آموزش مهندسی نرم افزار با 30 درس رایگان (و همه نکات کاربردی)

رتبه: 5 ار 2 رای SSSSS
مهندسی نرم افزار
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 15 دقیقه
Banner Image

فرقی نمی کند تازه وارد دنیای کار و اشتغال شده اید یا مدتهاست در شغلی که دوستش ندارید مشغول به کار هستید و دلتان می خواهد یک شغل جدید پیدا کنید؛ در هر صورت، عصر دیجیتال امروزی مجموعه گسترده‌ای از مشاغل مرتبط با فناوری و تکنولوژی را به وجود آورده که تصمیم گیری برای انتخاب یک شغل مناسب و ایده آل را برای شما سخت می کند. با وجود این همه فرصت شغلی مختلف و گوناگون که در دنیای امروزی می توانید دنبالشان بروید، انتخاب یک شغل مناسب کار دشواری به نظر می رسد.

یکی از مشاغلی که در دنیای فناوری بسیار مورد توجه قرار می گیرد مهندسی نرم افزار است. ما برای اینکه به شما در انتخاب شغلتان کمک کنیم، امروز قرار است شما را با مهندسی نرم افزار آشنا نماییم. شاید به گوش شما هم خورده باشد که این روزها مهندسی نرم افزار شغل پر سود و پر درآمدی است و نه تنها از نظر مالی می تواند شما را تامین کند، بلکه شغل ایمن و مطمئنی هم هست.

الان دیگر استفاده از نرم افزارهای مختلف به بخش جدایی ناپذیر زندگی اکثر ما تبدیل شده است و برای همین همیشه تقاضا برای به کارگیری و استخدام مهندسین نرم افزار وجود دارد. مهندسان نرم افزار وظیفه ساخت تمام نرم افزارهایی که ما به صورت روزانه از طریق زبان های مختلف کدنویسی از آنها استفاده می کنیم را به عهده دارند. افرادی که محیط های فنی را دوست دارند، عاشق حل مسائل و مشکلات هستند و از ساختن چیزهای مختلف از همان ابتدا لذت می برند، در حرفه مهندسی نرم افزار پیشرفت خواهند کرد.

مهندسان نرم افزار

با خواندن این مطلب تا انتها، می توانید به جواب همه سوالاتتان درباره مهندسی نرم افزار برسید و انتخاب آگاهانه ای برای ورود به این حرفه داشته باشید.

مهندس نرم افزار چیست؟

قبل از اینکه به شما یاد بدهیم که چطور باید به یک مهندس نرم افزار تبدیل شوید، بیایید کارمان را با اصول اولیه شروع کنیم.

سوال اینجاست که مهندسی نرم افزار دقیقا چیست؟ طبق تعریف Techopedia، مهندسی نرم افزار “فرایند تجزیه و تحلیل نیازهای کاربر و طراحی، ساخت و آزمایش برنامه های کاربردی نهایی است، به شکلی که این برنامه ها نیازهای کاربر را از طریق استفاده از زبان های برنامه نویسی نرم افزار برآورده کنند”.

به زبان ساده تر، مهندس نرم افزار کسی است که:

  • برنامه های نرم افزاری را طراحی، ساخت و آزمایش می کند.
  • الزامات کاربر را درک و مشکلات را با استفاده از کدگذاری یا فناوری حل می کند.
  • از زبان های برنامه نویسی برای تبدیل دستورالعمل ها به چیزی که در کامپیوتر قابل فهم و درک باشد استفاده می کند.
  • چیزی را از ابتدا کدگذاری می‌کند، با تیمی از توسعه دهندگان نرم افزار همکاری می کند و یا اینکه کدهای موجود را بهبود می بخشد و یا آنها را اشکال زدایی می کند.
  • با سایر افراد فعال در حرفه های دیگر مثل طراحان UX، طراحان گرافیک، مدیران محصول یا نویسندگان فنی همکاری می کند.

درست مثل هر شغل و حرفه دیگری، مشخصات و ویژگی های مهندسان نرم افزار بسته به شرکتی که در آن کار می کنند متفاوت است.

آیا مهندسی نرم افزار شغل مناسبی برای شماست؟

آیا شما جزئیات گرا هستید؟ از انجام دادن کارهای خیلی فنی لذت می برید؟ ساختن چیزهای مختلف و حل مشکلات را دوست دارید؟ اگر به این سوالات پاسخ مثبت دادید، پس شغل مهندسی نرم افزار برای شما مناسب است! در واقع به لطف وجود مهندسان نرم افزار است که دستگاه های مختلف به ابزارهای کاربردی و ارزشمندی برای ما تبدیل می شوند.

با اینکه کار کدنویسی کمی استرس زا و دلهره آور به نظر می رسد و ممکن است شما را مردد کند، اما به لطف گسترش گزینه‌های آموزشی علوم کامپیوتر در همه جا، ورود به حوزه مهندسی نرم افزار هیچ وقت به اندازه الان آسان نبوده است! حتی با داشتن سابقه و تجربه کم هم می توانید به یک مهندس نرم افزار خوب تبدیل شوید. تنها چیزی که لازم دارید پشتکار و سخت کوشی برای رسیدن به هدف است.

شغل مهندسی نرم افزار

درست است که فرایند ارتقاء شغلی و مستلزم تلاش زیاد و صبر و شکیبایی فراوان است، اما وقتی به این جایگاه رسیدید متوجه می شوید که واقعا ارزشش را داشت. به خواندن این مطلب ادامه بدهید تا بفهمید چگونه می توانید در سال 2021 به یک مهندس نرم افزار تبدیل شوید! هیچ زمانی بهتر از امروز برای تحقق این خواسته وجود نداشته. همین امروز شروع کنید!

مهندسی نرم افزار چه مزایایی دارد؟

دلایل زیادی برای انتخاب رشته مهندسی نرم افزار وجود دارد. فرقی نمی کند می خواهید دنیا را با قدرت نرم افزار تغییر بدهید یا اینکه فقط دنبال یک شغل پایدار و طولانی مدت باشید؛ به هر حال مهندسی نرم افزار می تواند شما را به اهدافتان برساند.

ما اینجا برخی از دلایل دیگری که شما را به سمت مهندس نرم افزار شدن ترغیب می کند برایتان ذکر می کنیم. یک مهندس نرم افزار می تواند از مزایای زیر برخوردار شود:

1- درآمد بالا

طبق گزارش Indeed، در آمد مهندسان نرم افزاری که کمتر از یک سال سابقه کاری دارند، به طور متوسط 102،447 دلار در سال است. اگر بیشتر از 10 سال سابقه کار در این زمینه داشته باشید می توانید به طور متوسط 137،925 دلار در سال درآمد کسب کنید.

2- انعطاف پذیری

مهندسی نرم افزار شغلیست که اکثرا به صورت دورکاری انجام می شود؛ بنابراین می توانید حداقل بخشی از زمان کارتان را در خانه سپری کنید. حتی قبل از شروع همه گیری کووید-19، دورکاری و کار در خانه برای مهندسان نرم افزار معمولی و عادی تلقی می شد. به طوری که 80 در صد از توسعه دهندگان نرم افزار گاهی اوقات دورکاری می کردند و تقریباً یک سوم از زمان کارشان به کار کردن در خانه اختصاص داشت.

علاوه بر انعطاف پذیری شغلی، شغل مهندسی نرم افزار اغلب با محیط های کاری راحت و معمولی همراه است. خیلی از مهندسان نرم افزار از اینکه شغل منعطفی دارند و می توانند تقریبا هر جا سرگرم کارشان شوند لذت می برند. این در حالیست که خیلی از مشاغل دیگر تا ساعت 10 صبح یا بعد از آن شروع نمی شوند یا به شما اجازه نمی دهند خودتان برنامه و زمان کارتان را انتخاب کنید.

3- ثبات شغلی

طبق اعلام اداره آمار کار ایالات متحده (BLS)، پیش بینی می شود که تا سال 2029 تقاضا برای استخدام توسعه دهندگان نرم افزار 22 درصد افزایش پیدا کند. این در حالیست که متوسط ​​نرخ رشد پیش‌بینی‌شده برای مشاغل دیگر حدود 4 درصد است.

علاوه بر این، BLS پیش‌بینی می‌کند که به طور ویژه تقاضا برای توسعه دهندگان اپلیکیشن تا سال 2029 حدود 26 درصد افزایش می‌یابد و تقریباً 31 هزار شغل جدید در سالهای آینده به این حوزه اضافه می شود.

بنابراین با توجه به چشم انداز شغلی رو به رشد مهندسی نرم افزار، آینده روشنی پیش روی فعالان در این زمینه قرار خواهد داشت.کسانی که آموزش و تحصیلات مناسبی دارند نه تنها امنیت شغلی عالی و گزینه‌های زیادی خواهند داشت، بلکه از مسیر شغلی پر درآمدی هم برخوردار خواهند بود.

برنامه نویسان و مهندسان نرم افزار

با همه اینها باید به این نکته هم توجه داشت که توسعه دهندگان نرم افزار باید به یادگیری زبان های جدید برنامه نویسی بپردازند و همگام با آخرین پیشرفت ها جلو بروند تا همیشه دانش به روز و پر کاربردی داشته باشند.

چه کسی از شغلی با درآمد بالا، منعطف و با ثبات بدش می آید؟ قطعا هیچ کس! پس حالا بیایید با هم به مراحلی که برای تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار باید طی کرد نگاهی بیندازیم.

دانلود دروس آموزش مهندسی نرم افزار

هر لینکی که قابل دانلود نبود در بخش نظرات اعلام کنید تا سریعا مشکل رفع شود. برای دانلود هر درس کافی ست روی آن کلیک کنید یا اینکه دکمه Alt کیبورد را نگه دارید و روی آن کلیک کنید. یا بعد از باز شدن ویدیو روی علامت سه نقطه پایین سمت راست کلیک و گزینه Save را انتخاب نمایید.

در زیر دو نوع آموزش داریم که هر سبک آموزشی که دوست دارید را می توانید انتخاب و دانلود کنید یا هر دو را. ضمنا وی پی ان خود را خاموش نمایید:

آموزش اول

از پیج Tj learning:

درس2

درس1

درس4

درس3

درس6

درس5

درس8

درس7

درس10(اخر)

درس9

آموزش دوم

دقت کنید جلسه اول و دوم این آموزش بیشتر مباحث متفرقه و بازار کار مهندسی نرم افزار بوده که به دلیل تکراری بودن مبحث حذف شده و شروع اصلی آموزش از جلسه سوم است. از پیج مهدی آقایی:

درس2(حذف شده)

درس1

درس4

درس3

درس6(حذف شده)

درس5

 

درس7بخش2

 

درس7بخش1

درس8بخش2

درس8بخش1

 

درس9بخش2

درس9بخش1

درس11

درس10

 

درس13بخش 1

درس12

درس14

درس13بخش2

درس16

درس15

 

درس17بخش2

درس17بخش1

درس19

درس18

درس21بخش1

درس20

 درس23

درس21بخش2(اخر)

برای تبدیل شدن به مهندس نرم افزار چه مراحلی را باید طی کرد؟

1- برای مسیر شغلی تان برنامه ریزی کنید

شروع یک حرفه و شغل جدید کار آسانی نیست، اما اگر مقصد نهایی را در ذهن داشته باشید و بدانید باید در چه مسیری حرکت کنید، عبور از موانع و دست اندازها برایتان راحت تر می شود. علاوه بر دانستن جزئیات مربوط به مهندسی نرم افزار، شما باید به نوع شرکت، صنعت و محیط کاری که به دنبال آن هستید هم فکر کنید. روزی 5 دقیقه و ترجیحا صبح ها، وقت بگذارید و اهدافتان را برای 12 تا 15 ساعت آینده مشخص کنید. سعی کنید جزو 1% کسانی باشید که هر روز این تمرین حیاتی و مهم را انجام می دهند.

یک هدف کاملا شفاف و واضح چیزی شبیه به این موارد است:

  • “من می خواهم به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار در یک شرکت فناوری فعال کار کنم.”
  • “من می خواهم در یک استارت آپ کار کنم و تغییر ایجاد کنم.”
  • “من می خواهم یک تیم کار کنم و چیزیهایی بسازم و برای آن دستمزد خوبی دریافت کنم.”

2- زبان مهندسی نرم افزار مورد نظرتان را برای استفاده انتخاب کنید

زمانی که به عنوان یک مهندس نرم افزار شروع به کار می کنید، احتمالا تشخیص اینکه کدام زبان برنامه نویسی حرفه ای ترین و با ارزش ترین گزینه است برایتان سخت و چالش برانگیز خواهد بود. در شروع کار، خیلی ها در تصمیم گیری برای انتخاب زبان و چارچوب برنامه نویسی به مشکل بر میخورند. برای همین ما لیستی از رایج ترین زبانهای برنامه نویسی برایتان آماده کرده ایم که به شما در این زمینه کمک می کند.

جلسه ی کاری مهندسان نرم افزار

یادتان باشد که اگر به یک زبان برنامه نویسی مسلط شوید و خوب آن را یاد بگیرید، یادگیری یک زبان جدید برایتان سخت نخواهد بود. به قول یکی از بنیانگذاران سازمان آموزشی Avi Flombaum : “مهم ترین جنبه این است که شما یاد می گیرید چگونه مثل یک توسعه دهنده فکر کنید.”

زبان های برنامه نویسی رایج عبارتند از:

جاوا اسکریپت (JavaScript)

اسم جاوا اسکریپت همیشه به عنوان رایج ترین زبان برنامه نویسی مورد استفاده در سطح جهانی ذکر می شود و معمولا این زبان به طور پیش فرض به عنوان زبان برنامه نویسی استفاده می شود. جاوا اسکریپت یکی از ساده ترین زبان ها برای یادگیری است و اکثر مرورگرهای وب از آن استفاده می کنند. آموزش صفر تا صد جاوا اسکریپت (رایگان)

پایتون (Python)

پایتون یکی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی رایج است که عمدتا برای توسعه بک‌ اند (back end) و علم داده استفاده می‌شود. این زبان هم مثل جاوا اسکریپت به داشتن روند یادگیری آسان مشهور است. بیشتر از 50% مدیران استخدام در حال حاضر در حال متقاضیانی هستند که به زبان برنامه نویسی پایتون مسلط باشند.

مهمتر از همه اینکه پایتون زبانی انعطاف پذیر است و شرکت های زیادی مثل گوگل، فیس بوک، نتفلیکس، اسپاتیفای و غیره از این زبان استفاده می کنند. یادگیری پایتون باعث می شود پایه قوی و محکمی به دست بیاورید و راحت تر زبانهای دیگر را یاد بگیرید. آموزش صفر تا صد پایتون (رایگان)

گو (Go)

گو زبان برنامه نویسی ساخت گوگل است که از سال 2009 تا الان محبوبیت روز افزونی داشته است. به گفته تحلیلگران HackerRank، زبان برنامه نویسی گو، برای سه سال متوالی عنوان “اولین زبان مد نظر توسعه دهندگان برای یادگیری زبان بعدی” را به خودش اختصاص داده است. علاوه بر این، مشخص شده که این زبان دوازدهمین زبان برنامه نویسی معروف و شناخته شده در سال 2020 بوده است.

جاوا (Java)

جاوا پنجمین زبان رایج در بین توسعه دهندگان حرفه ای است. اگر قصد توسعه بک اند (Back-end) را دارید، جاوا به عنوان یک زبان عمومی و شئ گرا گزینه خوبی برای شماست. آموزش صفر تا صد جاوا (رایگان)

اچ تی ام ال (HTML)

HTML مخفف “HyperText Markup Language” و به معنای “زبان نشانه گذاری ابرمتن” است و برخلاف ظاهر ترسناکش، زبان بسیار در دسترسی محسوب می شود که اغلب برای توصیف قالب بندی و ظاهر کلی یک صفحه وب از آن استفاده می کنند.

HTML به عنوان یک زبان نشانه گذاری از نظر قابلیت های استفاده خاص تر است، اما همچنان یکی از رایج ترین زبان های مورد استفاده در سراسر جهان به حساب می آید. آموزش صفر تا صد اچ تی ام ال (رایگان)

3- در رشته مهندسی نرم افزار تحصیل کنید

به طور کلی، سه مسیر اصلی وجود دارد که علاقمندان به مهندسی نرم افزار می توانند برای ادامه تحصیلاتشان وارد آنها شوند: شرکت در بوت کمپ برنامه نویسی، تحصیل در دانشگاه و یادگیری خودراهبر. گزینه انتخابی شما به ترجیحات خودتان به عنوان یک یادگیرنده و شرایط سبک زندگی تان (مثل شرایط مالی، زمانی و تضادهای موجود) بستگی دارد. بهترین گزینه برای شما، روشی است که از همه برایتان مناسبتر باشد. یادتان باشد که هر کدام از این مسیرها مزایا و معایب خاص خودش را دارد، پس قبل از هر کاری بهتر است کاملا تحقیق کنید.

در ادامه هر کدام از این گزینه ها را با هم بررسی می کنیم:

تحصیلات دانشگاهی

تحصیل در رشته علوم کامپیوتر به شما کمک می کند تا پیشینه و تئوری مورد نیاز برای ورود به مهندسی نرم افزار را کسب کنید و علاوه بر این، به اساتید مجربی هم در این زمینه دسترسی داشته باشید تا در موقع نیاز به شما کمک کنند.

با اینکه تحصیل در دانشگاه نسبت به شرکت در دوره های بوت کمپ برنامه نویسی هزینه کمتری برایتان خواهد داشت، اما اغلب اوقات هم مهارت شما مورد توجه قرار می گیرد نه مدرکتان و معمولا برای رسیدن به اهدافتان از این طریق باید سخت تر و بیشتر تلاش کنید.

نظر سنجی ها نشان می دهد که بیش از 20 درصد از توسعه دهندگان حرفه ای مدرک کارشناسی ندارند. تقریباً 16 درصد از توسعه دهندگان مورد بررسی هم اعلام کرده اند که مدرک دانشگاهی “اصلا نیاز نیست” یا “اصلا ضروری نیست”.

به طور خلاصه می توان گفت با اینکه تحصیل در دانشگاه می تواند گزینه فوق العاده ای برای کسانی باشد که زمان و منابع مالی کافی در اختیار دارند، اما این گزینه تنها راه تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار نیست.

بوت کمپ کد نویسی (Coding Bootcamp)

اگر دلتان می خواهد اصول برنامه نویسی را یاد بگیرید و هر چه سریعتر کسب و کارتان را شروع کنید می توانید در دوره های بوت کمپ برنامه نویسی شرکت کنید و به یک مهندس نرم افزار تبدیل بشوید. با شرکت در یک بوت کمپ برنامه نویسی، این فرصت را خواهید داشت که در یک دوره فشرده و سریع به مجموعه ای از مهارت های برنامه نویسی برای کسب آمادگی شغلی دست پیدا کنید.

یادگیری مهندسی نرم افزار از صفر کار سخت و دشواری است، اما با شرکت در یک بوت کمپ، حتی افراد تازه وارد در این حرفه هم می توانند اطلاعات و معمولاتشان در این زمینه را بسیار بالا ببرند و با صرف تلاش و وقت به سرعت به سطح پایه برسند.

بوت کمپ کد نویسی (Coding Bootcamp)

بوت کمپ کدنویسی برای کسانی که زمان یا منابع مالی لازم برای شرکت در دوره چهار ساله دانشگاه را ندارند بسیار مناسب و با ارزش است. تمرکز اصلی خیلی از بوت کمپ های برنامه نویسی کمک به شرکت کنندگان برای توسعه مهارت‌های فنی مناسب و ساختن پورتفولیوهای چشمگیر است؛ یعنی همان مواردی که اغلب اوقات در روند استخدام جزو عوامل تعیین کننده محسوب می شوند.

علاوه بر این، یادگیری برخی از سیستم عامل ها به شرکت در دوره های بوت کمپ نیاز دارد که جامع ترند و زمان بیشتری به خودشان اختصاص می دهند. خیلی از بوت کمپ ها در وهله اول هیچ هزینه ای از شما دریافت نمی کنند و فقط در صورتی باید هزینه دوره را بپردازید که با طی کردن این دوره بتوانید وارد بازار کار شوید.

یادگیری خود آموز

علاوه بر دو مسیر قبلی، طیف وسیعی از فرصت های یادگیری خودگردان یا خود آموز هم وجود دارد. این روش برای افرادی که ترجیح می دهند از مسیرهای غیر رسمی تر به هدفشان برسند مناسب است. به عنوان مثال، شما می توانید مهارت های کدنویسی لازم را از طریق وب سایت های آموزشی رایگان مانندKhan Academy و freeCodeCamp کسب کنید. این دوره ها علاوه بر مقرون به صرفه بودن، به نحوی طراحی شده اند که با آموزش و برنامه‌ریزی خود هدایت شونده همراهند و قابلیت شخصی سازی شدن دارند.

اما یادتان باشد کسانی که تصمیم به یادگیری به صورت مستقل و خود راهبر می گیرند، مسئولیت پذیری یک برنامه زمان بندی شده مشخص یا پیشنهادات مربی رسمی را ندارند. در واقع شما خودتان مسئول نگه داشتن خود در مسیر هستید.

4- تجربه کسب کنید

انتظار نداشته باشید بعد از 10 ساعت تمرین به یک مهندس نرم افزار تبدیل شوید، چنین چیزی ممکن نیست! همانطور که گفتیم، با شرکت در بوت کمپ های برنامه نویسی می توانید تجربه عملی خوبی کسب کنید و نمونه کار خوبی بسازید. اما در هر صورت همه چیز به خودتان و تلاشتان بستگی دارد.

آموزش مهارت های شما نباید با کلاس های رسمی شروع و به آن ختم شود! یک توسعه دهنده نرم افزار خوب کسی است که هر روز در این حیطه کار و تجربه بیشتری کسب می کند. این یعنی شما باید زمان زیادی را به کامل کردن کارهای ارائه شده تان اختصاص بدهید. شما باید هر روز و هر هفته زمان قابل توجهی را برای کار روی پروژه هایتان صرف کنید.

بسیار ضروری برای مهندسی نرم افزار: اسکرام چیست؟ اجزای آن و روش توسعه دهنده شدن

مشارکت در پروژه ‌های کد نویسی منبع باز به شما کمک می کند تئوری و عمل را با هم به کار ببرید تا به نتایج واقعی برسید. علاوه بر این می توانید شبکه ‌سازی کنید و در این فرآیند کمی به رسمیت شناخته شوید.

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه

کلاس های آنلاین مرتبط

مشاهده همه
سایر مقالات آموزشی
سایر مقالات آموزشی

مدرس :

0

*برای مشاهده قیمت کلاس روی رزرو کلاس آنلاین کلیک کنید*

رزرو کلاس آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

2 نظر درباره «آموزش مهندسی نرم افزار با 30 درس رایگان (و همه نکات کاربردی)»

  • حسن
    حسن آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    ویدیو ها دانلود نمیشه

    پاسخ
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید