روش اصولی برای شروع یادگیری یک زبان برنامه نویسی +نکات مهم
در سال های اخیر برنامه نویسی دچار تحول شده است، و از چیزی که صرفا در بازی های رایانه ای و وسایل الکترونیکی استفاده می شد، به چیزی که نحوه زندگی ما در دنیای مدرن را شکل می دهد، تبدیل شده است. امروزه تقریباً هر دستگاه، کالای الکترونیکی و یا ماشین آلات مدرنی که با آن سروکار داریم حاوی برنامه نویسی است. با افزایش تعداد موارد استفاده برنامه نویسی، تعداد مشاغل وابسته به آن نیز رو به رشد خواهد بود. این بدان معنی است که اکنون زمان بسیار مناسبی برای یادگیری نحوه برنامه نویسی برای شما به عنوان یک کاربر مبتدی خواهد بود.
ما کار خود را با تعریف برنامه نویسی و توضیح لزوم یادگیری آن شروع خواهیم کرد. و در مرحله بعد، یک راهنمای گام به گام برای برنامه نویسی ارائه خواهیم کرد. همچنین چند زبان محبوب برنامه نویسی را بررسی می کنیم، علاوه بر این موارد چند دوره برنامه نوسی آنلاین که به شما در یادگیری این زبان ها کمک می کنند را ارائه می کنیم.
فهرست مطالب
- ۱ برنامه نویسی چیست؟
- ۲ چرا باید برنامه نویسی را یاد بگیریم؟
- ۳ راهنمای گام به گام آموزش برنامه نویسی
- ۳٫۱ مرحله ۱: چرا می خواهید برنامه نویسی را بیاموزید
- ۳٫۲ مرحله ۲: زبان های مناسب را انتخاب کنید
- ۳٫۲٫۱ جاوا
- ۳٫۲٫۲ Python
- ۳٫۲٫۳ Ruby
- ۳٫۲٫۴ Solidity
- ۳٫۲٫۵ HTML
- ۳٫۲٫۶ CSS
- ۳٫۲٫۷ جاوا اسکریپت
- ۳٫۳ مرحله ۳: منابع مناسب را برای کمک به یادگیری خود انتخاب کنید
- ۳٫۴ مرحله ۴: یک ویرایشگر کد دانلود کنید
- ۳٫۵ مرحله ۵: نوشتن برنامه های خود را تمرین کنید
- ۳٫۶ مرحله ۶: به یک انجمن آنلاین بپیوندید
- ۳٫۷ مرحله ۷: برنامه دیگران را هک کنید
- ۳٫۸ مرحله ۸: به یادگیری ادامه دهید
- ۴٫ نتیجه گیری
برنامه نویسی چیست؟
برای شروع، ابتدا باید برنامه نویسی را تعریف کنیم. اکثر برنامه نویسان بر این باور هستند که برنامه نویسی عبارت است از:
” عمل نوشتن کد برای تهیه برنامه ، که توسط یک کامپیوتر یا یک code reader قابل اجرا است، و عملکرد یا مجموعه ای از عملکردها را دارد.”
امروزه، این تعریف بسیار گسترده است. در واقع، منظور ما از برنامه نویسی بستگی به نوع آن دارد. به عنوان مثال، یک توسعه دهنده وب برنامه ای را می نویسد که برای ساختن وب سایت های کارآمد و پاسخگو استفاده می شود. در این مثال، برنامه نویسی به معنی ایجاد بهترین وب سایت ممکن است.
بهترین زبان برنامه نویسی در دنیا برای یادگیری کدام است؟ (۲۰۲۰-۲۰۲۵)
کسی که در زمینه ناوبری و مهندسی هوافضا کار می کند، ممکن است بخواهد برنامه ای بنویسد که به هواپیما اجازه دهد در طول سفرهای طولانی، از حالت خلبان اتوماتیک خود استفاده کند. اگرچه این ممکن است با ساخت یک وب سایت کاملاً متفاوت باشد، اما نوع دیگری از برنامه نویسی است.
بنابراین، قبل از شروع جستجو درباره “نحوه برنامه نویسی برای مبتدیان”، باید با دقت به این نکته فکر کنید که چه نوع برنامه نویسی را می خواهید انجام دهید. نوع برنامه نویسی شما زبان هایی را که باید یاد بگیرید و چگونگی یادگیری آنها را مشخص می کند- در قسمت های بعد به آن خواهیم پرداخت. در حال حاض، اجازه دهید نگاهی گذرا به این مسئله بیندازیم که چرا باید به عنوان یک مبتدی برنامه نویسی را یاد بگیرید.
چرا باید برنامه نویسی را یاد بگیریم؟
همانطور که در بالا ذکر شد، برنامه نویسی یک رشته جدید است که فرصت های بسیاری را در اختیار افرادی که مایل به یادگیری هستند قرار می دهد. علیرغم آنچه ممکن است شنیده باشید، یادگیری برنامه نویسی کار چندان سختی نیست- به خصوص در مقایسه با مهارت هایی که معمولا برای انجام کارهای تخصصی لازم هستند.
یک فرد معمولی می تواند اصول اولیه برنامه نویسی برای مبتدیان را در عرض دو هفته یاد بگیرد و شروع به برنامه نویسی کند. چند ماه تمرین و ممارست می تواند شما را تبدیل به یک فرد ماهر در حداقل یکی از زبان های برنامه نویسی کند. تلاش برای یادگیری برنامه نویسی در مدت چند ماه، تمام مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای را در اختیار شما قرار خواهد گذاشت.
به دلایل زیر شما باید برنامه نویسی را بیاموزید:
- برنامه نویسی سرگرم کننده است! تصور کنید که قادر به طراحی وب سایت خود هستید، یا می توانید بازی های رایانه ای ایجاد کنید و یا بسته های تحلیل داده را برنامه ریزی کنید. با تسلط بر برنامه نویسی، می توانید همه این موارد و حتی موارد دیگر را به روشی سرگرم کننده و جذاب انجام دهید!
- برنامه نویسی مهارت های ارزشمندی را به شما می دهد. یادگیری نحوه برنامه نویسی، مهارت و تجربه کافی برای ادامه کار به عنوان یک رمزگذار یا برنامه نویس حرفه ای را در اختیار شما قرار می دهد.
- آشنایی با برنامه نویسی به شما احساس امنیت شغلی می دهد. کار کردن به عنوان یک رمزگذار، امنیت شغلی قابل توجهی برای شما ایجاد می کند. در دنیای مدرن امروزی برنامه نویسی جز مشاغل پر تقاضا محسوب می شود.
همانطور که مشاهده می کنید، دلایل زیادی برای ضرورت یادگیری برنامه نویسی وجود دارد. به همین دلیل، ما راهنمای گام به گام زیر را تهیه کرده ایم. امیدوارم از مطالعه آن لذت ببرید!
راهنمای گام به گام آموزش برنامه نویسی
اگرچه یادگیری برنامه نویسی نسبت به بسیاری از مهارت های فنی دیگر آسان است، اما همچنان باعث ترس و نگرانی افراد می شود. در نگاه اول، ممکن است کار پیچیده، گیج کننده و بسیار دشواری به نظر برسد. فرض کنید بدون داشتن هیچ تجربه ای در برنامه نویسی می خواهید یک وب سایت طراحی کنید. در این شرایط چه احساسی خواهید داشت؟
پاسخ ساده است – شما باید راهنمای گام به گام ما را برای آشنایی با نحوه صحیح برنامه نویسی دنبال کنید! در پایان این مقاله، درک درستی از مراحل مورد نیاز برای انجام این پرسه به دست خواهید آورد، علاوه بر این با ترفندهایی برای سرعت بخشیدن به گردش کاری خود آشنا خواهید شد.
مرحله ۱: چرا می خواهید برنامه نویسی را بیاموزید
اکنون، قبل از اینکه به فکر ثبت نام در دوره های آموزشی یا تماشای فیلم های YouTube درمورد برنامه نویسی باشید- اولین کاری که باید انجام دهید- این است که از خود بپرسید چرا می خواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید. با دقت به هدف خود فکر کنید، چرا می خواهید مهارت برنامه نویسی را بیاموزید و چقدر وقت و هزینه برای انجام آن لازم خواهید داشت. موارد زیر را در نظر بگیرید:
- به دنبال چه نوع مهارت هایی هستید. آیا می خواهید توسعه دهنده وب سایت شوید؟ یا ترجیح می دهید برنامه های موبایل را طراحی کنید یا در زمینه مهندسی نرم افزار کار کنید؟ شما باید به این موارد با دقت فکر کنید زیرا تا حد زیادی روی زبان هایی که باید یاد بگیرید تاثیر می گذارند.
- چرا می خواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید؟ آیا یادگیری نحوه برنامه نویسی جز علایق شماست که می خواهید در اوقات فراغت خود به آن بپردازید؟ یا می خواهید برنامه نویسی را به صورت کاملا حرفه ای دنبال کنید؟
- چقدر وقت و پول می توانید به این کار اختصاص دهد. اگر می خواهید ساعت های محدودی در هفته را صرف یادگیری برنامه نویسی کنید، لازم نیست در یک دوره فشرده شرکت کنید. و اگر می خواهید در یک دوره آموزشی فشرده و حرفه ای ثبت نام کنید، باید آماده پرداخت هزینه آن باشید.
اهداف خود از یادگیری برنامه نویسی را شناسایی و یادداشت کرده و در جایی امن ذخیره کنید. این یادداشت ها مبنای کار شما در آینده خواهند بود.
مرحله ۲: زبان های مناسب را انتخاب کنید
انواع مختلف برنامه نویسی به مهارت های مختلفی نیاز دارند. به عنوان مثال، اگر می خواهید نحوه برنامه نویسی برای یک وب سایت را یاد بگیرید، باید با زبان هایی مانندHTML ، CSS ، Java و JavaScript آشنا شوید. به همین ترتیب، توسعه برنامه های تلفن همراه به Java (برای Android) یا Swift برای (iOS) نیاز دارد. انتخاب زبان مناسب بسیار مهم است، به همین دلیل ما برخی از محبوب ترین زبان ها (برای مبتدیان) را در زیرمعرفی خواهیم کرد:
جاوا (Java): جاوا مسلما پادشاه زبان های برنامه نویسی در دنیای مدرن است. این برنامه، یک برنامه همه کاره است و برای مواردی مانند طراحی برنامه های Android و توسعه وب back-end استفاده می شود. جاوا یک زبان کاربردی برای یادگیری نحوه کدگذاری برای مبتدیان است. یادگیری آن بسیار ساده است، و مانند زبان انگلیسی خوانده می شود، برای برنامه نویسان جاوا موقعیت های شغلی بسیاری وجود دارد.
پایتون (Python): اگر جاوا پادشاه زبان های برنامه نویسی باشد، پایتون ملکه آنها است. پایتون بسیار متنوع است و کاربردهای مختلفی دارد. بسیاری از دانشگاهیان و محققان از پایتون برای ایجاد برنامه های تحلیل داده برای کمک به مطالعات خود استفاده می کنند. پایتون همچنین در پیشرفت فن آوری های جدید مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نیز بسیار موثر بوده است. یادگیری آن آسان است، و محبوب ترین زبانی است که در مدارس تدریس می شود.
روبی (Ruby): روبی زبانی است که در زمینه توسعه وب به صورت full-stack بسیار محبوب شده است. و امکان یکپارچه سازی دو بخش جلو و عقب یک وب سایت جدید از طریق چارچوب Ruby on Rails را برای کاربران فراهم می کند.
سالیدیتی (Solidity): اگر به توسعه رمزنگاری و ایجاد blockchain علاقه مند هستید، Solidity یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای شما است. اگرچه چندان شناخته شده و یا گسترده نیست، اما Solidity زبان اصلی توسعه قراردادهای هوشمند در blockchain Ethereum است.
HTML: اگر می خواهید به توسعه وب front-end بپردازید، باید HTML را بیاموزید. این زبان برای علامت گذاری متن استفاده می شود تا رایانه ها بتوانند آن را درک کنند، HTML (یا زبان نشانه گذاری Hypertext ) یکی از ساده ترین زبان ها برای یادگیری است. و می تواند شروع خوبی برای مبتدیان باشد.
CSS: CSS تقریباً به طور انحصاری در کنار HTML استفاده می شود تا به سبک و قالب بندی محتوا در صفحات وب بپردازد. همچنین این امکان را به شما می دهد تا کارهایی مانند تغییر رنگ و اندازه عناصر، یا موقعیت عناصر در یک صفحه وب و یا کل طرح یک صفحه وب را انجام دهید.
جاوا اسکریپت: جاوا اسکریپت نیز بسیار متنوع و گسترده است – دقیقاً مانند جاوا و پایتون. اگرچه این زبان از لحاظ تاریخچه یک زبان توسعه وب front-end بوده که امکان ایجاد عناصر تعاملی را فراهم کرده است، اخیرا جاوا اسکریپت در موارد دیگر – از جمله توسعه وب back-end نیز استفاده می شود.
مرحله ۳: منابع مناسب را برای کمک به یادگیری خود انتخاب کنید
اکنون که با برخی از زبان های رایج برنامه نویسی به کمک ما آشنا شده اید، وقت آن است که به بهترین روش های یادگیری آنها بپردازیم. برخی از این موارد عبارتند از:
دوره های برنامه نویسی آنلاین: دوره های برنامه نویسی آنلاین، مانند مواردی که در بالا توصیه شد، یکی از بهترین راه ها برای آشنایی با یک زبان برنامه نویسی جدید هستند. در صورتی که به صورت اصولی انجام شوند، ساختارهای اساسی زبان ها و نحوه استفاده از آنها را به شما آموزش خواهند داد. دوره های آموزشی آنلاین معمولاً به شیوه ای سرگرم کننده و جذاب انجام می شوند و بسیاری از آنها به شما کمک می کنند همانطور که در حال آموزش هستید، در مرورگر خود برنامه بنویسید.
کتاب های درسی: کتاب های مرجع کد منابع بزرگی هستند که هر مبتدی باید از آنها استفاده کند. آنها حاوی تمام ساختارها و قراردادهای یک زبان هستند و به شما اجازه می دهند وقتی درباره برنامه خود دچار اشتباه یا شک می شوید، همه چیز را جستجو کنید.
ویدئوهایYouTube : فیلم های آنلاین و آموزش های ویدئویی منابع بسیار خوبی هستند که به شما کمک می کنند تا ذهن خود را با مفاهیم پیچیده آشنا کنید. شما باید از آنها در کنار یک دوره آموزشی آنلاین یا روشهای دیگر یادگیری برنامه نویسی کمک بگیرید.
مرحله ۴: یک ویرایشگر کد دانلود کنید
اگرچه بسیاری از دوره های آنلاین به شما اجازه می دهند کد را در یک ویرایشگر کد به طور مستقیم در مرورگر خود بنویسید، اما باید بدانید که در دنیای واقعی اینطور نیست. پس از فارغ التحصیلی از دوره های آنلاین، باید نوشتن کد را در ویرایشگر کد شروع کنید، بنابراین ایده خوبی است که این کار را از همین حالا انجام دهید.
اکثر زبان های برنامه نویسی دارای ویرایشگر کد مخصوص به خود هستند که می توانید آنها را دانلود کنید. آنها معمولاً با محیط های توسعه تعاملی(IDEs) تکمیل می شوند و به شما در ساخت کد شفاف و بدون خطا کمک می کنند. زبان های ساده مانند HTML و CSS را می توان مستقیماً در یک سند متنی نوشت.
مرحله ۵: نوشتن برنامه های خود را تمرین کنید
پس از آشنایی عملی با زبان انتخابی خود، باید برنامه ها و پروژه های خود را شروع کنید. اگرچه ممکن است در ابتدا احساس کنید که مسافت طولانی در پیش دارید، اما با شروع یادگیری متوجه می شوید که خیلی زود پیشرفت خواهید کرد.
نوع برنامه یا پروژه ای که شما شروع به ساخت می کنید به زبانی که یاد می گیرید بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر در حال یادگیری طراحی یک وب سایت باشید باید از HTML / CSS استفاده کنید.
به یاد داشته باشید، کار نیکو کردن از پر کردن است و تمرین کلید اصلی تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق خواهد بود. تمرین، تمرین و تمرین بیشتر!
مرحله ۶: به یک انجمن آنلاین بپیوندید
کنار آمدن با فرآیند یادگیری برنامه نویسی می تواند دشوار باشد. مواقعی وجود خواهد داشت که شما به راهنمایی دیگران نیاز دارید. به عنوان مثال، فرض کنید که در حال یادگیری یک زبان هستید، و با یک ساختار برخورد می کنید که از آن سر در نمی آورید. پیوستن به یک صفحه چت آنلاین یا انجمن برنامه نویسی به شما کمک می کند به افرادی دسترسی پیدا کنید که قادر به پاسخگویی به سوالات شما هستند و به شما کمک می کنند تا مشکل خود را حل کنید.
مرحله ۷: برنامه دیگران را هک کنید
اگر به برنامه نویسی با یک زبان خاص مسلط هستید، زمان آن است که پای خود را فراتر بگذارید. یکی از بهترین راه ها برای یادگیری و تقویت دانش شما از یک زبان برنامه نویسی، باز کردن کد یک شخص دیگر است.
یک برنامه یا فایل کد را پیدا کنید – GitHub برای شروع جای مناسبی است- آن را در ویرایشگر کد خود باز کنید. روی کد کار کنید و اطمینان حاصل کنید که سطر به سطر آن را درک می کنید و عملکرد آنها را می دانید. در صورت لزوم نظر خود را اضافه کنید. و اگر چیزی می بینید که فکر می کنید می تواند به روش کارآمدتری انجام شود یا فکر می کنید می توانید آن را بهبود ببخشید، آن را تغییر دهید.
پس از پایان کار، کد ویرایش شده خود را ذخیره کرده و آن را بارگذاری مجدد کنید تا افراد دیگر بتوانند کار شما را مورد نقد و بررسی قرار دهند.
مرحله ۸: به یادگیری ادامه دهید
به نوعی می توان گفت، زبان های برنامه نویسی مانند هر زبان دیگری هستند. اگر می خواهید به آنها مسلط شوید، نیاز به تمرین منظم دارید و اگر تمرین لازم را نداشته باشید، آن را فراموش خواهید کرد. از این رو هر روز باید به یادگیری چیزهای جدید ادامه بدهید.
سعی کنید از الگوهای رمزگذاری و ساختار مشابه استفاده نکنید. درعوض، تلاش کنید تا روشهای جدیدی برای انجام کارها و بهبود روش خود را یاد بگیرید. سعی کنید هر روز با یک چیز جدید آشنا شوید. این می تواند یک ساختار متن جدید، یک روش جدید برای نوشتن خط کد یا یک روش بهتر برای اشکال زدایی یک برنامه باشد.
همه زبان های برنامه نویسی را در اینجا آموزش داده ایم! کلیک کنید
نتیجه گیری
یادگیری برنامه نویسی برای مبتدیان می تواند سرگرم کننده، هیجان انگیز و رضایت بخش باشد. و اگر به درستی انجام شود، می تواند مهارت های ارزشمندی را به شما بیاموزد که در طول زندگی خود بتوانید از آنها استفاده کنید. اگرچه، یادگیری برنامه نویسی می تواند چالش برانگیز نیز باشد.
این راهنمای گام به گام را برای مبتدیان تهیه کرده ایم. این مقاله شامل همه مواردی است که شما باید برای شروع کار در برنامه نویسی بدانید.