کسب درآمد از طریق برنامه نویسی (10 روش که در ایران جواب می دهند)
اگر می خواهید بدانید که چه طور می توان از طریق برنامه نویسی یا توسعه وب کسب درآمد کرد، این مقاله تا حد زیادی کمک تان می کند. توسعه وب یا مهندسی نرم افزار دستمزد و انعطاف پذیری عالی دارد؛ یعنی اگر دل تان بخواهد از خانه یا سفر کار کنید، این شغل بهترین گزینه است.
برای توسعه وب نیازی به مدرک دانشگاهی ندارید. شما می توانید به صورت آنلاین هم برنامه نویسی یاد بگیرید.
در ادامه برای پی بردن به شیوه کسب درآمد از طریق کدنویسی با ما همراه باشید.
کد نویسی چیست؟
کد نویسی در ابتدایی ترین شکلش، نوشتن دستورالعمل هایی برای کامپیوتر ها با هدف انجام وظایفی خاص است.
هر دستگاهی، نه فقط کامپیوتر های دسکتاپ سنتی، برای کار کردن به کد نیاز دارد. همه چیز از برنامه های موجود در گجت ها تا چراغ های راهنمایی برای این که کار کنند، از کد استفاده می کنند.
حتما بخوانید: مهارت های لازم برای طراحی سایت (۷ توانایی لازم)
راه های کسب درآمد از کد و برنامه نویسی
کامپیوتر ها فقط می توانند آنچه که به عنوان ” اطلاعات باینری ” و به صورت 1 و 0 شناخته می شود را پردازش کنند. ترکیبی از این 0 و 1ها، همان چیزی است که همه کدها و برنامه نویسی به آن خلاصه می شوند.
به عبارت دیگر، کد عامل ارتباطی واسطه بین انسان و کامپیوتر است.
مقایسه کدنویسی، توسعه وب و برنامه نویسی
کدنویسی، توسعه وب و برنامه نویسی تا حد زیادی مترادف هم هستند.
با این حال، توسعه وب به فرآیند کدگذاری مواردی خاص در اینترنت مثل وبسایت ها، برنامه های کاربردی وب، افزونه ها مرورگر و موارد دیگر گفته می شود.
مرز بین مهندسان نرم افزار و توسعه دهندگان وب با پیشرفت فناوری محو می شود. مثلا می توانید وب سایت ها و برنامه های تلفن همراه (هم برای اندروید و هم برای iOS) را با فریمورک محبوب جاوا اسکریپت، React بسازید.
حتما بخوانید: بهترین زبان برنامه نویسی برای کار و درآمدزایی (توصیه شرکت های خارجی)
نحوه کسب درآمد از طریق کدنویسی (10 تا از بهترین راهها)
راه های زیادی برای کسب درآمد از طریق کدنویسی وجود دارد. فرقی نمی کند که روی یک پروژه تمرکز کنید یا چند تا را با هم پیش ببرید، به هر حال می توانید درآمد خوبی کسب و در عین حال تعادل بین کار و زندگی را حفظ کنید.
1-سایت های فریلنسری Upwork/Fiverr(بهترین محل درآمدزایی برنامه نویسان)
بسیاری از برنامه نویسان ایرانی در این دو سایت ثبت نام کرده اند و درآمد دلاری کسب می کنند فقط باید یک حساب بانکی ارزی داشته باشید یا اینکه کمی زبان بلد باشید و از کارفرما بخواهید با رمز ارز دیجیتال حق الزحمه تان را از طریق صرافی واریز کند!
Upwork و Fiverr هر دو بازار های فریلنسری هستند که در آن می توانید به صورت رایگان یک پروفایل ایجاد کنید و مورد توجه کسب و کار های بی شماری که به دنبال کار آزاد هستند، قرار بگیرید . همچنین می توانید با کسب و کار هایی که پیشنهادات پروژه را ارسال می کنند ارتباط برقرار کنید.
شما می توانید نرخ خودتان را تعیین کنید و به این پلتفرم ها یک درصد مشخصی بدهید.
نقطه ضعف پلتفرم هایی مثل فیوِر و آپورک اینست که فریلنسر ها، به ویژه تازهکار ها برای به دست آوردن مشتری، نرخهای شان را کاهش می دهند. این کار منجر به ایجاد رقابت و پایین آوردن نرخ و در نتیجه ارزش کار می شود.
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چند تا باید یاد بگیریم؟
یادتان باشد که این نوع پلتفرم ها جهانی هستند و رقابت با کسانی که در کشور هایی با هزینه های پایین زندگی می کنند؛ تقریبا غیر ممکن است. آن ها می توانند با کمتر از نرخ شما درآمد خوبی داشته باشند.
اجازه ندهید که این مسائل شما را از ماندن در این پلتفرم ها منصرف کنند. یادتان باشد هر چه رزومه و نمونه کار قوی تری در داشبوردتان داشته باشید، بیشتر دیده خواهید شد.
2- یک دوره آموزشی در Udemy بگذرانید
گسترش پلتفرم های ارائه محتوای پولی و تولید شده توسط کاربران مثلUdemy ، فروش دوره های آنلاین را به یک منبع درآمد جذاب تبدیل می کند.
افراد زیادی هستند که برای معرفی یک زبان برنامه نویسی و یا آموزش گام به گام یک پروژه در این پلتفرم ها هزینه می کنند.
Udemy هم به عنوان یک مارکت محتوای آموزشی، برای هر دوره ای که می فروشد درصدی به عنوان پورسانت دریافت می کند، اما این معامله منصفانه است زیرا شما می توانید دورههای تان را در معرض دید افراد بیشتری قرار بدهید.
مزیت فروش دوره ها این است که شما یک منبع درآمد غیر فعال برای خودتان ایجاد می کنید. شما می توانید بدون کار مستقیم روی چیزی درآمد کسب کنید. علاوه بر این در صورت موفقیت دوره تان، به عنوان یک استاد در صنعت خودتان هم شناخته می شوید.
مهارت آموزان می توانند با پرسش ها یا نظرات به سازندگان دوره پیام بدهند و حتی از شما بخواهند که محتوای دوره تان را به روزر کنید. این امر مخصوصا برای آموزش های برنامه نویسی ضروری است زیرا زبان های برنامه نویسی دائما به روز می شوند و دوره شما در صورت به روز رسانی منسوخ نمی شود.
3- یک کانال یوتیوب راه اندازی کنید
اگر علاقه ای به انتشار و فروش دوره های آموزشی ندارید، همیشه می توانید یک کانال یوتیوب برای کسب درآمد تبلیغاتی راه اندازی کنید.
در مقایسه باUdemy ، در مورد نوع محتوایی که می توانید در یوتیوب تولید کنید، دست تان بازتر است. ویدیو های برنامه نویسی که بیشتر محبوب اند، سخنرانی هایی در مورد موضوعات علوم کامپیوتر و آنچه هنگام مصاحبه های کد نویسی باید انتظار داشت، هستند.
برای یادگیری برنامه نویسی از کجا شروع کنیم؟ چقدر زمان لازم است؟
4- وب سایت یا وبلاگ خودتان را بسازید
آیا خیلی در کدنویسی مهارت ندارید، می توانید وبلاگ راه اندازی کنید. وبلاگ ها فرصتی را برای ایجاد منابع درآمدی متعدد مثل تبلیغات و بازاریابی وابسته در اختیارتان قرار می دهند.
ایجاد یک وب سایت به شما امکان می دهد تا با جنبه های اصلی بازاریابی دیجیتال مثل بهینه سازی موتور جستجو یا سئو و بازاریابی ایمیلی آشنا شوید.
هر دوی این مهارت ها برای توسعه دهندگان وب ارزشمند هستند زیرا می توانند با تیم های بازاریابی همکاری نزدیکی داشته باشند. اگر وبلاگ تان پرطرفدار شد، حتی می توانید آن را با هر مبلغی خواستید به صورت یک جا بفروشید.
5- یک اپلیکیشن بسازید
ایجاد یک برنامه و انتشار آن در مارکت های اصلی عرضه اپلیکیشن مثل اپل استور و فروشگاه های اندروید می تواند از دو طریق برای تان درآمدزایی کند.
یکی از طریق فروش مستقیم اپلیکیشن تان و دومی درآمد تبلیغاتی. تبلیغات Google Ads و Bing Ads به طور پیش فرض در برنامه های تلفن همراه نشان داده می شوند، بنابراین جریانی ثابت از درآمد غیر فعال خواهید داشت.
6- فروش تم یا قالب
روزانه میلیون ها وب سایت ساخته می شود. افرادی که این سایت ها را می سازند، طرح ها و مضامین منحصربه فردی را می خواهند تا به آن ها کمک کند که برندشان را بسازند و برجسته شوند.
اگر تم وب سایت یا حتی قالب برای یک یا دو تا از صفحات ایجاد کنید، می توانید آن ها را در بازار هایی که مورد توجه صاحبان سایت است، عرضه کنید.
اگر مردم طرح ها و چیدمان سایت شما را دوست داشته باشند، در این تجارت موفق خواهید بود. مثل بسیاری از راه های دیگر کسب درآمد به عنوان یک توسعه دهنده ، این هم یک جریان درآمد غیرفعال است. ممکن است گهگاهی به منظور عیب یابی و اصلاح درخواست پشتیبانی دریافت کنید، اما کلا این کار یک بار انجام می شود.
7- یک افزونه در وردپرس یا Shopify ایجاد کنید
دو مورد از محبوب ترین پلتفرم های وب وردپرس و شاپیفای هستند. میلیون ها نفر از آن ها برای ایجاد وبلاگ، وب سایت های شرکتی و پلتفرم های تجارت الکترونیک استفاده می کنند. این ها بازار بزرگی برای پلاگین ها که مخصوص سفارشی کردن سایت ها هستند، دارند.
اگر فکر می کنید که ابزار یا قابلیتی در یکی از این پلتفرم ها وجود ندارد، می توانید خودتان آن را بنویسید و بعد آن را بفروشید.
با فرض این که افزونه شما یک مشکل متداول را برای افرادی که وب سایت می سازند حل کند ، می توان به چشم یک کار فوق العاده برای کسب درآمد از کد نویسی به آن نگاه کرد.
8- فروش کتاب های الکترونیکی
مثل ایجاد دوره های آموزشی، کتاب های الکترونیکی هم راهی برای کسب درآمد از طریق دانش تان به عنوان یک کدنویس هستند و می توانند از چند صفحه تا صدها صفحه محتوا داشته باشند. این میزان بستگی به محتوایی دارد که پوشش می دهید و این که چقدر در کارتان حرفه ای هستید.
شما می توانید کتاب های الکترونیکی را در پلتفرم هایی مثل آمازون و Gumroad بفروشید .
9- برنامه های باگ یاب بسازید
Bug bounty یا باگ یاب به برنامه یا شخصی گفته می شود که اشکالات یک برنامه و یا سایت را پیدا کرده و در ازایش جایزه دریافت می کند. بسیاری از شرکت های نرم افزار خانگی از جمله اپل، اسنپ چت، متا و غیره از این مزیت برخوردار هستند.
بسیاری از شرکت ها کد منبع باز دارند، یعنی برای عموم قابل دسترسی هستند. در نتیجه فرآیند عیب یابی، (باگ زدایی ) را به علاقه مندان به این کار می سپارند. شما با شناسایی ساده باگ ها می توانید پول هم دریافت کنید.
اکثر برنامه ها بابت این کار یک حداقل پرداختی به شما می دهند . به طور مثال اسنپ چت حداقل 2000 دلار برای مشارکت شما پرداخت می کند.
باگ یابی می تواند یک راه رقابتی، اما بسیار سودمند برای کسب درآمد از کد نویسی از خانه باشد.
10- در وبلاگ های فنی مشارکت کنید
اگر کمی کدنویسی بلد هستید ، می توانید برای وبلاگ هایی مثل SitePoint که هزینه نوشتن شما را پرداخت می کند، بنویسید. این وبلاگ ها به موضوعات متنوعی از جمله توسعه وب، طراحی ، استارت آپ ها و موارد دیگر علاقه مند هستند.
نمایش آثار شما در سایتهایی مثل اینها اعتبار بسیار خوبی برایتان به وجود میآورد و میتواند به پیشنهادات بهتری منجر شود.
همانطور که میبینید راههای زیادی برای کسب درآمد به عنوان یک توسعه دهنده وب وجود دارد، فقط باید بخواهید!
ضمنا: هر زبان برنامه نویسی رو از اینجا می تونید رایگان یاد بگیرید!
عالی
پاسخ