ادوبی XD چیست؟ ویژگی ها، کاربردها و معایب آن
Adobe XD یک پلتفرم طراحی دیجیتال وکتوری است که نمونه اولیه و ایده های طراحی تان را عملیاتی می کند. Adobe XD که با نام مستعار Adobe Experience Design در مارس 2016 راه اندازی شد، به یکی از چندکاربردی ترین ابزار نرم افزار طراحی ادوبی به ویژه برای طراحان مشتاق UI و UX تبدیل شده است.
Adobe XD چیست؟
Adobe XD یک ابزار طراحی گرافیک برداری سه بعدی و محصولی از شرکت ادوبی است. ادوبی XD از نمونه سازی اولیه، وایرفریم کردن، طراحی چیدمان وب، و انیمیشن های سه بعدی گرفته تا گرافیک برداری، کمک تان می کند تا تمام انواع صنایع دیجیتالی که باiOS ، macOS، ویندوز و اندروید سازگار هستند را بسازید. Adobe Experience Design که قبلا به عنوان “Project Comet” شناخته می شد، تضمین می کند که گردش کار پروژه طراحی دیجیتال شما را با ابزار های طراحی پیشرفته و جلوه های بصری فوق العادهاش بهبود بخشد.
تعریف Adobe XD
Adobe XD یک برنامه یا نرم افزار ویژه برداری است که برای طراحان UX یا UI ساخته شده است تا طراحی دیجیتال و فرایند ایجاد نمونه اولیه را برای شان ساده تر کند.
آموزش طراحی رابط کاربری از صفر تا صد+ 8 نکته طلایی
ویژگی های نرم افزار Adobe XD
- نمونه اولیه و طرح های وایرفریم
با Adobe XD نیازی به استفاده از وایت برد و طراحی به صورت جداگانه ندارید زیرا وایرفریم های تعاملی برای نمونه سازی و طراحی آسان در دسترس هستند. هر طراحی شما را وادار به استفاده از ویژگی های استودیوی Adobe XD مثل پشته ها، لایه گذاری، کامپوننت ها، وضعیت ها، کتابخانه ها، اسکرول گروه ها، لینک های HTML یاHTTPS ، اَنکِر لینک ها، فعالکننده ها و موارد دیگر می کند.
- طراحی UI
طراحی رابط کاربری تخصصی Adobe XD از یک سری بردار تشکیل شده است، این یعنی شما می توانید گرافیکی با ویژگیهای ارتقاپذیر و طرح های باکیفیت ایجاد کنید. ویژگی های داخلی Adobe XD هر فونت، شکل، رنگ ، شی، ویدیو، پس زمینه، متریال یا طرحی که در برای ایجاد UX و UI عالی لازم است را تضمین می کند.
- انیمیشن و تغییر شکل سه بعدی
علاوه بر ساخت تصاویر و المان های وکتوری، Adobe XD 3D Transforms روند انیمیشن سه بعدی شما را تا حد امکان راحت و بی نقص می کند. ایجاد ویژگی های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به این بخش از Adobe XD مربوط است و خروجی های شما را تعاملی تر و دقیق تر می کند.
- قابلیت تکرار شبکهای یا Repeat grid
در صورت نیاز به تکرار محتوا هایی مثل آلبوم های عکس، داده های جدولی یا کاروسل کارت، تکرار شبکه ای Adobe XD خیلی به کارتان خواهد آمد. این ویژگی به شما امکان می دهد تا مطالب را به صورت عمودی یا افقی به طور مکرر کپی کنید.
- پلاگین های Adobe XD
استفاده از افزونه های Adobe XD امکان دسترسی به ویژگی های طراحی گسترده مثل UnDraw، XD Plug-in Manager، پالت های رنگیXD ، چهره های رابط کاربری، کتابخانه های Adobe Creative Cloud،Color Ranger Pro، PhotoSplash و بسیاری دیگر را بیشتر میکند. برای تجربه طراحی بهتر با Adobe XD بقیه این افزونه ها را خودتان در اینترنت جستجو کنید.
درکنار این مطلب مطالعه کنید: وظایف و مهارتهای لازم طراح رابط و آموزش صفر تا صد رایگان
موارد استفاده، هدف و اهمیت ادوبی XD
مهم نیست که از چه نسخه ای از Adobe XD استفاده می کنید یا از طریق وب یا برنامه تلفن همراه به آن دسترسی دارید، این ابزار طراحی رابط به هر حال تعدادی المان دارد که به برآورده کردن نیاز های طراحی UI یا UX شما کمک تان می کند.
تطبیق پذیری این نرم افزار در حال حاضر آن را به یکی از بهترین ابزار های پیاده سازی پروژه های برداری در دنیای دیجیتال تبدیل کرده است. کارکرد ها، اهمیت و اهداف این نرم افزار تنها به همین جا محدود نمی شوند.
- طراحی گرافیک، نمونه اولیه، وایرفریم و موارد دیگر
شما می توانید از طریق Adobe XD هر چیزی مثل وایرفریم ها، تصاویر، نمونه های اولیه، قالب ها، مدل های طراحی وب، طراحی صدا، اجزا و گرافیک های برداری طراحی کنید. چه هدف تان ارائه طرح های واقعی و چه نمونه های اولیه واکنش گرا باشد، می توانید پروژه طراحی تان را با استفاده از مجموعه ای از ابزار های Adobe XD به سرعت و به طور موثر پردازش کنید.
- گردش کار طراحی UI/UX را تسهیل می کند
ادوبی XD خودش برای طراحان UI/UX کافی است، به این معنا که ویژگی های ویژه ای برای ساده سازی طراحی شما مثل تکرار محتوا، خودکار کردن زبان کد متنی CSS، تسهیل گردش کار ، افزودن تصاویر واقعی، مقیاس بندی اندازه های برداری و غیره دارد . حتما از این مزیت ادوبی استفاده کنید زیرا گزینه ها و ابزار های بسیاری برای رفع نیاز های طراحی شما دارد.
- به ابزار های مشترک با محصولات Adobe اجازه همکاری می دهد
ادغام Adobe با Adobe XD باعث شده تا بتوانید باAdobe InDesign ، Illustrator، PSD،SVG ،EPS ، Bootstrap و سایر محصولات Adobe همکاری و اشتراک گذاری کنید. همچنین، می توانید Adobe XD را باFigma ،Zeplin ،Slack ،Microsoft Teams ، Anima و برنامه های دیگر که به محصولات Adobe مربوط نمی شوند، ادغام کنید.
حتما در کنار این مطلب دانلود کنید: آموزش طراحی سایت با وردپرس از صفر تا صد
معایب Adobe XD
- یکی از نقاط ضعف عدم امکان خروجی گرفتن از پروژه ها با فرمت PSD است. به طور کلی ، از تعداد کمی از توابع و فایل ها خروجی می گیرد.
- اشکال بخش مهمی از هر طراحی هستند. با این حال، هیچ گزینه ای برای اشکال سفارشی وجود ندارد. شما نمی توانید اشکال دیگری به جز دایره، بیضی، مربع و مستطیل طراحی کنید.
- شما می توانید از طرح خروجی بگیرید، اما نمی توانید CSS را بدون افزونه دریافت کنید.
- در یک فایل نمی توانید مکان نما های یکدیگر را ببینید. بنابراین، با این که شما با هم کار می کنید، دیگران در یک فایل مشخص برای شما مثل یک روح هستند که آبجک تها را به اطراف حرکت می دهند.
- وجود آپدیت های مداوم که می تواند کمی دست و پا گیر شود و همیشه بدون اشکال هم نیست.
- ابزار قلم در Adobe XD مثل Illustrator یا حتی Photoshop عمل نمی کند. پیشنهاد می کنیم که آیکونهای تان را در Illustrator بسازید و آن ها را وارد ادوبی XD کنید.
- اگر بخواهید نمونه های اولیه تلفن های هوشمند را به صورت زنده روی دستگاه های واقعی ببینید، فقط باید با سیستم عامل iOS کار کنید و بس.
برای یادگیری حتما دانلود کنید: آموزش adobe xd از صفر تا صد (15 درس رایگان)
ویدیوی معرفی ادوبی ایکس دی