یادگیری برنامه نویسی

آینده انواع زبانهای برنامه نویسی (10 زبان رایج)

دنیای فناوری سریعتر از هر وقت دیگر در حال تغییر، تکامل و انطباق با تغییرات بازارهای جهانی است. خیلی از کارشناسان حوزه فناوری تغییرات بزرگ و چشمگیری مثل توسعه رابط کاربری چند پلتفرمی (UI)، ماژول های تجزیه و تحلیل بومی، توسعه اولیه هوش مصنوعی و مدلسازی رفتار انسانی را برای آینده جهان فناوری پیش بینی می کنند.

آمارها نشان می دهد که توسعه دهندگان نرم افزار آینده شغلی بسیار خوبی خواهند داشت. انتظار می رود که نرخ رشد شغلی برنامه نویسی تا سال 2026، 24% افزایش یابد و این میزان 3 برابر بیشتر از مشاغل دیگر است. البته این رشد فقط مختص برنامه نویسی نخواهد بود؛ بلکه بنابر تحقیقات، همه مشاغل مرتبط با کامپیوتر و فناوری اطلاعات (IT) مثل تحلیل سیستم های کامپیوتری، معماری شبکه های کامپیوتری و تحقیقات و اطلاعات کامپیوتری نیز در سالهای آینده با رشد قابل توجهی مواجه خواهند شد.

 


برنامه نویسی شبکه معماری کامپیوتر هوش مصنوعی و تجاری

توی این پک فوق العاده، صفرتاصد مبانی برنامه نویسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، با صفرتاصد مبانی برنامه نویسی اپلیکیشن بزن، پروژه محور یاد بگیر و حسابی پول در بیار! 


 

اگر برنامه نویس هستید و می خواهید بدانید در آینده با چه تغییرات و تحولاتی روبرو خواهید شد و باید چه مهارتهایی را در خودتان افزایش بدهید با مطلب امروز ما همراه باشید.

مسیر پیش روی برنامه نویسی

برای اینکه بفهمیم حرفه برنامه نویسی در آینده با چه تغییراتی مواجه می شود باید بخشها و جنبه های مختلف آن را ارزیابی کنیم. در ادامه به بررسی ابعاد مختلف برنامه نویسی و تغییراتی که در آنها رخ می دهد می پردازیم.

بسیار کاربردی: بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن

زبان های برنامه نویسی آینده

توسعه دهندگان نرم افزار و سایر متخصصان مشاغل مرتبط با کامپیوتر باید با زبانهای برنامه نویسی فعلی آشنا باشند. برنامه نویسی در ابعاد و زوایای مختلف جامعه نفود کرده است. هر چیزی، از گوشی های هوشمند گرفته تا چراغ راهنمایی و نمایشگرهای قلب بیمارستانها با زبانهای کامپیوتری برنامه ریزی شده اند. بنابراین یادگیری و استفاده از این زبانها بخش مهمی از کار یک توسعه دهنده نرم افزار را تشکیل می دهد.

تحقیقات نشان می دهد زبانهایی که در آینده رایج خواهند بود شامل کاتلین (Kotlin)، گو (Go)، روبی (Ruby)، راست (Rust)، سوئیفت (Swift)، اسکالا (Scala)، آر (R)، تایپ اسکریپت (TypeScript)، پایتون (Python) و هسکل (Haskell) می شوند. تسلط روی این زبانها توانایی های فنی شما را افزایش می دهد و فرصت های شغلی بیشتری پیش روی شما می گذارد.

در حال برنامه نویسی

بعضی از زبانهای برنامه نویسی مثل گو (Go) و اسکالا (Scala) متخصصان واجد شرایط کمی دارند و به همین دلیل جزو پر درآمدترین زبانهای برنامه نویسی محسوب می شوند. Go یک زبان متن باز کامپایل شده و ایستاتیک است که ظاهری کاملا شبیه زبان سی (C) دارد. Scala هم یک زبان همه منظوره، تابعی و شئ گرا، و سازگار با جاوا (Java) است. زبان گو توسط گوگل توسعه پیدا کرده و نه تنها گوگل، بلکه ادوبی (Adobe) و فیس بوک (Facebook) هم از آن استفاده می کنند. کمپانی هایی مثل نتفلیکس (Netflix)، لینکدین (LinkedIn) و توییتر (Twitter) نیز از اسکالا استفاده می کنند.

توسعه کراس پلتفرم (Cross-Platform)

همزمان با پیشرفت فناوری، دستگاههای که از آنها برای اتصال به اینترنت استفاده می شود مثل گوشی‌های هوشمند، تبلت‌، لپ تاپ و حتی ساعتهای هوشمند هم پیشرفته تر شده اند. همه این محصولات به نرم افزاری مجهزند که مخصوص آنها ساخته شده است. شرکتهای مختلف ترجیح می دهند برنامه هایشان تا حد امکان قابلیت اجرا روی دستگاهها و پلتفرمهای مختلف را داشته باشند، بنابراین برنامه نویسان باید برای توسعه کراس پلتفرم یا همان چند پلتفرمی، زبان برنامه نویسی مناسبی انتخاب کنند.

نحوه یادگیری یک زبان برنامه نویسی و روش ورود به این رشته

در حال حاضر تقاضا برای توسعه چند پلتفرمی زیاد است و در آینده این میزان تقاضا بیشتر هم می شود. طبق گزارش Forrester، بیشتر از 60% شرکتهای فعلی از توسعه کراس پلتفرم استفاده می کنند و انتظار می رود در آینده به خاطر تکثیر دستگاههای مختلف، این میزان افزایش پیدا کند. برای همین برنامه نویسان باید با ابزارهای توسعه اپلیکیشن های کراس پلتفرم مثل Adobe، Xamarin، Appcelerator، iFactr، Kony، SAP، Alpha، 5app، FeedHenry و Sencha آشنایی داشته باشند.

هوش مصنوعی (AI)

هوش مصنوعی هم یکی دیگر از اجزای جدا نشدنی آینده برنامه نویسی است. تحقیقات نشان می دهد 12 درصد از شرکت ها به شکل وسیع و 27 درصد از آنها هم به صورت محدود از تجزیه و تحلیل امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می کنند. هوش مصنوعی آماده است تا در آینده صنعت فناوری اطلاعات و کامپیوتر را کاملا تغییر دهد، چرا که به شکل فزاینده ای از قابلیتهای پیشرفته برخوردار است و محدودیتهای فعلی موجود را ندارد.

اگر برنامه نویس هستید باید با تکنیک های هوش مصنوعی مثل یادگیری ماشینی (machine learning) و یادگیری عمیق (deep learning) آشنا شوید و از آنها در فرایند توسعه نرم افزار برای امنیت شبکه استفاده کنید. به نظر می رسد با گذشت زمان و پیشرفت روز افزون فناوری، هوش مصنوعی تنها راه واقع بینانه برای مقابله با تهدیدات امنیتی سایبری خواهد بود.

دانلود کنید: آموزش صفر تا صد هوش مصنوعی با 14 درس

فناوری هایی مثل یادگیری ماشینی می توانند به عنوان برنامه های کمکی برای افزایش میزان امنیت برنامه های موجود به کار گرفته شوند و یا اینکه به شکل مستقل و در کنار سایر فناوریهای امنیتی و تحلیلی کار کنند. از آنجایی که هوش مصنوعی قرار است تغییر و تحول زیادی به ارمغان بیاورد، برنامه نویسان و توسعه دهندگان باید خودشان را به مهارتهای مهمی مثل هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل امنیت سایبری مجهز کنند.

برنامه نویس در حال کار

آمادگی برای برنامه نویسی در آینده

پیشرفت سریع فناوری نشان می دهد چقدر مهم است که متخصصان کامپیوتر و IT، مهارتهای فناوری و کدنویسی و همینطور توسعه و طراحی خودشان را به روز کنند. در ادامه به بررسی آینده زبانهای برنامه نویسی و اینکه چه زبانهایی قرار است میدان توسعه نرم افزار را تحت تسلط خودشان در بیاورند می پردازیم.

1- پایتون- Python

پایتون نام یک زبان سمت سرور (server-side) است که با طیف وسیعی از قابلیتها و ویژگیهای خوب همراه شده. فرقی نمی کند بخواهید اسکریپت نویسی ساده انجام بدهید یا برنامه نویسی پیشرفته؛ در هر صورت پایتون این کار را برایتان انجام می دهد. با استفاده از پایتون می توان به سبکهای مختلف مثل بازتابی (reflecting)، تابعی (functional) و غیره برنامه نویسی کرد. این زبان یکی از آسان ترین و قابل عرضه ترین زبانهای برنامه نویسی برای یادگیری است.

2- جاوا اسکریپت- JavaScript

جاوا اسکریپت زبان ایده آلی برای ساخت عناصر پویای وب مثل گرافیک های متحرک، نقشه های تعاملی و غیره است. از جاوا اسکریپت به طور گسترده برای توسعه وب، ساخت سرورهای وب، توسعه بازی و غیره استفاده می شود.

راهنمای کامل انتخاب زبان برنامه نویسی: کدام زبان برنامه نویسی را یاد بگیریم؟

3- گولنگ (گو)- Golang(GO)

زبان گو توسط شرکت گوگل توسعه یافت و به خاطر توانایی اش در مدیریت سیستم های چند هسته ای و پایگاههای داده بزرگ ظرف مدت کوتاهی توانست توجه همه را به خودش جلب کند. جای تعجب نیست که گولنگ در حال حاضر یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای درآمدزایی و کسب فرصتهای شغلی خوب است و این اتفاق در آینده هم ادامه خواهد داشت.

4- جاوا- Java

یکی دیگر از زبانهای برنامه نویسی عالی برای یادگیری و توسعه وب، جاوا است. جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره با ساختاری شئ گرا و متعلق به شرکت Oracle است.

5- سی شارپ- C#

یکی از دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی سی شارپ، توانایی آن در پشتیبانی از مفاهیم برنامه نویسی شی گرا است. از این زبان می توان برای ساخت برنامه های ویندوز، اندروید و آی اوس استفاده کرد و برای همین اصلا عجیب نیست که در لیست بهترین زبانهای برنامه نویسی برای درآمدزایی در آینده جای بگیرد.

6- آر- R

از زبان آر به طور گسترده ای برای پردازش آماری مثل مدل سازی خطی و غیر خطی، محاسبه، آزمایش، تجسم و تجزیه و تحلیل استفاده می شود. کاملا بدیهی است که با وجود چنین ویژگیهایی، آر به یکی از زبانهای بسیار عالی برای یادگیری تبدیل شود.

از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چند تا باید یاد بگیریم؟

7- سی پلاس پلاس- C++

وجود قابلیتهایی مثل انتزاع داده (data abstraction)، چند ریختی (polymorphism)، وراثت (inheritance) و غیره باعث شده تا سی پلاس پلاس به زبان برنامه نویسی بسیار خوبی برای کسب درآمد و دستیابی به فرصتهای شغلی عالی تبدیل شود. از سی پلاس پلاس به طور گسترده در توسعه برنامه های کاربردی کامپیوتر، توسعه برنامه های رابط کاربری گرافیکی، توسعه بازی های سه بعدی و غیره استفاده می شود.

8- سوئیفت- Swift

با اینکه سوئیفت زبان برنامه نویسی نسبتا جدیدی است، اما به خاطر سرعت، عملکرد و امنیتی که دارد جزو بهترین زبانهای برنامه نویسی آینده قرار می گیرد. علاوه بر این یادگیری سوئیفت هم راحت است.

9- کاتلین- Kotlin

کاتلین زبان برنامه نویسی منبع بازی است که این روزها تقاضای زیادی دارد. شرکتهایی مثل نتفلیکس (Netflix)، پینترست (Pinterest) و سرویسهای وب آمازون (Amazon) به خاطر ویژگیهایی مثل پشتیبانی از عملکردهای لامبدا، پخش‌های هوشمند، ایمنی تهی (null safety) و بارگذاری بیش از حد اپراتور از کاتلین استفاده می کنند.

10- روبی- Ruby

روبی زبان مورد علاقه بسیاری از توسعه دهندگان است، چون خواندن و نوشتن نحو آن آسان است. علاوه بر این، معماری شئ گرای زبان روبی از برنامه نویسی رویه ای و تابعی پشتیبانی می کند. (منبع1 منبع2)

هر زبان برنامه نویسی را در اینجا می توانید رایگان یاد بگیرید (کلیک کنید)

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست