ماکرو در اکسس 1

آموزش ماکرو نویسی در اکسس: آموزش تصویری گام به گام

اساطیر زبان

ماکرو (Macro) ابزاری برای خودکار کردن کارها و وظایف است و عملکرد فرم ها، گزارش ها و کنترل ها را بهبود می دهد.

نکات کاربردی راجب ماکروها

  • ماکروها در اکسس (Access) متفاوت تر از ماکروها در ورد یا اکسل هستند. در واقع در ورد و اکسل مراحل را روی یک سری کلید ضبط و بعداً آن را اجرا می کنید.
  • ماکروهای اکسس از عملیات های تعریف شده ساخته می شوند که به شما امکان می دهند تا کارهای پرتکرار را خودکار کنید و قابلیت های اشیاء و کنترل ها را افزایش دهید.
  • ماکروها می توانند اشیاء مستقلی باشند که از پنل هدایت گر (Navigation pane) قابل مشاهده اند و یا اینکه به طور مستقیم در یک فرم (Form) یا گزارش (Report) جاسازی شوند. بعد از ساخت اشیای بانک اطلاعاتی مانند جدول ها، فرم ها و گزارش ها می توانید با ماکروها خیلی سریع و به آسانی همه اشیاء را به هم مرتبط کنید و یک برنامه پایگاه داده ساده بسازید که هر فردی حتی با دانش کم بتواند از آن استفاده کند یا آن را تغییر دهد.
  • ماکروها روشی برای اجرای دستورات بدون نیاز به نوشتن یا حتی دانستن کدهای VBA هستند و البته چیزهای زیادی هم وجود دارد که فقط با ماکرو می توانید به آنها دست پیدا کنید.

ساخت یک ماکرو

می خواهیم یک ماکرو ساده بسازیم که با کلیک روی دکمه دستور یک فرم ایجاد می شود. برای این کار با یک پایگاه داده و یک فرم با نامfrmEmployeeData شروع می کنیم، در این فرم دو تب وجود دارد.

word image 131

در فرم یک دکمه اضافه می کنیم که به کاربر اجازه می دهد تا اطلاعات همه شغل ها را باز کند.

word image 132

به تبDesign یا طراحی فرم می رویم و یک دکمه از منوی کنترل ها به فرم اضافه می کنیم.

کادر Command Button Wizard باز می شود. چند روش برای ساخت عملیات ماکرو وجود دارد اما ساده ترین راه اینه که به راحتی از Commander Button Wizard استفاده کنیم.

word image 133

برای کارهای معمول مانند باز کردن فرم، از لیست Categories (دسته بندی ها) گزینه Form Operations و از لیست Actions (عملیات ها) گزینه Open Form (باز کردن فرم) را انتخاب می کنیم و مانند تصویر زیر گزینه Next را می زنیم.

word image 134 .

باید مشخص کنیم کدام فرم با این دکمه باز شود. اینجا گزینه frmJobs را انتخاب می کنیم و Next را می زنیم.

word image 135

در این صفحه دو گزینه داریم: گزینه اول اینه که فرم باز شود و یک رکورد خاص را پیدا کنیم و درگزینه دوم فرم با نمایش تمام رکوردهای ثبت شده باز می شود. گزینه دوم را انتخاب می کنیم و روی گزینه Next کلیک می کنیم.

word image 136

می توانیم برای دکمه دستور یک تصویر قرار دهیم یا یک متن دلخواه بنویسیم. در اینجا متن View Jobs را برای نمایش روی دکمه دستور تایپ می کنیم و Next را می زنیم.

word image 137

همانطور که در تصویر زیر می بینیم، می توانیم یک نام معنی دار برای دکمه دستور تعیین کنیم. با این نام می توانیم دکمه را در کدها یا ماکروهای دیگر هم استفاده کنیم. در اینجا نام cmdViewJobs را می نویسم و در نهایت روی دکمه Finish کلیک می کنیم.

word image 138

حالا به پنجره مشاهده فرم می رویم.

همانطور که می بینید دکمه View Jobs به فرم اضافه شده است. روی آن کلیک می کنیم.

word image 139

یک فرم باز می شود ولی هیچ اطلاعاتی در آن وجود ندارد.

word image 140

به قسمت طراحی فرم frmEmployeeData برمی گردیم. دکمه دستور را انتخاب می کنیم و سپس به تب Event (رویداد) در پنل Properties Sheet در سمت راست می رویم.

می بینیم که ماکرویی با ویزارد ساختیم روی رویداد On Click جاسازی شده است. اگر بخواهیم ماکرو را تغییر دهیم، روی دکمه … کلیک می کنیم تا ماکرو باز شود.

word image 141

صفحه طراحی ماکرو باز می شود و در سمت راست پنل Action Catalog قابل مشاهده است. در اینجا همه عملیات ها در پوشه های داخلی در قسمت Actions مشخص هستند. گزینه هایData Entry ، Data Import / Export و … دیده می شوند. در سمت چپ در قسمت اصلی یک ماکرو قرار دارد. این ماکرو فقط شامل یک عملیات است و با کلیک بر روی عملیات می توانید بقیه خصوصیات آن را مشاهده کنید.

word image 142

در قسمت Form Name، نام فرم مرتبط نوشته شده است، برای دیدن دیگر فرم های موجود در پایگاه داده می توانیم روی فلش آن کلیک کنیم. شیوه نمایش فرم از قسمت View قابل تنظیم است و می توانیم آن را در نماهای Form ، Design، Print باز کنیم.

word image 143

در قسمت Where Condition می توان یک فیلتر یا یک شرط برای Where تعیین کرد.

مقدار فیلد Data Mode را تغییر می دهیم زیرا فرم frmJobs رویAdd تنظیم شده که فقط اجازه اضافه کردن رکوردهای جدید را می دهد. می توانیم آن را با تغییر به گزینه Edit دوباره در ماکرو تعریف کنیم.

word image 144

حالا ماکرو خود را ذخیره می کنیم. پنجره طراحی ماکرو را می بندیم و به صفحه طراحی فرم برمی گردیم.

دوباره روی دکمه View Jobs کلیک می کنیم.

word image 145

با کلیک روی این دکمه، فرم frmJobs باز می شود و می توانیم همه شغل های موجود در پایگاه داده را ببینیم.

word image 146

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • فخرالدین حسن زاده
    مرداد 31, 1401 8:03 ق.ظ

    با سلام و احترام- من یه کسب و کار کوچک راه اندازی کردم که روزانه نیاز به ثبت پیش فاکتور و صدور فاکتور دارم – میخوام در اکسس این کارو انجام بدم اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست