آموزش کامسول از صفر تا صد با 15 درس رایگان (فیلم +جزوه PDF)
بعد از حدود ۱ هفته گشت و گذار در اینترنت و از بین هزاران ویدیو، یک مجموعه بی نقص و کامل ویدیویی را برای یادگیری نرم افزار کامسول گلچین کرده ایم. این مجموعه کامل برای شروع از صفر و برای همه سطوح مناسب می باشد. بعد از آن نیز بهترین جزوه PDF فارسی موجود در اینترنت را جهت تکمیل یادگیری می توانید دانلود کنید.
۱-توضیحاتی راجع به کامسول
نرمافزار کامسول مولتیفیزیکس (به انگلیسی: COMSOL Multiphysics) یک مجموعه کامل شبیهسازی است که میتواند معادلات دیفرانسیل سیستمهای غیر خطی را توسط مشتقهای جزئی به روش اجزاء محدود (FEM) در فضاهای یک، دو و سه بعدی حل نماید. این نرمافزار میتواند در حضور چالشهایی نظیر میدانهای الکترومغناطیسی، کشش، دینامیک سیالات و دینامیک گاز به خوبی راهگشا باشد.
COMSOL همچنین فرصتی برای حل مشکل به عنوان یک فرمول ریاضی (در فرم معادلات) و فیزیکی (انتخاب مدل فیزیکی، به عنوان مثال مدل فرایند انتشار) را به کاربر میدهد. بدیهی است، در هر مورد سیستم معادلات حل خواهد شد، تفاوت فقط در امکان استفاده از سیستمهای فیزیکی و جسمی و واحدها نهفتهاست. به اصطلاح حالت فیزیکی، میتوان از معادلات پیش تعریف شده برای اکثر پدیدههای انجام گرفته در علوم و فناوری استفاده کرد، مانند انواع روشهای انتقال حرارت و برق، تئوری الاستیسیته، نفوذ مولکولی و انتقال جرم و انتشار، انتشار موج و جریان سیال.
با استفاده از نرمافزار COMSOL Multiphysics میتوان طراحی و شبیهسازی پروژههای مهندسی برق، مکانیک، علوم زمین، شیمی، فیزیک، نجوم و کوانتوم را انجام داد. همچنین این برنامه امکان تعامل با نرمافزارهای مهندسی دیگر مانند کتیا، متلب، سالیدورکس، اینونتور، اکسل و… را دارد. (ویکی)
برخی قابلیت های کامسول:
- طراحی و شبیهسازی پروژههای مهندسی برق، مکانیک، علوم زمین، شیمی، فیزیک، نجوم و کوانتوم
- حل معادلات دیفرانسیل سیستمهای غیر خطی توسط مشتقهای جزئی روش المان محدود در فضاهای یک، دو و سه بعدی
- راهگشای خوبی در حضور چالشهایی نظیر میدانهای الکترومغناطیسی، کشش، دینامیک سیالات و دینامیک گاز
- امکان تعامل با نرمافزارهای مهندسی دیگر مانند کتیا و متلب و سالیدورکس و اینونتور و اکسل و…
- قابلیت نصب هم بر روی ویندوزهای ۳۲ بیتی و هم ۶۴ بیتی
- قابلیت نصب در سیستم عامل Mac OS و Linux و…
- و …
۲-موارد آموزش داده شده در این پکیج رایگان
- مقدمهای بر مدلسازی و شبیه سازی
- اشنایی با مفهوم چند فیزیکی
- روش المان محدود
- معرفی نرم افزار
- شروع کار با نرم افزار
- ماژول¬ها و زیر ماژول¬های کامسول
- و …
۳-دانلود آموزش های کامسول رایگان
از پیج کامسولیار دانشگاه امیرکبیر:
درس1 |
درس2 |
درس3 |
درس4 |
درس5 |
درس6 |
درس7 |
درس 8 |
درس 9 |
درس10 |
درس 11
|
درس 12
|
درس 13
|
درس 14
|
حجم: 3۰۰ مگابایت (فشرده شده)
سطح: از صفر تا صد
نسخه آموزش داده شده: مناسب برای همه نسخه ها
به دنبال یادگیری سریع تر، حرفه ای تر، کامل تر و با کیفیت فول اچ دی هستید؟ بهترین پکیج آموزش کامسول موجود در ایران را ببینید!
4-ترفندهای بسیار کاربردی کامسول که باید بلد باشید
همانطور که گفتیم کامسول مولتیفیزیک (COMSOL Multiphysics) یک نرمافزار قدرتمند برای شبیهسازی و مدلسازی مسائل مختلف فیزیکی و مهندسی است. استفاده از این نرمافزار میتواند کمی پیچیده باشد، اما با به کارگیری ترفندهای زیر میتوانید از تواناییهای آن بهترین استفاده را ببرید:
- آموزش و یادگیری مداوم: به دلیل پیچیدگیهای کامسول، مهم است که از منابع آموزشی موجود مانند وبینارها، کتابها و آموزشهای آنلاین استفاده کنید.
- شروع با مدلهای ساده: قبل از پرداختن به مدلهای پیچیده، با مدلهای ساده شروع کنید تا با محیط کار و ابزارهای نرمافزار آشنا شوید.
- استفاده از مدلهای آماده: کامسول دارای مجموعهای از مدلهای آماده است که میتوانند به عنوان نقطه شروع برای پروژههای شما مفید باشند.
- تنظیم دقیق شبکهبندی (Meshing): شبکهبندی مناسب یکی از مهمترین مراحل در شبیهسازی با کامسول است. توجه داشته باشید که شبکهبندی بیش از حد ریز یا درشت میتواند بر دقت و کارایی شبیهسازی تأثیر بگذارد.
- استفاده از Parametric Sweep: برای بررسی تأثیر پارامترهای مختلف بر نتایج شبیهسازی، از ویژگی Parametric Sweep استفاده کنید.
- بهینهسازی منابع کامپیوتری: برای مدلهای بزرگ و پیچیده، از یک سیستم کامپیوتری با منابع کافی (RAM و پردازنده قدرتمند) استفاده کنید.
- مستندسازی و گزارشگیری: از ابزارهای مستندسازی و گزارشگیری کامسول برای ثبت نتایج و روند کار خود استفاده کنید.
- تعامل با سایر نرمافزارها: در صورت نیاز، میتوانید کامسول را با سایر نرمافزارها مانند MATLAB یا Excel برای تحلیل دادهها و نتایج تعامل دهید.
هر گونه سوالی در زمینه این مطلب دارید در بخش نظرات مطرح کنید تا به آن پاسخ دهیم.
سلام، بنده دانشجو هستم و برای پروژه ی خودم نیازمند شبیه سازی نفوذ در جامدات هستم، اما نمیدانم که کدام ماژول به من کمک میکند؟ لطفا بنده را راهنمایی کنید.
پاسخباعرض سلام وقت بخیر، بنده برای پیشبرد پروژه خود که در رابطه با پلاسمونیک هست، نیاز به شبیه سازی با برنامه کامسول پیدا کردم. اما متاسفانه نمیدانم از کدام ماژول باید استفاده کنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.باتشکر
پاسخمرضیه حیدریان هستم دو ساله مهاجرت کردم المان. اینجا هزینه های یادگیری خییلی بالاس. برای کار توی شرکت معتبر شدیدا به یادگیری کامسول نیاز داشتم. یه دوره انلاین شرکت کردم و 2 تا پک که کلی تبلیغ شده بود با قیمت های میلیونی خریدم ولی نتونستم خودمو در حد چیزی که شرکت ازم می خوان برسونم. همینطوری اتفاقی با سایت شما اشنا شدم گفتم دوره اموزشی کامسول شما هم قیمتش کمه بخرم تست کنم. میتونم بگم هرچی تو اون دوره ها و پکا بود یه جا داشت الان بدون منتورهای سخت گیر المان همه کارهای برنامه کامسول به تنهایی دارم انجام میدم. به امید موفقیت تون
پاسخبا سلام و احترام : جهت پایان نامه ارشد روی تومور های سرطانی کار می کنم ولی برای نگارش پارامتر های اولیه همگی را باید در جدول مزبور نوشت و یا در انتخاب هر فیزیک که داده های اولیه می خواهد باید وارد کرد و یا آیا در هر دو جا و یا مثلا داده های nanofluid , basefluid , MNPs یا داده های ICs
پاسخBCs , یا شرایط اولیه و شرایط مرزی و سیال پایه و سیال نانویی یا نانوسیال و خون و نانو ذرات مغناطیسی که هر کدام مقادیر اولیه ای دارند که آیا همه را در جدول پارامتر های اولیه وارد کنیم و یا در انتخاب هر فیزیک این مقادیر را وارد کنیم که باز هم داده هایی را می خواهد که نداریم
با تشکر