پادکست های برنامه نویسی: 12 پادکست برتر (فارسی و انگلیسی)
پادکست ها به دلیل دسترسی و گستردگی بی پایان محتوا، به یک رسانه دیجیتالی بسیار فراگیر تبدیل شده اند. نظرسنجی به عمل آمده در سال 2021 توسط Edison Research و Triton Digital نشان داد که 41٪ از مصرف کنندگان آمریکایی گزارش داده اند که ماه گذشته به پادکست گوش داده اند.
پادکست های کدنویسی و برنامه نویسی هم از این قاعده مستثنی نیستند. فناوران، متخصصان علاقه مند به توسعه و مدیران با تجربه این صنعت می توانند از پادکست بهره ببرند. شنوندگان می توانند به محتوای متنوعی در مورد روش های نوآوری، توسعه شغلی، بهترین متد ها و زبان های برنامه نویسی دسترسی پیدا کنند.
فواید پادکست برای برنامه نویسان
شنیدن پادکست یه کاریه که واقعا نیاز به کار خاصی نداره! کافیه شما اون پادکست مدنظر رو تو دستگاهتون داشته باشید. یکی از بزرگترین مزایایی که شنیدن پادکست(در هر زمینه ای)داره اینه که اطلاعات شما رو به خوبی بالا میبره.
اگر از افرادی هستید که زیاد با خوندن حال نمیکنید،شنیدن میتونه یه راهکار مناسب باشه. ببینید فارغ از اینکه برنامه نویسی چی هستید،گوش دادن پادکست یکی از بهترین راه هایی هست که میتونید به رایگان یا با هزینه خیلی کم از تجربه افرادی که چندقدمی از خودتون جلوتر هستن استفاده کنید و این خیلی فوق العاده هست از این نظر که میتونید متوجه بشید چه کارهایی رو بهتره انجام بدید و چه کارهایی رو بهتره انجام ندید.
برنامه نویسی چیست؟ انواع آن و نکات کاربردی
ابتدا پادکست های برتر فارسی موجود برای برنامه نویسان
1-راکت کَست
بدون شک بهترین پادکست های فارسی برای برنامه نویسان را همین راکت کست ارائه می دهد. به صورت موضوعی که تا کنون بیش از 58 شماره از آن منتشر شده است و فوق العاده بین برنامه نویسان پرطرفدار است.
2-جاوا پرو
جاوا پرو نسبت به پادکست های دیگر تازه تر است اما واقعا همین 4-5 موضوع تازه اش رو هم من پسندیدم. در زمینه های متنوعی که خیلی از پادکست های دیگه کار نمیکنن به شما انگیزه می ده و نکات جالب و مهیجی داره.
حتما بخوانید: 5 زبان برنامه نویسی امنیت ضدهکر
3- سون لرن
این سایت هم به صورت تخصصی در زمینه برنامه نویسی کار می کند و در کنار آموزشهای خود، پادکست های جالبی برای برنامه نویسان ارائه می ده. البته تعدادشون کمه ولی خب می تونین پیگیر باشین هر چند وقت یک بار پادکست هاشون رو گوش کنید.
4-رادیو فول استک (پیشنهادی)
پیشنهاد خودم این پادکست ها هستند که نه تنها کامل و جذاب هستند بلکه دسته بندی موضوعی برای برنامه نویسان دارند و فوق العاده متنوع و جذاب هستند. هم از زبان برنامه نویسان داخل و هم خارج از کشور پادکست های سرگرم کننده ای ارائه می کنه. امیدوارم حسابی لذت ببرید.
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چند تا باید یاد بگیریم؟
حالا پادکست های انگلیسی برتر برای برنامه نویسان
1-Code Newbie (پیشنهادی)
این پادکست توسط CodeNewbie تولید می شود. این سازمان زیرساخت های لازم مثل انجمن ها، وبلاگ ها و یک پلتفرم شبکه های اجتماعی برای افرادی که تازه کدنویسی می کنند را فراهم می کند.
این پادکست حوزه هایی مثل کارآفرینی، تنوع عصبی در صنعت فناوری و پررنگ تر کردن پیشینه کد نویسی در نقش های مدیریت پروژه را مورد بحث قرار می دهد. این پادکست موضوعات فنی دیگری مثل کاربرد های عملی زبان های مختلف کد نویسی و معماری پایگاه داده را هم در خود جای داده است.
2- Software Engineering Daily
این پادکست مصاحبه های فنی با رهبران و مدیران صنعت برنامه نویسی که در مورد تغییرات چشم انداز مهندسی نرم افزار صحبت می کنند را در خودش جای داده است. آن ها همچنین درباره نقش هایی که زیرساخت های نرم افزاری در حال تکامل در بازار های فعلی ایفا می کنند، مثل نقش سرمایهگذاری های مخاطره آمیز در استارتآپ های فناوری بحث می کنند.
بسیاری از گفتگو ها حول اصلاحات نرم افزاری خاص در شرکت های تأثیر گذاری مثل Venmo و WordPress می چرخد.
3- Javascript Jabber
در این پادکست، توسعهدهندگان مجرب جاوا اسکریپت و مهمانان متخصص، مهارت ها و فناوری های ضروری کد نویسی را در گفتگو هایی دوستانه مطرح می کنند. میزبان ها موضوعاتی مثل موارد حیاتی وب، بلاکچین، امنیت زنجیره تامین و معماری فرانت اند را هم بررسی می کنند .
حتما بخوانید (محبوب ترین مطلب ما): بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن
4- Software Engineering Radio
این پادکست از سال 2006، محتوای آموزشی را برای توسعه دهندگان نرم افزار حرفه ای ارائه می دهد. شنوندگان با تجربه می توانند از این پادکست برای به روز ماندن در مورد نوآوری های خاص این صنعت و ابزارها و تکنیک های خاص استفاده کنند.
توسعه دهندگان می توانند مصاحبه با مدیران این صنعت را بررسی کنند ، به آموزش های فنی بیشتری دسترسی داشته باشند و به بحث های پیرامون فصل مشترک توسعه نرم افزار و حوزه هایی مثل مدیریت کسب و کار گوش بدهند.
5- Shop Talk Show
این پادکست به طور خاص بر روی UX و موضوعات مرتبط با طراحی فرانت اند تمرکز دارد. محتوا برای توسعه دهندگان باتجربه و در سطح متوسطی که مایل به یادگیری تکنیک ها ، محصولات و سیستم های جدید هستند، ایده آل است.
برخی از قسمت ها به کاربرد های برنامه های خاصی مثل Kirby CMS، Prisma و Terraform می پردازند. قسمت های دیگر موضوعات کلی مثل تشکیل تیم های توسعه دهنده قوی و کار با مرورگر های وب محبوب و پرطرفدار را پوشش می دهند.
6-The Real Python Podcast
این پادکست به ترکیب گسترده ای از موضوعات مرتبط با برنامه نویسی پایتون برای مبتدی ها می پردازد. میزبان ها معمولا به آموزش ها و مطالب آموزنده ای اشاره می کنند، بنابراین کاربران جدید می توانند به یک پایگاه دانش قوی دسترسی داشته باشند.
شنوندگان می توانند در مورد بهترین متد ها برای رفع خطا های کد، تست و مستند سازی کد و پردازش تصاویر بیاموزند. آن ها همچنین می توانند در مورد تجزیه و تحلیل صدا و زیر ساخت های نرم افزاری مرتبط مثل PyScript و Dask یاد بگیرند.
حتما بخوانید: آموزش صفر تا صد همه زبانهای برنامه نویسی
7- The Changelog
شنوندگان Changelog می توانند موضوعات نرم افزار را از منظر نوآوری و تکامل گرایی بررسی کنند. این پادکست شامل مصاحبه هایی با رهبران این صنعت، هکر ها، کارآفرینان و سایر کارشناسان است که می تواند بینشی در مورد برنامه های در حال تغییر نرم افزار ارائه بدهد.
بسیاری از موضوعات آن قدر ها فنی نیستند و نیازی به درک پیشرفته ای از توسعه نرم افزار ندارند.
8- Front End Happy Hour
گروهی از اعضای پنل مهندسی نرم افزار از شرکت های بانفوذی مثل Twitch، Netflix و LinkedIn میزبان این پادکست مخصوص توسعه فرانت اند و پیشرفت حرفه ای هستند.
این پنل میزبان مهمانان برجسته ای است که موضوعات متنوعی از جمله کاریابی و استراتژی های برند سازی را مورد بحث قرار می دهند. سبک مکالمه غیررسمی و مباحثه هایی که در زمینه توسعه شغلی در این پادکست به آن پرداخته می شود، برای حرفه ای هایی که وارد صنعت فناوری می شوند موضوع جذابی است.
9- Hanselminutes
این پادکست فناوری با محتوای که هم برای متخصصان و هم مبتدیان مناسب است، بستری را برای توسعه دهندگان مبتکر فراهم می کند تا درباره ایده ها و محصولات جدید بحث کنند.
این پادکست علاوه بر مباحث فنی تری مثل چاپ سه بعدی و پیشرفت های هوش مصنوعی، به موضوعات انسان محور هم می پردازد. به طور مثال از جمله این موضوعات می توان به آموزش کدنویسی به کودکان و ورود به حوزه فناوری با سابقه هنر اشاره کرد.
10- Learn to Code with Me (پیشنهادی)
این پادکست که توسط توسعهدهنده ای خودآموخته میزبانی میشود، برای کمک به مبتدیان برای درک اصول برنامهنویسی و راهاندازی مشاغل حوزه فناوری با استفاده از منابع در دسترس طراحی شده است. بحث تا حد زیادی حول توسعه شغلی و کسب مهارت های پرتقاضا می چرخد.
میهمانان و مصاحبه شوندگان روش هایی که برای ورود حوزه های مختلف فناوری دنبال کرده اند را بازگو می کنند. Learn to Code With Me یک وبلاگ همراه هم دارد که به دسترسی زبان آموزان به ابزار های آموزشی مقرون به صرفه و در دسترس کمک می کند.