چگونه برنامه نویس شویم؟ (9 نکته برای شروع و ورود به بازار کار)

رتبه: 5 ار 1 رای SSSSS
دختر برنامه نویس
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 22 دقیقه
Banner Image

وارد شدن به رشته برنامه نویسی سخت است، به ویژه اگر در این زمینه مبتدی هستید و نمی دانید که باید از کجا شروع کنید. در آغاز این دهه، اینترنت و منابع کدنویسی شده آن، ماکتی کوچک از آنچه که امروزه به این نام می شناسیم بودند. همان طور که طراحان و برنامه نویسان وقت زیادی را صرف می کنند تا از طریقی بتوانند به اکوسیستم کمک کنند، ارتباط ما با اینترنت طی ده سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.

این موضوعی شگفت انگیز است، اما در عین حال می تواند اجتناب ناپذیر و طاقت فرسا نیز باشد.

در اینجا یک راهنما وجود دارد که سردرگمی شما را کم کرده و راهی مطمئن برای شروع کار برنامه نویسی را به شما نشان می دهد.

1- با کلمه پرسشی «چرا» شروع کنید

در واقع، این شغل شما است. همان چیزیست که بسیاری از افراد وقتی صحبت از شغلشان می شود، آن را به حساب نمی آورند، در حالی که این بخش جدایی ناپذیر از زندگی آنها است. شما وقت زیادی را باید صرف این کار کنید.

اگر شروع کار شما با دانستن «چرا»یی انتخاب این شغل همراه باشد، کمک بزرگی به یادگیری بخش های سخت تر پیش رویتان خواهد کرد. بیایید صادق باشیم، بعضی از قسمت های یک کد واقعاً گیج کننده است.

هر زبان برنامه نویسی را از اینجا می توانید رایگان یاد بگیرید

در حالی که بعضی از ما با شنیدن موعد دریافت فیش حقوقی خود وسوسه می شویم، دیگران ایده پردازی و حل مشکلات را دوست دارند. مثلاً در مورد خودم، باید بگویم که من به برنامه نویسی روی آوردم زیرا می خواستم وقوع اتفاقات را خودم رقم بزنم. در واقع، من همیشه سرشار از ایده هستم و برنامه نویسی برای من ابزار و پلی است برای رسیدن به اهدافم.

وقتی «چرا»یی انتخاب کار خود را بدانید، می توانید مرتباً اهداف و دلیل کدنویسی را به خودتان یادآوری کنید. این به شما کمک می کند که مشکلاتی که از جانب شغل، رئیس، همکاران یا حتی خودتان ایجاد می شود، شما را از مسیر اصلی خارج نکند.

کودک برنامه نویس

همیشه «چرا»یی کار خود را به یاد داشته باشید. چرا تصمیم گرفتید به سمت برنامه نویسی بروید، چرا تصمیم گرفتید که وقت خود را به یادگیری و رشد در این رشته اختصاص دهید.

2- مزایا و معایب برنامه نویس بودن

هر شغلی مزایا و معایب خاص خود را دارد. اگر شما می خواهید به عنوان یک برنامه نویس در این رشته پیشرفت کنید، ما در اینجا فهرستی از مزایا و معایب برنامه نویسی را آورده ایم که به شما در این زمینه کمک می کند تا در این رشته موفق باشید.

نکات مثبت:

  • حقوق مناسب: در جهان پیشرفته امروز، داشتن فیش حقوقی شش رقمی افسانه نیست اما تلاش برای انجام آن چندین سال طول می کشد مگر این که در جایی کار کنید که بودجه و سرمایه زیادی برای شما دارد.
  • قابلیت دور کاری: لازم نیست تا هر روز در دفتر کارتان باشید. امروزه، بسیاری از شرکت ها در حال بکار بردن ایده های کار از راه دور در روزهای اداری برای برنامه ریزی جلسات خود هستند.
  • مهارت های قابل انتقال و جابجایی: باید بگوییم دانشی که دارید فراتر از مرزهاست و شما می توانید آن را تقریباً در هر جایی که می خواهید، بکار ببرید. شما می توانید به راحتی از یک کشور به کشور دیگر جا به جا شوید و در عین حال با همه آنها ارتباط داشته باشید.
  • تقاضای بالا: طبق آمار اداره کار ایالات متحده آمریکا، پیش بینی می شود که بین سال های 2014 تا 2024 ، آینده کاری این شغل 17 درصد رشد داشته باشد. این میزان در مقایسه با رشد متوسط ​​7 درصدی سایر بخش ها، رشدی بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

نکات منفی:

  • رقابت: بیایید با هم صادق باشیم، شروع این کار آسان است، اما شانس دیگران برای انجام همین کار بیشتر است. در واقع، هر چه هنر و مهارت برنامه نویسی افراد بیشتر باشد، سطح رقابت و شرکای این نوع سرمایه گذاری به همان میزان افزایش می یابد.
  • فشار و استرس: مسایلی مانند مهلت های زمانی تحویل کار (دِدلاین)، اشکالاتی که منطقی نیستند، کد ارث بری دیگران، چارچوب ها و پیاده سازی های نامناسب، کار کردن با یک کد تا پاسی از شب و داشتن نگرانی دایمی از تغییرات و یاد گرفتن مسایل و کدهای جدید و ناهماهنگی در به روز بودن تغییرات کدهای برنامه نویسی نیز از دیگر عوامل استرس زا هستند.
  • ساعت کار طولانی: کار برنامه نویسی وقتی به خانه رسیدید هم متوقف نمی شود. برنامه نویسی شما را هر جایی که بروید، دنبال می کند. در واقع، ساعات زیادی را باید به یادگیری آن بپردازید. برای برنامه نویسان مبتدی، ساعت های طولانی کار می توانند طاقت فرسا باشند.
  • شیوه زندگی کم تحرک: بیشتر وقت شما در پشت صفحه مانیتور سپری می شود. این بدان معنی است که زیاد نمی توانید حرکت کنید که این می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

مواردی که باید در نظر داشته باشید

  • نوع روحیه و خلق و خوی شما: برای این که یک برنامه نویس موفق و از سازندگان کدهای برتر باشید، باید پیگیر و سمج باشید. صبر و حوصله همیشه لازم است، به ویژه در پروسه یادگیری. نحوه یادگیری شما نیز مهم است. منابع یادگیری دیجیتالی (آنلاین) زیادی وجود دارد که غالباً خودگردان هستند (یعنی شما می توانید زمان و برنامه خود را تنظیم کنید) و شما را از مردم عادی جدا می کند. اگر در یادگیری مستقل و خودگردان خیلی خوب نیستید، ممکن است پیشرفت در این زمینه برای شما سخت باشد.
  •  تعهدات اجتماعی و خانوادگی شما: اگر چه برای این کار به یک اتاق دورافتاده زیرزمینی نیازی ندارید، اما یادگیری کد نویسی وقت زیادی می گیرد. به طوری که اگر حواستان نباشد، این کار می تواند کاملاً شما را تحت تأثیر خود قرار دهد. ممکن است در ابتدا خانواده و دوستانتان شما را درک نکنند اما وقتی صحبت از کار و حرفه شما می شود، همه باید وضعیت شما را درک کنند. برخی از دوستان شما ترجیح می دهند که تماشای یک فیلم در کنار شما را تجربه کنند تا اینکه رفیق استرس گرفته خود را ببینند که به خاطر آموزش ناقص نتوانسته است یک کد را به درستی کامپایل کند.
  • توانایی و مسئولیت پذیری: هنگامی که کار کردن با کد را از یک سرگرمی به یک انتخاب شغلی کامل تبدیل می کنید، در واقع شما سفری را برای زندگی خود آغاز می کنید که در آن می توانید مهارت ها و توانایی های خود را به طور مداوم توسعه دهید. در این زمینه، شما باید توانایی ها و مسئولیت های خود را بدانید و وقت های خالی خود را برای انجام آنها تنظیم کنید. اگر به این موضوع آگاه نباشید، زندگی بر شما غالب می شود و شما از هدف خود عقب می مانید. شما باید بسنجید که چقدر می توانید متعهد شوید تا در این زمینه مهارت های خود را ارتقا دهید بدون این که کارتان باعث لطمه زدن به سایر قسمت های زندگی شود.
  • انتظارات شما: مسلم است که همه این کار را با یک حقوق شش رقمی شروع نمی کنند. بیشتر اوقات، برنامه نویسان تازه کار، حقوقی حدود 45 تا 55 هزار دلار دریافت می کنند. البته این مقدار به این که در کجای دنیا هستید و همچنین در چه نوع شرکتی کار می کنید، بستگی دارد. استارت آپ ها یا شرکت های تازه تأسیس سرمایه و بودجه کمتری دارند اما در عین حال شانس بیشتری برای رشد و توسعه کسب و کار خود دارند.

هزینه

یادگیری و آموزش کلید سرمایه گذاری است. علاوه بر زمان، موارد دیگری هم وجود دارد که باید آنها را نیز در نظر بگیرید از جمله مسایل مالی.

سخت افزار

در واقع، این سوالی است که خیلی از مبتدیان می پرسند اما هیچ کس پاسخ آن را به درستی نمی داند. به طور کلی، هر دستگاهی که دارای تراشه 7 هسته ای باشد، برای انجام این کار بسیار مناسب است. لپ تاپ من مدل Dell XPS i7، که در سال 2012 خریدم، توانست تا ماه مه 2019 کار کند. در حال حاضر برای بیشتر فعالیت های برنامه نویسی خود، با یک لپ تاپ مدل ASUS Ryzen 7 کار می کنم.

در گذشته من با لپ تاپ های زیادی کار کرده ام. معمولاً لپ تاپ های 5 هسته ای هنگامی که چندین صفحه و کنسول در حال اجرا هستند، درست کار نمی کنند، و اگر بیش از سه برنامه در حال اجرا داشته باشید، گاهی اوقات هنگ می کنند.

برنامه نویس

اگر یک لپ تاپ را به عنوان دستگاه اصلی برنامه نویسی خود انتخاب کنید، بعضی از برنامه ها مانند Android Studio باتری شما را خالی می کنند و بار زیادی را روی RAM شما وارد می کنند.

نیازی نیست که شما هزینه زیادی را برای خرید یک دستگاه خوب برای برنامه نویسی پرداخت کنید. با توجه به آنچه اخیراً دیده ام، هر چقدر که ضخامت دستگاه کاهش می یابد، قیمت آن افزایش می یابد. بهتر است برای داشتن یک لپ تاپ خوب، درگیر اندازه آن نباشید و بیشتر به مشخصات واقعی دستگاه نگاه کنید. شما هنوز هم می توانید یک لپ تاپ 7 هسته ای، 1 ترا بایتی با حداقل 16 گیگ رم را با یک قیمت مناسب بخرید و کار برنامه نویسی را بدون هیچ مشکلی انجام دهید.

نرم افزار

بیشتر نرم افزارهای مرتبط با برنامه نویسی، رایگان و اُپن سورس هستند. به عنوان مثالVisual Studio Code، یکی از پرطرفدارترین ویرایشگران کد است که پلاگین های رایگان عمومی زیادی دارد.

وقتی صحبت از مقایسه سیستم عامل Windows با Mac OS می شود، نکته کلیدی این است که چه هدفی از نوشتن یک کد دارید. اگر می خواهید کار خود را با توسعه یک نرم افزار در موبایل اپل شروع کنید، شما به یک کامپیوتر اپل احتیاج دارید. با این حال، یک دستگاه با سیستم عامل ویندوز هم می تواند بقیه مراحل کار شما را انجام دهد.

دوره ها

وقتی نوبت به کار برنامه نویسی می رسد، ما غالباً به دنبال گرفتن مدرک در رشته علوم کامپیوتر برای ورود به آن هستیم. در طی ده سال گذشته، این صنعت برای پذیرش دانشجویان و فراگیران مادام العمر به تدریج تغییر کرده است، که در نتیجه آن، دوره های آموزشی کوتاه و فشرده و دوره های آنلاین ارائه می شود که جایگزینی برای تغییر مسیر گرفتن مدرک سنتی است.

در واقع، گرفتن مدرک علوم کامپیوتر CS)) هیچ ایرادی ندارد، اما یادتان باشد که این روزها مدرک کامپیوتر فقط یکی از راه های بی شماری است که می توانید وارد این کار شوید.

در ادامه، اسامی چند سایت آورده شده است که می تواند به شروع برنامه نویسی شما کمک کند:

سایت سریع آسان

ما تقریبا همه زبانهای برنامه نویسی را در سایت به صورت کاملا رایگان قرار داده ایم که از اینجا می توانید شروع کنید. همه آموزشها به زبان ساده، تست شده و از منابع کاملا معتبر تدوین شده اند.

برای یادگیری حرفه ای پروژه محور و با محوریت بازار کار نیز می توانید از بسته های آموزشی حرفه ای ما در اینجا استفاده کنید.

سایت Udacity Nano

برای شروع کار برنامه نویسی Udacity دارای چندین دوره برای مبتدیان در این زمینه است. این دوره ها شامل پروژه هایی است که توسط مربیان حرفه ای و خبره ارزیابی می شوند. ساختار دوره ها ترکیبی از آموزش خودگردان و مستقل است.

ارزش این مدرک به میزان سرعت و تعهد شما برای تکمیل دوره بستگی دارد. زیرا Udacity هزینه اشتراک خود را به صورت ماهانه دریافت می کند. این موضوع در واقع یک توفیق اجباری است زیرا مهلت مقرر به شما انگیزه می دهد تا دوره خود را در بازه زمانی مورد انتظار به پایان برسانید.

سایت Coursera

سایتCoursera یک پلتفرم رایگان است که با پرداخت هزینه ای مدرک و گواهینامه های معتبر ارائه می دهد. البته این هزینه ها تقریباً نیمی از قیمت یک مدرک سنتی در دانشگاه علوم کامپیوتر است.

دوره ها توسط دانشگاه های سراسر دنیا برگزار می شود. این دوره ها اغلب تاریخ شروع و محتوای مشخصی دارند، مشابه آنچه که در دانشگاه ها تدریس می شود.

سایت EdX

سایت EdX یک پلتفرم یادگیری آنلاین است که شامل مشارکت اعضای Ivy League (گروهی از دانشگاه های معتبر و قدیمی در شرق ایالات متحده که اعتبار علمی و اجتماعی بالایی دارند) مانند دانشگاه های هاروارد، پرینستون و براون است. شرکت های دیگر مانند IBM، Microsoft و AWS نیز در آن سهیم هستند.

دوره های موجود غالباً آزاد، خود گردان و رایگان هستند و شما می توانید با پرداخت هزینه ای گواهینامه رسمی دریافت کنید. دوره های کوتاه آنلاین وجود دارند که MicroMasters نامیده می شوند. این دوره ها اغلب شامل چند دوره انتخابی هستند که به شما اطلاعات دقیق و کاملی در مورد یک موضوع خاص یا یک عنوان را ارائه می دهند.

بخش های مختلف برنامه نویسی

وقتی مردم به کار برنامه نویسی فکر می کنند، متوجه نمی شوند که در آن چیزهای بیشتری بجز کد هم وجود دارد. در اینجا خلاصه ای از زمینه ها و مباحث مختلفی وجود دارد که به عنوان یک برنامه نویس در دنیای برنامه نویسی با آنها روبرو خواهید شد.

فِرانت اِند (Frontend)

در واقع، فرانت اند همان چیزی است که می بینید. اما منظور از این اصطلاح در کدنویسی، یک رابط کاربری برای برقراری ارتباط با کاربران است.

این روزها بسیاری از برنامه نویسان کار خود را از فرانت اند شروع می کنند، به ویژه کسانی که در دوره های خودگردان آموزش می بینند. زیرا بیشتر مباحث آن بر اساس سه گانه HTML،CSS و تا حدودی JavaScript است. به دلیل رقابتی که در این حوزه وجود دارد، انتخاب فرانت اند برای شروع کار کمی مشکل است. برای تشخیص این موضوع که بهتر است چه فرانت اندی را انتخاب کنید، اول باید موضوعات مربوط به مباحثی خارج از کدنویسی مانند طراحی، تجربه کاربری، الگوها و تایپوگرافی را بررسی کنید. در واقع، فقط دانستن نحوه کدنویسی برای فرانت اندها کافی نیست. درک اصول طراحی به بخشی جدایی ناپذیر از کارهای برنامه نویسی تبدیل شده است، زیرا شما باید بتوانید به همان زبان طراحان خود ارتباط برقرار کرده و با آنها صحبت کنید.

بَک اِند (Backend)

به طور کلی، اگر یک فرانت اند به منبع داده ای متصل نباشد، غیر قابل استفاده است. بک اند مانند پلی عمل می کند که نحوه ذخیره سازی، بازیابی و قالب بندی داده ها را پردازش و مشخص می کند. در واقع، مباحث زیادی برای آن وجود ندارد، بجز حجم زیادی از متدولوژی ها و معماری برای توسعه کد، مدیریت داده و آموزش برنامه ها.

وقتی کار خود را در قسمت پس زمینه آغاز می کنید، ممکن است این طور به نظر برسد که این کار فقط برای قابل استفاده و مفید جلوه دادن فرانت اند ها است. با این وجود، پیچیدگی کار با بک اند در نحوه استفاده از داده ها و چگونگی ادامه کار با آنها نهفته است.

زیرساخت و طراحی

در ساده ترین حالت، نوشتن کد روی یک جعبه ابری مانند کدنویسی روی Digital Ocean droplet یاAWS EC2 instance می تواند کار راحتی باشد. اما کار وقتی سخت و پیچیده می شود که شما باید به مواردی مانند انطباق، مقیاس پذیری، فرآیندهای خودکار، صورتحساب هاستینگ که توانایی پرداخت آن را ندارید، هم فکر کنید.

دریافت گواهینامه در یکی از زیرساخت ها اغلب به این معنی است که شما در یک محصول ابری خاص مانند Google Cloud، Microsoft Azure یا Amazon AWS تخصص دارید. از آن جایی که معمولا افراد تمایل ندارند تا زیرساخت ها و طراحی را به عنوان مسیر اصلی شغلی خود انتخاب کنند، دریافت این گواهینامه ها می تواند میزان حقوق شما را در کشورهایی به جز ایران به طور قابل توجهی بالا ببرد.

در حال یادگیری برنامه نویسی

خب چرا؟ زیرا زیرساخت و طراحی به اندازه فرانت اند و بک اند قابل مشاهده و چشمگیر نیست. اما اگر یک شرکت سریع وارد فاز رشد و توسعه شود، جایی که کد و طول عمر داده ها باید با تقاضا مطابقت داشته باشند، اینها مولفه های مهم و ضروری در این کار هستند.

زبان ها و چارچوب ها

در برنامه نویسی زبان ها و چارچوب های زیادی را می توان انتخاب کرد. در حال حاضر، یکی از پرطرفدارترین آنها جاوا اسکریپت ((JavaScript است. اگر چه می توان ادعا کرد که این یک زبان برنامه نویسی مناسب نیست، اما کاربرد آن و قابلیت استفاده در فضاهای مختلف، باعث می شود که با یادگیری یک مورد درک سایر موارد برای شما خیلی راحت تر شود. امروزه بسیاری از فناوری ها و پیاده سازی های وب به جاوا اسکریپت خلاصه می شوند. اگر می خواهید که وارد برنامه نویسی موبایل یا بازی شوید، جاوا و C++ گزینه های خوبی برای شروع هستند. به ویژه این که آنها همراه با چارچوب هایی ارائه می شوند که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید یک فرانت اند که قبلا در بک اند پردازش شده است را پیاده سازی کنید.

5- ساخت اولین نمونه کارها

دانستن این که چه چیزی را باید در نمونه کارهای خود قرار دهید، کار سختی است، به خصوص اگر قبلاً آن را نساخته باشید و برای اولین بار می خواهید این کار را انجام دهید. در واقع، داشتن یک نمونه کار خوب شانس شما را در پیدا کردن یک شغل مناسب افزایش می دهد. زیرا یک نمونه کار مدرکی است، از آنچه که در رزومه خود آورده اید. در ادامه، چند توصیه که می تواند به شما برای شروع کار کمک کند، را با هم می خوانیم:

پیاده سازی یک فرانت اند

همه چیز به یک رابط نیاز دارد. پس بهتر است تا مهارت های پیش زمینه ای خود را با پیاده سازی که شامل HTML، CSS و JavaScript به صورت مختصر و خلاصه هستند، را به نمایش بگذارید.

شما می توانید برای اجرای یک برنامه تک صفحه ای از چارچوبی مانند Angular یا کتابخانه ای مانند React استفاده کنید. در واقع، فهرست آنچه که باید انجام دهید خیلی زیاد است اما معمولاً از این به عنوان نقطه شروع آموزش استفاده می شود.

در اینجا چند ایده برنامه فرانت اند وجود دارند که می توانید در مدت 24 ساعت راه اندازی کنید. آنها ایده های خوبی برای برنامه ای که می خواهید اجرا کنید، را به شما می دهند، ضمن این که می توانید آنها را برای نسخه خود تغییر داده و مجددا کد نویسی کنید:

  • اپلیکیشن کنترل وزن
  • برنامه دفترچه یادداشت
  • برنامه زمان سنج (Pomodoro)
  • برنامه کنترل هزینه
  • برنامه ماشین حساب
  • برنامه فهرست خواسته ها

اگر چارچوب های آنها را به صورت آیونیک طراحی کنید، می تواند به عنوان یک برنامه تلفن همراه نیز بکار برده شود.

وقتی در حال ساخت برنامه های فرانت اند خود هستید، به پیاده سازی و راه اندازی bootstraps (تکنیکی برای بارگذاری یک برنامه در کامپیوتر از طریق چند دستورالعمل اولیه که امکان معرفی بقیه برنامه توسط یک دستگاه ورودی را فراهم می سازد) و CSS که شخص دیگری نوشته است، اعتماد نکنید. اگر چه این می تواند به روند شروع کار شما کمک کند، مثلا اگر در ساخت بازی تازه کار هستید و می خواهید بدانید که دقیقا در کدام زمینه ها مهارت دارید. اما بهتر است تا آنجا که می توانید خودتان کدها را طراحی کنید.

پیاده سازی یک بک اند

شما می توانید یک گام جلوتر بردارید و از این ایده ها استفاده کنید، و یک پایگاه داده و بک اند برای آنها ایجاد کنید.

این بدان معناست که شما ساختار داده های خود را می سازید و از نحوه جستجو و پردازش به روشی که در فرانت اند از طریق API قابل دسترسی باشد، اطلاع دارید. اگر آن را در فضای ابری راه اندازی کنید، به شما این امکان را می دهد تا تجربه کاملی از فناوری های زیرساختی به دست آورید، و این دستاورد را به رزومه خود اضافه کنید.

برنامه نویسان

بک اندهای زیادی در فاز برنامه نویسی در دستگاه شما قرار دارند که به معنای داشتن قابلیت تنظیم خودکار برای کاهش مشکلات است. پس اگر کاری را به صورت دستی انجام می دهید، از خود بپرسید که آیا می توان این کار را خودکار کرد؟

اگر احتمالا پاسخ شما مثبت است ولی نمی دانید که چگونه باید آن را انجام دهید، از گوگل کمک بگیرید.

استفاده از یک API

اگر به عنوان بخشی از جعبه ابزار خود بک اند ندارید، مسیر دیگری که در ارتباط با فرانت اند شما است، استفاده از یک API خارجی است. چندین API آزاد و رایگان وجود دارند.

سرویسRapidAPI لیستی از API های رایگان دارد که آنها روی سیستم عامل خود میزبانی می کنند. eBay همچنین دارای یک API است که می توانید از آن برای جستجوی گروه ها و دسته بندی ها، ارسال موارد برای فروش و نمایش فهرست ها استفاده کنید. اداره سرشماری مجموعه ای از API ها را در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آنها می توانید به اطلاعاتی که از طریق سرشماری مردم، آمار جمعیتی و اقتصادی جمع آوری شده است، به راحتی دسترسی پیدا کنید. البته در عین حال می توانید با نمودارهای جستجو و سرچ کردن این نوع داده ها سرگرم شوید. در این بخش سرگرم کننده، Marvel Comics دارای یک API است که به اطلاعات 70 ساله مربوط به کمیک های مارول دسترسی دارد. من شخصاً این مورد را بررسی نکرده ام اما به نظر می رسد که از این نوع داده ها می توان یک حماسه آفرید.

درخواست کار

درخواست کار برنامه نویسی و پیدا کردن شغل در این حوزه، می تواند یک روند طاقت فرسا و دلهره آور باشد. پس اگر جزو آن دسته افرادی هستید که پس از اتمام تحصیل یا پایان دوره خود می خواهید که کاری در این زمینه داشته باشید، بهتر است که هنگام گذراندن دوره و آموزش خود برای کار اقدام کنید. زیرا ممکن است تا انجام مراحل گزینش، مصاحبه و آزمون فنی بین یک ماه تا سه ماه طول بکشد. همچنین، مدتی طول می کشد تا برخی از شرکت ها به شما جواب دهند.

توصیه می کنیم تا آنجا که می توانید نمونه کارهای خوب بسازید و اطلاعات ارزشمند و مفیدی را در رزومه خود بیاورید، البته بدون این که مطالب را با فونت 5pt در کناره های صفحه یا پانویس جا کنید. از آوردن ستاره یا درصد مهارت های خود اجتناب کنید (مثلا ننویسید که 85 درصد در جاوا اسکریپت مهارت دارید) زیرا بی جهت فضای غیرضروری اشغال می کنید. بعلاوه، آوردن ستاره و نوشتن درصد و علایم برای کارفرمای احتمالی شما معیاری بی ارزش است، چون شاخص اندازه گیری آن را به طور دقیق نمی داند.

رزومه شما باید کوتاه و مختصر و حاوی اطلاعات مفید باشد. اگر در این زمینه تجربه شغلی مرتبطی ندارید، به جای آن می توانید از نمونه کارها برای معرفی خود استفاده کنید. حتما به مهارت ها و توانایی هایی که در آنها تخصص دارید، اشاره کنید و آنها را در رزومه خود برجسته تر نشان دهید.

اما مهمترین قسمت در روند درخواست شغل این است که ناامید و دلسرد نشوید. مانند هر بازار کاری، ورود به یک شغل است که اهمیت دارد و بعد از دیگر می توانید به هر جایی که خواستید بروید.

7- از کجا می توانید به اینجا برسید؟

شما می توانید پس از اتمام یک یا دو دوره، چند برنامه را خودتان به تنهایی ایجاد کنید و نحوه کد نویسی بدون نیاز به آموزش را بیاموزید، حالا شما آماده ایجاد کد در دنیای واقعی هستید.

برای پیشرفت و توسعه در این کار، باید زمان زیادی را به آن اختصاص دهید، شما برای مدت طولانی همچنان احساس یک مبتدی را خواهید داشت. برای موفق شدن، باید علم و دانش خود را در این حوزه همواره به روز نگه دارید و اطلاعات کافی نسبت به یک موضوع یا زبان جمع آوری کنید.

هر چقدر که در این زمینه دانش بیشتری داشته باشید، پروژه های شما راحت تر می شوند و توانایی شما در حل مشکلات حین انجام کار به سرعت افزایش می یابد. به عنوان یک مبتدی، سعی کنید که اشتباه کنید و تا آنجا که می توانید کد داشته باشید. این به شما کمک می کند تا ضعف ها و ناکارآمدی های خود را تشخیص دهید و پیش بینی کنید در چه مواردی ممکن است که اشتباه پیش بروید.

8- کدنویسی را یاد بگیرید

اگر تا به حال در زندگی خود هرگز وب سایتی ایجاد نکرده اید یا خطی از کد ننوشته اید، حالا باید از کجا شروع کنید؟

بر خلاف آنچه که بسیاری از آگهی های استخدام می گویند، شما نیازی به دریافت مدرک علوم کامپیوتر ندارید. باید بگویم که تقریباً هر برنامه نویسی که ملاقات کرده ام تا حدی خودآموخته بود. حتی بیشتر کسانی که مدرک علوم کامپیوتر دارند اعتراف می کنند بیشتر آنچه که در کار خود استفاده می کنند از طریق تمرین و تجربه یاد گرفته اند.

کدام زبان برنامه نویسی برای یادگیری بهتر است؟

اگر نمی دانید چگونه رمز نویسی کنید، فقط باید یک زبان برنامه نویسی انتخاب کنید و سپس وارد آن شوید. خب من این کار را برای شما آسان می کنم و می گویم که بهتر است با زبان جاوا اسکریپت شروع کنید. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین زبان های موجود است. این زبان می تواند برای هر چیزی از ساخت وب سایت گرفته تا بازی استفاده شود و پایه خوبی برای یادگیری زبان های دیگر است.

به معنای واقعی کلمه، در این زمینه صدها دوره و آموزش وجود دارند، اما دوره Brad Traversy’s Udemy با Beginning Modern JavaScript جاوا اسکریپت مدرن برای یک شروع خوب است.

9- نمونه کار بسازید

یادگیری یک زبان فقط قسمت کوچکی از برنامه نویس بودن است. در واقع، برای این که واقعاً کد نویسی را یاد بگیرید، باید چند نرم افزار بنویسید!

روزهای خود را در رویای داشتن یک پروژه عالی به هدر ندهید. بهتر است تا فقط با یک کار ساده شروع کنید و از همان جا کار کنید. در ادامه، ایده هایی را برای شروع کار با هم دنبال می کنیم:

  • یک وب سایت شخصی
  • برنامه ای کاربردی، همراه با مقداری پیچیدگی
  • یک برنامه ایجاد مش وب، با استفاده از Instagram API
  • یک دستورالعمل راهنما

مهم نیست که از چه کاری شروع می کنید زیرا به محض شروع یک پروژه، ایده های بیشتری به ذهن شما می رسد. در واقع، شما با کار کردن تجربه کسب می کنید، و همان طور که در یک زبان و محیط جایگاه خود را پیدا می کنید، پروژه های بزرگ و پیشرفته تری نیز بر عهده می گیرید.

همچنین، سعی کنید که به تنهایی کار نکنید. پروژه های جانبی مشترک را نیز جستجو کنید. در پروژه های منبع آزاد شرکت کنید. در ابتدا، ممکن است این کار دلهره آور به نظر برسد و البته همین طور هم هست! پس بهتر است که ساده شروع کنید، شاید مشارکت در اصلاح اسناد یک پروژه ای که دوست دارید، می تواند شروع خوبی باشد که از آنجا نیز بتوانید پیشرفت هم کنید.

یادگیری چند زبان برنامه نویسی (و فواید آن)

بسته به سرعت کار شما، بعد از یک سال یا بیشتر، شما باید یک مجموعه کوچک از نمونه کارها و دستاوردهای خود داشته باشید که بتوانید آنها را به نمایش بگذارید.

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه

کلاس های آنلاین مرتبط

مشاهده همه
سایر مقالات آموزشی
سایر مقالات آموزشی

مدرس :

0

*برای مشاهده قیمت کلاس روی رزرو کلاس آنلاین کلیک کنید*

رزرو کلاس آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

1 نظر درباره «چگونه برنامه نویس شویم؟ (9 نکته برای شروع و ورود به بازار کار)»

  • متین
    متین آیا این دیدگاه مفید بود ؟

    سلام. مطلبتون واقعا مفید هست. من یک درخواست دارم. معلم مدرسمون از ما یه تحقیق خواسته که برید با کسی که در باره شغلی در موردش علاقه دارید مصاحبه کنید. و خب ما در محله خودمون هیچ برنامه نویسی نداریم😅 خواستم بپرسم که میتونم از اسم شما در مطلبم استفاده کنم و نکاتی که گفتید رو به عنوان یک مصاحبه با معلمم در میان بزارم؟ بازم شرمنده

    پاسخ
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید