برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟ (9 مرحله ساده+ پاسخ به همه سوالات)

رتبه: 0 ار 0 رای sssss
برنامه نویس
نویسنده: تیم تولید محتوا زمان مطالعه 10 دقیقه
Banner Image

شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که مایلند برنامه ‌نویسی را شروع کنند اما نمی ‌دانند چطور و از کجا! بسیاری از افراد این طور تصور می ‌کنند که برای یادگیری برنامه ‌نویسی باید مدرک علوم کامپیوتر (یا مهندسی) داشته باشند و یا این که چون در مهارت های ریاضی ضعیف هستند، نباید وارد این حوزه شوند! خوشبختانه، چیزی نمی ‌تواند مانع یادگیری کدنویسی شود.

هر کسی چه برای کار و چه سرگرمی می ‌تواند یادگیری این مهارت را شروع کند.

برنامه ‌نویسی در واقع حل مسئله است. شاید کمی طول بکشد تا با زبان ‌های خاصی آشنا شوید، اما منابع زیادی برای هر سبک یادگیری، صرف نظر از سن یا مهارت تان در کامپیوتر وجود دارد که کار را برای تان ساده ‌تر می ‌کند. در واقع، بسیاری از شرکت ‌ها برنامه ‌نویسان را بدون مدرک استخدام می‌ کنند.

قبل از هر چیز باید بگوییم توصیه ما این است برای یادگیری خیلی راحت از این آموزشهای رایگان شروع کنید 

در ادامه این مقاله نکات لازم برای شروع یادگیری کد نویسی گفته شده که بهتر است بدانید.

نحوه یادگیری کدنویسی (9 مرحله عملی)

1-با یک پروژه ساده شروع کنید

مسلما بدون ساختن چند کمد نمی‌ توانید نجاری یاد بگیرید! همین مسئله در مورد کدنویسی هم صدق می ‌کند. زمانی که شما در حال یادگیری کدنویسی هستید، بهترین تمرین ساخت برنامه است. بدون انجام دادن پروژه، خیلی راحت تمرکز و انگیزه‌تان را از دست خواهید داد. پس یک هدف مشخص کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید.

سعی کنید با یک پروژه ساده شروع کنید. مثلا برنامه یک ماشین حساب ساده یا یک بازی کلاسیک مثل Hangman را بنویسید.

هر چه قدر روی مسئله انجام پروژه تاکید کنیم، کم است. بنابراین قبل از این که یک زبان را انتخاب یا خواندن یک کتاب را شروع کنید، ایده ‌ای برای پیاده سازی داشته باشید.

حتما بخوانید: روش اصولی برای شروع یادگیری یک زبان برنامه نویسی

2- نرم ‌افزار مورد نیازتان را نصب کنید

برای شروع کدنویسی به چیز زیادی نیاز ندارید. فقط باید مطمئن شوید که کامپیوتر تان توانایی اجرای نرم‌ افزار لازم را دارد. بنابراین، اگر در برنامه ‌نویسی تازه‌ کار هستید، این چند نکته را باید بدانید:

نرم‌افزار می‌ تواند به سادگی یک ویرایشگر متن باشد

هنگام نوشتن کد، تنها کاری که باید انجام بدهید این است که فایل را با فرمت صحیح ذخیره کنید. به طور مثال اگر از پایتون استفاده می‌ کنید، فایل متنی تان را به جایtxt . به صورت py. ذخیره ‌کنید. می ‌توانید با دانلود Notepad++ کدنویسی را آسان ‌تر کنید. این برنامه به شما خواهد گفت در کجای کدتان اشتباه کرده‌ اید.

کامپیوترتان باید بداند که چه طور کد را بخواند

هنگامی که یک فایل را اجرا می‌ کنید، کامپیوتر شما باید بداند که با آن کد چه کاری باید انجام دهد. بنابراین حتما قبل از اجرای فایل، آنچه لازم است نصب شود را جستجو و دانلود کنید.

می ‌توانید نرم ‌افزاری دانلود کنید تا همه چیز هایی که نیاز دارید را یکجا داشته باشد

وقتی مشخص شد که چه زبانی را می ‌خواهید یاد بگیرید و خواستید شروع به نوشتن برنامه ‌های پیچیده‌تر کنید، باید یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) دانلود کنید.

یک IDE ویرایش پیشرفته کد، مشاهده اجرای آن در هر لحظه و ایجاد فایل نهایی مورد نیازتان را یکجا گرد هم می ‌آورد. وجود چنین برنامه ‌هایی ضروری نیست، اما برنامه ‌نویسی را خیلی آسان ‌تر می‌ کنند.

بهترین زبان برنامه نویسی در دنیا برای یادگیری کدام است؟

با نحوه کار با کنسول ها آشنا باشید

احتمالا عادت دارید از کامپیوترتان که یک رابط طراحی‌شده خوب دارد، استفاده کنید. به این رابط کاربری گرافیکی (GUI) می ‌گویند. حالا که قرار است برنامه ‌نویس شوید، دانستن این که چه طور از پنجره سیاه کنسول (رابط خط فرمان) استفاده کنید، لازم است. کار با کنسول ها سخت نیست، اما احتمالا برای تان نا آشنا است.

3- به انجمن ‌هایی بپیوندید که بر شیوه یادگیری کدنویسی متمرکز هستند

حالا که اصول اولیه را می‌ دانید، وقت آن است که وارد جزئیات شوید. مکان ‌های آنلاین زیادی برای پرسیدن سؤال، دریافت کمک در مورد مسائل پیچیده و یادگیری بهترین شیوه‌ های برنامه ‌نویسی وجود دارد. پیوستن به یک انجمن واقعا می ‌تواند کمک تان کند تا به کدنویسی ادامه بدهید و زمانی که احساس می ‌کنید از مسیر منحرف شده‌ اید، راه را نشان تان بدهد. به طور طبیعی، برنامه ‌نویسان انجمن های زیادی در اینترنت دارند که در آن جا به کدنویسان در تمامی سطوح کمک می ‌شود.

چهار انجمن هست که می ‌توانید در آن ها مشارکت داشته باشید:

1-https://www.reddit.com/r/learnprogramming: منبعی است که همه چیز هایی که ممکن است برای یادگیری زبان نیاز داشته باشید را گرد هم آورده است.

2- Stack Overflow: هر زمان که مشکلی داشته باشید، به احتمال زیاد شخص دیگری قبلا آن را حل کرده است. Stack Overflow یکی از بهترین انجمن ها برای یافتن آن راه‌حل ‌ها است.

3- Meetup: در این پلتفرم می ‌توانید با افرادی که در زندگی واقعی کدنویسی می‌ کنند، آشنا شوید.

4-Hackathon: رویداد های هکاتون افراد را مخصوصا در آخر هفته‌ ها گرد هم می ‌آورند تا برنامه‌ بنویسند. می ‌توانید موارد زیادی را به صورت آنلاین پیدا کنید، اما سعی کنید با Major League Hacking شروع کنید.

با این که پیوستن به یک انجمن به شما زبانی را نمی ‌آموزد، اما کمک تان می‌ کند تا متوجه شوید که کجا اشتباه کرده ‌اید.

چگونه برنامه نویس شویم؟ (9 نکته برای شروع و ورود به بازار کار)

4- درباره نحوه یادگیری کدنویسی چند کتاب بخوانید

کتاب‌ های زیادی در مورد نحوه شروع کد نویسی وجود دارد. خواندن کتاب واقعا می ‌تواند به شما کمک کند تا با تئوری برنامه ‌نویسی آشنا شوید. البته نقطه ضعف اصلی این ایده در این است که اگر جایی گیر بیفتید، کتاب کمک خاصی نمی ‌تواند به شما بکند. کتاب ها بیشتر برای آشنایی با مفاهیم گسترده یا یادگیری برای زمانی که دور از کامپیوتر هستید، عالی هستند. خواندن کتاب بدون تمرین مداوم، از برنامه ‌نویسی دل سرد و نا امیدتان می ‌کند.

کتاب آموزش کدنویسی

مراقب کتاب‌ هایی که ادعا می‌کنند در 24 ساعت به شما آموزش می ‌دهند، باشید. کدنویسی زمان می ‌برد. در یک روز هیچ زبانی را یاد نخواهید گرفت. بهتر است به دنبال کتاب ‌هایی که وعده یادگیری در بازه زمانی واقعی‌تر می ‌دهند، باشید. یکی از سری کتاب های خوب، کتاب ‌های Sams Teach Yourself نوشته بردلی ال جونز است.

5- کدنویسی را با یوتیوب یاد بگیرید

وقتی قرار است یادگیری برنامه ‌نویسی به تنهایی و به صورت خودآموز باشد، آموزش ‌های یوتیوب حرف اول را می ‌زنند! این ویدئو ها معمولا جذاب تر از خواندن کتاب هستند، اما معمولا سطح بالایی هم دارند. چند کانال خوب که می ‌توانید با آن ها شروع کنید، عبارتند از:

1-Crash Course Computer Science: این مجموعه آموزش در مورد نحوه برنامه‌ نویسی نیست، اما به شما نحوه عملکرد سیستم ‌عامل و سخت‌ افزار کامپیوترتان را یاد خواهد داد. هر قسمت حدود 10 دقیقه است، بنابراین می ‌توانید به سرعت بفهمید که چطور کامپیوتر ها و کد ها با هم هماهنگ می ‌شوند.

2-The Coding Train: این آموزش سرگرم ‌کننده مبتنی بر پایتون است، اما یک برنامه‌ نویس واقعی را در عمل به شما نشان می ‌دهد. چالش‌ های این کدنویس که سعی می ‌کند یک برنامه ساده را در 10 دقیقه بنویسد، ارزش دیدن و بررسی دارد. البته بهتر است وقتی تا حدودی با اصطلاحات تخصصی آشنا شدید، این ویدئو ها را تماشا کنید.

۱۰ تا از عجیب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا تا به حال!

6- برای یادگیری به پادکست ‌های کدنویسی گوش بدهید

پادکست‌ ها روشی عالی برای یادگیری در مواقعی که بیرون از خانه یا دور از کامپیوتر هستید، به حساب می ‌آیند. با اینکه شما سینتکس خاصی را یاد نخواهید گرفت، اما به شما کمک می‌ کنند تا یک چیزهایی دستگیرتان شود!

چند پادکست که به کارتان می ‌آیند:

  • CodeNewbie: اگر به دنبال منبعی برای الهام گرفتن هستید، این پادکست داستان‌ افرادی که وارد برنامه ‌نویسی شده ‌اند و این که چه کرده ‌اند و چطور برنامه ‌نویس شده ‌اند را بازگو می‌ کند.
  • Learn to Code: لارنس برادفورد در مصاحبه ‌ای نحوه شروع مسیر یادگیری کدنویسی ‌اش را توضیح می ‌دهد. شما هم می ‌توانید همراهش شوید و یاد بگیرید.
  • Coding Blocks: پادکست پیشرفته‌ تری است که در آن گروهی از برنامه‌ نویسان در مورد پیچیدگی ‌های کدنویسی صحبت می‌ کنند.

7- آموزش های کدنویسی را بررسی کنید

برنامه ‌ها و وب‌سایت‌ های زیادی وجود دارند که شما را در یادگیری برنامه ‌نویسی راهنمایی می‌ کنند. اگر هنوز نمی ‌دانید که کدام زبان را انتخاب کنید، این منابع واقعا مفید هستند. شما تفاوت بین یک متغیر و یک تابع را یاد خواهید گرفت و به برنامه‌ های بسیار ساده دسترسی خواهید داشت.

البته وقتی بخواهید برنامه‌ خودتان را بنویسید، ممکن است این سایت ها کاستی ‌ها و محدودیت هایی داشته باشند. در این صورت شما کسی را نخواهید داشت تا با او صحبت کنید.

آموزش های کدنویسی

ما توصیه می ‌کنیم با Codecademy شروع کنید که هم رایگان است و هم می ‌توانید اصول اولیه زبان‌ های مختلف را بیاموزید تا ببینید کدام یک برای تان مناسب‌ تر است.

8- برای یادگیری کدنویسی، بازی ‌های کدنویسی را امتحان کنید

هنگامی که سعی دارید بیشتر خودتان را درگیر کدنویسی کنید و چند برنامه هم نوشته‌اید، نوبت به تمرین می ‌رسد. این جا است که باید بازی ‌های کدنویسی را انجام بدهید. این بازی ها مثل پازل عمل می‌ کنند و شیوه برخورد شما با مسائل برنامه ‌نویسی را به چالش می ‌کشند. آن ها برای مبتدی ها خیلی مناسب نیستند، اما برای افراد در سطح متوسط ​​عالی هستند.

چند نمونه از این بازی ها عبارتند از:

  • Code Combat: این بازی‌ شما را به تدریج با مفاهیمی آشنا می ‌کنند که از علوم کامپیوتر شروع و کم‌کم پیچیده ‌تر می‌ شوند.
  • CodinGame: هنگامی که کمی بیشتر با کدنویسی آشنا شدید، این بازی در مورد حل مسائل به زبان‌ های خاص کمک تان می ‌کند.
  • Code Wars: با این بازی شما مستقیما سراغ مسائل برنامه‌ نویسی می‌ روید و رفع باگ را تمرین می‌ کنید.

همه زبان های برنامه نویسی را در اینجا آموزش داده ایم! کلیک کنید

9- در یک بوت‌کمپ کدنویسی شرکت کنید

وقتی صحبت از شیوه یادگیری کدنویسی می ‌شود، هیچ چیز نمی ‌تواند جای معلم واقعی را بگیرد. در یک بوت‌کمپ برنامه‌ نویسی، شما در یک محیط یادگیری فراگیر که شما را از یک دانش ‌آموز برنامه ‌نویسی به یک برنامه ‌نویس خودکفا آن هم در طی 14 هفته (یا بیشتر بسته به برنامه شما) تبدیل می ‌کند، قرار خواهید گرفت.

بوت‌کمپ کدنویسی

بوت‌کمپ ‌های کدنویسی برای افرادی که می ‌خواهند برنامه ‌نویسی را گذرا یاد بگیرند طراحی نشده‌ اند، بلکه برای افرادی ساخته شده ‌اند که به کدنویسی به عنوان یک حرفه شغلی نگاه می ‌کنند و می‌ خواهند مهارت ‌های سخت لازم برای استخدام در مشاغلی مثل توسعه‌ دهنده فول‌اِستک و مهندس نرم‌ افزار را در سریع ترین زمان ممکن یاد بگیرند.

2 ویدیوی زیر هم نظراتی درباره روش شروع دارند

 

 

توصیه ما این است برای یادگیری خیلی راحت از این آموزشهای رایگان شروع کنید 

profile name
تیم تولید محتوا

بخندید کتاب بخونید و خوب باشید تا جامعه مون به آرامش برسه. لطفا ! هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. ما یا سایر هموطنان عزیز پاسخ خواهیم داد. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید.

مطالب پیشنهادی برای شما

محصولات مرتبط

مشاهده همه
آموزش گیت و گیت هاب از صفر تا صد
آموزش گیت و گیت هاب از صفر تا صد
قیمت محصول 10٪ 440,000 تومان 490,000
ادامه مطلب
صفر تا صد آموزش HTML & CSS به زبان ساده
صفر تا صد آموزش HTML & CSS به زبان ساده
قیمت محصول 45٪ 149,000 تومان 269,000
ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

1 2 3 4 5

0 نظر درباره «برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟ (9 مرحله ساده+ پاسخ به همه سوالات)»

    هنوز نظری برای این بخش ثبت نشده است
مشاهده همه نظرات
سبد خرید
سبد خرید شما خالی است
× جهت نصب روی دکمه زیر در گوشی کلیک نمائید
آی او اس
سپس در مرحله بعد برروی دکمه "Add To Home Screen" کلیک نمائید