های کاربردی خود را روی دستگاه های واقعی و مجازی ارائه شده توسط Google که در مرکز داده های Google میزبانی می شوند، آزمایش کنید و یک زیرساخت آزمایش برنامه مبتنی بر ابر است که از آزمایش برنامه روی طیف گسترده ای از دستگاه ها و پیکربندی های دستگاه پشتیبانی می کند.
  • App Distribution: این سرویس برای پیش انتشار برنامه هایی استفاده می شود که می توانند توسط آزمایش کنندگان مورد اعتماد آزمایش شوند. این ویژگی بسیار مفید است زیرا زمان مورد نیاز برای دریافت بازخورد از آزمایش کنندگان را کاهش می دهد.

ارتقای برنامه:

این ویژگی تجزیه و تحلیل برنامه و ویژگی هایی را ارائه می دهد که می توانند به شما کمک کنند تا با کاربر خود تعامل داشته باشید و پیش بینی هایی انجام دهید که به شما در رشد برنامه کمک می کنند. خدمات ارائه شده عبارتند از:

  • Google analytics: یک سرویس برای بررسی برنامه ها است که توسط Google ارائه می شود و گزارشی در مورد استفاده از برنامه و تعامل کاربر ارائه می دهد. این سرویس گزارش نامحدودی را برای حداکثر 500 رویداد خودکار یا تعریف شده توسط کاربر ارائه می دهد.
  • Predictions: پیش ‌بینی‌های Firebase از یادگیری ماشینی برای داده‌های تحلیلی برنامه استفاده می‌ کند و بیشتر بخش‌های کاربر پویا را ایجاد می‌ کند که بر اساس رفتار کاربر شما است.
  • Dynamic Links ها: Deep links لینک هایی هستند که کاربر را مستقیما به محتوای خاصی هدایت می کنند. Firebase یک سرویس پیوند دینامیک را ارائه می دهد که پیوندهای عمیق را به پیوندهای دینامیک تبدیل می کند و می تواند مستقیماً کاربر را به محتوای مشخصی در داخل برنامه برساند. پیوندهای دینامیک برای تبدیل کاربران وب به کاربران برنامه بومی استفاده می شوند. علاوه بر این، می ‌توان از آنها برای ادغام شبکه‌ های رسانه‌ های اجتماعی، ایمیل‌ ها و پیامک ‌ها برای افزایش تعامل کاربر در داخل برنامه استفاده کرد.
  • A/B Testing: برای بهینه‌ سازی تجربه برنامه با اجرای روان، مقیاس ‌بندی محصول و انجام آزمایش‌ های بازاریابی استفاده می ‌شود.

مزایا و معایب استفاده از Firebase

در زیر مزایا و معایب استفاده از Backend Firebase را لیست کرده ایم:

مزایا:

  • ارائه پلن های رایگان برای مبتدیان
  • پایگاه داده Real-time
  • جامعه در حال رشد
  • ارائه خدمات متعدد

معایب:

  • از NoSQL استفاده می کند، بنابراین، افرادی که از SQL استفاده نمی کنند ممکن است دچار مشکل شوند.
  • هنوز در حال رشد است، بنابراین، تا حدی آزمایش نشده است.

شرکت هایی که از Firebase استفاده می کنند

در زیر برخی از سازمان‌های معتبری که بهfirebase متکی هستند را مشاده می کنید:

  • مجله New York Times
  • Alibaba.com
  • Gameloft
  • Duolingo
  • Trivago
  • Venmo
  • Lyft

 

دانلود کنید: ۵ اپلیکیشن یادگیری برنامه نویسی اندروید در گوشی

قیمت گذاری

2 پلن موجود است: پلن Spark که در ابتدا رایگان است، اما با افزایش تعداد کاربران ممکن است نیاز به ارتقاء به پلن blaze داشته باشید. Firebase از شما می ‌خواهد که در حین استفاده پول پرداخت کنید. اکثر توسعه دهندگانی که به تازگی شروع به کار کرده اند و در مسیر یادگیری هستند، تحت پوشش پلن Spark قرار دارند.

پیاده سازی در اندروید استودیو

 

نکات توسعه اپلیکیشن های اندرویدی: نتیجه تجارب من

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست