کار با اپلیکیشن برای یادگیری

8 بهترین اپلیکیشن های آموزش زبان ترکی استانبولی

folderسایر مقالات آموزشی
comments1 دیدگاه

ترکیه تاریخی غنی دارد و پر از گنجینه های فرهنگی است. این کشور مکان های دیدنی فراوانی دارد، از ویرانه های بیزانس ، معابد یونانی، ساختمان های امپراتوری عثمانی گرفته تا سواحل شنی مدیترانه ترکیه و مناظر کوهستانی وسیع که می توانید در آن جا اسکی کنید. این مکان های توریستی این کشور را نه تنها برای سیاحت، بلکه برای مطالعه و تحقیق هم به جای فوق العاده ای تبدیل کرده است.

با وجود همه این ها، بسیاری از توریست ها حتی با این که می توانند زبان ترکی را سریع یاد بگیرند، باز هم اجباری در آن نمی بینند. ظاهرا استدلال شان هم این است که یادگیری زبانِ ترکی در مقایسه با سایر زبان های اروپایی مثل فرانسوی یا اسپانیایی دشوارتر به نظر می رسد.

اما اصلا این طور نیست! وقتی وارد گود شوید می بینید زبان ترکی از خط لاتینی استفاده می ‌کند که در اروپای غربی، مرکزی و شرقی به عنوان روش استاندارد نوشتن استفاده می ‌شود. آموزش زبان ترکی استانبولی  حتی کلمات تاریخی فرانسوی را هم شامل می شود، بنابراین این یک مزیت برای توریست های فرانسوی که به ترکیه سفر می کنند به حساب می ‌آید.

با در نظر گرفتن تمام این موارد، یادگیری زبان ترکی خیلی نباید طول بکشد. اما اگر می خواهید خیلی سریع تر آن را یاد بگیرید، به 5 نکته ای که برای شروع این زبان در این مقاله در اختیارتان قرار می دهیم ، توجه کنید.

1-با 3 اصل اساسی شروع کنید

سه اصل وجود دارد که باید هنگام یادگیری ترکی در نظر داشته باشید. اگر این اصول را درست یاد بگیرید، بقیه قواعد زبانی به سرعت جای شان را در مغزتان باز می کنند.

این اصول عبارتند از:

1-ساختار جمله ساختار جمله ترکی مثل فارسی به ترتیب فاعل ، مفعول، فعل است. مثل: ” من سگم را بیرون بردم. ”

2- آگلوتیناسیون یا به هم چسبیدگی واژک ها ترکی یک زبان ترکیبی است. یعنی پسوند هایی به افعال اضافه می شوند تا بسته به قراین معنا و مفهومی را برسانند. به همین دلیل، در زبان ترکی گاهی کلمات آن قدر طولانی می شوند که یادگیری و بیان شان در ابتدا می تواند واقعا دشوار و طاقت فرسا به نظر برسد ! با این حال، هنگامی که پسوند های درون افعال را شناسایی کردید، می توانید به سرعت کلمات را تجزیه کرده، معنا را بفهمید و سپس از آن ها به عنوان عبارات کوچک استفاده کنید! ( در ادامه بیشتر توضیح می دهیم )

3- هماهنگی مصوتی یا واکه ای (Vowel harmony) در ترکی، مصوت های پسوندی با حروف قبلی هماهنگ می شوند تا به کلمات روانی بیشتری بدهند. به طور مثال ؛ پسوند –ler کلمات را به حالت جمع تبدیل می کند و از هماهنگی مصوت نوع e پیروی می کند (که باید پسوند “e” یا “a” را انتخاب کنید ). یعنی -ler می تواند دو شکل داشته باشد -ler و-lar. مثلا اگر بخواهیم کلمه “kadın” ( زن ) را جمع کنیم، با توجه به اینکه مصوت آخرش ı است، می توانیم طبق هارمونی مصوت نوع e، این جمع را با –lar بسازیم : kadınlar . پس در کل اگر آخرین مصوت کلمه a، ı، o یا u باشد از a استفاده می کنیم.

در نظر گرفتن این مفاهیم، ​​تجزیه کلمات و جملات را به عناصر قابل شناسایی، مثل افعال و پسوند ها آسان تر و در خواندن و صحبت کردن به این زبان به شما کمک می کند .

2- با الفبای ترکی آشنا شوید

اگر چه ممکن است هیچ شباهت گرامری یا لغتی بین زبان انگلیسی و ترکی وجود نداشته باشد ، اما شباهت قابل توجهی بین الفبای آن ها وجود دارد.

زبان ترکی از همان الفبای لاتینی استفاده می کند که در انگلیسی استفاده می کنیم ، فقط کمی تغییر پیدا کرده است. این زبان هم 29 حرف دارد که 8 تای آن مصوت و 21 حرف صامت است . اما تفاوت اصلی در این است که 3 حرف آن تغییر کرده است. در الفبای ترکی حروف ç، ğ، ş، ı،ö، ü گنجانده شده و q، w و x حذف شده اند.

درست مثل هر زبان دیگری ، وقت گذاشتن برای یادگیری الفبا می تواند به سرعت یادگیری زبان ترکی کمک کند. افرادی که در مناطق غربی، مرکزی و اروپایی زندگی می کنند و در زبان شان حروف لاتین استفاده می شود، می توانند کلمات جدید را خیلی راحت فقط در حین خواندن شان تشخیص داده و یاد بگیرند.

3- تلفظ را تمرین کنید

تلفظ ترکی به طرز شگفت انگیزی آسان است. ترکی به صورت آوایی نوشته می شود ، یعنی تمام کلماتش دقیقا همان طور که در متن هستند، تلفظ می شوند.

هر حرف فقط یک صدا دارد و مثل زبان انگلیسی هیچ صامت دوتایی مثل sh و ch وجود ندارد .

مهم ترین چیز هایی که باید به سرعت در مورد تلفظ زبان ترکی یاد بگیرید ، عبارتند از:

  • تلفظ c ها متفاوت است در ترکی حرف c مثل “ج” تلفظ می شود در حالی که حرف ç صدای “چ” می دهد. به طور مثال کلمه نوشته شده “cam” جم تلفظ می شود، در حالی که کلمه”çam” چم تلفظ می شود.
  • یکی از حروف صدا ندارد حرف ğ همیشه بعد از یک مصوت می آید و در ترکی به ” g بی اثر ” معروف است زیرا صدایی ندارد! با استفاده از هارمونی واکه ای نوعe ، اگر ğ بعد از a،ı ، o یا u بیاید ، صدای آخرین مصوت کشیده تر تلفظ می شود . اگر ğ بعد از e، i، ö یا ü بیاید مثل “y” در کلمه “yellow” تلفظ می شود.
  • s حکم یک صامت دوتایی را دارد اگر در یک کلمه ş یا şe را دیدید، آن را ” ش ” تلفظ کنید.
  • حرف I مثل انگلیسی نقطه ندارد! در ترکی،I ها ممکن است گیج تان کنند . ı در ترکی مثل حرف i انگلیسی است که البته نقطه ندارد. برای این که بهتر متوجه شوید، این را بدانید که ı های کوچک بدون نقطه مثل /ə/ انگلیسی یا “اِ” تلفظ می شوند، در حالیکه iنقطه‌دار ” ای ” تلفظ می شود!

4- با یادگیری کلمات پرکاربرد شروع کنید

قبل از این که سراغ گرامر و ساختار جملات ابتدایی بروید، باید کلماتی که به احتمال زیاد خیلی از آن ها استفاده می کنید را یاد بگیرید. علت آن هم این است که بر اساس سه اصل زبان ترکی، این زبان ساختار جمله ای کاملا متفاوتی با زبان انگلیسی دارد و می تواند فهمیدن گفتگو را برای یک انگلیسی زبان به این علت که ترتیب اجزا در این زبان فرق دارد ، دشوار کند.

کلمات ابتدایی که باید در حافظه تان بسپارید:

  • ” من ” در ترکی “Ben” ترجمه می شود. به خاطر داشته باشید که می توانید برای گفتن “من هستم” از کلمه “Ben” هم استفاده کنید.
  • ” تو ” در ترکی “San” ترجمه می شود. عبارت ” تو هستی ” هم همان “San” می شود.
  • ” متشکرم ” در ترکی ” Teşekkürler ” است.
  • “خداحافظ” هم “Hoşçakal” و Güle güle”” می شود.

هنگام یادگیری هر زبان جدیدی، بهتر است اول با کلماتی که به احتمال زیاد استفاده می کنید آشنا شوید، زیرا این کار تمرکز شما را افزایش می دهد و از گیج شدن هنگام مواجهه با یک فرهنگ کاملا جدید پیشگیری می کند!

5- ساختار جمله و دستور زبان اولیه را یاد بگیرید

بهترین کار برای این که ساختار جمله را بهتر یاد بگیرید ، گوش دادن به زبان ترکی بومی است. پادکست ‌ها، سریال های تلویزیونی، فیلم‌ ها و حتی موسیقی می ‌توانند به شما کمک کنند تا به شیوه کاربرد پسوند ها و ضمایر در یک جمله پی ببرید.

در زبان ترکی به جای برخی از افعال از پسوند استفاده می شود. پنج پسوند شخصی برای یک شخص خاص (اول، دوم ، سوم شخص که ممکن است مفرد یا جمع باشند) وجود دارد. برخی جملات هم با استفاده از پسوند متناسب با ضمیر ساخته می شوند.

ویژگی های دستوری برخی از کلمات یا جملات را هم می توان فقط با اضافه کرده یک یا چند پسوند تغییر داد. این پسوند های اضافی هستند که باعث می شوند کلمات طولانی تلفظ شوند.

دانلود آموزش صفر تا صد فتوشاپ (رایگان)

به طور مثال کلمه Nerelisin در واقع یک جمله است! اگر آن را تجزیه کنیم این طور می شود : -sin (که همان sen و به معنای تو است و بر اساس هارمونی مصوت نوع e به این شکل در آمده )، -li (که یعنی “از”)، -re (مکان) و ne (که یعنی ” کجا “). حالا می توانیم بفهمیم که این کلمه در واقع جمله سوالی “اهل کجایی؟” است.

ارزشش را دارد که کمی وقت بگذارید و پسوند ها را بهتر بشناسید زیرا آن ها کلید تجزیه کلمات بسیار بزرگ تر به تکه های کوچک تر و قابل فهم تر هستند !

در آخر این نکته را به خاطر بسپارید که ترتیب دستور زبان ترکی در یک جمله به صورت : فاعل> مفعول> فعل است . همیشه فعل آخر است و مهم نیست جمله سوالی باشد یا خبری.

اما بهترین اپلیکیشن های آموزش ترکی استانبولی

1-اپلیکیشن چرب زبان (بهترین)

چرب زبان

اپلیکیشن های فارسی زیادی را در این چند سال تست کرده ایم اما تنها اپلیکیشنی که هیچ عیب و ایرادی در آن پیدا نکردیم همین اپلیکیشن چرب زبان است! نه تنها از کاربردی ترین عبارات و کلمات روزمره زبان ترکی استانبولی برای آموزش استفاده می کند، بلکه برخلاف بسیاری اپلیکیشن های فارسی، اشتباهات معنایی و تلفظ در آن وجود ندارد!

تیم قدرتمند چرب زبان آن را طی سالها طراحی و تدوین کرده است و با بهترین قیمت با محیط کاملا فارسی برای یادگیری قرار داده است. دقت کنید در حال حاضر فقط برای نسخه اندروید عرضه می شود و برای سطوح مبتدی و متوسط (اما نه پیشرفته) توصیه می شود. ضمن اینکه معنای هر عبارت را همزمان برای شما نمایش می دهد، خود متن را هم می توانید ببینید و جالب اینکه، همه وبسایت چرب زبان (که بهترین منبع رایگان یادگیری همه زبانهای رایج در ایران است) را یکجا در این اپلیکیشن خواهید داشت! از ترفندهای یادگیری تا عبارات و کلمات رایج آن زبان، ضمنا پشتیبانی خوبی هم دارد.

2-اپ بابل Babbel

اپ بابل Babbel

Babbel یکی دیگر از برنامه های رایگان است که به شما امکان می دهد زبان ترکی استانبولی را حتی در حال حرکت هم یاد بگیرید. این برنامه با اکثر دستگاه ها سازگار است ، بنابراین فقط برای کاربران آیفون ساخته نشده است.

دروسی آموزشی دارد که به جلسات ده تا پانزده دقیقه ای تقسیم می شوند که حتی اگر زمان بسیار کمی برای انجام آن داشته باشید، بتوانید تکمیل شان کنید . و همچنین گزینه ای برای مرور آموخته های تان وجود دارد که مطمئنتان می کند که اطلاعات و گفتگو های تعاملی را هنگام استفاده از مهارت های گفتاری تان به خاطر می آورید.

بابِل برای مسافران ایده‌آل است زیرا به کاربرانش یک دید کلی نسبت به فرهنگ و سنت ‌های فرانسوی می دهد که اگر بخواهند در تعطیلات شان با مردم محلی ارتباط برقرار کنند، به دردشان می خورد.

3-اپلیکیشن دولینگو Duolingo (پرامتیازترین در دنیا)

اپلیکیشن دولینگو Duolingo

Duolingo دومین اپلیکیشن از پنج برنامه ای است که در این جا مورد بحث قرار خواهد گرفت. این یک پلتفرم رایگان است و در بین کسانی که می خواهند زبان ترکی استانبولی یاد بگیرند، خیلی محبوبیت دارد.

این برنامه درس ها را به بخش های کوچک تقسیم می کند که به شما امکان می دهد تا مهارت های نوشتاری، گفتاری و شنیداری تان را تمرین و تقویت کنید. البته اگر در حال رفت و آمد یا در موقعیتی هستید که نمی توانید به درس های آن گوش بدهید یا صبحت کنید، این امکان وجود دارد که این بخش از درس را برای مدتی غیر فعال کنید. دولینگو همچنین داستان ‌های کوتاهی ارائه می دهد که می ‌توانید آن‌ ها را بخوانید و گوش دهید و با یک سوال در مورد نحوه پایان بخش بر اساس آنچه در درس ‌ها آموخته ‌اید، به اتمام می‌ رسد.

این اپلیکیشن یک طلسم جغد کوچک به نام Duo دارد که در صورت از دست دادن جلسه، یادآوری می کند و همچنین اگر به صورت روزانه از آن استفاده نکرده باشید ، برای تان ایمیل می ‌فرستد.

حتما دانلود کنید: آموزش اینترنت از صفر تا صد با 10 درس رایگان+ جزوه PDF

4-اپلیکیشن ترکیش لند (فارسی)

اپلیکیشن ترکیش لند

در بین اپلیکیشن های دارای محیط و ترجمه فارسی برای آموزش زبان ترکی استانبولی، جزو اپلیکیشن های خوب است اما اشتباهات معنایی و تلفظ دارد مثل بقیه برنامه های فارسی زبان. تاکید آن بیشتر بر یادگیری واژگان و عبارات ترکی ست و با توجه به رایگان بودن آن واقعا گزینه عالی برای یادگیری زبان ترکی استانبولی است که حتما باید روی گوشی نصب کنید. از دیگر مشکلات آن این است که نسخه آیفون ندارد.

5-اپلیکیشن نصرت

اپلیکیشن نصرت

نصرت هم جزو اپلیکیشن های آموزش زبان ترکی استانبولی است که محیط کاملا فارسی دارد و تاکید آن بر یادگیری مکالمه زبان ترکی استانبولی است هر چند اشتباه معنایی و تلفظ زیاد دارد و متد آن هم اخیرا مورد نقد بوده است. کاربردی ترین مکالمات روزمره را به صورت تصویری یاد خواهید گرفت. همزمان که مکالمات رد و بدل می شوند می توانید متن را هم همراه با ترجمه در صفحه گوشی خود ببینید. نسخه اندروید و آیفون دارد اما رایگان نیست و باید خریداری نمایید.

حتما در کنار این مطلب دانلود کنید: دانلود رایگان آموزش صفر تا صد ویندوز ۱۰ (فیلم فارسی+ جزوه pdf)

6-اپلیکیشن متالنگوئیج (فارسی)

اپلیکیشن متالنگوئیج

وقتی تست کنید از ابتدا که جلو بروید خواهید دید اشتباه زیاد دارد. اما می توان اگر رایگان مانده باشد تا این لحظه از آن استفاده کرد. یکی از اپلیکیشن های رایگان و با محیط کاملا فارسی ست و تنها اپلیکیشن رایگان به درد بخور با ترجمه با کیفیت بالا ساخته شده توسط فرد ترک زبان است. نقطه ضعف آن نبود نسخه آیفون است که مهم نیست چون من گوشی اندروید دارم 😊 تاکید بر یادگیری واژگان و عبارات کاربردی ترکی استانبولی با تلفظ درست دارد. حتما حتما حتما دانلود و نصب کنید.

7-اپلیکیشن بوسو Busuu

اپلیکیشن بوسو Busuu

شروع استفاده از Busuu رایگان است، اما برای دسترسی به محتوای پیشرفته ‌تر و برخورداری از امکان صحبت با فرانسوی زبان‌ های بومی برای تمرین مهارت‌ های مکالمه ، نیاز به عضو شدن دارد که هزینه اشتراک ماهانه دارد.

به ‌عنوان یک کاربر این برنامه، شما می ‌توانید به یک برنامه آموزشی رایگان که می شود خودتان آن را سفارشی کنید، دسترسی داشته باشید. علاوه بر این بوسو طوری تنظیم شده تا شما به اهداف تان برسید و سریع ‌تر یاد بگیرید. این قابلیت را همه برنامه ها ندارند.

Busuu، به ویژه نسخه رایگانش، برای مبتدیان ایده آل است. علت آن اینست که در ابتدا زمان زیادی را صرف بررسی اصول اولیه زبان و نحوه استفاده از آن صرف می کند . این کار از طریق آموزش های گرامر، واژگان، تلفظ و مکالمه و همچنین دیالوگ های صوتی و تست های تعاملی انجام می شود.

8- اپ Memrise (محبوب و بدون معنی فارسی)

اپ Memrise

این برنامه رایگان برای همه کسانی که در حال یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند ، صرف نظر از جایی که در آن مشغول به تحصیل هستند، عالی است. برای هر سطحی چیزی دارد که دانش شما را محک می زند. به همین دلیل، Memrise چه فقط بخواهید برخی از زبان‌ ها را برای یادگیری در تعطیلات تان انتخاب کنید یا بخواهید سطح یادگیری تان را به سطح بالاتری ببرید، یکی از بهترین برنامه ‌ها برای یادگیری زبان ترکی استانبولی است.

برای یادگیری ترکی استانبولی کلیک کنید: آموزش صفر تا صد ترکی با 40 درس

Memrise همچنین ویدیو های آموزشی حاوی صحبت کردن افراد بومی دارد که احتمالا از ادیولکت یا لحن خاص خودشان هنگام صحبت کردن استفاده می کنند . با داشتن ویدئو هایی از صحبت کردن افراد بومی می ‌توانید زبان فرانسوی را با سرعت عادی و با تلفظ صحیح بشنوید و بعد مدل حرف زدن شان را تقلید کنید.

تفاوت پک های حرفه ای ما با آموزشهای رایگان: بطور خلاصه از زمین تا آسمان! 1-پکها، جدیدترین نسخه نرم افزارها را آموزش می دهند با قابلیت های بسیار بیشتر. 2-پکها توسط متخصص آن نرم افزار، به صورت کاملا پروژه محور و با حل چالش هایی که در مسیر کار عملی و حرفه ای با آن روبرو می شوید تهیه شده اند و بعد از استفاده، کاملا برای بازار کار آماده اید! 3- متد این پکها کاملا کار شده و تا ماهها، در ذهن تان ماندگارند و یادگیری بسیار سریعتر و کاملتری خواهید داشت. آموزشهای رایگان فقط دستورات نرم افزارها را (آنهم ناقص) بیان می کنند و تازه برای ورود به بازار باید ماهها تجربه عملی هم کسب کنید !!

turned_in,

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با 5 دقیقه در روز، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، تقویت حافظه، آموزش تصویری. یادگیری زبان کلید یادگیری هر مهارتی در قرن 21 !


حتما بخوانید!

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مسعودی نیا
    تیر 2, 1401 6:31 ق.ظ

    سلام خسته نباشید. با اینکه اپ چرب زبان بهترینه موافقم اما دقت کنید به تنهایی برای یادگیری ترکی کافی نیست. حتما کتاب هیت ایت را هم دوستان مطالعه کنند. ممنون از مقاله کامل و بی نقص

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست