آموزش مهندسی کامپیوتر از صفر با 8 درس رایگان
رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشته های زیرمجموعه ریاضی بوده که امروزه طرفداران زیادی را دارد و در گرایش های مختلف در دانشگاه ها تدریس میشود، اما به طور کلی به طراحی، ساخت، راه اندازی و عیب یابی سیستم ها میپردازد.
این رشته بازار کار خوبی در ایران و سایر کشورها دارد اما توانایی، مهارت و گرایش ما بی شک بر درآمد و موقعیت شغلیتان موثر خواهد بود. اگر به تازگی برای تحصیل در این رشته وارد دانشگاه شده اید و یا در مرحله انتخاب رشته هستید این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
رشته مهندسی کامپیوتر
کامپیوتر شامل دو بخش سخت افزار و نرم افزار است. اجزاء فیزیکی آن مانند مدارها و بردهای الکترونیکی را سخت افزار میگویند. نرم افزار جزء غیرقابل لمس رایانه است. نرم افزار برنامه ها و داده هایی است که به رایانه فرمان می دهند که چه عملی را انجام دهد.
حال برحسب انتخاب رشته شما در دو حوزه سخت افزار و نرم افزار مهارت و کارتان متفاوت است، اگر در حوزه نرم افزار تحصیل میکنید شما برای طراحی،ساخت و تست نرم افزارهای کاربردی و سیستمی آموزش خواهید دید.
اما در حوزه سخت افزار طراحی سخت افزاری، کنترل سخت افزاری و شبکه های کامپیوتری چیزهایی است که به شما آموزش داده میشود.
گرایش های مهندسی کامپیوتر
نرمافزار، سختافزار و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات سه گرایش اصلی رشته کامپیوتر است که شمابرای تحصیل در مقطع کارشناسی میتوانید انتخاب کنید. شما در گرایش نرم افزاربرنامه نویسی و در گرایش سخت افزار طراحی و کنترل سخت افزارها و در گرایش فناوری اطلاعات مباحث نظری مهندسی کامپیوتر را فرا خواهید گرفت.
نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، علوم کامپیوتر، الگوریتم و محاسبات و بیوانفورماتیک و IT گرایش هایی است که شما میتوانید در مقطع کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل انتخاب کنید.
قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر در زیرگروه یک گروه آزمایشی ریاضی قرار دارد و درس های ریاضی، آمار و احتمالات مهم ترین درس های تخصصی برای این درس هستند. علاوه بر این به دلیل کار مهندسان کامپیوتر با نرم افزار ها آشنایی و داشتن اطلاعات کافی از برنامه نویسی و کامپیوتر نیز ضروری است. ضریب دروس اختصاصی کنکور ریاضی برای رشته مهندسی مکانیک عبارتند از؛
- ریاضی با ضریب 4
- فیزیک با ضریب 3
- شیمی با ضریب 2
مشاغل مهندسی کامپیوتر
شما به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر میتوانید در یکی از مشاغل زیر مشغول به کار شوید.
- برنامهنویسی کامپیوتر
- تحلیلگر و طراح نرمافزار
- کارشناس پایگاه داده
- توسعهدهنده اپلیکیشنهای موبایل برای پلتفرمهای گوناگون
- مدیر سایت
- طراح و توسعهدهنده وب
- کارشناس شبکه
- متخصص امنیت اطلاعات
- تحلیلگر سیستمهای کامپیوتری
- مدیر شبکه
- انیماتور
شما میتوانید به عنوان یک فارغ التحصیل رشته کامپیوتر در بخش های خصوصی و دولتی مشغول به کار شوید و یا حتی خودتان به عنوان یک کارآفرین مشغول به کار شوید.
بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر
گرایش های مختلف رشته مهندسی کامپیوتر بازار کار متفاوتی دارد اما با توجه به سیستماتیک شدن کارها در جهان امروز ، نیاز به فارغ التحصیلان در این رشته نیز زیاد است . برای مثل استارت اپ های فعال در حوزه فناوری و اطلاعات معمولا فارغ التحصیلان این رشته را جذب میکنند.
شما به عنوان یک فارغ التحصیل رشته سخت افزار نیز میتوانید به شرکت های تولید کننده قطعات بپیوندید.
طراحی وب،اپلیکیشن و نرم افزار یکی دیگراز پرتقاضا ترین مشاغل این رشته است. اما مسلما تنها فارغ التحصیلی در این رشته کافی نبوده و شما باید مهارت های لازم را برای ورود به بازار کار داشته باشید.
حتما به دردتان می خورد: آموزش صفر تا صد شبکه های کامپیوتری
با افزایش اطلاعات، نیاز به افراد دارای مهارت کار با پایگاههای داده هم بیشتر میشود. این اشخاص باید در زمینه ذخیره و بازیابی اطلاعات، سازماندهی، تجزیه و تحلیل و حفاظت دادهها تخصص داشته باشند. همچنین چون بیشتر پایگاههای داده به اینترنت وصل میشوند، امنیت دادهها نیز بسیار مهم است.
در زمان حاضر، صنعت بازیهای کامپیوتری نیز رونق قابل توجهی دارد و از همین رو برای افرادی که تمایل دارند پس از فارغ التحصیل شدن در رشته مهندسی کامپیوتر به عنوان طراح و توسعهدهنده بازیهای رایانهای مشغول به کار شوند فرصتهای شغلی قابل توجهی در دسترس است. ضمن اینکه بازار مذکور در سالهای اخیر، همواره رشد مناسب و رو به جلویی را تجربه کرده است.
حتما نیاز خواهید داشت: آموزش صفر تا صد همه زبانهای برنامه نویسی (رایگان)
مهارت های مورد نیاز مهندس کامپیوتر
برای ورود قدرتمند به بازار کار لازم است تا شما به عنوان یک مهندس کامپیوتر مهارت هایی داشته باشید. در ادامه مهمترین مهارت ها را معرفی خواهیم کرد:
1- طراح وب سایت یکی از مهارت های یک مهندس کامپیوتر کدنویسی تحت وب است. این مهارت علاوه بر تاثیر بر درآمد شما، موقیعت شغلی شما را نیز ارتقا خواهد بخشید.
2- مدیریت وب سایت ها افرادی که به سایت و کد نویسی آن علاقمند هستند یک سری مهارت ها را در زمینه ی کد نویسی و طراحی سایت بدست آورند تا بتوانند در یک سری از مشاغل مربوط به این رشته فعالیت نمایند. شما با این مهارت علاوه بر ایجاد یک سایت برای خود میتوانید وب سایت دیگران را مدیریت و درآمد خوبی کسب کنید.
3- برنامه نویسی یکی از پر درآمد ترین ها در این رشته برنامه نویسی و کد نویسی در زمینه های مختلف می باشد که افراد می توانند با زبان و نرم افزاری و پلتفرمی که علاقمند هستند کار کرده و برای یک کسب و کار عالی مهارت کسب نمایند.
4- تعمیر سخت افزار یکی دیگر از زمینه ها و بخش هایی که کاربران می توانند در آن مهارتی کسب نمایند و برای خود کسب و کاری را ایجاد نمایند تعمیر کردن سخت افزار های کامپیوتری می باشد که با استفاده از توانایی های کسب کرده می توانند شغل خوبی برای خود ایجاد نمایند.
5- تصمیم گیری شما باید به عنوان یکمهندس کامپیوتر مهارت تصمیم گیری قوی داشته باشید تا تصمیمات متناسب با سیستم و شرایط بگیرید تا صدمه ای به سیستم وارد نشود.
6- یادگیری فعال کامپیوتر رشته ای می باشد که هر روز در حال بروز رسانی می باشد و مهندسان کامپیوتر باید دائما دانش خود را بروز کنید و در شغل خود از این اطلاعات جدید استفاده کنید.
7- داده کاوی در یک سری از مشاغل مرتبط با کامپیوتر متخصصین باید یک سری تکنیک هایی که در داده کاوی و یا سازماندهی آن ها می باشد را فرا گرفته و بتوانند در صورت نیاز از آن ها استفاده نمایند.
8- رابط کاربری مهندسین کامپیوتر باید بتوانند درک کاملی از کامپوتر پیدا نمایند و اصول کار آن ها را فرا گیرند تا بتوانند بهترین رویکرد را برای سیستم انتخاب کنند همچنین باید بتوانند با یک سری رابط ها و میان افزار ها و برنامه های کاربردی مهارت کسب کرده و با آن ها کار نمایند.
9- روابط کاری خوب مهندس کامپیوتر باید مهارت های کار گروهی را بدست آورد زیرا شاید در یک پروژه باید گروهی کار نمایند پس باید مهارت ارتباط بر قرار کردن با افراد و همچنین کار تیمی را یاد بگیرند.
حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد طراحی وبسایت
دانلود دروس آموزش مهندسی کامپیوتر
- برای دانلود دروس کافی ست دکمه Alt را نگه دارید و روی هر درس کلیک کنید. یا اینکه فقط روی آن کلیک کنید و بعد از باز شدن درس علامت سه نقطه پایین سمت راست را بزنید و گزینه Save as را انتخاب نمایید.
- هر درسی کار نکرد حتما در بخش نظرات اعلام کنید تا مشکل سریعا رفع شود
- دقت کنید یادگیری مهندسی کامپیوتر با صد درس هم ممکن نیست! اما در دروس زیر شما اصول و مبانی اولیه مهندسی کامپیوتر را یاد خواهید گرفت و برای یادگیری مباحث پیشرفته تر مثل برنامه نویسی، پایگاه داده، شبکه و طراحی سایت می توانید از لینک های موجود در همین صفحه کمک بگیرید.
- در زیر 2 نوع آموزش داریم. هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید (یا همه):
از پیج حمیدرضا حسین خانی:
برای مشاهده بهتر ویدیوها در موبایل، گوشی را افقی نگه دارید. ضمنا لینک دانلود هر ویدیویی روی خود ویدیو قرار دارد. بهتر است وی پی ان روشن نباشد.
درس 1 | درس 2 |
درس 3 | درس 4 |
درس5 | درس 6 |
درس 7 | درس 8 |
حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد امنیت شبکه
سوالات متداول
1- درآمد و حقوق فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر به چه صورت است؟
این افراد در سمت هایی مثل برنامه نویس، کارشناس نرم افزار، برنامه نویس وب، مدیر فنی، کارشناس ارشد نرم افزار و … میتوانند استخدام شده و فعالیت کنند. اگر برنامه نویسی تحت عنوان برنامه نویس وب در رده کارشناس کار کند، حداقل درآمد 700000 تومان، حداکثر درآمد 2200000 تومان و متوسط درآمد ماهیانه 1200000 تومان را خواهد داشت.
2- ادامه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در خارج از کشور به چه صورت است؟
در صورتیکه از یک دانشگاه معتبر با معدل خوب فارغ التحصیل شوید، مدرک زبان داشته و ترجیحاً مقالهای در ژورنالهای خارجی چاپ کرده باشید، امکان ادامه تحصیل در دانشگاههای خوب خارج از کشور برای شما وجود دارد. از سوی دیگر، امکان ادامه تحصیل در برخی از دانشگاههای خارج از کشور که شهریه دریافت میکنند نیز به سادگی فراهم است.
شانس پذیرش دانشگاه های خارجی برا این رشته بسیار بالا است که البته رتبه بندی علمی دانشگاه محل تحصیل شما نیز موثر خواهد بود.
برای مقطع دکتری این رشته اگر بتوانید به برخی از دانشگاههای خاص – خارج از ایران – وارد شوید به شما حقوق ماهیانه نیز تعلق میگیرد و میتوانید از این طریق درآمد مناسبی را کسب کنید و دغدغه چندانی برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی نداشته باشید.
3- دروس دانشگاهی رشته مهندسی کامپیوتر تا چه میزان نیازهای بازار کار را مرتفع میکنند؟
تعدادی از دروس دانشگاهی مانند برنامهنویسی، ساختمان دادهها، طراحی الگوریتم و پایگاه دادهها باید به خوبی یاد گرفته شوند و بدون اطلاع از مفاهیم اصلی این دروس نمیتوان یک برنامهنویس خوب شد. بنابراین تمرکز روی موارد یاد شده و فراگیری آنها برای ورود قدرتمند به بازار کار حائز اهمیت است.
حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد پایگاه داده (رایگان)
سلام
پاسخدرس 5 مهنسی کامپیوتر قابل دانلود نیست
ممنون بابت اطلاع رسانی اصلاح شد
اصلاح شد - ممنون
پاسخسلام درس یک آموزش مهندسی کامپیوتر موجود نیییست، لطفااا قرارش بدید، کلا برای اینکه شبکه رو یاد بگیرم ،باید چه چیزایی بدونم؟و چه دوره هایی رو ببینم؟، ممنون میشم اگه کل دوره هاش رو بگذارید هرچیزی که لازمه از شبکه بدونم
پاسخسلام وقت بخیر
پاسخیه سوال داشتم با چه زبان هایی آموزش میدید داخل این مبانی برنامه نویسی