آموزش معماری و اصول اولیه آن با 6 درس رایگان
وظیفه معمارها طراحی انواع ساختمان ها، سازه ها و سایر مفاهیم خلاق در صنایع مختلف است. معماری چشم انداز شغلی خوب و درآمد بالایی دارد. ما در این مطلب شما را با کارهایی که یک معمار انجام می دهد و همینطور رایج ترین زمینه ها و انواع معماری و مراحلی که شما را به یک معمار تبدیل می کند آشنا می کنیم.
معمارها چه کار می کنند؟
معماران در واقع متخصصان دارای مجوزی هستند که در زمینه هنر و علم طراحی ساختمان آموزش دیده اند. این افراد مسئول طراحی و ساخت ساختمان ها و سایر سازه هایی هستند که در محیط های مختلف ساخته و استفاده می شوند. معمارها نه تنها روی زیبایی ظاهری یک سازه، بلکه روی ایمنی و نحوه عملکرد آن هم نظارت می کنند. علاوه بر این، آنها باید جنبه های اقتصادی ساختمان ها را هم در نظر بگیرند و مطمئن شوند که نیازهای افرادی که از این ساختمان ها استفاده می کنند را برآورده می کنند.
مسئولیت ها و وظایف معمول و رایج معماران شامل موارد زیر می شود:
- ایجاد فنون معماری به نحوی که به بهترین شکل با نیازهای مشتری مطابقت داشته باشد.
- نظارت بر پروژه های معماری برای اطمینان از طراحی کاربردی و با کیفیت آنها
- تهیه نقشه های اولیه برای یک پروژه
- تهیه آمار و ارقام پیش از طراحی که شامل تجزیه و تحلیل هزینه ها، مطالعات و تحقیقات مربوط به زمین و اثرات زیست محیطی هستند.
- تحقیق و پیروی از قوانین منطقه بندی، قوانین ساختمان سازی، مقررات شهری و سایر مقرراتی که روی پروژه معماری تاثیر می گذارند.
- استفاده از فناوری های کامپیوتری پیشرفته پیش نویس مدل سازه ها و کشف رویکردهای مختلف ساخت و ساز
- یافتن و اخذ قرارداد ساخت و ساز و هماهنگی با کارگران ساختمانی
با اینکه انواع مختلفی از معماران در صنایع و مشاغل مختلف وجود دارد، اما در هر صورت هدف همه آنها برنامه ریزی و طراحی تمام اجزای یک سازه است.
ماهیت معماری چیست؟
انواع معماران
به صورت بین المللی معماران در 4 دسته قرار می گیرند:
1- معمار فنی (Technical architect) معمارهای فنی متخصصانی هستند که در درجه اول به جنبه های فنی یک سازه مثل بهره وری حرارتی و ضد آب بودن آن توجه دارند. این معماران، مسائل مکانیکی جزئیات ساختمان را بررسی و اصلاح می کنند تا مطمئن شوند که ساختمانها با استانداردها و مقررات ساختمانی منطقه ای و محلی مطابقت دارند.
2- معمار برنامه ریزی (Planning architect) این نوع معمارها معمولا برای کمک به مشاوره در مورد پایبندی پروژه به الزامات و مقررات محلی و ملی وارد پروژه می شوند. به عنوان مثال، یک معمار برنامه ریزی محدودیت های قانونی سایت یا همان محل اجرای پروژه را مشخص می کند یا پروژه را برای تایید و کسب مجوز به مقامات محلی و منطقه ای ارائه می دهد.
3- معمار سایت (Site architect) معمار سایت مسئول نظارت بر کلیه فعالیت ها در محل ساخت ساز، از ابتدای پروژه تا انتهای آن است. معماران سایت می توانند به کارگران ساختمانی دستورالعمل های لازم برای اجرا را بدهند، قرارداد ساخت را تهیه کنند و روی حفظ کیفیت و ایمنی در طول پروژه نظارت کنند.
4- معمار طراحی (Design architect) این نوع معمار روی طراحی و ساختار کلی ساختمان کار می کند. معماران طراحی طرح اولیه ساختمان را می کشند، نقشه ها را تهیه و تدوین می کنند و طراحی ساختمان را مطابق با ترجیحات مشتری تنظیم می نمایند. علاوه بر این، معماران طراحی در انتخاب مصالح مورد استفاده برای ساخت سازه و همچنین نظارت بر تیم ساخت و طراحی در طول فرایند ساخت نقش دارند.
4 نرم افزار کاربردی رشته معماری
1-رویت معماری Revit
صحبت کردن در مورد نرم افزارهای معماری بدون اشاره به Revit تقریباً غیرممکن است. Revit به عنوان یکی از غول های صنعت معماری، به کاربران اجازه می دهد تا طرح ها و نقشه های ساختمانی ۲ بعدی، مدل های سه بعدی و رندر ارائه دهند. Revit با تمرکز بر روی مدل های کامل و یکپارچه، به کاربران این امکان را می دهد که به صورت سه بعدی و چهار بعدی در ساختارهای خارجی و داخلی طراحی کنند.
2-اسکچاپ SketchUp
SketchUp یکی از بصری ترین بسته های نرم افزاری طراحی موجود است، یادگیری آن آسان است- بنابراین شما لازم نیست که متخصص CAD باشید تا بتوانید با آن کنار بیایید. در ظاهرSketchUp برای مدل سازی سه بعدی استفاده می شود. اگرچه می توان با استفاده از آن سازه های معماری کاملی ایجاد کرد، اما عملکرد نرم افزاری آن مشابه Allplan و Revit نیست. این نرم افزار می تواند امکان ادغام برنامه های CAD خارجی را نیز فراهم کند.
3-تری دی مکس
یک محصول دیگر که توسط Autodesk تولید شده است، ۳ds Max به طور عمده در صنعت بازی های ویدیویی استفاده می شود و همچنین یک انتخاب عالی برای تصویرسازی در معماری است. از SketchUp کمی گرانتر است.۳ds Max برای معمارانی است که می خواهند نمایش های خود را به یک سطح دیگر برسانند. با استفاده از آن، می توانید ساختارها و سازه های تصویری سه بعدی ایجاد کنید.
امکانات رندرینگ عالی، و نیز قابلیت های مدل سازی و معماری افزونه انعطاف پذیر از ویژگی های قابل توجه آن هستند. شما می توانید تصاویر سه بعدی خود را بگیرید و تجربیات معماری VR را توسعه دهید. اگر از کاربران Revit هستید، می توانید این نرم افزار را در کنار آن استفاده کنید. شما می توانید طراحی خود را در Revit مدلسازی کنید و از ۳ds Max برای اضافه کردن جزئیات دقیق تر — حفظ هندسه مدل، نور پردازی و داده های جانبی پروژه های Revit استفاده کنید.
4- راینو Rhino3D
Rhino3D یک نرم افزار گرافیکی سه بعدی و CAD است که از مدل NURBS استفاده می کند. Rhino از یک مدل ساز سطح آزاد، در صنایع مختلف از طراحی صنعتی گرفته تا طراحی محصول و معماری استفاده می کند. شاید تعجب کنید که چرا ما آن را در نرم افزارهای سه بعدی طبقه بندی نکردیم. کاملاً واضح است. بیشتر نرم افزارهای سه بعدی که به آنها اشاره کردیم به شما کمک می کنند مدل خود را طراحی کرده و سپس آن را واقعی کنید. اما Rhino3D ، این قابلیت را ندارد.
معماری رو قورت بده! بدون کلاس، سرعت 2 برابر، ماندگاری 3 برابر، پولسازی با طراحی داخلی، نما، انیمیشن ... دانلود:
پک تریدی مکس پک اسکچاپ پک اتوکد پک لومیون (انیمیشن معماری) پک نورپردازی و متریال Vray پک پست پروداکشن و شیت بندی
مهارت های لازم برای یک معمار موفق
همانطور که گفتیم، معمارها مسئول جنبه های مختلف ساخت یک سازه یا ساختمان هستند و به همین دلیل، برای اینکه بتوانند در شغلشان موفق و تاثیرگذار عمل کنند به چند مهارت سخت و نرم نیاز دارند. مهارت هایی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، اغلب موارد برای موفق شدن در معماری نیاز هستند:
1- مهارت های ریاضی و مهندسی
با اینکه معمارها عمدتا در طراحی ساختمان نقش دارند، ولی باید با ریاضیات و مهندسی مرتبط با معماری نیز آشنایی داشته باشند، چون در کارشان لازم است که از مقیاس ها و معیارهای مختلف و همچنین اصول مهندسی مربوط به یک پروژه استفاده کنند.
2- مهارت های رهبری
خیلی از معمارها نه تنها در کار طراحی ساختمان هستند، بلکه روی روند ساخت آن هم نظارت دارند. برای اینکه ناظر خوبی باشید باید مهارت های رهبری قوی و خوبی داشته باشید، چون مدیریت ساخت یک ساختمان شامل سرپرستی تیم ها و اطمینان از درک و اجرای اهداف پروژه توسط همه کارگران است.
3- مهارت های ارتباطی
کلید اصلی تبدیل شدن به یک معمار موفق، داشتن مهارت های ارتباطی خوب است. یک معمار باید بتواند دیدگاه های خودش را به شکل موثری بیان کند و انتظاراتی که از پروژه معماری می رود را هم تفسیر نماید. علاوه بر این، معمارها باید د نحوه برقراری ارتباط حرفه ای با مشتریان را بلد باشند تا مطمئن شوند که نیازها و خواسته های مشتریان درک و برآورده می شود.
مشاغل مشابه با معماری
اگر به فکر معمار شدن هستید، بد نیست مشاغل مشابه با آن را هم در نظر بگیرید. لیست زیر 10 شغل مشابه با معماری را به شما نشان می دهد که بررسی آن خالی از لطف نیست:
1- مهندس عمران
2- طراح صنعتی
3- طراح CAD
4- برنامه ریز شهری
5- نقشه کش معماری
6- طراح سازه
7- مورخ معماری
8- مهندس سازه
9- مشاور نورپردازی
10- طراح داخلی
آشنایی با دروس و نکات دیگر از رشته معماری
حتما بخوانید: ۳۰ تا از بهترین نمونه کارهای طراحی داخلی و معماری
اصول اولیه ای که معماران باید یاد بگیرند
مبانی نظری یا همان ۴ ویدیو که برای آموزش تهیه شده اند، بنظرم بسیار سطحی ، نا مفهوم ، و اگر توهین تلقی نمیشه، توسط فردی ارائه شده که به نظر خیلی باسواد نمیاد. حتی تلفظ معبد پارتنون رو به درستی بیان نمیکنه تا چه برسه به ادای مفاهیم. هیچکدوم از مفاهیم رو درش عمیق نمیشه. چرا ؟ نمیدونم.
پاسخببینید این آموزش اصول اولیه هست و از اسمش هم مشخصه که فقط یک نگاه کلی به مباحث میندازه و بررسی عمیق هر مبحث هفته ها زمان نیاز داره!