مهندسی مکانیک: نکات یادگیری و 3 جزوه pdf آموزش کامل
مهندسی مکانیک رشته ای گسترده است که شامل طراحی و تولید ماشین ها، سیستم های جابجایی و کنترل آن ها، ساخت ساختمان ها، پل ها و سایر سازه ها و همین طور بهره برداری از آن ها می شود. فرصت های شغلی زیادی برای ورود به این حوزه وجود دارد، از کار در آزمایشگاه های تحقیقاتی گرفته تا راه اندازی یک کسب و کار . با این حال، مدرک مهندسی مکانیک لازم نیست. مدرک لیسانس تقریبا برای تمام مشاغلی که نیازی به تجربه ندارند ، کافی است.
دانشجویان مهندسی مکانیک یاد می گیرند که چه طور سازه هایی مثل هواپیما، اتومبیل و نیروگاه ها را طراحی کنند. آن ها دانش شان را در طراحی ماشین هایی که وظایف متعددی را انجام می دهند هم به کار می گیرند. فارغ التحصیلان رشته های مهندسی مکانیک می توانند به عنوان طراح ، دستیار طراح یا مهندس در صنعت تولید، به صورت تمام وقت یا پاره وقت مشغول به کار شوند. بسیاری از فارغ التحصیلان از مهارت های شان برای راه اندازی کسب و کار شخصی استفاده می کنند.
مبانی مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک مطالعه طراحی، ساخت و استفاده از ماشین آلات و تجهیزات است. مهندسان مکانیک از مهارت هایشان برای ایجاد ماشین ها، طرح ها و سیستم های جدید استفاده می کنند. از رشته های زیر مجموعه مهندسی مکانیک می توان به رشته هایی مثل علم و مهندسی مواد، طراحی محصول، مهندسی ساخت و تعمیر و نگهداری اشاره کرد.
فرآیند ها در مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک مطالعه طراحی، ساخت و استفاده از ماشین ها و مکانیزم ها است. مهندسان مکانیک ماشین هایی را طراحی و ایجاد می کنند که وظایف خاصی مثل ساخت قطعات یا انجام عملیات در یک کارخانه را انجام می دهند. آن ها همچنین رفتار ماشین ها را در شرایط مختلف برای بهینه سازی عملکرد شان بررسی کرده و مطالعه می کنند.
از دست ندین: طراحی خودرو با سالیدورک (و 12 نکته کاربردی)
مهندسان مکانیک معمولا دارای مدرک مهندسی مکانیک هستند، با این وجود برخی ممکن است مدرک کاردانی یا گواهی مهندسی مکانیک داشته باشند. اکثر مهندسان مکانیک در کارخانه ها، آزمایشگاه های تحقیقاتی یا شرکت هایی که ماشین آلات می سازند، کار می کنند.
مکانیک سازه
مکانیک سازه شاخه ای از مهندسی است که به طراحی و آنالیز سازه ها از جمله خرابی و آسیب آن ها می پردازد. مکانیک سازه در توسعه سازه های جدید و فعلی بسیار مهم است زیرا می تواند به شناسایی و اصلاح مشکلات در مراحل اولیه طراحی کمک کند.
مکانیک سازه رشته گسترده ای است و هیچ کتاب خاصی وجود ندارد که بتواند همه آن چیزی که باید بدانید را پوشش دهد. با این حال، این مقاله دانش اولیه ای که باید برای درک مکانیک سازه بدانید را در اختیارتان قرار می دهد.
1-سازه چیست؟
سازه به هر جسم فیزیکی که بار را تحمل می کند، می گویند. در واقع این سازه ها می توانند مثل یک تیر ساده، یا یک آسمان خراش پیچیده باشند.
2- چه طور سازه ها خراب می شوند؟
یکی از رایج ترین خرابی های سازه ای، شکست بار یا جابه جایی است. این زمانی اتفاق می افتد که نیرو های وارد شده به سازه از توان تحملش فراتر برود و نتواند مقاومت کند. به طور مثال اگر یک تیر بیش از حد بارگذاری شود، ممکن است تحت فشار خم شود.
3- چه طور مکانیک سازه می تواند به من در طراحی یک سازه کمک کند؟
مکانیک سازه می تواند با شناسایی مشکلات احتمالی در مراحل اولیه طراحی و اصلاح آن ها قبل از ایجاد آسیب، به شما در طراحی یک سازه که از لحاظ ساختاری سالم باشد ، کمک کند.
پیش نیاز های یادگیری مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک مطالعه اصول و کاربرد های موتور ها، ماشینآلات، فرآیند های ساخت و علم مواد است. مهندسان مکانیک محصولاتی را طراحی می کنند و توسعه می دهند که در صنایعی مثل حمل و نقل، هوا فضا، تولید نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و کالا های مصرفی مورد استفاده قرار می گیرند. برای تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک معمولا باید دوره لیسانس را گذراند . دروسی مثل ریاضی، فیزیک ، شیمی و طراحی مهندسی هم از جمله درس های پایه ای هستند که باید در این دوره پاس شوند.
رشته مهندسی مکانیک با توجه به پیشرفت تکنولوژی دائما در حال تغییر است. مهندسان مکانیک باید بتوانند با شرکت در کلاس های آموزش مداوم و شرکت در انجمن های حرفه ای، با آخرین پیشرفت ها در رشته شان هماهنگ شوند.
لرزش و کنترل
مهندسی مکانیک مطالعه نحوه عملکرد ماشین ها و مکانیسم ها و نحوه کنترل آن ها برای رسیدن به نتیجه مطلوب است . ارتعاش و کنترل دو حوزه مهم مهندسی مکانیک هستند. ارتعاش حرکت یا جابه جایی متناوب یک جسم است که به دلیل نیروی وارد شده بر آن نتوانسته ثباتش را حفظ کند . کنترل توانایی به کار انداختن یک ماشین یا سیستم به شیوه دل خواه است.
ارتعاش می تواند توسط عوامل زیادی از جمله حرکت قطعات داخل ماشین، نیرو های خارجی و حرکت طبیعی خود ماشین ایجاد شود. برای کاهش اثرات ارتعاش، مهندسان اغلب از روش هایی مثل میرایی، تعادل و سرکوب تشدید استفاده می کنند. کنترل زمانی اجرا می شود که می خواهید ماشین ها را به شیوه ای دلخواه و اغلب با تغییر پارامتر های عملکرد شان، راه بیندازید. تکنیک های رایج مورد استفاده در مهندسی مکانیک شامل کنترل سروو، کنترل PID و کنترل بازخورد می باشد.
نکات کاربردی که مبتدی های باید بدانند (ویدیو)
3 جزوه آموزش کامل مکانیک
یک بار برای همیشه مهندسی مکانیک رو قورت بده
راهنمای گام به گام برای یک مبتدی
1-مصمم باشید
داشتن یک ذهن مصمم باعث می شود تا بتوانید به اهداف تان برسید، آن موقع است که آماده غلبه بر هر چالشی که در مسیرتان قرار دارد، خواهید شد و می توانید سختی های این کار را پشت سر بگذارید.
این واقعا کمک تان می کند و در مسیر درست نگهتان می دارد.
شما باید قابلیت سازگاری و انجام برنامه های تمرینی روزانه را داشته باشید و توانایی نشان دادن عکس العمل مثبت به اتفاقات منفی را در خودتان به وجود بیاورید.
اراده و عزم راسخ به بسیاری از افراد موفق کمک می کند تا سخت کار کنند و به اهداف بلند مدت شان پایبند بمانند.
2- آموزش ببینید
کسب دانش در مورد نحوه کار، عملکرد و چرایی وجود اجزای ماشین می تواند در شروع کار یا حتی به عنوان یک مکانیک یا تکنسین مبتدی کمکتان کند.
آموزش دیدن در اصل به معنای مدرک داشتن نیست، تنها چیزی که لازم است سواد خواندن و نوشتن می باشد.
اطلاعات و منابع رایگان زیادی در اینترنت وجود دارد که به شما کمک می کنند تا فرد یا تکنسین بهتری شوید، با این کار می توانید به راحتی چیز های جدید را در مسیر تسلط بر مهارت های تان به سرعت یاد بگیرید.
3- آماده کار باشید
برای این که یک مکانیک مبتدی موفق باشید، باید به عنوان دستیار مکانیک زیر دست مکانیک های حرفه ای شاگردی کنید تا بتوانید بر مهارت ها و گسترش دانش تان در طول دوره آموزشی مسلط شوید.
باید آماده خدمت و اطاعت از کسانی باشد که دانش بیشتری در این حرفه دارند.
شما همچنین باید به عنوان دستیار یا شاگرد کار کنید تا بتوانید تجربه اولیه ای در این کار را به دست بیاورید و قوی تر پیش بروید.
4- ابزار ها را بشناسید
باید برای شناخت تک تک ابزار ها جهت انجام تعمیرات و نگهداری و عملکرد شان برای رسیدن به نتایج بهتر وقت بگذارید.
سخت کار کردن با ابزار های نامناسب می تواند خسته و نا امیدتان کند. کار با ابزار مناسب می تواند کارتان را حرفه ای، آسان تر و هوشمندانه تر پیش ببرد.
توصیه می شود ابزار هایی که با آن ها کار می کنید و البته ابزار مورد نیاز برای هر کارِ خاص را بشناسید.
5- یادگیری نحوه تشخیص
تشخیص؛ یعنی شناسایی ماهیت و علت یک پدیده خاص. این امر مستلزم اسکن وسیله نقلیه با یک اسکنر OBD برای دانستن علل اصلی یا احتمالی یک وسیله نقلیه و استخراج کد های خطا است .
برای این کار تک تک مکانیک های مبتدی باید بدانند که چه طور به سرعت و با دقت تشخیص درست را انجام دهند.
حتما دانلود کنید: آموزش صفر تا صد کتیا
اکثر خودرو های مدرن برای تشخیص وضعیت شان به ابزار تشخیصی نیاز دارند. این بسیار مهم است که بدانیم چه طور از ابزار عیب یابی به درستی در بیرون کشیدن کد های خطا و انجام تنظیمات بر اساس واحد ها استفاده کنیم.
تشخیص دقیق به آزمایش های مکانیکی و مشاهده ای و همچنین اطلاعات ارائه شده توسط مشتری بستگی دارد.
همچنین نرم افزار های تنظیم مجدد کمی وجود دارند که به شما در انجام برنامه نویسی ecu و تنظیم تراشه کمک می کنند.
6- خواندن پست های وبلاگ و انجمن ها
یکی دیگر از عوامل مهم، خواندن محتوای منابع معتبر است. به عنوان یک مکانیک مبتدی، من شما را تشویق می کنم که در مورد هر پروژه یا کاری که در مسیرتان قرار می گیرد، بیشتر مطالعه کنید.
روی خواندن محتوای پست ها و انجمن ها برای گرفتن نکات برای حل بهتر مشکلات وقت بگذارید . این کار به شما کمک می کند تا گام های جسورانه تری بردارید و درست عمل کنید.
دانلود رایگان ۱۲ درس مهم آموزش طراحی مکانیکی با Autodesk Inventor
همچنین، عضویت در این انجمن ها و سایت های وبلاگ می تواند به شما کمک کند تا ترند ها و بحث های روز را در مورد مشکلات اصلی و کار هایی که می توان برای حل آن ها انجام داد را دنبال کنید .
این کار همچنین می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش داده و دانش تان را گسترش دهد.