لند اسکیپ رویت

آموزش طراحی سایت (لنداسکیپ) در رویت (و 7 نکته)

folderسایر مقالات آموزشی
comments1 دیدگاه

اگر بخواهیم کلی بگوییم، ابزارهای پیش فرض طراحی سایت و لنداسکیپ در رویت خیلی خوب و کارآمد نیستند و معماران لنداسکیپ و افرادی که در کار مدلسازی محوطه های پیچیده هستند، اغلب اوقات از نتیجه کار با رویت رضایت چندانی ندارند.

اما خبر خوب اینجاست که به لطف وجود پلاگین های مفید برای رویت، محوطه سازی در این نرم افزار بسیار راحتتر و بهتر شده است. پست امروز ما روی آموزش طراحی توپوگرافی، جاده ها و حاشیه ها تمرکز دارد.

 


رویت

توی این پک فوق العاده، رویت معماری رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون کلاس، مدلینگ کن، شبیه سازی … معمار بی رویت مانند زنبور بی عسله! باهاش حسابی پول در بیار!


 

نکات مهم در طراحی لنداسکیپ با رویت

1- برای طراحی سایت های ساده به جای ابزار toposurface از floors استفاده کنید

اکثر کاربران از ابزار toposurface برای طراحی سایت استفاده می کنند. این کار رایج ترین روش کار است و معمولا نشان می دهد که چقدر در این کار مستعد هستید. اما استفاده از ابزار toposurface کمی مشکل ساز است، چون ساخت شکلها و building padها با این ابزار برای خیلی از کاربران سخت و طاقت فرسا است. بنابراین شما باید برای نمایش عناصر ساده در محوطه ها و سایتهای ساده از ابزار floors استفاده کنید. برای هر جزء سخت (جاده، پیاده رو، چمن، خاک و غیره) یک نوع کف ایجاد کنید.

آشنایی با اصطلاحات، تعاریف و مفاهیم مهم نرم افزار Revit Architecture

در تصویر زیر می توانید انواع floorهای قابل استفاده را مشاهده کنید:

انواع floorهای قابل استفاده

یکی از نکات خیلی خوب درباره استفاده از floors به جای toposurface یا subregions این است که می توانید از ابزارهای snaps و align استفاده کنید تا مدلسازی جدولها و فضاها برایتان راحتتر شود.

ابزارهای snaps و align

به سایت زیر که کاملا با floors ساخته شده نگاه کنید:

rp-landsacpe-floors

2- functionدر floors را روی exterior بگذارید

برای فیلتر کردن، زمان‌بندی و کنترل مشاهده زمینهای سایت، حتما در function بخش type properties را روی exterior بگذارید.

در function بخش type properties را روی exterior بگذارید.

در جدول floor می توانید floor های سایت را با استفاده از این فیلتر حذف کنید.

floor های سایت را با استفاده از این فیلتر حذف کنید

در نهایت، باید تیک room bounding را هم برای طبقات بیرونی بردارید.

آموزش ۱۰۰ نکته مهم و کاربردی که هر کاربر نرم افزار Revit باید بداند!

3- با استفاده از گزینه floors شیبهای ساده بسازید

ابزار floors در رویت به شما امکان ساخت شیب را می دهد. روش اول این است که زاویه شیب را روی بردار قرار بدهید. راه دوم تنظیم دستی ارتفاع نقاط است که اغلب اقات برای ترسیم roof های افقی از آن استفاده می شود.

با استفاده از گزینه floors شیبهای ساده بسازید

به این ترتیب می توانید منظره ای مثل یک مسیر ورودی که کمی شیب دارد بسازید.

با استفاده از گزینه floors شیبهای ساده بسازید-2

4- سایتهای شیبدار پیچیده را با toposurface بسازید

موقع استفاده از تنظیمات floor دست شما کاملا باز نیست و به محدودیتهایی برمیخورید. بنابراین برای ساخت تصویر زیر باید از ابزار toposurface استفاده کنید.

toposurface

موقع مدلسازی با toposurface، به احتمال زیاد باید یک مدل رویت لینک شده بسازید. موقع ساخت نقاط توپوگرافی، نقاط ارتفاع مطلق باید با فاصله ارتفاع تا مبدأ اصلی مدل رویت یکی باشند. یعنی اگر برای مدلسازی از اطلاعات نقشه برداری شده استفاده می کنیم، باید ارتفاع مبدا اصلی را سطح دریا و =0 بگیریم.

rp-abs-elevation

5- اجزای توپوگرافی و تنظیمات بصری را تنظیم کنید

در رویت یک منوی مخفی وجود دارد که اکثر کاربران از آن بی خبرند. برای استفاده از این منو به سربرگ massing & site بروید و مثل تصویر زیر روی فلش کلیک کنید. با این کار منوی زیر ظاهر می شود.

به سربرگ massing & site بروید و مثل تصویر زیر روی فلش کلیک کنید.

نکته مهم! دانلود رایگان ۱۸ درس کاربردی آموزش Revit Architecture

rp-site-settings

همانطور که در تصویر زیر می بینید ما ترازهای ابتدایی را روی فواصل ۲۰۰۰ میلیمتری تنظیم کرده ایم و بعد ترازهای ثانویه اضافی را با افزایش ۱۰۰۰ میلیمتری تنظیم میکنیم. تراز های ابتدایی ضخیم هستند اما تراز های ثانویه با خطوط نازک نمایش داده می شوند.

rp-contour-lines

حین کار متوجه می شوید که ترازهای دوم از ارتفاع 0 شروع شده اند. اگر از مقادیر منفی استفاده می کنید باید مقدارها را روی منفی تنظیم نمایید. البته اگر ارتفاع دریا را برابر با صفر گرفته باشید این مشکل را نخواهید داشت.

6- ساخت توپوگرافی از طریق لینک فایل از اتوکد

می توانید با وارد کردن فایل اتوکد در رویت که به آن لینک کردن می گویند، توپوگرافی تان را بسازید. موقع ساخت toposurface، از ابزار “create from import” استفاده کنید. فایل cad را انتخاب و بعد لایه ای که می خواهید استفاده شود را انتخاب نمایید.

rp-topo-lines

rp-select-impokrt-instance.

rp-topo

تصویر زیر نتیجه کار را به شما نشان می دهد. یادتان باشد که در فایل اتوکد، هر کدام از خطوط باید ارتفاعی در راستای محور z داشته باشد، وگرنه باید خودتان به صورت دستی و یکی یکی به هر کدام از نقاط ارتفاع بدهید.

ساخت توپوگرافی از طریق لینک فایل از اتوکد

آموزش کامل نورپردازی، متریال و رندر در نرم افزار رویت معماری

7- برای تغییر و اصلاح toposurface در فازهای پروژه، از ابزار “graded region” استفاده کنید

دستور graded region فاز فعلی را تخریب می کند و یک toposurface جدید می سازد. برای استفاده از این ابزار در تب massing & site بر روی graded region کلیک کنید. در مرحله بعد باید toposurface خودتان را انتخاب کنید و ارتفاع نقاط را تغییر بدهید تا موقع ساخت توپوگرافی این تغییرات اعمال شوند.

همانطور که در نمای زیر نشان داده شده، ما می توانیم هر دو toposurface قدیمی و جدید را با هم ببینیم. toposurface جدید به رنگ قرمز در می آید چون از بین رفته است.

برای تغییر و اصلاح toposurface در فازهای پروژه، از ابزار “graded region” استفاده کنید

8- برای مدلسازی جداول از دستور railings استفاده کنید

با دستور railings می توان هر چیزی از جمله جداول را مدلسازی کرد. برای انجام این کار یک rail profile که شکل جدول باشد بسازید:

rp-railings-curbs

حالا نرده ای بسازید که هیچ نوع دستگیره یا تاپ ریل نباشد و فقط یک ریل با نمایه جدول باشد. اگر می خواهید بالای جدولتان از سطح زمین یا toposurface بالاتر برود، ارتفاع آن را تنظیم کنید.

rp-curb-profilo

این جداول را می توانید روی floors یا toposurface قرار بدهید:

rp-curb-railing-1

اگر لازم است که فاصله بین جدولها خیلی دقیق و مرتب به هم متصل شوند، گزینه weld در type properties را فعال کنید.

rp-trim-weld-connection.

حتما دانلود کنید: آموزش شیت بندی معماری از صفر تا صد

ویدیوی آموزشی

 

در ادامه: آموزش معماری و اصول اولیه آن با 6 درس رایگان

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست