بهترین ساعت خواب دانش آموزان
ساعت خواب دانش آموزان از موضوعات مهم در زمینه پیشرفت تحصیلی به شمار میرود. لازم است بدانید که یک روتین خواب نامنظم میتواند به میزان بسیار زیادی اثرات مضری روی تحصیل و پیشرفت شما دانش آموزان داشته باشد. به اندازه داشتن یک روتین خواب منظم، برخورداری از خواب کافی نیز میتواند اثرات مثبتی را در زمینه پیشرفتتان داشته باشد. اگر فرزند شما نیز یک دانش آموز است، باید ساعت خواب او را بدانید. در ادامه همراه ما باشید تا مطالبی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: آشنایی با مجتمع علامه طباطبایی
میزان ساعات خواب در سنین مختلف دانش آموزان
میزان نیاز به خواب در دانش آموزان با رده سنی مختلف متفاوت است و نمیتوان برای تمام دانش آموزان یک روتین خواب ثابت را در نظر گرفت و تعریف کرد. جدی گرفتن روتین و ساعت خواب دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار بوده و عبدم توجه کافی به آن میتواند اثرات مضری را در سلامتی دانش آموزان داشته باشد. جالب است بدانید که به طور کلی کودکان به والدین خود جهت داشتن یک زندگی سالم نگاه میکنند و از آنها الگو میگیرند. ساعت خواب نیست از این قضیه مستثنی نیست و آنها همواره با والدین خود جهت رفتن به رخت خواب نگاه میکنند. از این رو شما نیز به عنوان والدین، در تنظیم ساعت خواب دانش آموز خود نقش مهمی دارید.
میزان نیاز به خواب دانش آموزان در سنهای ۶ تا ۱۳ سال
کودکانی که به مدرسه میروند مسلما نسبت به نوجوانان مدرسه ای مقطع راهنمایی و مدرسه متوسطه تهران نیاز بیشتری به خواب دارند؛ زیرا این دانش آموزان بیشتر در حال رشد بوده و هورمون رشد در خواب به میزان بیشتری ترشح میشود. در حالت کلی میزان خواب مورد نیاز کودکان با بازه سنی شش تا سیزده سال بین ۹ تا ۱۱ ساعت در یک شبانه روز میباشد.
توجه به خواب باکیفیت و کامل از مهمترین موضوعات در دانش آموزان در این رده سنی بوده وعدم رعایت آن مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد. لازم به ذکر بوده که زمانی که کودکان از این رده سنی خارج شده و پا به راهنمایی و دبیرستان میگذارند، الگوهای خواب آنها نیز تغییر میکند.
میزان نیاز به خواب دانش آموزان در سنهای ۱۴ تا ۱۷ سال
طبق تحقیقات دانشمندان هر نوجوان میبایست حداقل بین ۸ تا ۱۰ ساعت در یک شبانه روز خواب داشته باشند. اما مطالعات نشان میدهد که بیشتر نوجوانان تنها بین ۶ تا ۷ ساعت خواب دارند. این میزان از خواب برای دانش آموزان بسیار مضر بوده و ممکن است مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. لازم است بدانید که نداشتن خواب کافی موجب بروز مشکلات جسمی و روانی خواهد شد و عواقب خطرناکی را به همراه دارد.
از مهمترین تاثیرات روانیعدم خواب کافی میتوان به اعتماد به نفس پایین، اضطراب و ابتلا به افسردگی اشاره کرد. ناگفته نماند که از دیگر تاثیرات خواب ناکافی تاثیرات منفی روی تحصیل میباشد. بنابراین تا جایی که برایتان مقدور است سعی کنید به ساعت خواب دانش آموز خود توجه داشته باشید.
مهمترین نکات تنظیم خواب دانش آموزان
عملکرد درست مغز هنگامی اتفاق میافتد که مغز از انرژی کافی برخوردار باشد. لازم به ذکر بوده که بخش بزرگی از این انرژی توسط خواب درست و کافی مهیا میشود. بنابراین دانستن نکات مهم تنظیم خواب در دوران دانش آموزی و عمل به آن از اهمیت زیادی برخوردار است. مهمترین نکات تنظیم خواب دانش آموزان عبارت است از:
- داشتن یک روتین مناسب
داشتن یک روال مناسب میتواند کمک زیادی در تنظیم خواب داشته باشد. دانش آموزان میتوانند یک روال آرامش بخش را قبل از خواب بکار ببرند. برای این منظور میتوانند از یک موسیقی آرام یا یک یوگای ملایم استفاده کنند. ناگفته نماند که یک حمام یا نوشیدنی گرم نیز میتواند گزینه مناسبی قبل از خواب باشد.
لازم به ذکر است که باید حداقل یک ساعت قبل از خواب از تمام نمایشگرها مانند تلفن همراه یا تلویزیون یا هر فعالیتی که ذهن را به هیجان وا میدارد، خودداری کرد. دانش آموزان به مدت یک ماه این روتین را تکرار کنند تا به آن عادت کنند. این روتین میتواند آرامش زیادی را به ذهنشان هدیه داده و باعث یک روتین خواب سالم شود.
- خودداری از نوشیدن انرژیزا
نوشیدنی انرژیزا با داشتن موادی که دارند باعث میشود تا روتین خواب از چرخه منظم خارج شود. لازم به ذکر بوده که برای انرژی گرفتن نیازی به نوشیدن این انرژی زاها نیست، بلکه میتوان با انجام تمرینات ورزشی انرژی لازم را برای ادامه روزتان کسب کرد.
اگر شما نیز در طول روز از تحرک کافی برخوردار باشید و از نظر جسمی خسته شوید، در پایان شب نیاز به خواب را حس کرده و خیلی سریع میتوانید به خواب بروید. داشتن خواب عمیق میتواند کمک زیادی در سلامتی و پیشرفت شما داشته باشد.
- مهیا نمودن فضا برای خواب
لازم است که باید مکان خوابیدن صرفا برای خواب باشد و از تخت خواب برای امور دیگر مانند کتاب خواندن، غذا خوردن و یا فیلم دیدن استفاده نکرد. از دیگر نکات مهیا کردن فضای خواب ایجاد نور مناسب در اتاق خواب است. مسلما مغز چرخه خواب و بیداری را تا حد زیادی توسط نور دریافتی چشم مشخص میکند. بنابراین تا حد امکان باید هنگام خواب فضای اتاق خواب را تاریک نگه داشت. بکارگیری این موارد در ایجاد یک فضای مناسب برای خوابیدن کمک میکند. ناگفته نماند که قبل خواب از استفاده تلفنهای هوشمند نیز باید جلوگیری کرد؛ زیرا این دستگاهها نور زیادی تولید کرده و باعث خستگی مفرط چشمها میشود. کلیه این امور در ساعت خواب دانش آموزان تاثیر دارد.
تکنیکهای ریلکسیشن برای داشتن خواب عمیق
بکارگیری این تکنیکها میتواند در ایجاد یک خواب عمیق کمک زیادی داشته باشد. از مهمترین تکنیکهای ریلکسیشن میتواند به نفس عمیق، آرام ساختن عضلات، خنک ساختن اتاق خواب و تصور مکان آرامش بخش اشاره کرد. با بکارگیری این تکنیکها میتوان به بدن و مغزتان کمک کرد تا برای یک خواب آرام و عمیق آماده شوند.
ساعات خواب دانش آموزان از مسائل مهم هنگام تحصیل آنها به شمار میرود. ساعات خواب دانش آموزان در سنین مختلف متفاوت بوده و میبایست توجه کافی را در رعایت آن در نظر داشته باشید. لازم است برای سلامت روانی و جسمی دانش آموزان و همچنین پیشرفت تحصیلی آنها مخصوصا در زمان برگزاری امتحانات تا جایی که مقدور است تکنیکها و روشهای مختلفی را انجام دهید تا زمینه یک خواب آرام و عمیق فراهم شود.
برای اطلاع از آزمون ورودی علامه طباطبایی اینجا را کلیک کنید.