چرا برای ویرایش فیلم باید از ادیوس (EDIUS) استفاده کنیم؟
پس از سالها کار با نرمافزارهای ویرایش فیلم مثل افترافکت و ادیوس، متوجه شدیم که ادیوس دارای ویژگیهای منحصر بفردی است که میخواهیم در این نوشته به تعدادی از آنها اشاره کنیم.
نکته: آنچه در اینجا نوشته میشود صرفا عقیده شخصی نگارنده است.
افکتها
ادیوس دارای افکتهای متنوعی مثل good color , image correction , high-quality slow motion , chroma key( high-quality slow motion , chroma keyشخصی نگارنده است.ادیوس، متوجه شدیم که ادیوس دارای ویژگیهای منحصر بفردی است که میخواهیم است. خاصیت و ویژگی farmable feathered masks، یک ناحیه خاص را ایزوله کرده و افکتها را فقط روی همان ناحیه خاص اثر میدهد. ماسکهای موجود در ادیوس بهتر از ماسکهای افترافکت است. همجنین وجود plug-in سه قسمتی باعث شده تا قدرت ادیوس در افکتهای بصری افزایش زیادی یابد.
افترافکت فیلترهای تصحیح رنگ بیشتری نسبت به ادیوس دارد، اما تجربه نشان داده که در این زمینه ادیوس هیچ ضعفی نسبت به افترافکت ندارد. توانایی دستیابی به رنگ مطلوب، علاوه بر تواناییهای نرم افزار به میزان توانایی و دانش خود فرد نیز بستگی دارد.
دانلود رایگان ۱۴ درس مهم آموزش Edius به زبان فارسی +جزوه pdf
تنها زمینهای که افترافکت کاملا ادیوس را شکست میدهد، زمینه حرکت کند (اسلوموشن) است.
عناوین (TITLES)
ادیوس دارای ویژگی built-in quick titles است که میتواند عناوین ثابت، چرخشی و لرزشی را در زمان کوتاهی خلق کند، اما ادیوس در این زمینه نسبت به افترافکت محدودیتهایی دارد. افترافکت نیز میتواند این عناوین را ایجادکند اما بخاطر تمپلتهای زیادی که دارد، دارای دامنه کاربردی بیشتری است. با این وجود با دانلود new blue titler میتوانید دامنه کاربردی ادیوس را افزایش دهید.
Plug-ins(افزایهها)
افترافکت و ادیوس به خوبی از افزایهها پشتیبانی میکنند. افترافکت دارای pluginهای third-party است که کار با نرمافزار را راحتتر و سریعتر میکند.
با این وجود، آخرین نسخه ادیوس(۸پرو) دارای plug-inهای بسیار زیادی است. البته باید توجه کنید که این نسخه فقط به صورت آنلاین کار میکند.
حالت مولتی کامرا
ادیوس و افترافکت هردو از حالت مولتی کامر (چند دوربینی) پشتیبانی میکنند، یعنی به شما اجازه میدهد تا کلیپها را درون یک تایملاین(خط زمانی) قراردهید و سپس حالت مولتی کامرا را فعال کنید. ادیوس تا ۱۶ دوربین را پشتیبانی میکند درحالیکه افترافکت تعداد بیشمار دوربین را پشتیبانی میکند. با این وجود باید دقت کنید که اغلب کامپیوترها توانایی پشتیبانی از بیش از ۱۶ دوربین را ندارند.
حالت مولتیکم در ادیوس از کیفیت بالاتری برخوردار است. ادیوس بیش از ۱۰ استریم را بدون کاهش کیفیت پشتیبانی میکند، درحالیکه در افترافکت از کیفیت تصویر کاسته میشود.
خروجیها
خروجی ادیوس را میتوان به فرمتهای زیادی تبدیل کرد. کافی است تایملاینهای مدنظر خود را بسازید، ادیوس بقیه کارها را در زمانی واحد انجام میدهد. همچنین ادیوس به شما اجازه میدهد تا خروجی خود را به صورت دولبی دیجیتال یا دولبی دیجیتال پلاس ارائهدهید.
ادیوس از فرمت H264 که یکی از فرمتهای محبوب فیلمهای بلو-ری، فایلهای MP4 و فایلهای فلش است، نیز حمایت میکند. ادیوس میتواند در مدت زمان ۲۰ دقیقه یک فیلم HD یک ساعته را تحویل شما دهد.
ادیوس برخلاف افترافکت میتواند فیلم شما را در بازه کیفیتی گستردهای تهیه کند. افترافکت دارای بخشی به نام AME است که به شما امکان افزودن تایملاینهای ویژه (افترافکت) و فایلهای مخصوص را میدهد. البته AME را باید بصورت مجزا از افترافکت تهیهکنید (بصورت پیش فرض درون برنامه نیست).
بزرگترین مزیت ادیوس سرعت کاری بالای آن است. ادیوس در زمان شما صرفهجویی میکند و حالت real time آن به شما اجازه میدهد تا نتایج کار خود را مشاهده کنید.
از نظر من بزرگترین مزیت افترافکت، تطبیقپذیری آن است. افترافکت روی سیستمهای مک و ویندوز بالا میآید، در حالیکه ادیوس فقط روی PC اجرا میشود. با این وجود، ادیوس نیاز به یک سیستم کامپیوتری خیلی قوی برای اجراشدن ندارد و همین دلیل باعث در دسترس بودن این نرم افزار میشود.