برنامه نویسی وردپرس چیست؟ چطور یاد بگیریم؟
افرادی که تصمیم می گیرند برنامه نویسی یا توسعه وردپرس را یاد بگیرند، دو نوع هستند. اولین نوع افرادی هستند که در حال حاضر به نوعی توسعه دهنده می باشند اما مایلند درباره وردپرس اطلاعات بیشتری کسب کنند. دسته دوم افرادی هستند که تجربه کدنویسی واقعی ندارند اما باید وب سایت وردپرس فعلی شان را مدیریت کنند و آنچه باب میل شان نیست را تغییر بدهند.
وردپرس یک بستر عالی برای یادگیری بیشتر توسعه وب و مناسب کسانی است که می خواهند برای رفع نیازشان این مهارت را یاد بگیرند. از مزایای وردپرس این است که به دلایل مختلفی یک ابزار یادگیری برای توسعه دهندگان تازه کار به حساب می آید.
اجزای سازنده وردپرس
چندین زبان برنامه نویسی مختلف وجود دارد که برای استفاده حداکثری از توسعه وردپرس باید یاد بگیرید. وردپرس در اصل بر پایه یکی از رایج ترین زبان های برنامه نویسی در وب یعنی PHP ساخته شده است. همچنین به شدت با HTML، CSS و کمی جاوا اسکریپت در زمینه های مختلف سر و کار دارد.
زبان ها و استاندارد های کدنویسی دیگری مثل ( XMLوMySQL ) هم وجود دارند اما واقعا نیازی به یادگیری بیش از حد در مورد آن ها در ابتدای مسیر برنامه نویسی ندارید.
حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد اچ تی ام ال (رایگان)
سه زبان اصلی که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وردپرس (به ترتیب ضرورت) باید یاد بگیرید، عبارتند از: PHP، CSS وHTML .
PHP نحوه تعامل همه چیز در وردپرس و نحوه ارتباط آن با پایگاه داده MySQL را کنترل می کند. می توان از آن برای ایجاد برخی عملکرد های شگفت انگیز استفاده کرد. در واقع این زبان، زبان کلیدی برای یادگیری بخش های مختلف وردپرس است.
زبان مهم بعدی که باید یاد بگیرید، CSS است. به این ترتیب به وب سایت تان سبک و استایل می دهید. در واقع وظیفه CSS متمایز کردن سایت شما از سایر سایت های موجود در وب است. تسلط بر آن می تواند بسیار دشوار باشد به همین دلیل باید خیلی تمرین و مطالعه کنید.
HTML ساختاری است که توابع ایجاد شده در PHP و استایل تعریف شده توسط CSS بر اساس آن ساخته شده اند. این زبان ساده ترین زبان برای یادگیری است اما در ایجاد یک وب سایت خوب نقش مهمی دارد.
جاوا اسکریپت چهارمین زبانی است که می توانید برای برنامه نویسی وردپرس از آن استفاده کنید. این زبان چیزی نیست که در ابتدای مسیر برنامه نویسی وردپرس سمتش بروید. وقتی بر سه زبان دیگر مسلط شدید، می توانید این را هم شروع کنید.
مسیر های برنامهنویسی وردپرس
اگر علاقهمند به یادگیری برنامه نویسی وردپرس هستید، سه مسیر اصلی پیش روی تان قرار دارد:
1-توسعه تم (برنامه نویسی و طراحی قالب)
توسعه تم رایج ترین راه برای ورود به دنیای توسعه وردپرس است. اکثر توسعه دهندگان وردپرس فرآیند یادگیری شان را با تم ها آغاز می کنند. چه بخواهید یک تم برای خودتان بسازید و چه تمی داشته باشید که بنا به دلایلی نیاز به سفارشی سازی داشته باشد، باید از این جا شروع است.
برای توسعه تم باید هر سه زبان اصلی که گفته شد را یاد بگیرید. شما در این مسیر یاد می گیرید که چطور وردپرس با تمام بخش های مختلفش یکپارچه می شود. توسعه تم کمک تان می کند تا کد های تم های دیگر را مشاهده کنید و نحوه کنار هم گذاشتن شان را بیاموزید.
از اول ساختن یک تم یک روش عالی برای یادگیری همه بخش های وردپرس است.
2-توسعه پلاگین
ایجاد یک افزونه معمولا کاری نیست که توسط افراد تازهکار در حیطه برنامه نویسی، انجام شود. بد نوشتن یک افزونه توسط مبتدی ها می تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.
کسانی که از قبل دانش PHP را دارند و به دنبال حل مشکل خاصی هستند که در وردپرس با آن مواجه هستند، احتمالا از همان ابتدا وارد مسیر افزونه نویسی شده اند.
در واقع با داشتن افزونه های خوب، می توانید در نصب پیش فرض وردپرس هر تغییری خواستید اعمال کنید. نمونه پلاگین های موجود در حال حاضر شامل انجمن ها، شبکه های اجتماعی، سایت های عضویت و بسیاری موارد دیگر است.
3-توسعه نرم افزار اصلی
ورود به این مسیر به افراد مبتدی و ضعیف توصیه نمی شود.
درگیر شدن با توسعه نرمافزار اصلی برای وردپرس به مهارت زیادی نیاز دارد. این چیزی نیست که توسط افراد بی تجربه در PHPانجام شود.
در کنار این مطلب دانلود کنید: دانلود آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس
منابع یادگیری
با این که توسعه وردپرس ممکن است مشکل باشد، اما منابع زیادی در سرتاسر وب وجود دارد که می تواند به شما در رفع هر مشکلی که با آن روبرو خواهید شد، کمک کنند.
اگر در بخشی از برنامه گیر کرده باشید، به احتمال زیاد از قبل راه حلش وجود دارد. کافی است که فقط شروع به جستجو کنید.
1-کدکس وردپرس
Codex وردپرس باید اولین ایستگاه برای پیدا کردن جواب هر گونه سوالی در زمینه برنامه نویسی باشد.
در این منبع فوق العاده تمام عملکرد ها و کد های موجود در نرم افزار وردپرس توضیح داده شده است. این منبع شامل مقالات و آموزش های زیادی برای شروع کار با وردپرس است و مسلما اولین و آخرین چیزی است که به سراغش می روید.
2-آموزش های همین سایت (سریع آسان)
مجموعه گسترده ای از آموزش ها در اینترنت وجود دارد که می توانید توسعه وردپرس را با آن ها شروع کنید. این آموزش های رایگان برای یادگیری عالیاند اما بد نیست در دوره های آموزشی هم شرکت کنید.
یک سری از این آموزش ها برای یادگیری توسعه عمومی وردپرس مناسباند؛ اما تعدادی آموزش خاص هم وجود دارد که نحوه انجام وظایف مختلف را به شما آموزش می دهد. ما سالها وقت گذاشته ایم تا بهترین آموزشهای رایگان و آموزشهای پیشرفته را برای شما گلچین کنیم (کلیک کنید)
3-انجمن ها
چند فروم مخصوص توسعه دهندگان وردپرس وجود دارند. همه آن ها ارزش مرتب سر زدن را ندارند، اما مکانی ایده آل برای پرسیدن سوال در مورد مشکلاتی به حساب می آیند. همه پاسخ هایی که دریافت می کنید ارزشمند نیستند، اما تا حدودی کمک تان خواهند کرد.
انجمن های مخصوص وردپرس یا انجمن های توسعه عمومی مثل Stack Overflow هم هستند که می توانید در تالار گفتگوی شان از کاربران با تجربه تر سؤال بپرسید.
4-شرکت در دورهمی ها و محافل وردپرس
محافل وردپرس مکانی پر جنب و جوش و فعال است که در آن جا می توانید هر آنچه که در مورد نرمافزار باید بدانید را بیاموزید. این جمع ها فقط مختص کدنویسان نیستند. جامعه وردپرس شامل طراحان، مترجمان، نویسندگان و افراد دیگری است که همگی می توانند دیدگاه متفاوتی در مورد توسعه وب سایت از طریق وردپرس به شما ارائه دهند.
راههای زیادی برای مشارکت در جامعه وردپرس وجود دارد. شما می توانید از نسخه های نرمافزار بتا استفاده کنید و نظر بدهید. می توانید با توسعه دهندگان فعلی افزونه صحبت کنید و یا مهارت های کدنویسی تان را با دیگران به اشتراک بگذارید و به آزمایش و عیب یابی نسخه های جدید کمک کنید.
حتما دانلود کنید: آموزش ساخت قالب وردپرس از صفر تا صد با 15 درس
کلام پایانی
یادگیری در مورد توسعه وردپرس یک کار دشوار و زمان بر است، اما می تواند بسیار مفید باشد. اگر زمان زیادی صرف یادگیری نرمافزار می شود، می توانید از طرق مختلف شروع به ساخت وب سایت وردپرس تان کنید.
شما چه بخواهید تمهای تان را توسعه دهید، چه افزونه ای را به وردپرس تان اضافه کنید و چه در توسعه نرم افزار اصلی مشارکت داشته باشید، مشارکت در انجمن های وردپرسی به نحوی کمک تان می کند تا با سرعت بیشتری پیشرفت کنید.