بهترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟
همین الان که این متن را میخوانید چند زبان برنامهنویسی مختلف به کار رفتهاند تا نمایش این متن در اسکرین شما ممکن شود. در نرمافزارهای سیستم عامل ویندوز، در طراحی سایت و در تمام بخشهای هر وسیله دیجیتالی که شما با آن کار میکنید. برای همین بعید نیست، اینکه درامد برنامهنویسان روز به روز در حال بیشتر شدن باشد. شما کافیست بتوانید بر روی یک زبان برنامه نویسی تحت وب یا موبایل یا اپلیکیشن به تسلط برسید. تا به راحتی بتوانید ایدههای مختلف را در پلتفرمهای دیجیتال پیادهسازی کنید. این نیاز مبرم تکنولوژی عصر حاضر است. در این میان، برای انتخاب بهترین زبانهای برنامهنویسی باید به دو نکته بسیار مهم توجه کرد:
- برای چه مقصد و هدفی زبان برنامهنویسی را به کار میبرید؟ بهعنوان مثال زبان متلب برای تحلیل دادههای آماری بسیار عالی است اما در لیست بهترینهای طراحی سایت قرار ندارد.
- کدام زبان برنامهنویسی قابلیت کاربرد چندگانه دارد؟ بهعنوان مثال، پایتون یک زبان برنامهنویسی بسیار پرکاربرد است که در زمینههای مختلف میتوان آن را به کار برد. پس همواره یکی از بهترینها است.
در اینجا لیستی از بهترین زبانهای کدنویسی آورده شده است. در این مرحله مشخص کنید که شما به یادگیری کدام زبان علاقه دارید؟ یا اینکه کدام یک از آنها نیاز و ایدهی ذهنی شما را محقق میکند.
زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون یک زبان برنامهنویسی با ساختار دادههای داخلی و آماده است. میتوان آن را برای انواع سیستم عاملها به کار برد. یادگیری آن آسان است و در عین حال مزیتهای زیادی دارد. از جمله اینکه این زبان از ماژولها و بستههای آماده پشتیبانی میکند. کتابخانه پایتون بسیار گسترده و به صورت منبع باز است. تمام برنامهنویسان به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند. از جمله وبسایتها و برنامههایی که از پایتون استفاده کردهاند، میتوان به اینستاگرام، یوتیوب و ردیت اشاره کرد. زبان کدنویسی پایتون برای انجام کارهای توسعه وب، محاسبات علمی و کار با دادهها و در زمینههای هوش مصنوعی عالی است. ویرایش، آزمایش و رفع ایراد در کدنویسی پایتون بسیار سریع و آسان است. برای همین هم است که روز به روز بر محبوبیت این زبان برنامهنویسی افزوده میشود.
زبان برنامه نویسی جاوا
بیشتر برای طراحی و ساخت بازیهای رایانهای از آن استفاده میشود. یک زبان شی گرا که شاید تنها مشکل آن، سخت بودن یادگیری آن برای تازهکاران است. سینتکس آن مقداری پیچیده است اما علاقمندان به یادگیری به راحتی بر روی این مشکل فائق خواهند آمد. و اما از جمله برنامههایی که با زبان برنامهنویسی جاوا طراحی و ساخته شدهاند میتوان به نتفلیکس، گوگل، لینکدین، اوبر، آمازون و ماینکرافت اشاره کرد.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
و اما جاوا اسکریپت یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی است که استفاده فراگیر آن در ساخت برنامههای تحت وب و مرورگرها در سطح جهانی بر طبق آمار به بالای 95 درصد رسیده است. اینکه شما بتوانید به تسلط کافی بر روی این زبان برنامهنویسی برسید خیلی خوب است و فرصتهای زیادی پیش روی شما خواهد بود. چرا که بسیاری از مرورگرهای تحت وب و موبایل از این زبان استفاده میکنند. درست است که جاوا اسکریپت یک برنامه فرانداند است اما به کمک نود.جیاس (Node.js) میتوانید بخش توسعه بکاند آن را انجام دهید. جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی تفسیری است و هر آن که تغییراتی در کدنویسی خود ایجاد میکنید، فورا میتوانید تغییرات را امتحان کنید. از جمله سایتهای مشهوری که با این زبان طراحی شدهاند میتوان به یاهو، فیسبوک، گوگل، آمازون، ای بی، کیو کیو، توییتر و یوتیوب اشاره کرد.
زبان برنامهنویسی PHP
پی اچ پی یک زبان برنامهنویسی تحت سرور است. عموما برای توسعه سایتهای تحت وب از Php استفاده میشود. نکته مهم در مورد کار کردن با این زبان این است که یادگیری آن آسان است و برای اینکه رایانههای کلاینت بتوانند به آن دسترسی داشته باشند؛ تنها یک مرورگر وب مورد نیاز است. از پرکاربردترین موارد کدنویسی با php، در طراحی سایتهای وردپرسی است. یعنی شما تنها با یک دوره آموزش وردپرس و یادگیری زبان PHP به راحتی قادر خواهید بود که پروژه بگیرید و سایتهای موفق و استاندارد طراحی کنید. موارد استفاده از این زبان بسیار زیاد است، بهطوریکه عموما در کنار دیگر زبانها در کدنویسی به کار میرود. از جمله سایتهایی که با زبان PHP توسعه یافتهاند میتوان به بایدو، کانوا، میل چیمپ، وردپرس، ویکی پدیا، تامبلر و فیلکر اشاره کرد.
زبان برنامه نویسی C و C++
زبان برنامهنویسی سی برای طراحی و ساخت برنامههای پایه استفاده میشود. حال آنکه زبان توسعهیافتهی آن یعنی C++ برای طراحی و ساخت موارد پیچیدهتر از جمله بازیها استفاده میشود. هر آنچه در زبان C وجود دارد در C++ نیز وجود دارد به علاوه اینکه امکانات و ویژگیهای آن، بیشتر و کاملتر شده است. از جمله برنامههایی که از زبان سی پلاس پلاس در طراحی آنها استفاده شده است میتوان به ادوبی، گوگل، فایرفاکس و مایکروسافت اشاره کرد. C++ را زبان توسعه میدانند که میتوان آن را به گونهای دیگر تعریف کرد اما استانداردهای انواع از پیش تعریف شده به طور کامل حفظ شده باشد.
C# یا سی شارپ
برای انجام کارهای برنامهنویسی بکاند، برنامههای موبایل و یا برنامههای ویندوز، یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی، سی شارپ است. این زبان را شرکت مایکروسافت توسعه داده است و کار کردن با آن آسان و لذتبخش است. بهعلاوه این زبان را از زبانهای آیندهدار و مورد نیاز دنیای کدنویسی میدانند. اکر شما قصد دارید که برای سیستم عامل ویندوز برنامه طراحی کنید، بهترین گزینه پیش روی شما، زبان C# است. مایکروسافت برای کدنویسی برنامههای خود از این زبان استفاده میکند. از دیگر سایتهای طراحی شده با سی شارپ میتوان به MYSPACE، STACKOVERFLOW، ویژوال استودیو و دل اشاره کرد.
زبان برنامهنویسی GO
زبان برنامهنویسی Golang که به اختصار go نامیده میشود، اگرچه یک زبان تازهظهور است اما به آرامی دارد مرزهای محبوبیت میان برنامهنویسان را طی میکند. این زبان را گوگل توسعه داده است و جدیدا با مفاهیمی از جمله سیستمهای توسعه یافته و چندرشتهای بودن همراه بوده است. قابلیت چندرشتهای بودن، امکان پردازشهای مختلف به طور همزمان را برای آن ممکن ساخته است. یکی از پرکاربردترین زبانها در سیلیکون ولی، همین زبان است و در ساخت پروژههای بلاکچین، داکر و کوبرنتس از آن استفاده میشود. در ساخت سرویسهای ابری، پلتفرمهای رسانهای، رسانههای خبری، خدمات در صورت تقاضا، توسعه اپلیکیشنهای قابل انعطاف و پربازده و برنامهنویسی سیستمی میتوان از زبان کاربردی GO استفاده کرد.
زبان برنامهنویسی R
برای مدلهای آماری و الگوریتمهای یادگیری ماشین، زبان برنامهنویسی R یکی از بیرقیبترینها است. شما با تسلط بر این زبان، در شرکتهایی که به تحلیل و بصریسازی دادههای خود نیاز داشته باشند مشغول به کار خواهید شد. مجموعهای بزرگ از کتابخانهها و فریمورکها برای این زبان برنامهنویسی وجود دارد که از جمله بهترین آنها میتوان به Dplyr، Ggplot2، Esquisse، BioConductor و Shiny اشاره کرد. موارد استفاده از زبان آر، در زمینههای شبکههای اجتماعی، اقتصاد، بانکداری، سلامت، تجارت و … است.
برنامه نویسی موبایل
در حالت کلی، برنامهنویسی سه حوزه دسکتاپ، تحت وب و موبایل را شامل میشود. اگر از علاقمندان به طراحی اپلیکیشن و برنامه برای موبایل هستید، بسته به اینکه برای سیستم عامل ios طراحی کنید یا اندروید، زبانهای مختلفی پیش روی شما خواهد بود. با گذراندن یک دوره آموزش اندروید و به کمک زبانهای جاوا، کوتلیم، سی شارپ، پایتون، lua، سی پلاس پلاس و جاوا اسکریپت به راحتی میتوانید برنامههای مختلف موبایل طراحی کنید.